Ainutlaatuinen Suomenlinna on vain lyhyen merimatkan päässä Helsingin Kauppatorilta. Kuva: Jarkko Koskinen

Lähde kesäiselle museokierrokselle Suomenlinnaan – astu aateliskotiin, tutustu merilinnoituksen historiaan ja vietä vanhanajan kahvihetki

Suomenlinna on paitsi kesäisen Helsingin suosituimpia nähtävyyksiä, myös ainutlaatuinen museosaari. Tutustu videolta Suomenlinnan Museokortti-kohteisiin ja suunnittele kesäretkesi Suomenlinnaan!

Vain lyhyen merimatkan päässä Helsingin keskustasta sijaitsee Suomenlinna, yksi Suomen suosituimmista nähtävyyksistä ja UNESCOn maailmanperintökohde. Katso video ja tutustu Suomenlinnan ainutlaatuiseen historia- ja kulttuurikohteeseen.


Video: Jarkko Koskinen


Suomenlinnassa vietät ainutlaatuisen kesäpäivän


Päiväretki Suomenlinnaan onnistuu helposti lautalla Helsingin kauppatorilta. Nauti piknik luonnon helmassa, astele mukulakivikaduilla ja tunne saaren historian eri vaiheet. Museokortilla pääset tutustumaan viiteen museoon saarella.

Museokierros kannattaa aloittaa Suomenlinna-museosta, josta saat parhaat eväät alueen tutkimiseen. Museo esittelee vaihtuvien näyttelyiden lisäksi linnoituksen yli 270 vuotisen historian eri vaiheita.

Astu Suomenlinnan perustajan, Augustun Ehrensvärdin, aateliskotiin Ehrensvärd-museoon innoituksen alkuperäisellä keskusaukiolla. Viehättävässä kivitalossa pääset kokemaan miten ylhäisö ja Suomenlinnan komentaja elivät 1700-luvun Suomessa. Esillä on muun muassa muotokuvia, laivojen pienoismalleja, tyylihuonekaluja.

Vietä vanhanajan kahvihetki Suomen Lelumuseon kahvilassa ja ihaile ohi lipuvia laivoja pitsihuvilan verannalla. Museossa on esillä vanhoja leikkikaluja 1800-luvun alusta viime vuosisadalle asti.

Suomenlinna perustettiin 1700-luvun puolivälissä ja sillä on ollut merkittävä rooli Suomen puolustuksessa. Yksi maailman suurimmista merilinnoituksista on palvellut kolmen maan, Ruotsin, Venäjän ja Suomen valtiota eri sodissa. Entinen sotilaslinnoitus siirtyi valtiolta siviilihallintoon vuonna 1973 lukuun ottamatta Pikku Mustasaarta, jossa toimii Merisotakoulu.

Museokortilla pääset Sotamuseo maneesiin, jossa voit tutustua Suomen puolustusvoimien historiaan. Museon näyttelyt ulottuvat ajallisesti menneiden vuosisatojen sodista nykyaikaiseen kriisinhallintaan.

Toisen maailmansodan aikana palvellut sukellusvene Vesikko on lapsiperheiden kestosuosikki. Vesikossa kävijä voi konkreettisesti tutustua sukellusvenemiesten ahtaaseen työympäristöön moottorien sekä torpedojen keskellä. Äänimaailman saattelemana kävijä kuulee moottoreiden käyntiäänet, miehistön komennot sekä torpedohyökkäyksen äänet.


Museokortti takaa onnistuneen kulttuurikesän – 300 kesäkohdetta ympäri Suomen


Koe Suomenlinnan erityinen tunnelma ja tutustu sen arvokkaaseen kulttuurihistoriaan vaivattomasti. Museokortilla pääset paitsi viiteen museoon Suomenlinnassa, myös yli 50 kohteeseen pääkaupunkiseudulla sekä 300 museoon koko Suomessa — Ahvenanmaalta Inariin.

Vietä elämyksellinen kulttuurikesä – hanki Museokortti >

 
  • Facebook
  • Twitter

26.6.2020

Facebook-arvioita Museokortista


"Tärkein innovaatio sitten höyrykoneen."


"Kätevä ja helppokäyttöinen avain kulttuurikatselmuksiin!"


"Museokortti on loistava keksintö. Mainio lahja myös ystävälle, jolla on jo kaikkea."


"Innostaa myös kotimaan matkailuun. Ollaan käyty paikoissa joihin ei muuten olis tullut lähdettyä. Antaa sisältöä ja merkitystä elämään."


"Kiva kun mahdollistaa pienetkin piipahtelut: voi palata jatkamaan toisella kertaa – samalla rahalla."


"Museokortti on aivan helmi! Madaltaa kynnystä mennä useampiin museoihin, kuin muuten tulisi mentyä. Avartaa siis maailmankatsomusta ja kulttuurin tuntemusta olemalla vain se pieni keltainen kortti. "

"Reitti maailman ihmettelyyn, oppimiseen, kaikenlaisista ihmeistä ja kauneudesta nauttimiseen
= Museokortti."


"Loistava keksintö, joka innostaa poikkeamaan museoissa."
 
 
.