JOULUTARJOUS 69 €: Lisäkuukausi kaupan päälle (12+1 kk)! Osta nyt
 
Museo
Sisäänpääsy museokortilla
 

Ehrensvärd-museo

Suomenlinna B 40,
00190 Helsinki

Suomenlinnan Komendantintalossa sijaitseva museo esittelee asumista ja elämää 1700-luvun Viaporissa.

 

Ehrensvärd-museo toimii Suomenlinnan linnoituksen alkuperäisellä keskusaukiolla sijaitsevassa Komendantintalossa. Rakennuksen ensimmäisenä isäntänä toimi Viaporin perustaja, sotamarsalkka Augustin Ehrensvärd. Museon kaunis rokokoointeriööri kertoo, kuinka aatelisto asui 1700-luvulla. Näytteillä on maalauksia, muotokuvia, tyylihuonekaluja ja saaristolaivaston alusten pienoismalleja.

Komendantintalo on hyvä esimerkki siitä, kuinka Viaporissa asuintilat ja puolustusrakennelmat usein yhdistyivät saman katon alla. Talo toimi linnoituksen komendantin asuin- ja virkahuoneistona aina vuoteen 1855, jolloin se menetti koko eteläisen puoliskonsa Krimin sodan pommituksissa. Vuonna 1927 Ehrensvärd-seura teki aloitteen museon perustamiseksi niihin Komendantintalon huoneisiin, jotka olivat olleet Ehrensvärdin asuntona. Museo avattiin vuonna 1930. Näyttely on uusittu vuonna 2015.

Ehrensvärd-museo on auki kesäisin. Museokäynti on ilmainen Museokortilla, Helsinki-kortilla ja Suomenlinnan opastetun kävelykierroksen lipulla.

Ryhmät: Museoon voi varata ryhmille tutustumiskäyntejä myös talvisaikaan. Ehrensvärd-seuran Rakkaudella Viaporista ja Tapakulttuuri ja taide -opastuskierroksilla vieraillaan Ehrensvärd-museossa samalla kun tutustutaan linnoituksen päänähtävyyksiin. Näitä kierroksia on saatavilla ryhmille tilauksesta ympäri vuoden.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Ehrensvärd-museo
Suomenlinna B 40, 00190 Helsinki

(09) 684 1850

Museon kotisivut

Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

5/2 €

Maksutavat

käteinen, pankkikortti, luottokortti

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke Suljettu
To Suljettu
Pe Suljettu
La 11:00-17:00
Su 11:00-17:00

Avoinna elokuussa 2020 la ja su klo 11-17. Suljettu talvikaudella.

Opastus

Museoon voi varata ryhmille tutustumiskäyntejä myös talvisaikaan. Ehrensvärd-seuran Rakkaudella Viaporista ja Tapakulttuuri ja taide -opastuskierroksilla vieraillaan Ehrensvärd-museossa samalla kun tutustutaan linnoituksen päänähtävyyksiin. Näitä kierroksia on saatavilla tilauksesta ryhmille ympäri vuoden.