VIEL EHDIT: Museokortti nyt tarjoksessa vain 68 (norm. 79 )!
OSTA NYT
 
 

Hidasta matkailua taiteilijakodeissa

Oletko hitaan matkustamisen ja kauniiden pyöräreittien ystävä? Lähde matkalle kansallisromanttisiin taiteilijakoteihin, kiehtoviin elämäntarinoihin ja elämyksiin reitin varrella. Matka on parhaimmillaan polkupyörällä ja julkisilla liikkuen.

Liikkuminen
Julkisilla ja pyrll 

Kierroksen kesto
2-3 piv  

Ajankohta
Touko-syyskuussa. Osa museokohteista avoinna vain kesisin.  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 

Arkkitehtuuria ja taidetta, mielikuvitusta ja käytännöllisyyttä, puutarhoja ja kahvitaukoja! Tällä kierroksella vierailet neljässä taiteilijamuseossa: Akseli Gallen-Kallelan Tarvaspäässä, Laila Pullisen veistospuistossa ja kotimuseossa, Aino ja Jean Sibeliuksen Ainolassa sekä Emil Wikströmin Visavuoressa. Poikkea myös kotoisiin taukopaikkoihin ja kansallismaisemiin reitin varrella.

Matka alkaa Tarvaspäästä, kuvataiteilija Akseli Gallen-Kallelan itse suunnittelemasta ateljeelinnasta. Kaunis miljöö, puhutteleva taide ja kekseliäs arkkitehtuuri tarjoavat hienot puitteet museovierailulle. Pihapiiristä löydät myös tunnelmallisen kahvilan. Gallen-Kallelan museolta matka jatkuu Pasilan asemalle. Pyöräilijöille suosittelemme reittiä museolta Pasilaan Munkkiniemen kaupunginosan sekä vehreän Keskuspuiston läpi. Pasilasta matkaat paikallisjunalla Tikkurilaan, josta voit siirtyä vaikkapa kaupunkipyörällä uniikkiin Laila Pullisen veistospuistoon ja kotimuseoon. Taiteilijan luoma kokonaistaideteos sijaitsee Nissbackan tunnelmallisessa kartanomiljöössä.

 

Kolme uniikkia taiteilijamuseota, tunnelmallisia taukopaikkoja, hurmaavia pyöräreittejä ja junan ikkunasta vilistäviä maisemia.

 

Aino Sibeliuksen mukaan on nimetty niin taitelijaperheen koti kuin sen läheisyydessä sijaitseva juna-asema, joka on seuraava pysäkkisi. Arkkitehti Lars Sonckin suunnittelema Ainola kauniine puutarhoineen on koti useille Jean Sibeliuksen maailmankuululle sävellykselle. Tutustut siellä asukkaiden elämään sekä talon taiteeseen, arkkitehtuuriin, pihapiiriin ja jopa ulkosaunaan. Vieraile myös muissa Tuusulan Rantatien museokohteissa ja nauti paikallisista ravintoloista sekä majoituksesta.

Tuusulanjärveltä matka jatkuu kohti Toijalan asemaa ja Visavuorta. Kymmenen kilometrin pyöräreitti asemalta Visavuoreen kulkee kauniissa maalaismaisemissa. Vanajaveden äärellä sijaitseva Visavuori on kuin pieni linna. Kuvanveistäjä Emil Wikströmin itse suunnittelema erämaa-ateljee viitoittikin tietä muille luonnon helmaan etsiytyville taiteilijoille 1800-luvun lopulla. Visavuoressa tutustut niin Wikströmin kuin hänen lapsenlapsensa, pilapiirtäjä Kari Suomalaisen elämäntyöhön. Yövy tunnelmallisessa Ellilän kievarissa ja tee päiväretki Rapolan linnavuoren kansallismaisemaan.

Reitiltä löydät paikallisia majapaikkoja, makuelämyksiä ja luontokohteita. Kierros on suunniteltu polkupyörillä ja junilla kuljettavaksi. Pääkaupunkiseudulla voit käyttää HSL:n kaupunkipyöriä ja katso myös Tuusulanjärven alueen pyörävuokraamot. Juna-aikataulut ja -liput löydät VR:n verkkosivuilta. Huomioithan, että Toijalasta Visavuoreen ei ole julkisia yhteyksiä, joten tarvitset siirtymään oman kulkupelin tai taksin.

 

Hidasta matkailua taiteilijakodeissa

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Espoo

 1. Gallen-Kallelan Museo

  Komeassa Akseli Gallen-Kallelan itse suunnittelemassa Tarvaspn ateljeelinnassa esitelln taiteilijan ja hnen aikalaistensa taidetta sek nykytaidetta, jolla on yhtymkohtia Gallen-Kallelan elmntyhn.

Vantaa

 1. Laila Pullinen – veistospuisto & kotimuseo

  Uniikki veistospuisto ja kuvanveistjn kotimuseo tunnelmallisessa Nissbackan kartanomiljss Vantaalla.

Jrvenp

 1. Ainola

  Aino ja Jean Sibeliuksen kotimuseo Ainola on Suomen kansainvlisesti tunnetuin kotimuseo ja ainutlaatuinen osa Suomen kansallista kulttuuriperint.

Valkeakoski

 1. Visavuoren museo

  Visavuori on kuvanveistj Emil Wikstrmin kansallisromanttinen taiteilijakoti ja ateljee. Lisksi Visavuoresta lytyy Suomen hauskin museo – Kari-paviljonki, jossa on esill pilapiirtj Kari Suomalaisen tit.