Lataa uusi Museokortti-sovellus! Vanha sovellus on poistunut käytöstä. Lue lisää

21.6.2023

Helsingissä riittää nähtävää – katso näyttelyvinkit pääkaupungin kesään!

Helsingin museotarjonta on vertaansa vailla.

Helsingissä on yli 40 Museokortti-kohdetta, joista löytyy nähtävää jokaiseen makuun. Koe kesän hittinäyttelyt, vieraile Helsinki Biennaalissa, tee tupatarkastus Kekkosen kotiin tai nauti sadepäivästä trooppisessa puutarhassa.

Kaipaatko tekemistä Helsingin kesään? Helsinki on monipuolinen matkakohde, joka on täynnä upeita nähtävyyksiä ja museoelämyksiä. Olitpa sitten nykytaiteen, designin ja arkkitehtuurin, historian, tieteen tai urheilun ystävä, löytyy Helsingin museoista koettavaa jokaiselle.

Missä näyttelyissä kannattaa vierailla tänä kesänä Helsingissä? Museokortilla pääsee kokemaan lähes 70 näyttelyä, jotka tarjoavat jokaiselle jotakin. Kokosimme vinkit näyttelykesään.
Helsingin koko näyttelytarjontaan voit tutustua tästä >

Osta Museokortti tästä!


Kustaa Saksi, Tom of Finland, Edelfelt – katso museokesän vetonaulat!


Helsingissä sijaitsee maamme suurimmat museot, joiden kesänäyttelyissä pääsee tutustumaan aikamme ikonisiin taiteilijoihin. Yksi näyttelykesän ehdottomista vetonauloista on taiteilija ja suunnittelija
Kustaa Saksin näyttely Designmuseossa.

Ateneum puolestaan esittelee läpileikkauksen rakastetun Albert Edelfeltin tuotantoon ja Kiasmassa nähdään maailman tunnetuimpiin suomalaistaiteilijoihin kuuluvan Tom of Finlandin elämää ja tuotantoa esittelevä näyttely.



Kustaa Saksin seinävaatteissa väreilee migreeniharhoja ja hallusinaatioita. Designmuseon näyttely on todennäköisesti yksi Helsingin kesänäyttelyiden vetonauloista, Kuva: Designmuseo.

Kustaa Saksi: Rajamailla

Designmuseo | 5.5.–15.10.2023

Yksi Helsingin näyttelykesän ehdottomista vetonauloista on taiteilija ja suunnittelija Kustaa Saksin näyttely Designmuseossa. Rajamailla-näyttely esittelee Saksin jacquard-tekniikalla kudottuja vaikuttavia seinävaatteita ja tekstiiliteoksia vuosilta 2013–2023.

Kustaa Saksi (s. 1975) tuo teoksissaan näkyväksi oman kokemuksensa aurallisen migreenin aiheuttamista näköharhoista sekä unen ja valveen rajalla ilmeneviä hallusinaatioista.
Lue lisää >



Kiasman suurnäyttelynä nähdään Tom of Finlandin pitkää uraa esittelevä kokonaisuus. .Kuva: Kiasma.

Tom of Finland

Nykytaiteen museo Kiasma,
Helsinki | 28.4.–29.10.2023

Maailman tunnetuimpiin suomalaistaiteilijoihin kuuluva Tom of Finland on kuuluisa omaleimaisesta tyylistään ja ikonisista kuvistaan. Näyttely kattaa Touko Valio Laaksosen (1920–1991) kuuden vuosikymmenen mittaisen uran.

Taiteilijan matkaa esitellään teoksissa esiintyvien hahmojen, kuten metsuri, motoristi, toimistotyöläinen, sotilas ja poliisi, kautta.
Lue lisää >




Koe kesälomallasi uudistunut Ateneum ja suosittu Edefelt-näyttely. Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Pakarinen

Albert Edelfelt

Ateneumin taidemuseo | 5.5.–17.9.2023

Albert Edelfelt matkusteli elämänsä aikana useissa Euroopan maissa sekä asui pitkään Pariisissa, jossa hän tutustui moniin aikansa johtaviin taiteilijoihin, kulttuuri- ja tiede-elämän merkkihenkilöihin sekä taiteen keräilijöihin ja taidekauppiaisiin. Ateneumin uudessa näyttelyssä tutustutaan yhteen Suomen tunnetuimmista ja rakastetuimmista taiteilijoista kansainvälisestä näkökulmasta.
Lue lisää >


