Museo
Sisäänpääsy Museokortilla
 

Amos Rex

Mannerheimintie 22-24

Amos Rex on taidemuseo, jossa menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus kohtaavat.

 

Helsingin ytimess avattiin elokuun 2018 lopussa uusi, arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen yksityinen taidemuseo. Amos Rex on taiteen ja kaupunkikulttuurin kohtaamispaikka, joka koostuu uusista maanalaisista nyttelytiloista, vanhasta, vuonna 1936 rakennetusta Lasipalatsista ja elokuvateatteri Bio Rexist, sek Lasipalatsin aukiolla nyttelytilan kattona kumpuilevasta tapahtuma-aukiosta.

Amos Rex tarjoaa tilallisesti kiehtovia, elmyksellisi ja usein teknologisesti kokeellisia nyttelyit, sek nykytaiteilijoilta ett heidn modernistisilta edeltjiltn. Amos Rex haluaa esitell kiinnostavaa ja kunnianhimoista taidetta virkistvsti ja elmniloisesti.

Arkkitehtitoimisto JKMM:n suunnittelema taidemuseon uudisosa on rakennettu Lasipalatsin aukion alle, ja sislt 2170 nelin muuntautumiskykyiset ja teknisesti hyvin varustellut nyttelytilat. Suunnittelun lhtkohtana on ollut luoda mahdollisimman joustavat tilat, jotka taipuvat muuntautuvan nykytaiteen tarpeisiin. Taidemuseon rakentamisen yhteydess suojeltu Lasipalatsin rakennus on kunnostettu hellvaraisesti takaisin loistoonsa.

Taiteen ja kaupunkikulttuurin kohtaamispaikkana Amos Rex vahvistaa osaltaan Helsingin kaupungin asemaa turvallisesti outona eurooppalaisena kulttuurikaupunkina.

Amos Rexin edeltj Amos Andersonin taidemuseo toimi Helsingin Yrjnkadulla vuosina 1965–2017 mesenaatti, lehdenkustantaja Amos Andersonin (1878–1961) entisess koti- ja toimistotalossa. Amos Rex on yksityinen taidemuseo, jonka omistaja on Amos Andersonin perustama yleishydyllinen yhdistys Freningen Konstsamfundet.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Amos Rex
Mannerheimintie 22-24

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Amos Rex, Mannerheimintie 22-24


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

20/15/5/0

Maksutavat

Pankkikortit/bankkort, Visa, Mastercard, MobilePay, kteinen/kontanter, Eazybreak, Edenred mobiilisovellus/Edenred mobilapp, Edenred virikeseteli, ePassi-mobiilisovellus/ePassi mobilapp, Smartum kulttuuriseteli/Smartum kultursedlar, SmartumPay, Museokortti/Museikort, Helsinki card

Aukioloajat

Ma 11:00-18:00
Ti Suljettu
Ke 11:00-18:00
To 11:00-18:00
Pe 11:00-18:00
La 11:00-17:00
Su 11:00-17:00

Amos Rex on kesll arkisin auki klo 18 asti 17.6.– 9.8.

Opastus

Varaa opastus Amos Rexin nyttelyyn osoitteesta https:/­/­amosrex.fi/­ryhmille/­

Työpajat

Varaa opastus Amos Rexin nyttelyyn osoitteesta https:/­/­amosrex.fi/­ryhmille/­