26.12.2022

Uusi kulttuurivuosi on tynn kiinnostavia elmyksi – nin nautit Museokortista tysin rinnoin!

Museokortin alkava kulttuurivuosi on tynn rakastettuja klassikoita ja yllttvi uutuuksia. Kuvat: Ella Karttunen ja Ateneumin taidemuseo.

Mitä jos lupaisit antaa itsellesi vuoden verran huikeita kokemuksia ja roppakaupalla kulttuurihyvinvointia? Vuoden vaihtuessa voit hypätä täysin tuntemattomaan tai perehtyä rakastamiisi teemoihin vielä syvemmin. Kokosimme vinkit täydellisen kulttuurivuoden aloittamiselle. Ota Museokortti taskuun, aikaa itsellesi ja täytä elämäsi elämyksillä!

Olitpa sitten intohimoinen museokävijä tai vasta-alkaja, Museokortilla täytät arkesi elämyksillä. Etsitkö uusia näkökulmia ajankohtaisiin ilmiöihin vai haluatko laajentaa ymmärrystäsi menneistä? Innostutko klassikoista vai haluatko kokea puhutuimmat uutuusnäyttelyt? Ehkäpä haluat vain huokaista pitkän työpäivän jälkeen ja nauttia jostain kauniista. Aloita uusi harrastus säännöllisillä museovierailuilla, jotka sopivat sekä kulttuurinnälkäisille että tiedonjanoisille!

Osta Museokortti


Museokortilla nautit viikonlopun pitkistä museokierroksista tai vain piipahdat museossa vaikkapa junaa odotellessa. Kaikkea ei tarvitse nähdä kerralla – voit keskittyä vain pieneen osaan näyttelystä ja palata katsomaan loput myöhemmin. Museokortti sisältää huikeita elämyksiä vuoden jokaiselle päivälle, joten oman kulttuurikalenterin kasaaminen ei varmasti jää ainakaan sisältöjen puutteesta kiinni.

Kaipaatko inspiraatiota juuri sinun näköiseesi kulttuurivuoteen? Museokortin verkkosivuilta löydät satoja kiinnostavia sisältöjä elämysrikkaan kulttuurivuoden suunnitteluun. Lähimmän museosi löydät kätevästi karttapalvelusta, jonka avulla pystyt suunnittelemaan myös omia kulttuurireittejä. Museokortin matkavinkeistä löydät lähes 40 valmista kulttuurikierrosta ympäri Suomen.


Jaa museokierroksesi somessa!

Lähde mukaan täyttämään elämäsi elämyksillä ja jaa kulttuurivuodeltasi kuvia sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #museokortti ja #museokorttivuosi.

Seuraa meitä myös somessa @museokortti ja pysy ajantasalla uusimmista ja kiinnostavimmista museokohteista!


Täytä kulttuurivuotesi upeilla kokemuksilla Museokortti-kohteiden mukaansatempaavissa näyttelyissä. Kuvat: Ella Karttunen, Sara Hildénin taidemuseo ja EMMA – Espoon modernin taiteen museo.

Koe upeita näyttelyitä ympäri Suomen – nähtävää riittää ihan jokaiselle

Museokortti toimii pääsylippuna 350 kohteessa koko maan laajuisesti, aina Inarista Ahvenanmaalle. Monipuolisten näyttelyiden teemoja löytyy laidasta laitaan taiteesta tieteeseen ja urheilusta musiikkiin, joten kukaan ei jää näiden vaihtoehtojen äärellä ulkopuolelle.

Katso kaikki Museokortti-kohteet tästä >

Tee lista kiinnostavista Museokorttikohteista ja merkitse kalenteriisi jokaiselle kuukaudelle ainakin yksi kulttuuripäivä! Kokosimme alkavan vuoden kiinnostavimpia näyttelyitä, jotka kannattaa laittaa muistiin.

Albert Edelfelt -näyttely avautuu Ateneumin taidemuseossa toukokuussa 2023. Kuva: Ateneumin taidemuseo.

Albert Edelfelt | Ateneumin taidemuseo, Helsinki | 5.5.–17.9.2023

Tätä on odotettu – Ateneum avaa ovensa yleisölle 14.4.2023! Kevään vaihtuvan näyttelyn vetonaulana on Suomen tunnetuimpiin ja rakastetuimpiin kuuluvan taiteilijan, Albert Edelfeltin (1854-1905), näyttely. Näyttely on ollut viimeksi esillä Pariisissa ja Göteborgissa. Tutustu Albert Edelfeltin tuotantoon kansainvälisestä näkökulmasta! Lue lisää näyttelystä >

Jukka Mäkelä | Sara Hildénin taidemuseo, Tampere | 1.2.–21.5.2023

Retrospektiivinen näyttely esittelee suurikokoisista ja ilmaisuvoimaisista akryylimaalauksista tunnetun Jukka Mäkelän (1949–2018) tuotantoa laajasti 1970-luvulta eteenpäin. Hänen teostensa lähtökohtana oli usein kotimainen luonto ja sen erilaiset elementit, kuten vesi, lumi, kallio, valon taittuminen ja vuodenaikojen vaihtelu. Mäkelä oli yksi sukupolvensa merkittävimpiä taiteilijoita ja aikansa näkyvimpiä hahmoja Suomen taidekentässä. Lue lisää näyttelystä >

Yrjö Kukkapuro – Taikahuone | EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Espoo | 1.3.2023–14.1.2024

Taiteen ja kalustemuotoilun yhdistävässä Yrjö Kukkapuron 90-vuotisjuhlavuoden näyttelyssä esitellään muotoilijan mielikuvituksellista, värikästä ja kokeellista tuotantoa, sekä sen rinnalle nostettua taidetta.

Näyttelyssä nähdään mm. Airi Snellman-Hännisen, Matti Kujasalon, Lars-Gunnar Nordströmin, Silja Rantasen, Osmo Valtosen ja Irmeli Kukkapuron teoksia, joista valtaosa on kuratoitu EMMA-kokoelmasta. Lue lisää näyttelystä >

Terranova | Pohjanmaan museo, Vaasa | 4.12.2022–

Uusittu luonnontieteellinen perusnäyttely kertoo Pohjanmaan alueen luonnosta, jääkauden osuudesta sen syntyyn, sekä ilmastonmuutoksen vaikutuksesta nykyiseen ja tulevaan. Kokeile jääkausisimulaattoria, tutustu monimuotoisiin eläin- ja hyönteislajeihin sekä lintujen syysmuuttoon. Pääset myös kurkistamaan itämerennorpan pesään! Lue lisää näyttelystä >

Siidan ulkomuseo esittelee Suomen saamelaisten kulttuuriperintöä, rakennusperintöä ja elinkeinoja. Kuva: Krista Ylinen.

Enâmeh láá mii párnááh – Nämä maat ovat lapsiamme | Saamelaismuseo Siida, Inari | Päänäyttely

Laajenna tietämystäsi ainoan alkuperäiskansamme ikiaikaisesta ja elävästä saamelaiskulttuurista ja arktisesta luonnosta! Saamelaismuseo ja luontokeskus Siidan näyttelyn sisällöissä käsitellään eri aikakausien perintöä ja niiden näkyvyyttä nykyisyydessä.

Näyttely on nimetty inarilaisen Matti Morottajan kirjoittaman inarinsaamenkielisen runon mukaan. Se tiivistää luonto- ja kulttuuriaiheiden tärkeimmät viestit.

Siidan ulkomuseossa voi tutustua myös Suomen saamelaisten kulttuuri- ja rakennusperintöön ja elinkeinoihin, sekä 1800-luvun Inarin talollissaamelaiseen rakentamiseen ja elämäntapaan Tirron pihapiirissä. Lue lisää näyttelystä >


Museokortilla hemmottelet itseäsi kuukausittain päivittyvillä eduilla, joihin kuuluu esimerkiksi ravintola- ja majoituspalveluita, sekä ihastuttavia museokauppojen tuotteita. Kuvat: Krapi, Tampereen taidemuseo ja Mirkka Pihlajamaa.

Tutustu kuukausittain vaihtuviin Museokortti-etuihin

Museokortti toimii kulttuurimatkailijan kanta-asiakaskorttina, jolla saa etuja museoista ja huolella valituilta yhteistyökumppaneilta.

Katso kaikki edut >

Museokortin omistajana saat esimerkiksi etuja ja alennuksia museokaupoista, tapahtumista, museokahviloista sekä matkailupalveluista, kuten hotelleista ja ravintoloista. Julkaisemme uusia etuja joka kuukausi! Nappasimme pari esimerkkiä alkuvuoden eduista:

Blinipöytä Krapilla -15 % ja -10 % alennus majoituksesta kahdelle hengelle | Krapi, Tuusula

Krapi tarjoaa vierailleen aitoa, kotimaista ruokaa vuodenaikojen mukaan vaihtuvin kattauksin. Talven pitopöydässä herkutellaan blineillä ja lisukkeilla, joista Museokorttilaiset pääsevät nauttimaan -15% alennuksella 5.1.–28.3.2023.

Luonnonhelmassa sijaitsevan hotellin puolelta kortin omistaja saa etuna -10% alennuksen majoituksesta kahdelle hengelle ympärivuotisesti. Majoituksen hintaan sisältyy runsas aamiainen noutopöydästä sekä oma asukasaunavuoro. Lue lisää edusta >

Helene Schjerfbeck: Saunan edessä -tuotteet -10% | Tampereen taidemuseo, Tampere | 4.–28.2.2023

Saat Museokortilla 10% alennuksen ihanasta tuotesarjasta, jota kuvittaa Tampereen taidemuseon kokoelmiin kuuluva Helen Schjerfbeckin (1862-1946) teos Saunan edessä vuodelta 1915. Tuotesarjaan kuuluu mm. saunatuoksu (koivu), kylpysuola (laventeli) ja orgaaninen käsin valmistettu saippua 60g. Lue lisää edusta >

Museokortin Matkavinkit-palveluun on koottu mielenkiintoisia kulttuurikierroksia eri puolilla Suomea. Kuvat: Krista Ylinen, Laura Vanzo ja Ella Karttunen.

Museokortti on reissaajan paras kaveri!

Kaipaatko inspiraatiota vapaapäivän, viikonlopun tai lomaviikon suunnitteluun? Museokortin Matkavinkit-palvelusta löydät lähes 40 reissuideaa, joiden avulla löydät kiinnostavimmat museot, piilossa olevat helmet, luontokohteet ja tunnelmalliset pysähdyspaikat. Matkavinkkejä ja kohteita löytyy päiväretkistä aina pidemmistä lomareissuista haaveileville. Museokortilla pääset kierrosten museoihin ja saat etuja esimerkiksi hotelleista ja ravintoloista.

Katso kaikki matkavinkit >

Linnasta linnaan

Linnojen satumaiset miljööt ja menneiden vuosisatojen tapahtumat tarjoavat koettavaa pidemmällekin reissulle, sillä reitti kulkee Savon sydämestä Ahvenanmaan saaristoon. Linnakohteissa kuulet tarinoita keskiajasta, aatelisten elämästä sekä sotahistoriasta.

Kierroksen linnakohteissa kuulet tarinoita keskiajasta, aatelisten elämästä sekä sotahistoriasta. Linnat ovat toimineet hallinnon ja puolustuksen keskuksina sekä aatelisten hoveina, mutta myös arkisten askareiden näyttämöinä ja toisinaan jopa vankiloina.

Lue lisää kierroksesta >

Muumimuseo on elämyksellinen taidemuseo, joka sopii kaikenikäisille kuvataiteen ja muumien ystäville. Kuva: Visit Tampere.

Kertomusten kyydissä Tampereella

Mielikuvituksellinen päiväretki faktan ja fiktion ystäville! Eläydy tarinoihin Muumimuseossa, tapaa huippuagentteja, pelaa suomelaisia pelejä eri vuosikymmeniltä ja inspiroidu nykytaiteen parissa. Tämä museokierros vie sinut toisiin maailmoihin mielikuvituksen ja kertomusten kyydittämänä! Valmistaudu siis viihtymään!

Lue lisää kierroksesta >

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp