SYYSALE: Jatkokaudet Museokortteihin nyt 65
Hydynn tarjous
 
Museo
Sisäänpääsy Museokortilla
 

Ehrensvrd-museo

Suomenlinna B 40,
00190 Helsinki

Suomenlinnan Komendantintalossa sijaitseva museo esittelee asumista ja elm 1700-luvun Viaporissa.

 

Ehrensvrd-museo toimii Suomenlinnan linnoituksen alkuperisell keskusaukiolla sijaitsevassa Komendantintalossa. Rakennuksen ensimmisen isntn toimi Viaporin perustaja, sotamarsalkka Augustin Ehrensvrd. Museon kaunis rokokoointeriri kertoo, kuinka aatelisto asui 1700-luvulla. Nytteill on maalauksia, muotokuvia, tyylihuonekaluja ja saaristolaivaston alusten pienoismalleja.

Komendantintalo on hyv esimerkki siit, kuinka Viaporissa asuintilat ja puolustusrakennelmat usein yhdistyivt saman katon alla. Talo toimi linnoituksen komendantin asuin- ja virkahuoneistona aina vuoteen 1855, jolloin se menetti koko etelisen puoliskonsa Krimin sodan pommituksissa. Vuonna 1927 Ehrensvrd-seura teki aloitteen museon perustamiseksi niihin Komendantintalon huoneisiin, jotka olivat olleet Ehrensvrdin asuntona. Museo avattiin vuonna 1930. Nyttely on uusittu vuonna 2015.

Ehrensvrd-museo on auki kesisin. Museokynti on ilmainen Museokortilla, Helsinki-kortilla ja Suomenlinnan opastetun kvelykierroksen lipulla.

Ryhmt: Museoon voi varata ryhmille tutustumiskyntej mys talvisaikaan. Ehrensvrd-seuran Rakkaudella Viaporista ja Tapakulttuuri ja taide -opastuskierroksilla vieraillaan Ehrensvrd-museossa samalla kun tutustutaan linnoituksen pnhtvyyksiin. Nit kierroksia on saatavilla ryhmille tilauksesta ympri vuoden.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram

Museon yhteystiedot

Ehrensvrd-museo
Suomenlinna B 40, 00190 Helsinki

(09) 68999850

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Ehrensvrd-museo, Suomenlinna B 40, 00190 Helsinki


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

5/2

Maksutavat

kteinen, pankkikortti, luottokortti

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke Suljettu
To Suljettu
Pe Suljettu
La 10:00-16:00
Su 10:00-16:00

Avoinna kesisin

Opastus

Museoon voi varata ryhmille tutustumiskyntej mys talvisaikaan. Ehrensvrd-seuran Rakkaudella Viaporista ja Tapakulttuuri ja taide -opastuskierroksilla vieraillaan Ehrensvrd-museossa samalla kun tutustutaan linnoituksen pnhtvyyksiin. Nit kierroksia on saatavilla tilauksesta ryhmille ympri vuoden.