JOULUTARJOUS! Museokortteihin kuukausi kaupan plle: 12 + 1 kk. Osta
 
Museo
Sisäänpääsy Museokortilla
 

Ateneumin taidemuseo

Kaivokatu 2,
Helsinki

Ateneumin taidemuseo on suljettuna yleislt ilmanvaihtoremontin vuoksi 28. maaliskuuta 2022 alkaen. Mys museokauppa ja Ateneum Bistro sek tutkijakirjasto ovat suljettuina remontin ajan. Museo avautuu uudelleen alkuvuodesta 2023.

Ateneum on Suomen taiteen koti ja osa Kansallisgalleriaa.

 

Kokoelmaamme kuuluu yli 20 000 kansallisaarretta, jotka ovat meidn kaikkien yhdess omistamia taideteoksia. Meilt lytyy taidetta 1800-luvulta moderniin.

Albert Edelfeltin, Akseli Gallen-Kallelan, Helene Schjerfbeckin, Hugo Simbergin, Ellen Thesleffin ja muiden kotimaisten taiteilijoiden merkkiteokset kertovat Suomen taiteen tarinan ja kansankunnan kehityskulun rakastettujen kuvien kautta.

Kokoelmamme kansainvlisi taiteilijoita ovat muun muassa Paul Czanne, Marc Chagall, Paul Gauguin, Vincent van Gogh, Vilhelm Hammershi ja Fernand Lger. Vuorollaan vaihtuvien menestysnyttelyiden thtin ovat viime vuosina vierailleet muun muassa Tove Jansson, Amedeo Modigliani ja Pablo Picasso.

Teoksemme luovat yhteisi kuvia maailmasta, niin menneest kuin tulevasta. Haluamme taiteen voimalla synnytt uusia nkkulmia, oivalluksia ja empatiaa.

Ateneum on ollut taiteen koti jo vuodesta 1888. Monet taiteen suomalaiset suurnimet ovat opiskelleet rakennuksessa, jossa opetus jatkui viel 1980-luvulle asti. Tnkin pivn Ateneum on elv taidetalo, joka kutsuu nyttelyiden lisksi ajattelua sytyttviin tapahtumiin.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Ateneumin taidemuseo
Kaivokatu 2, Helsinki

0294 500 401

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Ateneumin taidemuseo, Kaivokatu 2, Helsinki


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

18/16/0

Maksutavat

Ateneumissa voi maksaa kteisell ja pankki-/luottokortilla (Visa, Visa Electron, Mastercard, Mastercard Maestro, American Express, Diners Club). Lisksi sisnpsylipun voi maksaa Smartumin, Edenredin, ePassin ja Eazybreakin erilaisilla kulttuurimaksutavoilla.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke Suljettu
To Suljettu
Pe Suljettu
La Suljettu
Su Suljettu

Poikkeusaukioloajat: https:/­/­ateneum.fi/­aukioloajat-ja-liput

Opastus

Opastukset tilauksesta ma–pe klo 10–14, puh. 0294 500 500 tai myynti@kansallisgalleria.fi.