Anna isänpäivälahjaksi matka taiteesta tieteeseen ja urheilusta musiikkiin – Museokorttiin 1 kk kaupan päälle!
Muista isänpäivänä pääsylipulla 350 museoon. Museokortti ilahduttaa vuoden jokaisena päivänä ja tuo tekemistä arkeen. Digilahjoihin kuukausi kaupan päälle isänpäivään 13.11. asti.
Mitä jos antaisit tänä vuonna isänpäivälahjaksi yhteisiä museokierroksia? Vuoden mittaisella kulttuurimatkalla ehtii tutustua moneen uuteen museoon ja näyttelyyn. Suosikit ehtii kiertämään moneenkin kertaan.
Isänpäivätarjouksena nyt digilahjoihin kuukausi kaupan päälle – 12 + 1 kuukautta 74 eurolla.
Digilahja ehtii aina perille! Lahja toimitetaan lahjansaajalle tekstiviestinä ja sähköpostitse. Digitaalisen lahjan toimituspäivän ja -kellonajan valitset itse. Se voidaan toimittaa isälle vaikkapa isänpäiväbrunssin yhteyteen. Voit myös myös liittää digilahjaan omat terveisesi!
Museokortin vuoden voimassaolo alkaa ensimmäisestä museokäynnistä.
Löytyykö isältä jo Museokortti? Hän voi yhdistää lahjan aiemmin hankittuun korttiinsa. Tämä pidentää aikaisemman kortin voimassaoloa uuden kortin voimassaolon verran.
Näyttelyitä joka makuun – loputtomasti nähtävää 350 kohteessa!
Museokortti on vuoden mittainen pääsylippu 350 kohteeseen ympäri Suomen. Satojen näyttelyiden valikoimasta löytyy jokaiselle omat suosikit. Koe taidetta, tiedettä, historiaa, luontokohteita, urheilua ja vaikkapa musiikkia!
Suomen viisiottelujoukkueen varamies Arvo Vilhunen sytytti Ahveniston olympiatulen Hämeenlinnassa. |
Ooh, urheilu! | Hämeenlinnan kaupunginmuseo Museo Skogster | Esillä 18.1.2023 asti
Museo Skogsterin näyttelyssä muistellaan hämeenlinnalaisia urheiluhetkiä. Hämeenlinna jäi historiankirjoihin vuoden 1952 virallisena olympiakaupunkina, kun Helsingin olympialaisten nykyaikainen viisiottelu järjestettiin Aulangon maastossa.
Olympia-aiheisten esineiden, kuvien ja tarinoiden lisäksi näyttelyssä esitellään paikallista urheiluhistoriaa laajemmin ja pohditaan urheilua ajanvietteenä.
Kuvassa Antti Strangin Vuoden Luontokuva 2022 Uhka syvyyksistä. |
Vuoden Luontokuvat 2022 | Suomen luontokeskus Haltia, Espoo | Esillä 8.1.2023 asti
Inspiroidu vuoden hienoimmista luontokuvista Haltiassa! Vuoden Luontokuvasta, kilpailun sarjavoittajista sekä muista kilpailussa palkituista kuvista muodostuu Vuoden Luontokuvat 2022 -näyttelykokonaisuus, joka on nähtävissä ensimmäisenä Haltian Galleriassa.
Taiteilijat Nick Cave (vas.), Thomas Houseago ja Brad Pitt Sara Hildénin taidemuseolla Houseagon veistosten keskellä. |
Thomas Houseago – WE with Nick Cave & Brad Pitt | Sara Hildénin taidemuseo, Tampere | Esillä 15.1.2023 asti
Koe ennennäkemätöntä veistostaidetta Tampereella! Sara Hildénin taidemuseon näyttely esittelee Thomas Houseagon ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa. Hän on tullut tunnetuksi omintakeisesta ilmaisustaan, jossa ihmishahmo yhdistyy arkkitehtoniseen rakenteeseen. Mukana myös ensimmäistä kertaa yleisölle Nick Caven ja Brad Pittin teoksia.
Nauti monipuolisista tapahtumista Museokortilla
Museokortti on paljon muutakin kuin pääsylippu näyttelyihin. Museokortin omistajille on tarjolla paljon tapahtumia. Osallistu opastuksille, konsertteihin, taiteilijatapaamisiin, elokuvanäytöksiin ja koko perheen työpajoihin!
Kuniyoshi: Genjin tarinasta/ Ur Genjis historia/ From Tales of Genji, 1847-1852. Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo. |
Luento: TaT Tuula Moilanen, Kirsikankukkien aika – japanilainen ajankäsitys ja sen heijastuminen puupiirrostaiteessa | Sinebrychoffin taidemuseo, Helsinki | 9.11.2022 klo 18.00
Sinebrychoffin luentotapahtumassa taiteen tohtori, kuvataiteilija Tuula Moilanen kertoo, kuinka simultaaniset aikakerrokset ja vuodenaikojen kierto näyttäytyvät japanilaisissa puupiirroksissa.
Luento paljastaa yllättävän yhteyden ajantajun ja japanin kielen välillä, ja antaa myös käytännöllisiä vinkkejä ukiyo-e kuvien tulkintaan.
Rikokset, rangaistukset ja vankilat -kierrokset | Turun linna, Turku | 5.11.2022–27.11.2022 lauantaisin ja sunnuntaisin klo 16.30
Turun linnan kierroksilla opit uutta vankilan historiasta. |
Vankilasta toiseen vaeltaessasi tutustut oppaan johdolla linnan vankilahistoriaan ja samalla kuulet erilaisista rikoksista ja niistä seuranneista rangaistuksista.
Linnan kuuluisia vankeja olivat mm. kuningas Eerik XIV, Nuijasodan päällikkö Jaakko Ilkka ja naisseikkailuistaan tunnettu aatelismies Carl Jordan. Turun linnan esilinnan eteläsiipi otettiin kokonaan vankila-käyttöön 1800-luvulla ja viimeiset vangit jättivät linnan runsaat sata vuotta sitten.
Tutustu kuukausittain vaihtuviin Museokortti-etuihin
Museokortin omistajana saat monipuolisia etuja ja alennuksia esimerkiksi museokaupoista, tapahtumista, museokahviloista sekä matkailupalveluista, kuten hotelleista ja ravintoloista. Julkaisemme uusia etuja joka kuukausi!
Museokortilla majoitut edullisemmin! Asiakasetuna The Folks Hotel Konepajan hotellihuoneista alennusta -15 %. |
-15 % majoituksesta Museokortilla | The Folks Hotel Konepaja, Helsinki | 31.12.2022 asti
The Folks Hotel Konepajan keskeinen sijainti kulttuuripalveluiden, elämysten ja liike-elämän läheisyydessä kutsuu vieraiksi niin lapsiperheitä kuin työmatkailijoita. Museokortilla -15 % päivän majoitushinnasta sekä ilmainen pysäköinti vuorokaudeksi.
Laajenna taiteen ja luonnon tietämystäsi – Museokortti-etuna Suomen Luonto -lehti alennettuun hintaan. |
Suomen Luonto -lehden vuosikerta etuhintaan | 31.12.2022 asti
Suomen Luonto on asiantunteva ja innostava opas luontoon ja ympäristöön. Upeiden luontokuvien lisäksi lehdessä on ajankohtaista tietoa luonnosta ja ympäristöstä, juttuja hienoimmista luonto- ja retkikohteista sekä ideoita ekologiseen elämään.
Suomen Luonto tarjoaa Museokortin omistajille 10 numeron printti+digi -kestotilauksen etuhintaan 58,50 € (norm. 83,50 €). Etu on voimassa 31.12.2022 mennessä tehdyille uusille tilauksille.
Lähde reissuun Museokortti taskussa!
Museokortin Matkavinkit-palvelusta löydät jopa 35 reissuideaa kotimaanmatkoihin. Löydä kiinnostavimmat museot, paikalliset nähtävyydet, luontokohteet ja tunnelmalliset pysähdyspaikat. Museokortilla pääset kierrosten museoihin ja saat etuja esimerkiksi hotelleista ja ravintoloista.
Kansallismaisemia ja itäistä elämänmenoa -reitin varrella on useita ainutlaatuisia luontokohteita, joissa pääset nauttimaan kansallismaisemien ohella erämaan rauhasta. Kuva: Harri Tarvainen |
Kansallismaisemia ja itäistä elämänmenoa
Suomen itäiset kolkat tarjoavat runsaasti koettavaa seikkailulle. Vierailija voikin yllättyä alueen eläväisestä kulttuurista, mykistävän kauniista luontokohteista ja museoelämyksistä, joita ei löydä mistään muualta.
Tee tutkimusmatka Suomen rajamaille, koe pienet kylät, Kolin kansallismaisemat sekä itäsuomalainen vieraanvaraisuus! Tällä kierroksella matkaat Pohjois-Karjalasta Kainuuseen, syrjäiseltä Möhkön kylältä Kolin kansallismaisemiin ja iloisesta Joensuusta Kuhmon korpimaille.
Lapin seikkailulle ei kannata lähteä kiireellä. Pitkistä välimatkoista johtuen kierrokselle on hyvä varata riittävästi aikaa. Sitä kannattaa varata myös matkan varrelle, sillä reitin lähistöllä on useita henkeäsalpaavia luontokohteita ja nähtävyyksiä. Kuva: Krista Ylinen |
Seikkailu lumoavassa Lapissa
Lapin laajojen erämaiden liepeillä kohtaa ainutkertaisia kulttuurikohteita. Taianomainen pohjoinen ulottuvuus on läsnä kaikkialla: taiteessa, tieteessä, historiallisissa tarinoissa ja lumoavassa luonnossa.
Lappi houkuttelee luonnollaan, mutta pelkästään alueen museotarjonnan vuoksi pohjoiseen kannattaa lähteä pidemmänkin matkan päästä.