1.11.2023

Anna islle unohtumaton kulttuurimatka – Museokortti-lahjoihin kuukausi kaupan plle!

Ilahduta isnpivn kulttuurimatkalla yli 370 museoon.

Ilahduta isänpäivänä kulttuurilahjalla! Museokortti avaa ovet menneeseen, nykyhetkeen ja tulevaan: kiehtovaa historiaa, urheilun ja musiikin tähtihetkiä, tieteen ja taiteen uusia tuulia. Erikoistarjouksena digilahjoihin nyt kuukausi kaupan päälle: 12 + 1 kk!

Anna lahjaksi yhteistä aikaa ja yllätä vuoden mittaisella kulttuurimatkalla! Isänpäivänä ilahduttaa pääsylippu 370 museoon ja lupaus yhteisistä museokierroksista.

Isänpäivätarjouksena nyt digilahjoihin kuukausi kaupan päälle – 12 + 1 kuukautta 76 eurolla. Tarjous on voimassa 12.11. asti Museokortin verkkokaupassa.

Osta digilahja

Museokortti saapuu digilahjana heti tai ajastettuna sopivaan hetkeen! Lahja toimitetaan lahjansaajalle tekstiviestinä ja sähköpostitse. Voit myös liittää digilahjaan omat terveiset mukaan. Lahjan toimituspäivän ja -kellonajan valitset itse. Se voidaan toimittaa isälle vaikkapa isänpäiväbrunssin yhteyteen.

Museokortin vuoden voimassaolo alkaa ensimmäisestä museokäynnistä.

Löytyykö isältä jo Museokortti? Hän voi yhdistää lahjan aiemmin hankittuun korttiinsa, mikä pidentääkortin voimassaoloa uuden kortin voimassaolon verran.

Museoita joka makuun – katso 15 museovinkkiä isälle!

Museokortti on vuoden mittainen pääsylippu 370 kohteeseen ympäri Suomen. Satojen näyttelyiden valikoimasta löytyy jokaiselle omat suosikit. Museokortilla voi kokea elämyksiä muun muassa taiteen, tieteen, historian, luontokohteiden, urheilun, autojen ja musiikin parissa.

Suomen pelimuseossa pääsee pelaamaan eri aikakausien nostalgisia pelejä. Kuva: Saana Säilynoja.

1. Haasta isä kaksinpeliin pelimuseossa

Museokeskus Vapriikki, Tampere

Suomen pelimuseon näyttely esittelee pelaamisen aikakausia aina 1800-luvulta tähän päivään. Tunnelmaan pääset sadan suomalaisen pelin äärellä ja suurinta osaa niistä pääsee pelaamaan! Näyttelyn pääpaino on digitaalisissa peleissä, mutta niiden lisäksi tutkimaan pääsee suosittuja lautapelejä, muistelemaan vanhoja perinnepelejä sekä uppoutumaan kiehtovien roolipelien maailmaan. Kokeile kolikkopelejä, vieraile Commodore 64 -harrastajan huoneessa ja pelaa 1990-luvun vaihteen NES-pelejä ajan hengen mukaan sisustetussa teemahuoneessa. Pelimuseossa on myös esillä näyttely, jossa pohditaan, miten peliohjaimista kehittyi nykyisen kaltaisia.Suomen luontokeskus Haltiassa voi kiertää kiinnostavat näyttelyt ja sen jälkeen lähteä vaikkapa ruskakävelylle luonnonhelmaan. Kuva: Atte Tornikoski / Suomen luontokeskus Haltia.

2. Koe yhteisiä elämyksiä luonnon äärellä Haltiassa

Suomen luontokeskus Haltia, Espoo

Lähde isän kanssa yhdessä monipuoliseen Suomen luontokeskus Haltiaan, joka tarjoaa kiehtovien näyttelyiden lisäksi myös inspiraatiota lähtemään retkelle Suomen luontoon. Yhdistä raikas kävely Nuuksion kansallispuistossa ja nauti maittava luonnonmukainen lounas tai päiväkahvit ravintola Haltiassa. Suomen luontokeskus Haltian päänäyttely tarjoaa koskettavia luontoelämyksiä Saaristomereltä tuntureille kaikkiin Suomen 40 kansallispuistoon. Lusäksi isänpäivänä Haltiassa esitetään syyskuussa ensi-iltansa saanut Ilveskuiskaaja -elokuva klo 15.

3. Pureudu maamme historiaan Lottamuseossa

Lottamuseo, Tuusula

Lottamuseo on täynnä mielenkiintoisia tarinoita ja esittelee lottien historiaa muistelmien, esineistön ja erilaisen kuvamateriaalin kautta. Kurkista myös ulkonäyttelyn Lottatupaan, jossa tutustutaan jatkosodan aikaisiin lottakanttiineihin. Lottamuseo sijaitsee kulttuurihistoriallisesti arvokkaissa maisemissa Syvärannan tilalla, Tuusulan rantatiellä.Taikuus on vahvasti läsnä Taide- ja museokeskus Sinkassa. Kävijä pääsee pohtimaan havaintokykynsä rajoja taiteen ja taikuuden välimaastossa. Kuva: Juuso Westerlund.

4. Lähde isän kanssa tutkimusmatkalle taikuuden maailmaan

Taide- ja museokeskus SINKKA, Kerava

Keravalla sijaitseva Sinkka pureutuu vaihtuvissa näyttelyissä monipuolisiin ja kiehtoviin aiheisiin. Tällä hetkellä esillä on Taikaa! -näyttely, joka haastaa vierailijan pohtimaan havaintokykynsä rajoja taiteen ja taikuuden välimaastossa. Hyppää isän kanssa ihmeen, mielikuvituksen ja taikuuden keskelle. Esillä on peili-illuusioita, mekaanisia taikakoneita, itsestään liikkuvia kasveja ja tilassa leijaileva muovikummitus.Jopa 70 lentokonetta esittelevä Suomen Ilmailumuseo on mainio museokohde koko perheelle. Kuva: Sonja Hämäläinen / Museokortti.

5. Koe ilmailun hurma koko perheen kesken Suomen Ilmailumuseossa

Suomen Ilmailumuseo, Vantaa

Suomen Ilmailumuseo on mielenkiintoinen ja elämyksiä tarjoava Museokortti-kohde Vantaalla. Kahdessa suuressa näyttelyhallissa esittäytyvät upeat lentokoneet eri aikakausilta. Seikkaile koko perheen kesken ilmailutiedon aarreaitassa, joka tarjoaa jokaiselle kävijälle taatusti jotain uutta. Esillä on jopa 70 lentokonetta ja lisäksi runsaasti ilmailuun liittyviä esineitä. Pääset tutkimaan lähemmin moottoreita, potkureita, mittareita ja pienoismalleja.


Heurekassa jaksaa vierailla aina uudestaan. Kohtaa Heurekan klassikot ja tutustu kiehtoviin vaihtuviin näyttelyihin. Kuva: Ella Karttunen / Museokortti.

6. Kokekaa oivalluksia Heurekassa

Heureka, suomalainen tiedekeskus, Vantaa

Monipuolinen Heureka on innostava museokohde isänpäivään! Tällä hetkellä Heurekan vaihtuvat näyttelyt pureutuvat leikkiin ja luonnonkatastrofien voimiin. Lisäksi esillä on monia pysyviä näyttelyitä, kuten Heureka-klassikot, Suolistossa suhisee ja tekoälyyn pureutuva Tekoäly – Me, Myself & AI. Viettäkää yhdessä hauska ja oivaltava päivä tieteen parissa.Erilaisia kulkuvälineitä esittelevässä Mobiliassa pääsee taatusti vauhdin hurmaan! Kuva: Marjo Vänttinen / Museokortti.

7. Vie isä vauhdin ja autoilun äärelle Mobiliaan

Mobilia, Kangasala

Vauhtia, tiukkoja mutkia ja kiehtovia kulkupelejä esittelevä Mobilia on loistava vierailukohde isänpäivänä! Tutustu tarinoihin tieliikenteen historiasta, ihaile klassikkoautoja eri vuosikymmeniltä ja hyppää rallin maailmaan. Lisäksi esillä on pienoisnäyttely, joka esittelee kymmenen persoonallista ranskalaista automallia. Miltä ranskalainen auto näytti vuonna 1898? Entä miltä ranskalaisen autoteollisuuden lähitulevaisuus näyttää?


Taidetta ja arkkitehtuuria arvostavalle kävijälle Didrichsenin taidemuseo on loistava museokohde. Kuva: Ella Karttunen / Museokortti.

8. Vietä mieleenpainuvia hetkiä taiteen parissa Didrichsenin taidemuseossa

Didrichsenin taidemuseo, Helsinki

Arkkitehtuuria ja taidetta arvostavalle isälle mainio museokohde on Didrichsenin taidemuseo, joka sijaitsee tunnelmallisessa miljöössä Helsingin Kuusisaaressa. Keräilijäpariskunnan entinen koti esittelee suomalaista ja kansainvälistä kuva- ja veistotaidetta sekä muinaisten korkeakulttuurien esineistöä. Tällä hetkellä vaihtuva näyttely tuo esiin kuvataiteilija Rafael Wardin rakastettuja ja värikkäitä teoksia taiteilijan viimeisiltä vuosilta. Lumoudu värikylläisistä teoksista yhdessä isän kanssa vaikuttavassa ympäristössä.

