23.6.2020

Tiedekeskus Heurekassa pääsee viettämään laatuaikaa perheen ja ystävien kanssa. Kuva: Wille Nyyssönen / Heureka

Museokortilla pääsee Heurekaan heinäkuusta alkaen – monipuolisia elämyksiä koko perheelle!

Heinäkuusta alkaen Museokortilla pääsee vieraileman myös tiedekeskus Heurekassa Vantaalla. Museokortti on pääsylippu kaikkiin suurimpiin ja merkittävimpiin museokohteisiin koko Suomessa.

Museokortilla pääsee tutustumaan myös Suomen suurimman tiedekeskuksen monipuoliseen tarjontaan, kun Heureka liittyy 1. heinäkuuta Museokortti-kohteeksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka tarjoaa kaikenikäisille hauskaa ja innostavaa yhteistä tekemistä.

– On upeaa saada Heureka mukaan Museokorttiin. Asiakkaamme ovat kovasti tätä toivoneet, nyt odotus viimein palkitaan. Museokortti on Heurekan liittymisen jälkeen entistäkin houkuttelevampi tuote. Lapsiperheille Museokortti tarjoaa kiinnostavan vaihtoehdon perinteisempien sisähuvitusten rinnalle, kertoo Museokortin kehitysjohtaja Seppo Honkanen.

Vuorovaikutteisten näyttelyiden lisäksi Museokortilla näkee Heurekan planetaarioelokuvat sekä päivittäin esitettävät ohjelmat, kuten tiedeteatteriesitykset ja rottakoripallopelit.

– Liitymme innolla mukaan Museokortti-kohteisiin. Toivomme, että Museokortin omaavien joukosta saisimme Heurekaan sellaisiakin kävijöitä, jotka eivät ole aiemmin Heurekassa vierailleet, kertoo Heurekan viestintä- ja palvelujohtaja Heli Ainoa.

– Heurekassa saa itse tutkia ja kokeilla, jolloin syntyy oivaltamisen iloa. Oppiminen tapahtuu Heurekassa hauskan tekemisen kautta.

Suositussa tiedekeskuksessa viihtyvät sekä aikuiset että lapset, sillä näyttelytarjonta on suunniteltu kaikenikäisille. Heurekassa pääsee viettämään laatuaikaa perheen ja ystävien kanssa.

– On hienoa, kun näkee, että perheet tutkivat näyttelyitä yhdessä ja pitävät hauskaa Heurekassa. Meille Heurekassa on arvokasta nähdä, että täällä tutkitaan ja tehdään asioita yhdessä, Ainoa iloitsee.



Uudessa SuperPUU-näyttelyssä pääsee sisään puukuutioon kuuntelemaan pihakoivun elämäntarinan. Valitse vuosiluku kannosta ja kuulet, millaisia muutoksia suomalainen metsänhoito, vapaa-ajan vietto sekä ilmasto on kokenut viimeisen vuosisadan kuluessa. Kuva: Wille Nyyssönen / Heureka

Heurekan kesässä ennennäkemättömiä elämyksiä – uusia näyttelyitä ja avaruusaiheinen elokuva


Museoiden ollessa suljettuina Heurekaan on rakennettu kaksi uutta näyttelyä, planetaarion ohjelmistoon tuotu uusi avaruusaiheinen animaatioelokuva ja ulkonäyttelyalueelta Tiedepuisto Galileista löytää uusia kohteita.

Tutustu puun supervoimiin


SuperPUU-näyttelyssä voit rentoutua puun juurella. Kuva: Anssi Vuohelainen / Heureka

Uusi SuperPUU-näyttely esittelee puun luonnollisia supervoimia. Visuaalisesti näyttävässä ja moniaistisessa näyttelyssä selviää muun muassa, miten puurakennus kestää maanjäristyksen tai tulipalon, miltä näyttää salaman avaama puu ja miten tukista tulee sahatavaraa.

SuperPUU tarjoaa myös paljon hauskaa yhdessä tekemistä! Voit rakentaa unelmiesi puukaupunkia, soittaa puuorkesteria, tunnistaa puulajeja tai kaivertaa puusta oman avaimenperäsi.

Näyttelyn elämä jatkuu suomalaisissa metsissä. Saat mukaasi männyn siemeniä istutettavaksi itselle mieluisaan paikkaan.

Millainen on ruoan matka lautaselle?

Uudessa pienoisnäyttelyssä Pellolta avaruuteen tarkastellaan ruohonjuuritasolta avaruuteen, miltä vilja- ja maitotuotteiden matka lautaselle näyttää.

Näyttelyssä voit haistella, tutkia ja kuunnella maaperää, tunnistaa viljalajeja sekä tarkastella leiväntuotannon hygieniaa. Opit myös lehmistä ja maidosta sekä siitä, miten satelliitit avaruudessa mahdollistavat tehokkaamman ja kestävämmän maanviljelyn. Viljan- ja maidontuotannon moniulotteisuuteen pääsee tutustumaan aistimalla ja oivaltamalla.

Lähde matkalle avaruuteen

Planetaarion ohjelmistossa on uusi avaruusaiheinen animaatioelokuva, joka sopii hyvin myös nuoremmille katsojille. Elokuvassa lähdetään matkalle universumin kaukaisiin kolkkiin ja opetellaan, mitä eksoplaneetat ovat ja miten niitä voidaan havaita.


Museokortilla koet myös Heurekan planetaarioelokuvat! Kuva: Wille Nyyssönen / Heureka

Heurekasta löydät myös tutut klassikot ja loputtomasti hauskaa koettavaa!


Aivot narikasta!

Tässä näyttelyssä tehdään yhdessä hyvää aivoille. Aivot narikasta! koostuu erilaisista aivoja haastavista peleistä ja tehtävistä, joita ratkotaan yhdessä 2–5 hengen ryhmissä. Näyttelyssä pääsee liikkumaan, rentoutumaan, tekemään käsitöitä, soittamaan bändissä tai vaikka tanssimaan kaikkien aikojen tunnetuimpia hittitansseja. Näyttely on esillä 6.9.2020 asti



Yhdessä tekeminen ja vuorovaikutus toisten ihmisten kanssa on aivojen kehityksen kannalta erityisen tärkeää. Kuva: Heureka

Ideaverstas

Ideaverstas on uudenlainen luovan ongelmanratkaisun alue. Ideaverstaassa ideoidaan ja rakennetaan vastauksia erilaisiin haasteisiin. Tarjolla on materiaaleja ja työkaluja, joilla voi työstää erilaisia ja omaperäisiä ratkaisuja – haasteisiin ei ole yhtä oikeaa vastausta.

Heureka-klassikot

Näyttelyyn on koottu valikoima sekä rakastetuimpia Heurekan ahaa-elämyksiä synnyttäneitä kohteita että muissa maailman tiedekeskuksissa kehitettyjä yleisön suosikkeja. Niistä monet ovat ensimmäistä kertaa kokeiltavana Heurekassa. Näyttely esittelee erilaisia näyttäviä fysiikan ilmiöitä, joita voi kokea koko keholla.



Heureks-klassikot-näyttely kokoaa tiedekeskusten suosikkikohteet. Koe innostavat fysiikan ilmiöt koko perheen kanssa! Kuva: Wille Nyyssönen / Heureka

Päänäyttely

Sylinterihallissa sijaitseva päänäyttelyalue koostuu erilaisista teemanäyttelyistä ja yksittäisistä suosikkikohteista.

  • Vaijeripyörä. Uskallatko hypätä satulaan? Päänäyttelyalueen katonrajassa noin 6,5 metrin korkeudessa liikkuva vaijeripyörä on Heurekan kävijöiden ikisuosikki. Vaijeripyörä on ollut Heurekassa vuodesta 1993 lähtien.
  • Suolistossa suhisee -näyttely esittelee hauskasti ja havainnollisesti terveen ruoansulatuskanavan rakennetta ja toimintaa sekä kertoo, miten elimistö hankkii ravinnosta tarvitsemansa rakennusmateriaalit ja polttoaineen.
  • Kolikon tie. Heurekan näyttelyssä kerrotaan rahan valmistuksesta ja ominaisuuksista. Jokainen kävijä voi valmistaa oman kolikon ja ikuistaa siihen omat kasvonsa.
  • Tiedettä pallolla (engl. Science On a Sphere) on Yhdysvaltojen meren ja ilmakehän tutkimuslaitoksen (NOAA) kehittämä projisointilaitteisto. Pallon pinnalle heijastetaan pääosin satelliitein kerättyä dataa valtameristä, ilmastosta, maankuoresta ja avaruudesta.
  • Kiertotehdas. Näyttelykävijä houkutellaan tulevaisuuden ”kiertotehtaan” työntekijäksi, joka kierrättää tuttuja esineitä ja niihin liittyviä materiaaleja mahdollisimman tehokkaalla, ympäristöystävällisellä ja taloudellisesti parhaalla tavalla.
  • Älykäs kaupunki -näyttely kertoo tieto- ja viestintätekniikan hyödyntämisestä kaupungin toimintojen, turvallisuuden, energiatehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden parantamisessa.
  • Sähkölä -näyttelyssä voit syventyä älykkääseen sähköön arjessasi. Sähkölässä selviää, miten sähkö kulkee voimalasta kotiisi, minkälainen on älykoti ja miten voit itse käyttää sähköä älykkäästi.


Vierailu Heurekassa – kävijämäärää rajoitetaan, varaa ennakkolippu


Turvallisen vierailun mahdollistamiseksi Heurekassa on tehty useita toimenpiteitä. Päivittäistä kävijämäärää on rajoitettu sekä turvaetäisyyksistä ja hygieniasta huolehditaan useiden käsien desinfiointipisteiden, tehostetun siivouksen sekä kosketuspintojen viruksia ja bakteereja tuhoavan valokatalyysipinnoitteen avulla.

Heureka on avoinna 1.7.–16.8. klo 10–18 joka päivä. Koska päivittäinen kävijämäärä on rajattu, myös museokorttilaiset voivat lunastaa maksutta ennakkolipun Heurekan omasta verkkolippukaupasta ja varmistaa näin sisäänpääsyn tiedekeskukseen haluamanaan päivänä.


 

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp