5.5.2022

idin kanssa yhdess museoon – katso ihanat vinkit viikonloppuun!

Museot tarjoavat mukavaa tekemistä äitienpäiväviikonloppuna. Vie äiti puutarhan lumoon ihastelemaan upeita kukka-aiheisia teoksia, kuuntelemaan livemusiikkia Järvenpään Ainolaan tai nauttimaan väreistä opastetulle kierrokselle Kimmo Pyykkö -taidemuseoon!

Äitienpäivän kunniaksi Museokortti-lahjat saa nyt vain 64 eurolla (norm. 74 €)! Hyödynnä tarjous ja anna lahja, joka tuo yhteisiä hetkiä vuodeksi. Tarjous on voimassa vain verkkokaupassamme sunnuntaihin 15.5. asti.

Osta Museokortti lahjaksi


Museokortin omistajille on tarjolla maukkaita etuja, joita voi hyödyntää vaikka äitienpäivänä. Katsoherkulliset Museokortti-edut museokahviloissa ja -ravintoloissa täältä!Sinebrychoffin taidemuseossa on ihastuttava Linné ja pieni pala paratiisia -näyttely. Kuva: Sonja Hämäläinen / Museokortti

Vie äiti puutarhojen lumoon ihastelemaan kukka-aiheisia teoksia

Kukat sopivat täydellisesti äitienpäivään! Vie äiti ihastelemaan puutarhan ihmeitä ja nauttimaan kauniista kukka-aiheisista teoksista.

Ihmisille ja kuoriaisille puutarhan salaisuus


Järvenpään taidemuseossa pääsee hehkuvien kukkien, kasvien ja puiden siimekseen. Näyttely kokoaa Suomen taiteen kultakauden ajan taiteilijoiden rakastettuja maalauksia sekä kolmen nykytaiteilijan teoksia. Teokset kutsuvat levähtämän, virkistymään ja nauttimaan puutarhojen lumosta ja kurkistaa myös mullan alle, puutarhan salatumpiin osiin.

Ihmisille ja kuoriaisille – puutarhan salaisuus
Järvenpään taidemuseo, Järvenpää
13.2.-28.8.2022

Linné ja pieni pala paratiisia


Ihastuttava näyttely Sinebrychoffin taidemuseossa kutsuu puutarhan ja kukka-asetelmien syleilyyn. Kukkien rooli maalaustaiteessa kehittyi 1600-luvulla varsinaiseksi kasvimuotokuvaksi. Kuvista tuli myös tärkeä osa luonnontutkimusta ja sen havainnollistamista. Yllätä äiti sylin täydeltä kukkia museokierroksen muodossa!

Linné ja pieni pala paratiisia
Sinebrychoffin taidemuseo, Helsinki
17.2.-28.8.2022

Helga Sonck-Majewski luonnon kudelma


Virittäydy kevään tunnelmaan Porvoon Vanhassa raatihuoneessa kukka-aiheisten teosten ympäröimänä. Kuva: Helga Sonck-Majewski, Ruskolilja / Brandgul lilja

Virittäydy kevään tunnelmaan Porvoon Vanhassa raatihuoneessa kukka-aiheisten teosten ympäröimänä. Taiteilija Helga Sonck-Majewski oli mieleenpainuva persoonallisuus ja hänen taidettaan leimaa ääretön rakkaus luontoon. Näyttelyn painopiste on hänen kukka-aiheisissa teoksissa ja muotokuvissa.

Helga Sonck-Majewski – luonnon kudelma
Vanha raatihuone, Porvoon museo, Porvoo
8.4.-6.11.2022


Martta Wendelin, Järvimaisema Kuusamosta, öljy 1968, Tuusulan taidemuseo

Anna lahjaksi yhteistä aikaa värikkäiden teosten lomassa

Värit kuuluvat kevääseen ja upeiden värikkäiden teosten äärelle pääsee maalaus- ja lasitaiteen parissa. Anna äidille lahjaksi yhteistä aikaa ja nauttikaa yhdessä värikkäiden teosten lomassa!

Anna Retulainen: Hiljaisuus


Tampereella pääsee nauttimaan kriitikoiden ja suuren yleisön arvostaman taiteilijan, Anna Retulaisen maalauksista. Näyttely kokoaa Retulaisen tuotantoa vuodesta 2003 alkaen ja esittelee myös ennen näkemättömiä uusia teoksia, jotka käyvät vuoropuhelua aiemman tuotannon kanssa. Näyttely rakentuu erilaisista kokonaisuuksista, joita ovat Asetelma, Puutarha, Kohtaaminen ja Muistaminen. Värikkäiden maalausten aiheena voivat olla kukat, hedelmät, vihannekset tai puutarha.

Anna Retulainen: Hiljaisuus
Sara Hildénin taidemuseo, Tampere
12.2.-21.8.2022

Ambiente Timo Sarpanevan painokankaita

Riihimäellä voi uppoutua värien rauhaan yhden maailman tunnetuimman lasitaitelijan, Timo Sarpanevan teosten parissa. Sarpaneva keksi Ambiente-tekniikan työskennellessään paperitehtaalla, kun rikkoutunut kone roiski väriä yllättävällä tavalla. Hän kutsui tekniikkaa konemaalaukseksi. Vie äiti ihastelemaan upeaa värien harmoniaa!

Ambiente – Timo Sarpanevan painokankaita
Suomen lasimuseo, Riihimäki.
6.5.-16.10.2022

Tuntematon suunnittelija Martta Wendelin

Taiteilijakoti Erkkolan näyttely esittelee kiehtovan kuvittajan ja taidemaalarin vähemmän tunnettua suunnittelutyötä. Martta Wendelinin luomat ihannekodit aikakauslehtien, koulukirjojen ja nuortenkirjojen kansikuvissa tulivat tutuksi suomalaisille omana aikanaan. Tuusulassa asuessaan Wendelin toteutti vihdoin oman unelmansa kodista ja puutarhasta. Inspiroidu äidin kanssa Wendelinin laajasta suunnittelutyöstä vaatteiden, huonekalujen, kodin kattauksien, kesämökkien ja puutarhojen parissa.

Tuntematon suunnittelija Martta Wendelin
Taiteilijakoti Erkkola, Tuusula
26.1.-29.5.2022

Yllätä äiti äitienpäivälounaalla tai musiikkielämyksellä!


Musiikkielämykset ovat parhaimpia jaettuina! Yllätä äiti Ainolan puutarhan musiikkielämyksellä tai nauttikaa yhdessä maittava äitienpäivälounas Suomen maatalousmuseo Sarkassa.

Ainolan konserttikesä: Siba Horns


Ainolan puutarhassa raikaa lauantaina musiikki!

Ainolan puutarhassa raikaa lauantaina musiikki, kun Sibelius Akatemian käyrätorvensoittajista koostuva Siba Horns soittaa pienen keväisen tervehdyksen. Juhlista äitienpäivää musiikkielämyksen parissa! Konsertti on Ainolan konserttikesän 2022 ohjelmistoa.

Ainolan konserttikesä: Siba Horns
Ainola, Järvenpää
7.5.2022 klo. 12:00

Sarka-museon äitienpäivä

Äidit pääsevät ilmaiseksi Suomen maatalousmuseo Sarkaan äitienpäivänä! Tarjolla on myös äitienpäivälounas, johon voi varmistaa paikan varaamalla pöydän. Lisätietoa täällä. Sarkan museomyymälä Muurikista voi myös löytyä äidille mieluisa äitienpäivälahja.

Sarka-museon äitienpäivä
Suomen maatalousmuseo Sarka, Loimaa
8.5.2022 (museo avoinna klo. 10–17, lounaskattaukset klo. 12 ja 14)

Äitienpäivä Tornionlaakson museossa

Tornionlaakson museo kutsuu äitienpäivänä kaikki äidit kaikissa äitiyden muodoissa ilmaiseksi museoon. Äideille on varattu myös pieni yllätys museon asiakaspalvelussa! Vie äiti yllätysvierailulle museoon. Nähtävillä on näyttely pohjoisten tunturikarjojen historiasta, nykypäivästä ja tulevaisuudesta sekä Kohtaamisia rajalla -näyttely, joka käsittelee Tornionlaakson rajanylittävää historiaa ja kulttuuria.

Äitienpäivä museossa
Tornionlaakson museo, Tornio
8.5.2022


Kumpulan kasvitieteellinen puutarhaan on kaikille vapaa pääsy äitienpäivänä.

Katso myös nämä äitienpäivätapahtumat museoissa!

Äitienpäiväviikonlopulle on luvassa runsaasti tekemistä museoissa. Vie äiti tapaamaan kuosisuunnittelija ja tekstiilitaiteilija Kaarina Kellomäkeä tai tarjoa äidille sylin täydeltä kukkia museon merkeissä Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa.

Kaarina Kellomäki Kuosikeskuksessa

Kuosisuunnittelija ja tekstiilitaiteilija Kaarina Kellomäki on tavattavissa Forssan Kuosikeskuksessa. Kellomäki pitää esityksen elämäntyöstään äitienpäivänä klo. 13–14 ja signeeraa sekä omaelämäkertaansa Ahkera ja aikaansaapa (2022) että Kuosikeskuksen museokaupassa myynnissä olevia tarjottimia, joiden koristeena on Kellomäen suunnittelema kuosi 1970-luvulta.

Kaarina Kellomäki Kuosikeskuksessa
Kuosikeskus, Forssa
8.5.2022 (klo. 13:00-14:00)

Anna äidille puutarhan täydeltä kukkia!

Äitienpäivänä Kumpulan kasvitieteelliseen puutarhaan on kaikille vapaa pääsy! Anna äidille puutarhan täydeltä kukkia viemällä hänet ihastelemaan kukkaan puhkeavaa puutarhaa. Kuuden hehtaarin alueella riittää ihmeteltävää.

Anna äidille puutarhan täydeltä kukkia!
LUOMUS Kumpulan kasvitieteellinen puutarha, Helsinki
8.5.2022

Äitienpäivänä maksutta museoon!

Äitienpäivänä kaikki pääsevät maksutta Kimmo Pyykkö -taidemuseon näyttelyihin! Ohjelmassa lisäksi opastettu kierros kevään Sirkusväkeä näyttelyyn klo. 13:00. Sirkusväkeä -näyttely on täynnä väriä, vauhtia ja taianomaista sirkustunnelmaa. Ota koko perhe mukaan juhlistamaan äitienpäivää värikkäissä tunnelmissa.

Äitienpäivänä maksutta museoon!
Kimmo Pyykkö -taidemuseo, Kangasala
8.5.2022

Museokortti on pääsylippu kulttuurielämyksiin ympäri Suomen! Museokortin 12 kuukauden voimassaoloaika alkaa vasta ensimmäisestä museokäynnistä.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp