Asiakaspalvelussamme on juuri nyt ruuhkaa, vastauksen saaminen voi kestää tavallista pidempään Lue lisää

11.12.2020

Nämä museokaupat ovat avoinna Helsingissä, Tampereella ja Turussa

Museokortti ei kulu ennen käyttöä – uuden kortin voimassaolo alkaa vasta ensikäynnistä. Kuva: Ella Karttunen / Museokortti

Epidemiatilanne on johtanut museoiden alueellisiin sulkemisiin koronaviruksen leviämisvaiheen alueilla. Listasimme avoinna olevia museokauppoja Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Museokaupoista voit ostaa uuden Museokortin tai jatkaa nykyisen korttisi voimassaoloa.

Museokaupoissa onnistuu Museokorttiin liittyvä asiointi paikan päällä: osta uusi Museokortti itselle tai lahjaksi tai jatka nykyisen korttisi voimassaoloa. Uusien Museokorttien voimassaolo ei kulu ennen käyttöä.

Monet museokaupat hyväksyvät maksuvälineinä myös kulttuuri- ja virike-etuja. Ennen museossa asioimista maksutavat sekä poikkeusaukioloajat kannattaa tarkistaa museokohteen omilta verkkosivuilta.

Hyödynnä Museokortin erikoistarjous – lisäkuukausi kaupan päälle! Kaikki museosta ja Museokortin verkkokaupasta ostetut Museokortit ovat 12+1 kuukautta voimassa. Etu koskee kaikkia uusia Museokortteja itselle tai lahjaksi sekä vanhojen Museokorttien uusintoja (voimassa olevat sekä vanhentuneet kortit). Tarjous voimassa 31.12.2020 asti.

Verkkokaupastamme onnistuu myös uuden Museokortin itselle ostaminen sekä nykyisen kortin voimassaolon jatkaminen. Verkkokaupassamme voit maksaa pankki- tai luottokortilla, verkkopankilla, MobilePaylla tai seuraavilla kulttuurieduilla: Edenred-kortti, Smartum-saldo, Eazybreak ja ePassi.


Museokortin verkkokauppaanMuseokaupoissa vierailtaessa edellytetään kasvomaskien käyttöä. Kuva: Ella Karttunen / Museokortti

Ateneumin museokauppa

Kaivokatu 2 (sisäänkäynti Ateneuminkujalta), Helsinki

Pääkaupunkiseudulla on otettu uusia rajoituksia käyttöön koronavirusepidemian hillitsemikseksi. Kaupunkien julkiset tilat, mukaan lukien museot, on suljettu 10.1. asti. Yksityisiä toimijoita suositellaan toiminaan samoin.

Ateneumin museokauppa on avoinna normaalisti, vaikka näyttelyt on väliaikaisesti suljettu. Kävijöiden samanaikainen määrä on rajoitettu, joten ostoksia voi tehdä hyvillä mielin turvavälein. Ateneum edellyttää kasvomaskin käyttöä yli 13-vuotiailta.

Museokauppa sijaitsee Ateneumin sisäpihalla. Kaupasta saa ostettua uuden Museokortin itselleen tai lahjaksi sekä jatkettua oman Museokorttinsa voimassaoloaikaa.

Ateneumin museokaupassa maksutapoina käyvät: korttimaksu, kulttuuriseteli, virikeseteli, tykyseteli, ePassi, Edenred-mobiili, Smartum Pay sekä Eazybreak.

Museokaupan aukioloajat 29.12.–9.1.:
Museokauppa on avoinna tiistaista lauantaihin klo 11–18. Kauppa on suljettu 1.1. sekä 6.1.


Amos Rex

Mannerheimintie 22–24, Helsinki

Amos Rexin näyttelyt on suljettu 10.1. asti, mutta avoinna olevassa museokaupassa voit ostaa uuden Museokortin sekä jatkaa voimassaoloa.

Amos Rexin maksutapoina ovat käteinen, pankki- ja luottokortit, MobilePay, Smartum-maksukortti (poistuu vuoden 2020 lopussa), SmartumPay-mobiilisovellus ja kulttuurisetelit, Edenred-maksukortti, -mobiilisovellus ja -virikesetelit, ePassi-mobiilisovellus ja tekstiviestimaksu, Tyky Plus -kulttuurisetelit sekä Eazybreak-mobiilisovellus ja tekstiviestimaksu.

Museokaupan aukioloajat 28.12. alkaen:
ma-pe klo 10–17.
1.1. suljettu, 6.1. avoinna klo 10–17Museokaupoista löydät ihastuttavat lahjat heti mukaan. Kuva: Ella Karttunen / Museokortti

Taidehallin museokauppa Kioski

Nervanderinkatu 3, Helsinki

Helsingin Taidehallissa voit jatkaa Museokorttisi voimassaoloa tai ostaa uuden kortin. Voit käyttää seuraavia maksuvälineitä: pankki- ja luottokortit (paitsi Diners Club), käteinen (suosittelemme välttämään käteisen käyttöä), Smartum-kortti, SmartumPay ja kulttuurisetelit, Edenred-kortti, mobiilisovellus ja Virike-kulttuurisetelit, ePassi-mobiilisovellus ja tekstiviesti, Tyky Plus -kulttuurisetelit ja Tyky-Online sekä Eazybreak mobiilisovellus ja tekstiviesti.

Turvallisen ostokokemuksen varmistamiseksi asiakkaiden määrää rajoitetaan. Kaupan valikoimaa on myös levitetty Taidehallin aulaan, jotta voidaan taata väljyys. Lisäksi museokaupassa edellytetään kasvomaskin käyttöä yli 13-vuotiailta.

Museokaupan aukioloajat:

Ke 23.12. saakka ma–la klo 10–17
Suljettu 24.12.–27.12.
Avoinna 28.–31.12. klo 10–17


Urheilumuseon museokauppa

Paavo Nurmen tie 1, Helsinki

Urheilumuseon aulassa toimiva museokauppa on täynnä kivoja lahjaideoita, kuten lukuelämyksiä, palapelejä ja perinteisiä Suomi-verryttelyasuja.

Voit myös ostaa ja uusia Museokorttisi Urheilumuseon museokaupassa.

Museon henkilökunta huolehtii, että museokaupassa voi asioida rauhassa ja turvallisesti. Kasvomaskin käyttöä edellytetään.

Museokaupan aukioloajat:
28.–30.12. klo 10–15Joulutarjouksena kaikkiin Museokortteihin lisäkuukausi kaupan päälle (12+1 kk). Uusien Museokorttien 13 kuukauden voimassaolo alkaa vasta ensimmäisestä museovierailusta. Kuva: Ella Karttunen / Museokortti

Temppeliaukion kirkko,

Lutherinkatu 3, Helsinki

Museokortti-kohteena olevan Temppeliaukion kirkon konsertit on peruttu toistaiseksi, mutta kirkko on avoinna vierailijoille.

Tempeliaukion kirkosta voit ostaa uuden Museokortin sekä jatkaa nykyisen korttisi voimassaoloa. Maksutapoina ei valitettavasti käy kulttuuriedut.

Aukioloajat:
Ma–la klo 10–17
Su klo 12–17


Heureka Shop Kamppi

Urho Kekkosen katu 1, Helsinki

Heureka on suljettu 20.12. asti, mutta Kampin kauppakeskuksessa sijaitseva Heureka Shop on avoinna. Heureka Shopista löydät hauskoja tiedetuotteita ja lahjatavaroita. Valikoimissa on myös runsaasti eritasoisia pulma-, lauta- ja palapelejä.

Heureka Shopista voit myös ostaa Museokortin lahjaksi tai itselle.

Aukioloajat:
Ma–pe klo 10–20
La klo 10–19
Su klo 12–18

24.12.–26.12. suljettu

Lisäksi voit varata ajan yksityisostoksille ennen myymälän avaamista, arkisin klo 9–10. Lue lisää ja varaa aika tästä >


Helinä Rautavaaran museon kauppa

Siltakatu 11, Espoo

Helinä Rautavaaran museon myymälässä voit jatkaa kulttuurimatkaasi sekä ostaa täysin uuden Museokortin.

Museokaupan tuotteet ovat reilun kaupan tuotteita, käsin valmistettuja sekä suurin osa vieläpä kierrätysmateriaaleista tehtyjä.

Museokaupan aukioloajat:
Su 27.12. klo 12-16
Ti 29.12. klo 13-19
Ke 30.12. klo 13-19
To 31.12. klo 11-16


Museokortti-lahja on lupaus arjen seikkailuista ensi vuodelle. Nähtävää riittää 300 museossa ympäri Suomen eikä voimassaolo kulu ennen käyttöä.

Vapriikin infopiste

Alaverstaanraitti 5, Tampere

Vapriikin näyttelyt on suljettu 28.12. asti, mutta museon infotiskillä voit asioida edelleen aukioloaikojen mukaisesti. Uuden Museokortin ostaminen tai nykyisen kortin voimassaolon jatkaminen onnistuu kätevästi niin käteisellä, pankkikortilla kuin ePassilla ja kulttuuriseteleillä.

Aukioloajat:

Ti-su klo 10–18
Jouluviikolla 21.–27.12. ja 1.1.2021 museokauppa on suljettu.


Tampere-talo Shop

Yliopistonkatu 55, Tampere

Vaikka Tampere-talossa sijaitseva Muumimuseo on suljettu 28.12. saakka, Tampere-talon myymälä on yhä avoinna. Myymälässä voit ostaa tai uusia Museokortin. Tampere-talo Shop tarjoaa myös ihania muumituotteita ja laadukasta kotimaista designia.

Aukioloajat:
2.12.–23.12. ma-pe klo 10-17, la-su suljettu
24.-28.12.20 ja 1.1. ja 6.1. Tampere-talo suljettu
31.12. avoinna klo 10-15

Ti 29.12. alkaen aukioloajat:
tiistai-pe 10-17, la-ma suljettu


Forum Marinumin museokauppa

Linnankatu 72, Turku

Suomen Joutsenen kansilankuille rakennettu myymälä on merihenkisten lahja- ja käyttöesineiden, alan kirjallisuuden, kokoelmalähtöisten laivamallien sekä laadukkaiden tekstiilien putiikki. Museokaupassa voit myös uusia Museokorttisi tai ostaa uuden kortin. Maksutapoina käyvät myös Smartum-kulttuurisetelit ja ePassi.

Aukioloajat:
ma 28.12. suljettu
ti 29.12. avoinna klo 10–18
ke 30.12. avoinna klo 10–18
to 31.12. avoinna klo 10–15
pe 1.1.2021 uudenvuodenpäivä, suljettu
la 2.1.–su 3.1. avoinna klo 10–18
ma 4.1. suljettu
ti 5.1. avoinna klo 10–18
ke 6.1 loppiainen, avoinna klo 10–18


Tiketti

Voit myös ostaa uuden Museokortin Tiketistä. Tiketin toimipisteitä on ympäri Suomea, listauksen löydät täältä. Toimipisteet hyväksyvät laajasti erilaisia maksutapoja ja kulttuurietuja. Tarkemmat tiedot kulttuurieduilla maksamisesta löydät täältä.

Huomioithan, että Tiketti myy ainoastaan uusia kortteja. Jos sinulla on jo Museokortti, voit ostaa Tiketistä uuden ja yhdistää tämän numerosarjan nykyiseen korttiisi. Tämä pidentää nykyisen korttisi voimassaoloa 13 kuukaudella. Tiketin kautta tehtävissä ostoissa on mukana Tiketin palvelumaksu (3,5 €).

Kerro tästä myös ystävillesi!