JOULUTARJOUS: Museokortteihin kuukausi kaupan plle (12 kk + 1 kk)
Anna lahjaksi >
 
Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Werner von Hausen – unohdettu klassikko

Villa Gyllenberg, Helsinki

  • 13.9.2023–14.1.2024

Ensimminen retrospektiivinen Werner von Hausenin (1870–1951) tuotantoa esittelev nyttely.

 
Werner von Hausen: Caprissa sijaitsevan talon terassi, 1929, ljy kankaalle, liimattu pahville, yksityiskokoelma.

Nyttely seuraa von Hausenin elm ja tuotantoa Ranskassa, Egyptiss, Italiassa, Alankomaissa ja Pohjoismaissa. Maisemamaalauksissa nkyvt niin pohjoisen luonto kuin Vlimeren kirkkaat vrit ja loistelias valo. Kiinnostus antiikin aikaan ilmenee rauniomaalauksissa ja antiikin kuvia jljentviss teoksissa. Hausenin antimoderni ja klassismiin nojaava taide etsi ikuista totuutta.

Lukuisten suomalaisten ja kansainvlisten taiteilijoiden, kuten mile Bernardin, Ivan Agulin ja Bruno Aspelinin kanssa luodut ystvyyssuhteet ja verkostot, sek norjalaissyntyisen vaimon vaikutus ovat nyttelyss keskeinen teema. Moni teos kuvaa taiteilijan perhett tai sen asuinymprist, ja esill on mys teoksia von Hausenin ystvilt ja hneen vaikuttaneilta taiteilijoilta.

Werner von Hausen rakennutti yhden Kauniaisten ensimmisist huviloista 1900-luvun alussa ja oli mukana luomassa taiteilijasiirtokuntaa Kauniaisiin. Nyttelyss tuodaan esiin huvilan ja sen yhteyteen rakennetun ateljeen arkkitehtuuria ja sisustusta. Tuotannoltaan monipuolinen von Hausen suunnitteli mys huonekaluja ja taidegrafiikkaa. Lisksi hn toimi pitkn taideopettajana Kauniaisissa ja Suomen Taideteollisuusyhdistyksess.

Taiteilijan kiinnostus antimoderniin taiteeseen, sek henkisyyteen ja antroposofiaan, on sijoittanut hnet taidehistorian marginaaliin. Nyt on aika tuoda esiin hnen taiteellinen tuotantonsa.

Von Hausenin taidetta on viimeksi ollut laajemmin esill vuonna 1974. Esille tulevista 80 teoksesta moni on julkisesti esill ensimmist kertaa. Nyttelyn kuraattorina toimii taidehistorioitsija Laura Gutman, joka on tutkinut Werner von Hausenia usean vuoden ajan. Nyttelyn yhteydess julkaistaan Gutmanin kirjoittama, runsaasti kuvitettu nyttelyjulkaisu.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Villa Gyllenberg
Kuusisaarenpolku 11, 00340 Helsinki

09 481 333

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Villa Gyllenberg, Kuusisaarenpolku 11, 00340 Helsinki


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

12/10/0

Maksutavat

kteinen, yleisimmt pankki- ja luottorkortit, Smartum-ja Edenred -kulttuurisetelit / kontanter, de allmnnaste bank- och creditkorten, Smartum- och Edenred -kultursedlar / cash, the most common bank and credit cards, Smartum and Edenred culture vouchers

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke 12:00-17:00
To Suljettu
Pe Suljettu
La 12:00-17:00
Su 12:00-17:00

Museo suljettu: 23-24.12.2023 (joulu), 15.1-13.2.2024 (nyttelynvaihto)

Esteettömyys [kriteerit]

Palvelut

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot