Museohaaste-kuvakilpailuun osallistuneista kuvista valitaan voittajat joka kuukausi vuoden loppuun asti. Kuva: Ella Karttunen

Museohaaste jatkuu vuoden loppuun asti – katso alkuvuoden voittokuvat

Museohaaste innostaa tutustumaan tuttuihin ja tuntemattomiin museoihin 50 erilaisen haasteen kautta. Museohaaste-kampanjaan liittyvässä kilpailussa paras julkaisu palkitaan Museokortilla joka kuukausi vuoden loppuun asti. Tutustu alkuvuoden voittokuviin ja tartu itsekin Museohaasteeseen – seuraava voittaja voit olla sinä!

Museohaaste on hauska tapa tutustua museoihin, olit sitten museonoviisi tai pitkän linjan museofani. Museohaasteen tarkoituksena on innostaa vierailemaan erilaisissa museoissa. Museoista löytyy jokaiselle jotakin: voit sukeltaa taiteiden, tieteen, tekniikan, muotoilun, luonnon, musiikin arkkitehtuurin ja historian pariin.

Osallistu kilpailuun ja voita Museokortti! Museohaaste-kilpailuun osallistuneiden kesken jaetaan Museokortti joka kuukausi vuoden loppuun asti. Voit osallistua kilpailuun jakamalla Museohaasteeseen liittyvän kuvan tai videon. Merkitse julkaisu tunnuksilla #museohaaste #Museokortti ja @Museokortti ja jaa julkaisu julkisena postauksena Facebookissa, Instagramissa tai Twitterissä. Jos teet blogitekstin, jaa se tunnisteiden kanssa sosiaalisessa mediassa.

 

"Kulje vähintään kahden näyttelysalin läpi osoittaen jatkuvasti katseesi kohdetta eteen ojennetun kätesi etusormella"

Tammikuun voittaja: Jouni Niemi

 

Tammikuun Museohaaste-voittaja Jouni Niemi suoritti Museohaasteen 23: Kulje vähintään kahden näyttelysalin läpi osoittaen jatkuvasti katseesi kohdetta eteen ojennetun kätesi etusormella.

Jouni heittäytyi Museohaasteeseen ja kulki Suomen ilmailumuseossa etusormi pystyssä. Tämän leikkisän Museohaaste-hetkensä hän ikuisti someen kuvajulkaisuna, jolla hän voitti Museokortin.

 

"Koe taidetta, johon saa koskea tai sukeltaa sen sisään"

Helmikuun voittaja: Jenni Nummela

 

Helmikuun voittajalla Jenni Nummelalla oli museoseuranaan pieni kulttuurikuluttaja, joka pääsi jo nuorella iällä tutustumaan taiteeseen – ja koskettamaankin sitä. Haaste suoritettiin Kiasman Shoplifter – Nervescape VIII -näyttelyssä, jossa on esillä monikirjavista tekohiuksista koottu installaatio. Näyttelyssä kutsutaan rentoutumaan ja heittäytymään ”villiintyneen sateenkaaren syleilyyn”. Siten tämä teoksen paijaamiseen kehottava näyttely oli täydellinen Museohaasteen 34, koe taidetta, johon saa koskea tai sukeltaa sen sisään, suorittamiseen.

 

"Luo näyttelystä inspiroituneena oma teos: esimerkiksi valokuva, teksti tai piirros"

Maaliskuun voittaja: Sonja Pispa

 

Maaliskuun Museohaaste-kilpailun voittaja Sonja Pispa osallistui Museohaasteeseen suorittamalla haasteen 19: Luo näyttelystä inspiroituneena oma teos: esimerkiksi valokuva, teksti tai piirros. Pispa inspiroituu usein piirtämään ja maalaamaan luontoaiheisia kuvia, ja siksi ihastuikin Tampereen taidemuseon Veljekset Von Wright -näyttelyyn ja sen lintuaiheiseen teokseen.

– Varsinkin von Wrightin taiteilijaveljesten realistiset linnut ja kaunis kevätaurinko inspiroivat tarttumaan puuväreihin museokäynnin jälkeen, kertoo Museohaaste-kilpailun maaliskuun voittaja Sonja Pispa.

Pispa on tarttunut Museohaasteeseen ja suorittanut jo 12 haastetta maaliskuun loppuun mennessä. Hän aikoo suorittaa kaikki 50 haastetta vuoden 2019 aikana.

– Tykkään erilaisista, varsinkin kokonaisen vuoden kestävistä haasteista. Ensi vuoden tammikuussa on jännittävää katsoa taaksepäin ja muistella kaikkea vuoden aikana nähtyä.

Museoissa Pispa käy etsimässä uusia kokemuksia. Hän kertoo, ettei koskaan voi etukäteen arvata, millaisia tunteita näyttely herättää ja miten sen kokee.


Tutustu kaikkiin haasteisiin ja lue kilpailuohjeet!

 

 
  • Facebook
  • Twitter

Museot.fi 1.4.2019

Hae museoita

 

Kategoriat

Palvelut

Esteettömyystiedot [kriteerit]