Helsinki Biennaali tarjoaa nykytaide-elämyksiä Vallisaaressa ja HAMissa

Helsinki Biennaali

HAM Helsingin taidemuseo | 11.6.–17.9.2023

Joka toinen vuosi toistuva kansainvälinen Helsinki Biennaali tuo nykytaide-elämyksiä Helsingin Vallisaareen, HAMiin ja eri puolille kaupunkia.

Vuoden 2023 Helsinki Biennaalin teema Uusia suuntia voi syntyä viittaa vaihtoehtoiseen tapaan elää maailmassa, ymmärtää sitä sekä kuvitella muita mahdollisia tulevaisuuksia. Teokset käsittelevät muun muassa ympäristötuhoa, poliittisia konflikteja ja teknologisen kehitystä.
Lue lisää >


Muista myös nämä suosikkinäyttelyt


 

Tähtihetkiä ja betoniunelmia


Nostalgian nälkäisille on tarjolla kiinnostavia näyttelyitä, jotka muistuttavat menneistä ajoista.
Lähde aikamatkalle 70-luvun betonilähiöihin tai villiinny vuoden 1983 yleisurheilun MM-kisahuumasta.



Tiina Lillak oli Helsingin 1983 MM-kisojen suuri suomalaistähti.

Yleisurheilun MM83 pop up -näyttely

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO | 27.6.–31.8.2023

Satuitko seuraamaan 40 vuotta sitten televisiosta Tiina Lillakin keihään kultamitaliheittoa tai Arto Bryggaren hopeaan yltänyttä suoritusta 110 metrin aidoissa? Tänä kesänä tulee kuluneeksi 40 vuotta kaikkien aikojen ensimmäisistä yleisurheilun MM-kisoista, jotka järjestettiin Helsingissä elokuussa 1983.

Helsingin Olympiastadionilla käydyt MM-kisat aloittivat uuden aikakauden kansainvälisessä yleisurheilussa, kun Yleisurheilun MM-mitaleista kilvoiteltiin ensimmäistä kertaa omissa arvokisoissaan olympialaisten ulkopuolella. Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO juhlistaa MM-kisoja 1983 pop up -näyttelyllä.
Lue lisää >



Arkkitehtuurimuseossa voi nähdä kesällä 70-luvun betoniunelmia ja nostalgiaa. Kuva: Arkkitehtuurimuseo.

Betoniunelmia– ja muita näkymiä 1970-luvun arkkitehtuuriin

Arkkitehtuurimuseo |17.5.–15.10.2023

Tervetuloa aikamatkalle1970-luvun Suomeen! Arkkitehtuurimuseon kesänäyttely avaa 1970-luvun arkkitehtuuria ja vuosikymmenen ilmiöitä. 70-luvun lähiöissä unelmoitiin talouskasvusta, hyvinvoinnista ja tasa-arvosta. Kaupunkien kasvaminen, aatteet ja hyvinvointivaltion rakentaminen vaikuttivat asuntorakentamiseen ja ajan ilmiöihin, mikä näkyi aikakauden arkkitehtuurissa.

Betoniunelmia kutsuu aistimaan 1970-luvun henkeä esitellen aikakauden helmet: teatterit, kaupungintalot, yliopistorakennukset, kirkot, tehtaat ja vesitornit.
Lue lisää >


Tutustu romantiikan ajan mestarin taiteeseen.

Alexander Lauréus – kohti Roomaa

Sinebrychoffin taidemuseo, 16.2.–20.8.2023

Bulevardin varrella sijaitseva Sinebrychoffin taidemuseo on helmi, jonka kokoelmista löytyvät maamme merkittävimmät vanhojen mestareiden maalaukset. Kesänäyttely tarjoaa uusia näkökulmia avaavan katsauksen Lauréuksen elämään ja taiteeseen. Näyttely tarjoaa kattavan ja uusia näkökulmia avaavan katsauksen Turussa syntyneen romantiikan ajan mestari Alexander Lauréuksen (1783–1823) elämään ja taiteeseen.
Lue lisää >


 

Matkusta maailmaan ääriin ja tutustu eri kulttuureihin


Maailma ja eri kulttuurit tulevat tutuksi monessa Helsingin museossa. Hakasalmen huvilassa matkataan maailman ääriin
Jörn Donnerin matkassa, Suomen valokuvataiteen museossa tutustutaan pohjoisiin alkuperäiskansoihin Tiina Itkosen valokuvien saattelemana.

Kuusisaaressa sijaistevassa Villa Gyllenbergissä sukelletaan suomalaistaiteiljoiden näkemyksiin maailman uskonnoista ja niiden opetuksista ja Helsingin kaupunginmuseossa luodaan katsaus afrosuomalaisuuteen.



Jörn Donnerin näyttelyn valokuvat kertovat ihmisistä, kohtaamisista, katunäkymistä ja matkanteosta Saharan aavikoilta Cannesin elokuvajuhliin. Kuva: Jörn Donner nuorten rauhankonferenssissa. Sri Lanka, Colombo 1957.

Jörn Donner – Matkalla 1951–68

Hakasalmen huvila | 31.3.2023–3.9.2023

Kaupunginmuseoon kuuluva viehättävä Hakasalmen huvila sijaitsee Finlandia-talon vieressä lähellä Töölönlahtea. Elegantti rakennus on muisto empire-ajan huvila-arkkitehtuurista, josta on säilynyt Helsingissä vain harvoja esimerkkejä.

Hakasalmen huvilassa pääsee kokemaan elokuvaohjaajan, kirjailijan ja poliitikon Jörn Donnerin (1933–2020) ainutlaatuiset matkavalokuvat vuosilta 1951–68. Kuvia on kaikkialta maailmasta – Euroopasta, Afrikasta, Aasiasta, Kaukoidästä, Yhdysvalloista ja Latinalaisesta Amerikasta.
Lue lisää >



Tiina Itkonen vie valokuvissaan katsojan alkuperäkansojen jalanjäjille. Kuva: Tiina Itkonen / Suomen valokuvataiteen museo K1.

Tiina Itkonen: Anori – Jäätikön hiljaisuus

Suomen valokuvataiteen museo K1 | 9.6.2023–1.10.2023

Luoteis-Grönlannissa asuu maailman pohjoisin alkuperäiskansa. Tiina Itkosen näyttely Anori – Jäätikön hiljaisuus piirtää kuvan maailman inughuittien elämästä ja elinpaikastaan, joka uhkaa kadota ilmastonmuutoksen seurauksesta.

Inughuitit hankkivat ravintonsa meren jäällä ja Grönlannissa merijää häviää hälyttävää vauhtia lämpötilan noustessa ennätysvauhtia. Sen myötä inughuittien ikivanha elämäntapa on katoamassa.
Lue lisää >



Yksityiskohta Ilona Hariman teoksesta Pohjoinen tie, 1948, guassi paperille, liimattu vanerille, Villa Gyllenberg / Signe ja Ane Gyllenbergin säätiön kokoelma.

Idän henkisyys

Villa Gyllenberg | 26.4.2023–13.8.2023

Miten suomalaistaiteilijat ovat hyödyntäneet buddhalaisuuteen, hindulaisuuteen ja islamiin liittyviä opetuksia ja kuvastoja taiteessaan 1800-luvun lopulta 1990-luvulle?

Taide- ja kulttuurihistoriallinen katsaus idän henkisyyttä koskeviin mielikuviin ja nostaa esiin kiinnostavia teoksia, kiehtovia elämäntarinoita ja esineitä, joissa mielikuvat idän henkisyydestä ovat saaneet elää suomalaisessa taiteessa.
Lue lisää >




 

Sadepäivän suosikit – näissä näyttelyissä lapsetkin viihtyvät!


Pääkaupungin museoissa on paljon lapsille suunnattuja toiminnallisia näyttelyitä, joissa pääsee oppimaan, kokemaan ja leikkimään – sekä kokeilemaan käsin. LUOMUS Luonnontieteellinen museo, Sukellusvene Vesikko Suomenlinnassa, Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupunki sekä Kansallismuseon vintti lienee tunnetuimmat kestosuosikit koko perheelle, mutta lapsiystävällisiä näyttelyitä löytyy tänä kesänä paljon.



Kevätlaitumelle -näyttelyn lähtökohta on lapsen mittakaava ja se koetaan ilman kenkiä! Alice Kaira: Omakuva, 1972, Leonard ja Katarina Bäcksbackan kokoelma © HAM/Yehia Eweis

Kevätlaitumelle

HAM Helsingin taidemuseo | 14.4.–14.1.2024

HAMin kesännäyttely sopii pienille museovieraille! Leikkisästi toteutetun näyttelyn lähtökohta on lapsen mittakaava. Näyttely koetaan ilman kenkiä ja siinä liikutaan satumaailmojen ja arkitodellisuuden välillä. Teosten värimaailma ja muotokieli noudattaa 1970-luvun estetiikkaa. Suurin osa 70-luvun muotokieltä ja värimaailmaa noudattavista teoksista on ensi kertaa esillä HAMissa.
Lue lisää >



Kuvittaja Heta Nääsin oivaltavan tarkat piirrokset paljastavat mitä kaikkea museon kulissien takana tapahtuukaan!

Meidän museo!

LUOMUS Luonnontieteellinen museo | 29.5.–3.9.2023

Kuvittaja Heta Nääsin oivaltavan tarkat piirrokset kurkistavat museon kulissien taakse. Kesäkaudella museovierailla on mahdollisuus tutustua Luonnontieteellisen museon työhön Meidän museo! -näyttelyssä. Luonnontieteellisessä voi lisäksi perehtyä luonnon monimuotoisuuteen, eläimiin ja elämän historiaan.
Lue lisää >



Näyttämöllä esineestä tulee tarpeistoa, jolla on rooli.

Tarpeisto pääroolissa

Teatterimuseo | 31.3.–7.1.2024

Kaapelitehtaalla sijaitseva Teatterimuseo on hauska kohde lasten kanssa, ja samalla museovierailulla voi poiketa myös Suomen valokuvataiteen museossa ja Hotelli- ja ravintolamuseossa.

Oletko koskaan ajatellut, kuinka iso rooli tarpeistolla on? Tarpeisto pääroolissa -näyttelyssä pääsee kurkistamaan teatterityön ja näyttämön kulisseihin. Tarpeisto kuljettaa näytöksen juonta, kertoo katsojalle esimerkiksi paikasta ja ajasta Se voi olla pieni kuin nuppineula tai suuri kuin dinosaurus. Se voi olla luonnosta löydetty kivi tai ihmisen valmistama esine.

Lue lisää >


 

Vietä päivä turistina ja nauti Helsingin nähtävyyksistä Museokortilla


Tutustu Helsingin nähtävyyksiin, kuten Unescon maailmanperintökohteeksikin valittuun Suomenlinnaan, Tamminiemeen tai kallioon kaivettuun Temppeliaukion kirkkoon. Tai yhdistä piknikretki ja museokäynti Seurasaaressa tai käy nauttimassa kukkaloistosta Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa. Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha tarjoaa tropiikin lämpöä myös sateisena kesäpäivänä.

Helsingin kaikki museot löydät tästä>


Tamminiemi on nähtävyys, joka huokuu historiaa.

Tamminiemi


Rytin, Mannerheimin ja Kekkosen kausilla Tamminiemessä paitsi asuttiin, niin tehtiin sodanjälkeisestä historian suuriapäätöksiä. Amos Anderssonin lahjoittama jugend-huvila on ehdoton vierailukohde, joka raottaa verhoa vallan ja politiikan kulisseihin. Koti on sisustettu suomalaiselladesignklassikoilla Kukkapuron nahkasovista Aarnion Pallotuoliin.
Lue lisää>



Amos Anderssonin hohdokas koti.

Amos Andersons Hem


Uusimpiin Museokortti-kohteisiin lukeutuva Amos Andersons Hem on koti- ja taidemuseo, joka on liikemies ja taiteen tukija Amos Andersonin (1878–1961) entisessä koti- ja toimistorakennuksessa. Museo tarjoaa mahdollisuuden tutustua 1920-luvulla sisustettuun hohdokkaaseen porvariskotiin taidetta unohtamatta.
Lue lisää >



Myös Temppeliaukion kirkko on Museokortti-kohde.

Temppeliaukion kirkko

Kallioon louhittu Temppeliaukion kirkko sijaitsee Helsingin sydämessä, Fredrikinkadun päässä. Kirkko on ainutlaatuisen arkkitehtuurinsa vuoksi yksi Helsingin päänähtävyyksiä. Kirkon ovat suunnitelleet arkkitehtiveljekset Timo ja Tuomo Suomalainen.
Lue lisää>



Talo on hieno esimerkki Kaivopuiston vanhoista huviloista

Mannerheim-museo


Mannerheim asui huvilassa vuosina 1924–51, jonka jälkeen koti on toiminut museona lähes alkuperäisessä asussaan. Museokäyntiin kuuluu aina opastus, joka avaa Mannerheimin elämää ja luonnetta myös valtiopäämiehen ja sotamarsalkan roolien ulkopuolelta.
Lue lisää>


Suomenlinna on kokonsa puolesta kompakti ja tunnelmallinen päiväretkikohde ja tarjoaa upeat puitteet päiväretkelle

Suomenlinnan museot

Helsingin saaristossa sijaitseva upea merilinnoitus on jo itsessään nähtävyys, mutta saaren lukuisat museot ja ravintolat tekevät siitä loistavan paikan kesäpäivän viettoon. Helsingin kauppatorilta lähtevä yhteystautta vie Suomenlinnaan vain 15 minuutissa. Unescon maailmanperintökohteeksikin valittu Suomenlinna tarjoaa upeat puitteet kulttuuripäivän viettoon. Saarella on neljä Museokortti-kohdetta: Suomenlinna-museo, Ehrensvärd-museo, Sotamuseo Maneesi ja sukellusvene Vesikko. Museoiden lisäksi saarelta löytyy monipuolisia palveluja, kuten kahviloita, ravintoloita, hostelli ja oma panimo.

Suomenlinna-museon näyttely esittelee Suomenlinnan historiaa eri näkökulmista, 1700-luvulta suomalaiseen kauteen ja restaurointiin.
Lue lisää >



Kesän aikana Seurasaaren ulkomuseossa järjestetään tapahtumia, kuten käsityömarkkinat, lasten omatoimikierroksia ja koko perheen työpajoja.

Pois kaupungin vilskeestä

Seurasaaren ulkomuseo

Irrottaudu hetkeksi kaupungin vilskeestä ja koe menneen ajan maaseudun elämää. Seurasaari on suosittu ulkoilualue, jossa voi nauttia kesäpäivistä vaikkapa piknikillä. Seurasaaren ulkomuseo esittelee suomalaisten asumista, koteja ja perinnerakentamista ainutlaatuisella tavalla.

Nauti ulkoilmasta ja koe talonpoikainen Suomi pienoiskoossa! Lasten opastuksella tutustaan yhdessä oppaan kanssa siihen, miten ja millaisissa kodeissa Suomessa ennen vanhaan asuttiin.
Lue lisää >


Kumpulan kasvitieteellisessä museossa voi nauttia kesäpäivästä ja kukkaloistosta.

Nauti kukkaloistosta!

LUOMUS Kumpulan kasvitieteellinen puutarha

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha levittäytyy Kumpulan kartanon historiallisille maille. Kuuden hehtaarin alue jakautuu kulttuurikasvien- ja maantieteelliseen kokoelmaan. Kasveja on kotoisin ympäri pohjoista pallonpuoliskoa: kotoisasta Euroopasta, itäisestä ja läntisestä Pohjois-Amerikasta sekä eksoottisesta Japanista ja Kaukoidästä. Yleisöopastuksia järjestetään 28.6.–18.8. keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 12 ja 16.

Lue lisää >



Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa voi kokea trooppista lämpöä harmaanakin kesäpäivänä.

Vietä sadepäivä tropiikissa

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha
Kasvihuoneet ovat avoinna ti-su.

Sadepäiviltä ei kesällä voi välttyä, mutta yksi Museokortti-kohde tarjoaa lämpöä myös sadepäivinä! jaKaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneissa pääsee ihastelemaan eri leveyspiirien kasvilajistoa ja nauttimaan välimerellisestä ilma, Afrikan aavikosta, savannista ja trooppisesta sademetsästä.
Lue lisää >


Poikkea myös pääkaupunkiseudun muissa kesäkohteissa



Koe avaruusajan henkeä Futuro-talossa.

Futuro-talo

Näyttelykeskus WeeGee | Espoo 16.5.–17.9.2023

Näyttelykeskus WeeGeen pihalla komeilee arkkitehti Matti Suurosen (1933–2013) suunnittelema utopistinen Futuro-talo, joka vetää väkeä vuodesta toiseen. Lentävän lautasen näköinen keltainen Futuro on oman aikansa visio, joka kiehtoo edelleen. Toukokuusta 2012 asti Espoossa sijainnut aikansa arkkitehtuurin video on sarjan ensimmäinen kappale. kestosuosikki.
Lue lisää >



Wong Ping: Stop Peeping. Video still.

Wong Ping: Stop Peeping

EMMA - Espoon modernin taiteen museo, Espoo | 7.6.–20.8.2023

Hongkongissa asuvan ja työskentelevän taiteilija Wong Pingin (s.1984) Kosketus-näyttelyn mediahuoneen kesäkauden teos Stop Peeping on värikäs animaatio, joka on toteutettu pelkistetyllä populaarikulttuuriin viittaavalla kuvakielellä. Animaation humoristinen kerronta ilahduttaa, mutta teos pitää sisällään patoutumia ja pakkomielteitä. Kepeältä vaikuttava teos käsittelee kehollisuutta, seksuaalisuutta ja sukupuoliasetelmia.

Lue lisää >


Katso Espoon koko näyttelytarjonta tästä >



Heureka-päivä kuuluu lapsiperheiden suosituimpiin kesäloma-aktiviteetteihin. Kuva: Ella Karttunen / Museokortti

Heureka

Suomalainen tiedekeskus, Vantaa

Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka on vuodesta toiseen etenkin lapsiperheiden kesäreissujen ykköskohteita. Tällä hetkellä Heurekassa pääsee tutustumaan hauskaan ja toiminnalliseen Leikin voima -näyttelyyn, jonka tavoitteena on lisätä ymmärrystä leikin merkityksestä ja kannustaa niin pieniä kuin suuria heittäytymään leikin maailmaan. Näyttelyyn rakennetun puutarhan viisi saareketta edustavat erilaisia leikkitieteellisiä luontotyyppejä: hassuttelu, luovuus, seikkailu ja tutkiminen, uskallus sekä välittäminen.

Lue lisää >



Kuva: Laila Pullisen veistospuisto ja kotimuseo

LAILASISYFOSFENIX – kuvanveistäjän elämää

Laila Pullinen – veistospuisto & kotimuseo, Vantaa | 1.6.2–30.9.2023

Laila Pullinen – veistospuisto & kotimuseo esittelee kuvanveistäjä, professori Laila Pullisen (1933–2015) Vantaan Nissbackan vanhaan kartanomiljööseen luomaa kokonaistaideteosta sekä Laila Pullisen elämäntyötä.

Museon kesänäyttelyssä päästään tutustumaan Pullisen elämään sekä työhön.Esillä on esineistöä hänen ateljeestaan ja yksityiselämästä. Taide ja kuvanveisto olivat kuvanveistäjälle enemmän kuin ammatti. Luomistyön intohimo ja parantava voima on astittavissa musessa. Tutustu Laila Pullisen upeaan kotimuseoon ja sen pihalla oleviin veistoksiin!
Lue lisää >

Katso Vantaan koko näyttelytarjonta tästä >



Museokortin matkavinkeistä löydät ideoita ja vinkkejä kesään..

Museokortin matkavinkeistä löydät valmiit reittiehdotukset kesään


Etsitkö päiväretkiä, minilomia viikonloppuihin tai ideoita pidemmille lomille kotimaahan? Koe Saariston rengastie, tunnelmalliset kesäkaupungit ja merellinen Ahvenanmaa.

Museokortin matkavinkeistä löydät museot, luontokohteet ja paikalliset nähtävyydet samasta paikasta. Museokortilla saat myös alennuksia ja etuja kierrosten majoituksista ja ravintoloista.

Katso matkavinkit




 

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp