18.12.2020

Museokortti joululahjaksi – katso usein kysytyt kysymykset!

Anna tänä jouluna aineeton elämyslahja, joka ei kerrytä turhaa tavaraa. Kuva: Ella Karttunen / Museokortti

Museokortti on suosittu joululahja, joka sopii joka makuun. Aineeton lahja tuo sisältöä arkeen ja elämyksiä 300 museossa vuoden jokaiselle päivälle. Katso usein kysytyimmät kysymykset Museokortista lahjana.

Koskeeko Museokortin joulutarjous myös lahjaksi annettuja Museokortteja?

Kaikki joulukuun aikana verkkokaupastamme ja museosta ostetut Museokortit ovat 12+1 kuukautta voimassa. Etu koskee kaikkia uusia Museokortteja itselle tai lahjaksi sekä vanhojen Museokorttien uusintoja (voimassa olevat sekä vanhentuneet).

Milloin Museokortti-lahjan voimassaolo alkaa? Entä muiden Museokorttien?

  • Museokortti-lahja: Lahjakortit eivät kulu ennen käyttöä. Museokortti-lahjojen voimassaolo alkaa muiden uusien korttien tapaan vasta ensikäynnistä. Lahjansaaja voi siis ottaa kortin käyttöön sitten, kun itse haluaa.
  • Uudet kortit: Uusien korttien voimassaolo alkaa vasta ensimmäisestä museovierailusta. Voit ostaa täysin uuden kortin, vaikka sinulla olisi jo Museokortti. Näin voit huoletta hyödyntää lisäkuukausitarjouksen nyt ja ottaa kortin käyttöön, kun sinulle parhaiten sopii.
  • Jatkokausi voimassa olevaan korttiin: Jos korttisi on vielä voimassa, uusiminen siirtää korttisi viimeistä voimassaolopäivää 13 kuukaudella eteenpäin.
  • Jatkokausi umpeutuneeseen korttiin: Jos korttisi on jo umpeutunut, uusi 13 kk:n jakso alkaa ostopäivästä.

Miten ja milloin Museokortti-lahjat toimitetaan?

Verkosta ostetut Museokortit toimitetaan lahjansaajalle valintasi mukaan: postitse lahjakirjekuorissa tai digitaalisesti, eli tekstiviestinä ja sähköpostina. Jos haluat antaa Museokortin joululahjaksi, suosittelemme valitsemaan digilahjan, joka ehtii aina perille. Ajasta lahja saapumaan vaikkapa jouluaattoon.

Museokohteista saat myös heti mukaan kirjekuoreen pakatun väliaikaisen Museokortin, jonka voit antaa kenelle vain.

Mistä voin ostaa Museokortin joulutarjouksella?

Voit ostaa verkkokaupasta tai Museokortti-kohteista kerralla juuri niin monta lahjakorttia kuin tarvitset. Verkossa maksuvälineinä käyvät verkkopankit ja maksukortit sekä kulttuuriedut Smartum-saldo, Edenred-kortti, ePassi sekä Eazybreak.

Monet museot hyväksyvät myös laajan valikoiman erilaisia maksutapoja sekä kulttuurietuja. Tarkista ennen museovierailuja kohteen aukioloajat sekä maksutavat museon omilta verkkosivuilta.

Katso Helsingissä, Tampereella ja Turussa avoinna olevia museokauppoja täältä. Voit ostaa Museokortin myös Tiketistä, toimipisteet löydät täältä.

Museokortti on aina hyvä lahja: Se sopii myös kortin jo omistavalle henkilölle. Hän voi yhdistää lahjan aiemmin hankittuun korttiinsa. Tämä pidentää aikaisemman kortin voimassaoloa uuden kortin voimassaolon verran.

Miten Museokortti toimii lahjakäytössä?

Verkkokaupastamme ja museokohteista lahjaksi ostettu Museokortti on väliaikainen, 12-numeroinen asiakasnumero, jonka voi antaa kenelle vain. Numerolla lahjansaaja pääsee heti kaikkiin korttikohteisiin, ja voimassaolo alkaa ensimmäisestä museokäynnistä. Lahjan voi siis antaa vaikkapa jouluna, ja lahjansaaja voi tehdä ensimmäisen museovierailun esimerkiksi helmikuussa. Tässä tapauksessa voimassaolo aktivoituu vasta helmikuussa ja on voimassa vuoden eteenpäin tästä ensimmäisestä museokäynnistä.

Asiakasnumerolla lahjansaaja myös rekisteröityy Museokortin käyttäjäksi ja kirjautumistietojen perusteella hänelle postitetaan muovinen, kohokirjaimilla varustettu Museokortti. Suosittelemme, että lahjansaaja kirjautuu Museokortin käyttäjäksi mahdollisimman nopeasti. Jos lahjansaaja vierailee numerolla museossa ennen kirjautumista on kirjautuminen tehtävä kahden viikon sisällä tuosta museokäynnistä.

Jos lahjan saajalla on jo käytössään Museokortti, voi hän yhdistää saamansa uuden käyttämättömän kortin jo käytössä olevalle kortille Oma Museokortti -asiakassivuilla tai museokohteessa.

Pääseekö lahjaksi ostetulla Museokortilla heti museoon?

Museokorttikohteisiin pääsee lahjaksi ostetulla asiakasnumerolla saman tien. Lahjakuoritilauksissa vastaanottaja saa asiakasnumeron postitse. Digitaalisissa lahjoissa ostaja voi määrittää toimituspäivämäärän, eli kortin saa käyttöön vaikka heti. Suosittelemme siis digitilausta jos esimerkiksi suunnittelet lahjansaajan kanssa yhteistä museoreissua ensi viikolle.

Haluan ostaa kortin lahjaksi, mutta mitä jos vastaanottajalla on jo kortti?

Museokortteja voi yhdistää! Yhdistämisen ansiosta antajan ei tarvitse huolehtia siitä, onko lahjansaajalla jo Museokortti. Kun annat kortin lahjaksi, saaja voi itse jatkaa nykyisen korttinsa voimassaoloaikaa yhdistämällä siihen saamansa käyttämättömän Museokortin. Yhdistäminen lisää nykyiseen kortiin 12 kuukautta lisää voimassaoloaikaa. Yhdistämisen voi tehdä verkossa Oma Museokortti -asiakassivulla tai museokohteissa. Ainoastaan täysin käyttämättömän (ei kirjautumista, ei museovierailuja) Museokortin voi yhdistää jo käytössä olevaan korttiin.

Ystävälläni on Museokortti, voinko uusia sen?

Jos tahdot ilahduttaa ystävääsi uusimalla hänen Museokorttinsa, helppo ratkaisu on hankkia hänelle lahjaksi aivan uusi Museokortti. Lahjansaaja yhdistää uuden kortin voimassaoloajan omaan käytössä olevaan korttiinsa. Yhdistäminen lisää nykyiseen kortiin 12 kuukautta lisää voimassaoloaikaa. Yhdistämisen voi tehdä verkossa Oma Museokortti -asiakassivulla tai museokohteissa. Ainoastaan täysin käyttämättömän (ei kirjautumista, ei museovierailuja) Museokortin voi yhdistää jo käytössä olevaan korttiin.

Sain Museokortin lahjaksi. Mitä minun pitää nyt tehdä?

Rekisteröidy nyt Museokortin käyttäjäksi osoitteessa Museot.fi/kirjaudu. Rekisteröitymisessä tarvittavan asiakasnumeron löydät joko pahvisesta lahja-Museokortista, sähköpostitse ja tekstiviestitse saapuneesta digilahjasta tai lippupalvelun toimittamasta saatteesta.

Varsinainen, kohopainettu muovinen Museokortti saapuu kirjautuessa ilmoitettavaan postiosoitteeseen 1–3 viikossa. Kortit valmistetaan ja postitetaan annettujen tietojen perusteella automaattisesti, joten käyttäjän nimeä ei voi muuttaa jälkeenpäin.

Sain Museokortin lahjaksi ja minulla on jo Museokortti. Miten toimin?

Jos sinulla on muovikortti ja saat esimerkiksi lahjaksi täysin uuden Museokortin voit yhdistää nämä kaksi korttia. Yhdistämisen voi tehdä joko Oma Museokortti -asiakassivuilla tai korttikohteessa. Yhdistäminen lisää käytössä olevaan muovikorttiin 12 kuukautta lisää voimassaoloaikaa.

Ainoastaan täysin käyttämättömän (ei kirjautumista, ei museovierailuja) Museokortin voi yhdistää jo käytössä olevaan korttiin. Yhdistämisen jälkeen ylimääräinen asiakasnumero mitätöityy, eikä sitä voi käyttää pääsylippuna museokohteisiin. Kahta jo käytössä olevaa Museokorttia ei voi yhdistää.

Halutessasi voit toki antaa saamasi ”ylimääräisen" Museokortin myös esimerkiksi puolisolle tai ystävälle, joka kirjautuu sen käyttäjäksi. Tämä on mahdollista, koska lahjaksi ostettuja kortteja ei ole ennen kirjautumista personoitu tietylle henkilölle.

Voinko antaa varsinaisen, muovisen kortin lahjaksi?

Paras tapa antaa Museokortti lahjaksi on väliaikainen kortti. Korttikohteesta tai verkosta lahjaksi ostettu Museokortti on väliaikainen kortti tai asiakasnumero, jolla lahjansaaja pääsee halutessaan heti korttikohteisiin ja jolla hän kirjautuu Museokortin käyttäjäksi.

Väliaikainen Museokortti soveltuu paremmin lahjakäyttöön, sillä muovikortti lähetetään rekisteröitymistietojen perusteella suoraan kortinomistajan osoitteeseen ja rekisteröitymisestä lähtee aina heti kortinomistajalle kuittaus tekstiviestinä ja sähköpostilla, mikä taas saattaa paljastaa lahjan ennen aikojaan.

Lahjan mukana tulevassa ohjeessa kehoitetaan rekisteröitymään kahden viikon kuluessa. Mitä tämä tarkoittaa?

Lahjansaajan kannattaa rekisteröitymään Museokortin käyttäjäksi heti lahjan saamisen jälkeen. Lahjaksi ostettu Museokortti ei vanhene, sillä voimassaolo alkaa vasta kun kortilla vieraillaan ensimmäisen kerran museossa. Lahjan voi ostaa esimerkiksi jo marraskuussa ja antaa vasta jouluna. Jos lahjaksi saadulla Museokortilla vieraillaan museossa ennen rekisteröitymistä, on rekisteröityminen tehtävä kahden viikon sisällä tuosta vierailusta.

Suosittelemme, että kun lahjansaaja saa Museokortin hän rekisteröityy käyttäjäksi mahdollisimman nopeasti. Näin käyttäjän tiedot tallentuvat meille, ja hän saa muovikortin. Rekisteröityminen auttaa myös ongelmatilanteissa, jos lahjaksi saatu kortti esimerkiksi katoaa.

Verkosta ostamani lahja ei saapunut vastaanottajalle, mitä teen?

Jos Museokortin verkkokaupasta tilattu lahjakuori ei saavu vastaanottajalle 1-2 viikossa tai jos digitaalinen lahja ei tule sähköisesti haluttuna päivänä, ota yhteys Museokortin asiakaspalveluun. Digilahjan tapauksessa on myös hyvä tarkistaa roskapostikansio.

Haluan ostaa isomman erän Museokortteja yrityksemme henkilöstölle. Miten toimin?

Yli 10 kappaleen Museokortti-tilaukset yritykselle tai yhteisölle on mahdollista maksaa laskulla: osoitteesta www.museot.fi/yritystilaus löydät lomakkeen, jolla voit tilata Museokortteja yrityksellesi tai yhteisöllesi. Lisätietoa yritystilauksesta löydät täältä.

Jos haluat tilata pienemmän määrän tai maksaa tilauksen luottokortilla, voit tehdä ostoksen verkkokaupassamme.


Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp