JOULUTARJOUS: Museokortteihin kuukausi kaupan plle (12 kk + 1 kk)
Anna lahjaksi >
 
Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Katarina Reuter: Black Crow Blues

EMMA - Espoon modernin taiteen museo, Espoo

  • 4.10.2023–28.1.2024

 
Katarina Reuter, Juoni, 2023, yksityiskohta.

Katarina Reuter (s. 1964) rakentaa hienovaraisin ja tarkoin siveltimenvedoin luonnon, lhiympristn ja pieneliiden maailmojen kuvauksia. Luonnontieteist kiinnostuneen taiteilijan kuvaamat maisemat ja tilat ovat kerroksellisia ja monimerkityksellisi. Mielikuvitusta ruokkivat teokset kantavat sislln sek levollisuutta ett jotakin tuntematonta. Nyttelyn maalaukset tuovat mys esille pohdintoja luonnon monimuotoisuudesta ja luontosuhteestamme. Samalla Reuterin tyskentelytapa yhdist hnet maalaustaiteen klassiseen traditioon.

Maalauksen aika on hidas. Kuratoinnilla on haluttu luoda nyttelytilaan rauhaa teosten yksityiskohtien tarkasteluun tilasuunnittelun, vrin ja valaistuksen avulla.

Nyttely on osa taiteilijalle vuonna 2022 mynnetty Suomen taideakatemian palkintoa. EMMA on tuottanut nyttelyn yhteistyss Suomen taideakatemian stin ja Espoon kaupungin kanssa.

Reuterin usein pienikokoiset teokset ovat kerroksellisia, mielikuvitusta ruokkivia ja monimerkityksellisi. Taiteilijan kuvaamat maisemat ja tilat kantavat sislln sek rauhallisuuden ett hiipivn outouden tunteen. Katarina Reuter valmistui Kuvataideakatemiasta 1988. Hn tyskentelee tll hetkell Raaseporin maaseudulla, luontoaiheidensa ymprimn.

Joka toinen vuosi jaettava Suomen taideakatemian palkinto mynnetn hyvss luomisvireess olevalle suomalaiselle taiteilijalle, jonka teoksilla on mys kansainvlist kiinnostavuutta. Palkintoon kuuluu nyttelyn lisksi taiteilijajulkaisu.

EMMA on ollut taidepalkinnon yhteistykumppani alusta alkaen vuodesta 2013. Aiemmat palkinnonsaajat ja palkintonyttelyn pitneet taiteilijat ovat Aaron Heino, Tuomas A. Laitinen, Camilla Vuorenmaa ja Outi Pieski. Espoon kaupunki kokee merkitykselliseksi tuoda esille kiinnostavia ja ajankohtaisia nykytaiteilijoita Espoossa ja EMMAssa ja tukee taidepalkintoa taloudellisesti.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

EMMA - Espoon modernin taiteen museo
Ahertajantie 5, 02100 Espoo

043 827 0941

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

EMMA - Espoon modernin taiteen museo, Ahertajantie 5, 02100 Espoo


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

20/10/0

Maksutavat

Nyttelykeskus WeeGeell voi maksaa kteisell ja pankki- tai luottokortilla (Visa, Visa Electron, Mastercard, Mastercard Maestro). Lisksi maksuvlinein kyvt Smartumin maksukortti, SmartumPay, Edenred-kortti, Edenredin mobiilimaksu, ePassi ja Eazybreak.

Nyttelykeskus WeeGee on Museokortti-kohde.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-17:00
Ke 11:00-19:00
To 11:00-19:00
Pe 11:00-19:00
La 11:00-17:00
Su 11:00-17:00

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot