27.4.2023

Äänestä hurmaavinta taiteilijakotia ja voita Museokortti!

Museokortin erikoispalkinnon voittajan valitsee yleisö. Mikä on oma suosikkikohteesi näistä hurmaavista taiteilijakodeista?

Museokorttilaiset pääsevät jälleen valitsemaan Museokortin erikoispalkinnon voittajan. Tämän vuoden yleisöäänestyksen ehdokaskaarti koostuu kuudesta lumoavasta taiteilijakodista. Tutustu ehdokkaisiin ja äänestä suosikkiasi!

Museokortin erikoispalkinto 2023 jaetaan museokorttilaisten äänestämälle taiteilijakodille. Äänestyksessä on ehdolla kuusi kiehtovaa kohdetta, jotka esittelevät eri aikakausien taiteilijaelämää eri puolilla maata:

Anna äänesi hurmaavimmalle taiteilijakodille viimeistään 19.5. ja voit voittaa kaksi (2) Museokorttia kaikkien aikojen museokesää varten!

Äänestä suosikkiasi


Museokortin erikoispalkinto luovutetaan yleisön suosikille valtakunnallisilla museopäivillä

Erikoispalkinnon vuosittain vaihtuvalla teemalla esitellään yli 350 Museokortti-kohteen monipuolista tarjontaa. Tänä vuonna ehdokkaiksi on valittu joukko erilaisia taiteilijakoteja eri puolilta Suomea.

Museokortilla pääset kurkistamaan taiteilijaelämän kulisseihin kymmenissä kotimuseoissa ympäri Suomen. Ehdolla olevat kuusi taiteilijakotia edustavat toisistaan poikkeavia tyylisuuntia, aikakausia sekä alueita. Mukana on kansallisromanttisia hirsihuviloita, erämaan keskelle rakennettuja omaleimaisia luomuksia, kartanomiljöö sekä 1920-luvun tunnelmaa.

Palkinto luovutetaan eniten ääniä keränneelle taiteilijakodille Suomen Museoliiton järjestämillä Museopäivillä 25. toukokuuta. Voittaja julkistetaan Museogaalassa, jossa jaetaan mm. Vuoden museo, Vuoden museojulkaisu ja Vuoden viestintäteko -palkinnot.


Tutustu ehdokkaisiin ja äänestä suosikkiasi 19.5. mennessä!



Halosenniemi

Halosenniemi on taidemaalari Pekka Halosen ja hänen perheensä kansallisromanttinen, hirsinen koti ja erämaa-ateljee Tuusulanjärven rannalla. Vuonna 1902 valmistunut taiteilijakoti kertoo Halosen taiteesta, hänen elämäntyöstään ja ystävistään, jotka loivat maineikkaan Tuusulan Rantatien taiteilijayhteisön. Kokonaisuuden kruunaa rehevä puutarha, jota ihaillessa voi tutustua myös perheen omavaraiseen elämäntapaan.

Lue lisää >



Kuva: Krista Ylinen

Särestöniemi-museo

Kuvataiteilija Reidar Särestöniemen kotitila on hämmästyttävä kohde keskellä syrjäistä Lapin erämaata. Kittilän Kaukosen kylässä sijaitseva Särestöniemi-museo koostuu 1800-luvulla rakennetusta sukutilasta sekä taiteilijan 1970-luvulla rakennuttamista galleria- ja ateljeerakennuksista. Moni muistaa vierailultaan kelohonkaisen rakennuksen näyttävän uima-altaan, ja jykevien hirsien keskellä voi ihailla myös Särestöniemen taidetta.

Lue lisää >



Paateri

Puuta rakastaneen kuvanveistäjä Eva Ryynäsen taiteilijakotiin kuuluvat tunnelmalliset hirsiset ateljee, kirkko, kotitalo ja galleriakahvila metsän siimeksessä. Vuosikymmenten saatossa Lieksan Vuonisjärvelle syntyneen kokonaisuuden helmi on vuonna 1991 valmistunut kirkko, joka on Ryynäsen suurikokoisin ja tunnetuin työ.

Lue lisää >



Casa Haartman

Casa Haartman on taiteilija ja kulttuurivaikuttaja Axel Haartmanin ja hänen vaimonsa Hedvigin taiteilijakoti Naantalissa. Vuonna 1926 valmistuneen rakennuksen hillitty ulkokuori kätkee sisälleen koristeellisen sisustuksen sekä taideaarteita, kuten Helene Schjerfbeckin teoksia. Hyvin säilyneen kodin omaperäinen tunnelma ja lukuisat kiehtovat yksityiskohdat jäävät taatusti mieleen.

Lue lisää >



Visavuoren museo

Vanajaveden äärellä sijaitseva Visavuori on kuin pieni linna. Kuvanveistäjä Emil Wikströmin suunnittelema ja toteuttama taiteilijakoti viitoitti tietä muille luonnon helmaan etsiytyville taiteilijoille 1800-luvun lopulla. Vuosina 1893-1912 rakennettua Visavuorta kutsutaankin ensimmäiseksi suomalaiseksi erämaa-ateljeeksi. Visavuoressa tutustut niin Wikströmin kuin hänen lapsenlapsensa, pilapiirtäjä Kari Suomalaisen elämäntyöhön.

Lue lisää >



Laila Pullinen – veistopuisto & kotimuseo

Uniikki veistospuisto ja kuvanveistäjän kotimuseo tunnelmallisessa Nissbackan kartanomiljöössä Vantaalla. Kuvanveistäjä, professori Laila Pullisen (1933–2015) taiteessa keskeisiä elementtejä olivat antiikki ja informalismi, historia ja hetken hauraus, luonnon lainalaisuudet ja ihminen näiden kaikkien risteymäkohdassa. Yhdistelemällä näitä 30 vuoden ajan vanhassa kartanomiljöössä hän loi kokonaistaideteoksen, jossa taide on luonnon kanssa yhtä.

Lue lisää >


Äänestä suosikkiasi


Kurkista taiteilijaelämän kulisseihin autenttisissa kotimuseoissa

Museokortilla sukellat omaleimaisiin mielenmaisemiin kymmenissä taiteilijakodeissa ympäri Suomen! Autenttiset tunnelmansa säilyttäneet kodit tarjoavat koettavaa niin taiteen, historian, luonnon kuin kauniin sisustuksenkin ystäville.

Lähde matkalle hurmaaviin taiteilijakoteihin – tutustu reittiehdotuksiin Museokortin matkavinkeissä:



Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp