Museot takaavat kävijöilleen mahdollisuuden pitää turvavälin muihin. Kuva: Ella Karttunen / Museokortti

Näin teet vastuullisen museovierailun – muistathan turvavälin muihin museokävijöihin!

Kotimaan rauhalliset museokohteet ovat avoinna. Kesällä kannattaa suunnata tunnelmallisiin kesä- ja ulkomuseoihin nauttimaan kulttuurikesästä. Museot ovat tutkitusti turvallisia vierailukohteita, kunhan toimitaan ohjeistuksien mukaisesti.

Museoissa työskennellään aktiivisesti monipuolisin toimenpitein museokäyntien turvallisuuden huolehtimiseksi. Toimenpiteet kohdistuvat erityisesti siisteyden, hygienian ja turvavälien ylläpitämiseen. Useissa museoissa on tarjolla myös käsien desifinointipisteitä.

Siisteyden ja hygienian tehostamisen lisäksi museoissa on supistettu palvelutarjontaa muun muassa opastusten, työpajojen ja tapahtumien osalta. Osa museoista rajoittaa myös samaan aikaan näyttelytiloissa olevien henkilöiden määrää, vaikka yleisötilaisuuksista annetut henkilömäärärajoitukset eivät museoiden normaalia näyttelytoimintaa koskekaan.

Museokävijänä sinun ei tarvitse huolehtia, sillä museot varmistavat kävijöilleen mahdollisuuden pitää 1–2 metrin etäisyyden muihin asiakkaisiin ja museon henkilökuntaan.

Museokävijänä suojelet itseäsi ja muita parhaiten noudattamalla ohjeistuksia myös museossa vieraillessasi. Otathan muut huomioon museokäynnilläsi: vieraile museoissa vain terveenä, pidä muihin riittävä etäisyys ja huolehdi hyvästä käsihygieniasta.

Ohjeita museovierailuun:

  • Jos sinulla on flunssan oireita, jää kotiin ja siirrä museovierailusi myöhempään ajankohtaan.
  • Pidä huolta hyvästä käsihygienista.
  • Muista pitää 1–2 metrin turvaväli muihin museokävijöihin ja museohenkilökuntaan. Muista turvavälin pitäminen myös jonottaessa.
  • Kanna mukana kertakäyttöisiä nenäliinoja ja yski nenäliinaan tai tarvittaessa hihaasi. Laita käytetty nenäliina heti roskiin.
  • Vältä käteistä ja suosi korttimaksua. Voit myös liittää Museokorttisi uuteen Museokortti-mobiilisovellukseemme,jolloin käynti maksetaan lukemalla museon lipputiskillä oleva QR-koodi ja näyttämällä vahvistusviesti asiakaspalvelijalle puhelimesi näytöltä. Digitaalisen Museokortin käyttö on hygieenista eikä edellytä fyysistä kontaktia. Lataa Museokortti-sovellus >


 
  • Facebook
  • Twitter

12.6.2020

Facebook-arvioita Museokortista


"Tärkein innovaatio sitten höyrykoneen."


"Kätevä ja helppokäyttöinen avain kulttuurikatselmuksiin!"


"Museokortti on loistava keksintö. Mainio lahja myös ystävälle, jolla on jo kaikkea."


"Innostaa myös kotimaan matkailuun. Ollaan käyty paikoissa joihin ei muuten olis tullut lähdettyä. Antaa sisältöä ja merkitystä elämään."


"Kiva kun mahdollistaa pienetkin piipahtelut: voi palata jatkamaan toisella kertaa – samalla rahalla."


"Museokortti on aivan helmi! Madaltaa kynnystä mennä useampiin museoihin, kuin muuten tulisi mentyä. Avartaa siis maailmankatsomusta ja kulttuurin tuntemusta olemalla vain se pieni keltainen kortti. "

"Reitti maailman ihmettelyyn, oppimiseen, kaikenlaisista ihmeistä ja kauneudesta nauttimiseen
= Museokortti."


"Loistava keksintö, joka innostaa poikkeamaan museoissa."
 
 
.