KESN HUIPPUTARJOUS: Museokortti vain 65 (norm. 76 ). Osta nyt
 
Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Kevtlaitumelle

HAM Helsingin taidemuseo, Helsinki

  • 14.4.2023–14.1.2024

Bcksbackan kokoelmiin pohjautuva nyttely koetaan ilman kenki, ja koko nyttelyarkkitehtuurin lhtkohta on lapsen mittakaava.

 
Antti Vuori: Kevtlaitumelle / Ut p vrbete / To Spring Pastures, 1975, Leonard ja Katarina Bcksbackan kokoelma / Leonard och Katarina Bcksbackas samling / Leonard and Katarina Bcksbacka Collection

HAMin Kevtlaitumelle on taidenyttely, jonka suunnittelun kaikissa vaiheissa on otettu huomioon lapset ja heidn huoltajansa. Nyttelyn taideteoksia yhdist 1970-luvun estetiikka, sen tunnistettava, aaltoileva muotokieli ja vahva vrimaailma. Teoksissa liikutaan sujuvasti satumaailmojen ja arkitodellisuuden vlill: ne avaavat katsojalle oven realististen ja mielikuvitukseen pohjaavien hahmojen elinpiiriin. Taiteen ystvt saavat nauttia harvinaisuuksista, sill enemmist nyttelyn teoksista on ensi kertaa esill HAMissa.

Pienimmt katsojat otetaan huomioon nyttelyarkkitehtuurissa erityisill, leikkisill ratkaisuilla, ja yleislle tarjotaan mys mahdollisuuksia itseilmaisuun. Nyttelyn lapsen mittakaavasta lhtevn arkkitehtuurin on suunnitellut arkkitehtuuritoimisto Aalto+Aalto.

Nyttelyn teokset kuuluvat paria poikkeusta lukuun ottamatta HAMin Bcksbacka-kokoelmiin: Leonard ja Katarina Bcksbackan 1976 lahjoittamaan kokonaisuuteen, joka on Helsingin kaupungin taidekokoelmien ydin, sek Ingjald Bcksbackan ja Christina Bcksbackan lahjoituskokoelmiin vuodelta 2018. Niss kokoelmissa el Taidesalonki-galleriaa pyrittneen perheen perint ja yhteys nykypivn sek taiteellinen linja, jossa korostuvat vri ja esittv maalaustaide.

Nyttelyn taiteilijat: Veikko Hirvimki, Alice Kaira, Pirkko Lepist, Tuomas Mntynen, Michael Schilkin ja Antti Vuori.

Nyttelyn on kuratoinut HAMin amanuenssi Sanna Tuulikangas.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

HAM Helsingin taidemuseo
Etelinen Rautatiekatu 8, Tennispalatsi 2.krs

(09) 310 87 001

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

HAM Helsingin taidemuseo, Etelinen Rautatiekatu 8, Tennispalatsi 2.krs


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

16/14/0

Maksutavat

Kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit, Smartum, Edenred, ePassi, Tyky-setelit, Virike-setelit, Eazybreak ja Mobile Pay.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-17:30
Ke 11:30-19:00
To 11:30-19:00
Pe 11:30-19:00
La 11:30-19:00
Su 11:30-19:00

Näyttelyn tekstit kielillä