9. Pistäydy isänpäivänä tunnelmallisen kirkon hiljaisuudessa

Temppeliaukion kirkko, Helsinki

Temppeliaukion kirkko on ehdottomasti yksi Helsingin päänähtävyyksistä, mutta oletko itse koskaan vieraillut siellä? Yllätä isä viemällä hänet tunnelmoimaan kirkon hiljaisuuteen. Kallioon louhittu kirkko on erikoinen ja hurmaava elämys Helsingin sydämessä. Kohde on erinomainen paikka rauhoittua Helsingin hektisyydestä ja kokemisen arvoinen elämys. Tutustu myös Temppeliaukion kirkon runsaaseen konserttivalikoimaan.


Musiikkimuseo Fame esittelee Suomen musiikin historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta. Kuva: Elina Makkonen / Museokortti.

10. Laula karaokea isän kanssa Musiikkimuseo Famessa

Musiikkimuseo Fame, Helsinki

Musiikkia rakastavalle isälle Musiikkimuseo Fame on loistava valinta! Koe ainutlaatuisia musiikkielämyksiä ja tutustu Suomen musiikin historiaan, nykypäivään ja tulevaisuuteen. Museo tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia heittäytyä itse soiton, laulun ja tanssin vietäväksi, esimerkiksi VR-karaoken tarjoaman aivan uudenlaisen elämyksen avulla. Lisäksi 9.11. avautuva JOU! – 40 vuotta suomiräppiä -näyttely vie Suomen värikkään hip hop -historian pariin.TAHTO esittelee monipuolisesti erilaisia urheiluaiheita ja suomalaisia urheilusankareita. Kuva: Marjo Vänttinen / Museokortti.

11. Vie urheilunjanoinen isä urheilumuseoon

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO, Helsinki

Reippailkaa yhdessä suurten tunteiden ja voitonriemun äärelle TAHTOON. TAHDON monipuoliset ja ainutlaatuiset audiovisuaaliset sisällöt elävöittävät museovierailua. Päänäyttely vie kiinnostavien urheiluaiheiden pariin olympialaisista e-urheiluun. Lisäksi esillä on tietoa monista suomalaisista urheilusankareista, kuten suurjuoksijoista, Formula 1-kuljettajista ja jääkiekkoleijonista. TAHDOSTA löytyy varmasti jokaiselle urheilun ystävälle kiinnostavaa koettavaa.Luonnontieteellisessä museossa pääsee luonnon pariin Helsingin ytimessä. Kuva: Ella Karttunen / Museokortti.

12. Vierailkaa luonnon äärellä Helsingin ytimessä

LUOMUS Luonnontieteellinen museo, Helsinki

Luonnon äärelle pääsee Helsingin ytimessä LUOMUS Luonnontieteellisessä museossa. Museovierailulta löytyy aina jotakin uutta ihmeteltävää koko perheelle. Tutustukaa yhdessä Suomen ja muun maailman monipuoliseen luontoon ja eläimistöön. Luonnontieteellisessä museossa voitte ällistellä ryhävalaan valtavaa kokoa ja seurata miten leijonalauma saalistaa. Lisäksi museossa pääsee tutustumaan dinosauruksiin ja kurkistamaan miltä Suomi näyttää 100 vuoden kuluttua.Särestöniemi-museo on vaikuttava ja uniikki museokokemus. Kuva: Krista Ylinen.

13. Vie isä ainutlaatuiseen Särestöniemi-museoon

Särestöniemi-museo, Kittilä

Yhden tunnetuimman suomalaisen taiteilijan Reidar Särestöniemen taiteilijakoti Kittilässä on vaikuttava kokemus. Arkkitehtonisesti mielenkiintoisten rakennuskokonaisuuksien lisäksi esillä on taiteilijan värikästä ja uniikkia taidetta. Vierailulle kannattaa varata reilusti aikaa, sillä katsottavaa ja tutkittavaa riittää Galleriasta Ateljee-kotiin ja Särestöniemen lapsuudenkotiin.


Keskisuomalaisuuteen saa taatusti uusia näkökulmia Keski-Suomen museosta. Kuva: Krista Ylinen.

14. Tutustukaa keskisuomalaisuuden historiaan Jyväskylässä

Keski-Suomen museo, Jyväskylä

Monet merkittävät innovaatiot ovat saaneet alkunsa Keski-Suomessa, kuten vaikkapa suomenkielinen koululaitos. Keski-Suomen museo on arkkitehtonisestikin käymisen arvoinen kohde, sillä se sijaitsee upeassa Alvar Aallon suunnittelemassa museorakennuksessa. Tutkikaa yhdessä keskisuomalaisuutta muinaisilta kivikauden asuinpaikoilta aina vuosituhannen vaihteen teknologiahuumaan asti.


Vaikuttava ja tuhansien tarinoiden Olavinlinna on loistava museokohde isänpäivään! Kuva: Olavinlinna.

15. Kavutkaa kiviportaita keskiaikaan

Olavinlinna, Savonlinna

Olavinlinna ei ole turhaan yksi Suomen tunnetuimmista nähtävyyksistä. Tuhansia tarinoita sisäänsä kätkevä vaikuttava Olavinlinna on oiva valinta isänpäivän retkikohteeksi. 1400-luvulla rakennetun linnan historia on sekoitus keskiajan miekkojen kalsketta, tykin jylinää ja arkisia askareita linnan jykevien muurien suojissa. Kavutkaa isänpäivänä yhdessä kiviportaita pitkin kohti keskiajan tunnelmaa!


Selaa näyttelyitä


Nauti monipuolisista tapahtumista Museokortilla

Museokortti on paljon muutakin kuin pääsylippu näyttelyihin. Museokortin omistajille on tarjolla paljon tapahtumia. Osallistu opastuksille, konsertteihin, taiteilijatapaamisiin, elokuvanäytöksiin ja koko perheen työpajoihin!

Katso kaikki tapahtumat


Tutustu kuukausittain vaihtuviin Museokortti-etuihin

Museokortin omistajana saat monipuolisia etuja ja alennuksia esimerkiksi museokaupoista, tapahtumista, museokahviloista sekä matkailupalveluista, kuten hotelleista ja ravintoloista. Julkaisemme uusia etuja joka kuukausi!

Katso kaikki edut >Museokortilla majoitut edullisemmin! Asiakasetuna The Folks Hotel Konepajan hotellihuoneista alennusta -15 %.

-10 % majoituksesta Museokortilla | The Folks Hotel Konepaja, Helsinki | 31.12.2023 asti

The Folks Hotel Konepajan keskeinen sijainti kulttuuripalveluiden, elämysten ja liike-elämän läheisyydessä kutsuu vieraiksi niin lapsiperheitä kuin työmatkailijoita. Museokortilla -10 % päivän majoitushinnasta sekä ilmainen pysäköinti vuorokaudeksi.

Lue lisää edusta >


Lähde reissuun Museokortti taskussa!

Museokortin Matkavinkit-palvelusta löydät jopa 35 reissuideaa kotimaanmatkoihin. Löydä kiinnostavimmat museot, paikalliset nähtävyydet, luontokohteet ja tunnelmalliset pysähdyspaikat. Museokortilla pääset kierrosten museoihin ja saat etuja esimerkiksi hotelleista ja ravintoloista.

Katso kaikki matkavinkit >Kansallismaisemia ja itäistä elämänmenoa -reitin varrella on useita ainutlaatuisia luontokohteita, joissa pääset nauttimaan kansallismaisemien ohella erämaan rauhasta. Kuva: Harri Tarvainen

Kansallismaisemia ja itäistä elämänmenoa

Suomen itäiset kolkat tarjoavat runsaasti koettavaa seikkailulle. Vierailija voikin yllättyä alueen eläväisestä kulttuurista, mykistävän kauniista luontokohteista ja museoelämyksistä, joita ei löydä mistään muualta.

Tee tutkimusmatka Suomen rajamaille, koe pienet kylät, Kolin kansallismaisemat sekä itäsuomalainen vieraanvaraisuus! Tällä kierroksella matkaat Pohjois-Karjalasta Kainuuseen, syrjäiseltä Möhkön kylältä Kolin kansallismaisemiin ja iloisesta Joensuusta Kuhmon korpimaille.

Lue lisää kierroksesta >Lapin seikkailulle ei kannata lähteä kiireellä. Pitkistä välimatkoista johtuen kierrokselle on hyvä varata riittävästi aikaa. Sitä kannattaa varata myös matkan varrelle, sillä reitin lähistöllä on useita henkeäsalpaavia luontokohteita ja nähtävyyksiä. Kuva: Krista Ylinen

Seikkailu lumoavassa Lapissa

Lapin laajojen erämaiden liepeillä kohtaa ainutkertaisia kulttuurikohteita. Taianomainen pohjoinen ulottuvuus on läsnä kaikkialla: taiteessa, tieteessä, historiallisissa tarinoissa ja lumoavassa luonnossa.

Lappi houkuttelee luonnollaan, mutta pelkästään alueen museotarjonnan vuoksi pohjoiseen kannattaa lähteä pidemmänkin matkan päästä.

Lue lisää kierroksesta >


Osta Museokortti-lahja

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp