29.9.2023

Nämä odotetut näyttelyt on nähtävä – pääkaupunkiseudun uutuudet tuovat väriä syksyyn!

Piristä pimeää vuodenaikaa kulttuurielämyksillä! Tänä syksynä koet Uudenmaan museoissa mm. Rafael Wardin, Kaija Aarikan ja Ryoji Ikedan näyttelyt. Kuvat: Rauno Träskelin / Didrichsenin taidemuseo, Jukka Vatanen / Helsingin Taidehalli, Tuomas Uusheimo / Amos Rex.

Syksyn uutuusnäyttelyt täyttävät pääkaupunkiseudun museot värikkäillä tarinoilla ja taide-elämyksillä. Nauti Rafael Wardin ja Kaija Aarikan elämäntyöstä, tutustu impressionismin mestareihin, uppoudu kuntoilun ja suomiräpin historiaan ja ihastele nostalgisia Helsinki-kuvia. Tutustu myös koko Uudenmaan näyttelytarjontaan!

Tiesitkö, että Museokortilla voit kokea yli sata museota Uudellamaalla? Piipahda näyttelyssä työpäivän jälkeen, tee viikonloppuretki naapurikaupungin museoihin tai löydä tekemistä koko perheen syyslomalle.

Kokosimme yhteen pääkaupunkiseudun ja muun Uudenmaan uutuusnäyttelyitä. Syksyn uutuudet ilahduttavat niin taiteen harrastajia, musiikkifaneja, urheiluhulluja kuin nostalgiankin ystäviä. Tutustu vinkkeihimme ja koe loppuvuoden puhutuimmat näyttelyt!


Katso kaikki näyttelyt


Rakastettujen klassikoiden väriloistoa ja nykytaiteen uusimpia virtauksia

Syksyn odotetuimpiin tapauksiin kuuluvat Rafael Wardin näyttely Didrichsenin taidemuseossa ja Helsingin Taidehallin värikäs Kaija Aarikka-ilottelu. Taiteen ystäviä ilahduttaa myös impressionismin mestariteokset Ateneumissa, nykytaiteen suosikkinimi Ryoji Ikeda Amos Rexissä ja Ars Fennica 2023 -näyttely Kiasmassa.


Didrichsenin taidemuseossa nähdään tänä syksynä Rafael Wardin rakastettuja teoksia sekä harvemmin nähtyjä töitä taiteilijan viimeisiltä vuosilta. Kuva: Rauno Träskelin / Didrichsenin taidemuseo.

Rafael Wardi

Didrichsenin taidemuseo, Helsinki | 9.9.2023–28.1.2024

Didrichsenin taidemuseon uutuusnäyttely on odotettu tapaus. Rafael Wardi (1928–2021) on rakastettu kotimainen kuvataiteilija, jonka monet muistavat kohua herättäneestä presidentti Tarja Halosen muotokuvasta. Wardi tunnetaan värikkäistä, keltaisen sävyissä hehkuvista teoksistaan. Väriä ja valoa tulvivat teokset tarjoavat katsojan löydettäväksi myös syvempiä merkityksiä ja tunteita. Näyttelyssä on esillä ennennäkemättömiä töitä Wardin viimeisiltä vuosilta sekä merkkiteoksia pitkän uran varrelta.

Lue lisää >



Näetkö kuvassa jotain tuttua? Helsingin Taidehallin Kaija Aarikka-näyttely on kunnianosoitus suomalaisten suosikkimuotoilijalle. Kuva: Ahmed Alalousi / Helsingin Taidehalli.

Kaija Aarikka

Helsingin Taidehalli, Helsinki | 9.9.2023–7.1.2024

Kaija Aarikan puiset pässit, leikkisät purkit ja värikkäät puukorut ovat monille suomalaisille tuttuja muotoiluklassikoita. Tänä syksynä Aarikan elämäntyö on esillä Helsingin Taidehallissa, jossa juhlitaan hänen mittavaa, 60 vuotta kestänyttä uraansa. Suunnittelijan monipuolista tuotantoa esittelevä näyttely tarjoilee klassikoiden lisäksi runsaasti uutta löydettävää. Värikkyyttä ja iloa pulppuava suurnäyttely on kunnianosoitus Kaija Aarikan monipuoliselle työlle.

Lue lisää >



Japanilaisen Ryoji Ikedan taidetta on nähty ja kuultu museoissa ja tapahtumissa ympäri maailman. Amos Rexin kokonaisuus on Ikedan ensimmäinen yksityisnäyttely Suomessa. Kuva: Tuomas Uusheimo / Amos Rex.

Ryoji Ikeda

Amos Rex, Helsinki | 27.9.2023–25.2.2024

Amos Rex tuo jälleen kansainvälistä huipputaidetta Suomeen. Japanilainen säveltäjä ja taiteilija Ryoji Ikeda täyttää museon maanalaiset salit äänimaisemalla ja liikkuvalla kuvalla. Ikedan taiteelliset juuret juontuvat 80- ja 90-lukujen elektronisen musiikkiin, josta hänen ilmaisunsa laajeni myöhemmin visuaalisen taiteen kentälle. Taiteilijan ensimmäisessä Suomen näyttelyssä nähdään installaatioita, jotka ovat ammentaneet inspiraationsa Amos Rexin poikkeuksellisesta arkkitehtuurista. Kontrastinen näyttely tarjoaa räjähtävää runsautta, pelkistettyä estetiikkaa, ääntä, äänettömyyttä, säikkyvää valoa ja pimeneviä kuvaruutuja.

Lue lisää >



Ateneumin uutuusnäyttely esittelee impressionistista ja uusimpressionistista taidetta vuosilta 1860–1916. Kuvassa on ranskalaisen taiteilijan Paul Signacin teos Antibes. Kuva: Ateneumin taidemuseo.

Väriä & valoa – impressionismin perintö

Ateneumin taidemuseo, Helsinki | 20.10.2023–25.2.2024

Väriä, valoa, maailmankuuluja taiteilijoita ja kotimaisia huippunimiä! Impressionismin ystäviä hemmotellaan tänä syksynä Ateneumissa. 1800-luvun puolivälin jälkeisessä Pariisissa syntynyt taidesuuntaus kukoisti lyhyen, mutta vallankumouksellisen ajanjakson verran. Näyttely esittelee rinnakkain impressionismin taitureita Suomesta ja maailmalta. Esillä on tyylisuuntauksen kansainvälisiä kärkinimiä, kuten Claude Monet, Auguste Renoir, Paul Signac, Alfred Sisley ja Camille Pissarro. 1900-luvun alun suomalaistaiteilijoista mukana ovat mm. Alvar Cawén, Magnus Enckell, Pekka Halonen ja Ellen Thesleff.

Lue lisää >



Kiasmassa tutustutaan Suomen suurimman kuvataidepalkinnon voittajaehdokkaiden taiteeseen. Kuva: Nykytaiteen museo Kiasma.

Ars Fennica 2023

Nykytaiteen museo Kiasma, Helsinki | 8.9.2023–28.1.2024

Ars Fennica 2023 esittelee Suomen suurimman kuvataidepalkinnon viisi voittajaehdokasta: Henni Alftanin (Suomi), Tuomas A. Laitisen (Suomi), Lap-See Lamin (Ruotsi), Camille Normentin (Norja) ja Emilija Škarnulytėn (Liettua). Yksi ehdolla olevista taiteilijoista voittaa 50 000 euron arvoisen palkinnon, joka jaetaan toinen vuosi. Kiasman näyttelyssä tutustutaan korkeatasoisesta ja omaleimaisesta taiteellisesta työstä tunnettujen ehdokkaiden taiteeseen.

Lue lisää >



Maaginen taide haastaa katsojan havaintokykyä Keravan Sinkan uutuusnäyttelyssä. Kuva: Kalle Nio: Trick Brain (2017) / Taide- ja museokeskus Sinkka.

Taikaa!

Taide- ja museokeskus SINKKA, Kerava | 9.9.2023–7.1.2024

Sinkan syysnäyttelyssä taide ja taikuus sulautuvat yhteen saaden katsojan pohtimaan havaintokykynsä rajoja. Mukana on 18 taikuuden ja kuvataiteen huipputekijää kymmenestä eri maasta. Näyttelyssä voi ihmetellä peili-illuusioita, mekaanisia taikakoneita, itsestään liikkuvia kasveja tai tilassa leijailevaa muovikummitusta. Esillä on muun muassa Christian Anderssonin, Gregory Barsamianin, Louis De Bellen, Marjolijn Dijkman, Kalle Nion ja Tobias Dostalin taidetta.

Lue lisää >



Tarinoita suomiräpistä, liikunnan hikisestä historiasta ja herätyskellojen pirinästä

Mikä motivoi meitä liikkumaan? Kuinka leveä onkaan Arnold Schwarzeneggerin hauis? Miten rap-musiikki rantautui Suomeen? Muun muassa näihin kysymyksiin löydät vastaukset Helsingin kaupunginmuseon, Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDON ja Musiikkimuseo Famen uutuusnäyttelyistä.


Trikoot ylle ja museoon! Helsingin kaupunginmuseo muuttuu marraskuussa elämykselliseksi kuntosaliksi. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo

Sun Bodi - Kuntosalien hikinen historia

Helsingin kaupunginmuseo, Helsinki | 10.11.2023–25.2.2024

Jumppatrikoita, salihousuja, rautaa ja palmuja – ja ehkäpä aavistus aitoa hienhajua! Helsingin kaupunginmuseon neljäs kerros muuttuu marraskuussa 80- ja 90-luvun tunnelmaa huokuvaksi kuntosaliksi. Näyttelyssä hikoillaan soutulaitteella, mitataan Arnold Schwarzeneggerin hauista ja tutustutaan niin amatöörien kuin kehonrakentajien ja fitness-urheilijoiden ajatuksiin. Näyttelyssä pohditaan kuntoilun hienovaraisempia teemoja, kuten ulkonäköä, kehorauhaa ja terveyttä.

Lue lisää >



Musiikkimuseo Famen marraskuussa alkavassa näyttelyssä tutustutaan suomalaisen rap-musiikin tarinaan. Kuva: Jyrki Lohva / Musiikkimuseo Fame.

JOU! — 40 vuotta suomiräppiä

Musiikkimuseo Fame, Helsinki | 9.11.2023–12.5.2024

Suomalainen rap-musiikki on siirtynyt vuosien saatosta marginaalista valtavirtaan ja muuttunut nappikaupasta miljoonabisnekseksi. Mikä olikaan ensimmäinen suomalaisella rock-festivaalilla esiintynyt hip hop -kokoonpano? Miksi hyvinkääläinen huumoriräppi ja Mobira Cityman -puhelin ovat keskeisessä osassa Suomen hip hop -historiaa? Musiikkimuseo Famessa tutustutaan loppuvuonna suomiräpin 40-vuotiseen historiaan. Karri ”Paleface” Miettisen käsikirjoittama näyttely kertoo videon, äänen ja esineistön avulla, kuinka hip hop rantautui Suomeen ja levisi maan jokaiseen kolkkaan.

Lue lisää >



Toisille urheilu merkitsee liikunnan iloa ja toisille väkinäistä pakkopullaa. TAHDON uusi näyttely pureutuu liikunnan syihin ja seurauksiin niin yksilön kuin yhteiskunnan tasolla. Kuva: Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO.

Hikeä, huvia ja hyötyä

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO, Helsinki | 22.9.2023–1.9.2024

Mikä motivoi sinua liikkumaan? Toimiiko kimmokkeena kirkastuva mieli vai kenties koheneva kunto? Monelle inspiraation lähde on ulkoilutettava koira tai yhteinen harrastus läheisten kanssa. Liikunnan myönteiset vaikutukset kehoon ja mieleen ovat kiistattomat, mutta liiassa rasituksessa on riskinsä. Hikeä, huvia ja hyötyä -näyttely pureutuu liikunnan syihin ja seurauksiin – poliittisista päätöksistä sydämen sykkeeseen.

Lue lisää >



Milloin viimeksi heräsit perinteisen herätyskellon pirinään? Kuva: Suomen koru- ja kellomuseo Kruunu

Herätys!

Suomen kello- ja korumuseo Kruunu, Espoo | 10.10.2023–

Vieläkö kotoasi löytyy perinteinen herätyskello? Suomen kello- ja korumuseo Kruunu esittelee uudessa näyttelyssään herätyskellojen tekniikkaa, historiaa ja muotia. Herätyskellot ovat siirtyneet pitkälti digilaitteisiin, mutta esillä olevien satojen kellojen joukosta saatat löytää jotain tuttua omasta lähihistoriastasi. Tarjolla on myös teemaan liittyvää puuhaa lapsille ja lapsenmielisille.

Lue lisää >





Nostalgiaa ja tarkkakatseista taidetta syksyn valokuvanäyttelyissä

Syksyn valokuvanäyttelyt tarjoavat nähtävää niin nostalgikoille kuin valokuvauksen harrastajillekin. Hakasalmen huvilassa on esillä Volker von Boninin nostalgisia Helsinki-kuvia, ja Ateneumissa esitellään taidemaalari Hugo Simbergin yli sadan vuoden takaisiin otoksiin. Suomen valokuvataiteen museossa tutustutaan puolestaan suomalaisen valokuvauksen pioneeriin sekä chileläisten pakolaisten tarinaan.


Hakasalmen huvilassa katsellaan tänä syksynä Volker von Boninin Helsinki-kuvia menneiltä vuosikymmeniltä. Kuva: Volker von Bonin / Helsingin kaupunginmuseo

Katse Helsinkiin – Volker von Boninin valokuvia

Hakasalmen huvila, Helsinki | 6.10.2023–25.8.2024

Lähde nostalgiamatkalle 1950–80-lukujen Helsinkiin! Hakasalmen huvilassa nähdään saksalaissyntyisen Volker von Boninin ikonisiksi muodostuneita valokuvia sekä harvemmin nähtyjä otoksia Helsingistä. Von Bonin on tunnettu humanistisena valokuvaajana, jonka kuvat kertovat tavallisten ihmisten arjesta ja kaupunkimiljööstä. Lisäksi hän ikuisti runsaasti vanhoja rakennuksia ja maisemia.

Lue lIsää >



Adolfo Veran syvästi henkilökohtainen näyttely dokumentoi chileläisten pakolaisten elämää Suomessa.Kuva: Adolfo Vera, 1977.

Adolfo Vera: Jos en minä, niin kuka?

Suomen valokuvataiteen museo, Helsinki | 15.9.2023–7.1.2024

Vuosina 1973–1977 Chilestä saapui Suomeen maan ensimmäiset poliittisella päätöksellä vastaanotetut ulkomaalaiset pakolaiset. Yksi näistä 182 pakolaisesta oli taiteilija Adolfo Vera, jonka näyttely nähdään nyt Valokuvataiteen museossa. Vera on dokumentoinut chileläisten pakolaisten elämää Suomessa vuosikymmenien ajan, ja kertoo kuvien kautta myös omaa kokemustaan Suomeen integroitumisen vaikeudesta. Henkilökohtainen näyttely on samalla myös tutkielma ihmiskuntaa määrittävistä valtarakenteista.

Lue lisää >



Kurkkaa taiteilija Hugo Simbergin valoisiin kesäpäiviin Ateneumin näyttelyssä. Kuva: Ateneumin taidemuseo.

Hugo Simbergin valokuvat ja taide

Ateneumin taidemuseo, Helsinki | 19.9.–17.12.2023

Hugo Simberg (1873–1917) oli paitsi tunnettu taidemaalari ja graafikko, myös varsin tuottelias valokuvaaja. Tänä syksynä Ateneumin Fokus-salissa on esillä Simbergin valokuvia, joihin hän dokumentoi omaa ympäristöään, matkojaan ja elämää Viipurin lähistöllä sijaitsevassa kesäpaikassaan. Valokuvien rinnalla nähdään taiteilijan maalauksia ja grafiikkaa, joissa on nähtävillä samoja aiheita kuin taiteilijan nappaamissa otoksissa.

Lue lisää >



Hilja Raviniemi oli todellinen pioneeri suomalaisen valokuvataiteen kentällä. Suomen valokuvataiteen museon näyttely esittelee taiteilijan tuotantoa ennennäkemättömällä laajuudella. Kuva: Hilja Raviniemi: 1970 / Suomen valokuvataiteen museon kokoelma

Hilja Raviniemi: Sinisen kosketus

Suomen valokuvataiteen museo, Helsinki | 15.9.2023–7.1.2024

Suomen valokuvataiteen museossa tutustutaan monin tavoin uraa uurtaneen valokuvataiteilija Hilja Raviniemen tuotantoon. Raviniemi (os. Nieminen, 1915–1973) omisti elämänsä valokuvataiteelle aikana, jolloin se oli vielä pienimuotoinen ja varsin miehinen ilmiö. Kovalla työllä ja persoonallisella tyylillään Raviniemestä tuli merkittävä vaikuttaja suomalaisen valokuvataiteen kentällä.

Lue lisää >




Valokuvaaja Samuli Vienolan teossarjan keskiössä on suomalaisen muotoilun klassikko, fiktiivistä avaruusalusta muistuttava Futuro-talo. Kuva: Näyttelykeskus WeeGee

Samuli Vienola: The Vessel

Näyttelykeskus WeeGee, Espoo | 1.9.2023–29.10.2023

Arkkitehti Matti Suurosen suunnittelema Futuro-talo tuo kiistämättä uniikkia perspektiiviä suomalaiseen arkkitehtuuriin. Utopistisessa talossa mielikuvitus alkaa laukata – millaiset hahmot voisivat asustaa täällä, ehkäpä toisessa universumissa? The Vessel on valokuvataiteilija Samuli Vienolan Futuro-taloon sijoittuva teossarja, jossa maalataan tarinaa kahdesta olennosta ja heidän välisestä suhteestaan. Teosten tukena esitetään muusikko Nori Kinin säveltämä äänimaisema.

Lue lisää >


Inspiraationa ympäristö ja Suomi-rockin legendat

Luonto ja ympäristö ovat kantavia teemoja useissa syksyn nykytaidenäyttelyissä. Tematiikka näkyy myös klassisemmassa taiteessa: Martta Wendelinin maalauksissa ja kuvituksissa sekä norjalaisen Peder Balken arktista luontoa kuvaavassa taiteessa. Toisenlaisiin inspiraation lähteisiin tutustutaan Näyttelykeskus WeeGeessä, jossa on esillä Mauri Kunnaksen legendaarinen Nyrok City -sarjakuva.


Tuusulan Taiteilijakoti Erkkolassa ihastellaan Martta Wendelinin teoksia. Kuva: Taiteilijakoti Erkkola.

Elämää Suopellossa – Martta Wendelin 130 vuotta

Taiteilijakoti Erkkola, Tuusula | 4.10.2023–4.2.2024

Martta Wendelinin teokset ja kuvitukset ovat piirtyneet monen suomalaisen muistiin. Elämää Suopellossa -näyttely esittelee taiteilijan vuosia Tuusulassa sekä yhteyksiä Pekka Halosen taiteilijaperheeseen. Saapuessaan Tuusulaan vuonna 1938 Wendelin solmi useamman sukupolven kestoisen ystävyyssuhteen Halosen perheen kanssa. Näyttelyssä on esillä Wendelinin maalauksia ja kuvituksia hänen ensimmäisiltä Tuusulan vuosiltaan 1938–47. Lisäksi mukana on Pekka Halosen maalauksia kodistaan ja perheestään.

Lue lisää >



Villa Gyllenberg nostaa esiin Werner von Hausenin unohdetut klassikot. Von Hausenin taidetta on viimeksi ollut laajemmin esillä vuonna 1974. Kuva: Villa Gyllenberg.

Werner von Hausen – unohdettu klassikko

Villa Gyllenberg, Helsinki | 13.9.2023–14.1.2024

Villa Gyllenberg esittelee suomalaisen piirtäjän ja taidemaalarin Werner von Hausenin (1870–1951) ensimmäisen retrospektiivisen näyttelyn. Näyttely seuraa von Hausenin elämää ja tuotantoa Ranskassa, Egyptissä, Italiassa, Alankomaissa ja Pohjoismaissa. Maisemamaalauksissa näkyvät niin pohjoisen luonto kuin Välimeren kirkkaat värit ja loistelias valo. Kiinnostus antiikin aikaan ilmenee rauniomaalauksissa ja antiikin kuvia jäljentävissä teoksissa.

Lue lisää >



Katarina Reuterin taide ammentaa inspiraatiota luonnosta ja luonnontieteistä. Kuva: EMMA – Espoon modernin taiteen museo.

Katarina Reuter

EMMA - Espoon modernin taiteen museo, Espoo | 4.10.2023–28.1.2024

EMMAn syksyn näyttelyn pääosassa on Suomen taideakatemian palkinnon vuonna 2022 voittanut Katarina Reuter. Näyttelyssä on esillä Reuterin yksityiskohtaisia ja taidokkaita maalauksia, joissa nousee esiin hänen kiinnostuksensa luontoon ja luonnontieteisiin. Usein pienikokoiset teokset ovat kerroksellisia, mielikuvitusta ruokkivia ja monimerkityksellisiä. Reuterin ilmaisu tunnetaan hienovaraisin ja tarkoin siveltimenvedoin rakentuvista luonnon, lähiympäristön ja pieneliöiden maailmojen kuvauksesta.

Lue lisää >


Mauri Kunnaksen Nyrok City -sarjakuvaa saattoi seurata musiikkilehtien sivuilta 1970–80-luvuilla. Suomirokkareiden lisäksi sarjakuvassa seikkaili muun muassa James Bond, Uuno Turhapuro, tennismestari Björn Borg, The Beatles sekä lastenkirjoista tuttu Viisikko.

Mauri Kunnas: Nyrok City – For Your Eyes Only

Näyttelykeskus WeeGee, Espoo | 10.10.–12.11.2023

Nyrok City on Mauri Kunnaksen sarjakuva, jota hän piirsi suomalaisiin musiikkilehtiin vuosina 1975–1986. Legendaarisessa sarjakuvassa seikkailivat suomalaiset rockmusiikin tähdet kuten Remu Aaltonen, Juice Leskinen ja Eppu Normaali-yhtyeen jäsenet. Nyt sarjakuvasta nähdään harvinainen näyttely, jossa on esillä Kunnaksen originaalipiirroksia ja luonnoksia sekä näyttelyä varten kuvattuja muusikkohaastatteluja.

Lue lisää >



Pentti Kaskipuro (1930–2010) oli Korsossa lähes koko elämänsä asunut ja työskennellyt itseoppinut taiteilija.

Mestari K:n kotona – Graafikko Pentti Kaskipuro Vantaalla

Galleria K (Vantaan taidemuseo Artsi), Vantaa | 8.9.2023–26.11.2023

Tikkurilan aseman lähistöllä sijaitsevan Galleria K:n juhlanäyttely on kunnianosoitus graafikko Pentti Kaskipurolle. Myös gallerian nimessä oleva K-kirjain viittaa Kaskipuroon, joka on yksi Vantaan tunnetuimmista kuvataiteilijoista. Näyttely esittelee Kaskipuron varhaistuotannon maisemia, kaupunkinäkymiä ja henkilökuvia.

Lue lisää >



Kiasmassa nähdään tänä syksynä eteläafrikkalaisen Dineo Seshee Raisibe Bopapen ensimmäinen Pohjoismaiden yksityisnäyttely. Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen

Dineo Seshee Raisibe Bopape

Nykytaiteen museo Kiasma, Helsinki | 6.10.2023–25.2.2024

Dineo Seshee Raisibe Bopapen ensimmäisessä pohjoismaisessa yksityisnäyttelyssä nähdään moniaistinen teoskokonaisuus. Eteläafrikkalainen Bopape käyttää teoksissaan usein luonnonmateriaaleja ja erityisesti maa-ainesta. Näyttelyä valmistellessaan taiteilija vietti aikaa Hämeenkyrössä, Frantsilan luomuyrttitilalla. Kiasman näyttely koostuukin pääosin Suomesta hankituista materiaaleista. Luonnonmateriaalien rinnalla Bopape hyödyntää näyttelyssä videota, ääntä ja neonvaloja.

Lue lisää >




1800-luvun romanttista suuntausta edustava taidemaalari Peder Balke vaikuttui syvästi pohjoisimman Norjan maisemista. Balken teoksia on tänä syksynä esillä Sinebrychoffin taidemuseossa. Kuva: Morten Heden Aamot / The Gundersen Collection

Peder Balke – Arktisen lumo

Sinebrychoffin taidemuseo, Helsinki | 21.9.2023–14.1.2024

Norjalainen taidemaalari Peder Balke (1804–1887) kuuluu romanttisen maalaustaiteen kiehtovimpiin edustajiin Pohjois-Euroopassa. Taiteilijan käänteentekevä matka Pohjois-Norjaan vuonna 1932 inspiroi häntä koko loppuelämänsä ajan. Balke työsti näkyjä arktisesta maisemasta – vuorista, yöttömistä öistä ja revontulista. Maalaukset loihtivat esiin maailman, jota nykyäänkään harva tuntee ja jota ilmastonmuutos nyt uhkaa.

Lue lisää >



Vantaan Artsin näyttelyssä käsitellään sosiaalisia, teknologisia, taloudellisia ja ekologisia järjestelmiä. Kuva: Vantaan taidemuseo Artsi.

SYSTEEMIT

Vantaan taidemuseo Artsi, Vantaa | 29.9.–3.12.2023

Artsin uutuusnäyttely esittelee taiteilijoita, joiden taideteokset käsittelevät sosiaalisia, teknologisia, taloudellisia ja ekologisia järjestelmiä. Näyttelyn teokset purkavat ja kuvittelevat uusiksi epävakaan maailman tulevaisuutta. Näyttelyn taiteilijoihin kuuluvat mm. Annelie Berner, Monika Seyfried, Nicolas Gourault, Dasha Ilina, Supisara Burapachaisri, Charlotte Jarvis & Patricia Saragüeta.

Lue lisää >



Tammisaaren Chappe vie tänä syksynä museokävijät vuorovaikutteiseen satumaailmaan. Kuva: Chappe.

Craft Rituals

Chappe, Raasepori | 27.10.2023–31.3.2024

Keväällä avautunut uusi taidemuseo Chappe vie kaikenikäiset museovierailijat tänä syksynä immersiiviseen satumaailmaan. Leikkisä audiovisuaalinen kokonaiselämys Craft Rituals täyttää museon suurilla videoprojisoinneilla. Sävelletty musiikki sekä käsityöinstallaatiot ja veistokset muodostavat museoon oman maailmankaikkeudensa. Vuorovaikutteinen näyttely on saanut inspiraationsa skandinaavisesta mytologiasta.

Lue lisää >


Tutustu myös näihin näyttelyihin:


Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp