7.2.2022

Hiihtoreissu pohjoisessa vai seikkailu kaupungissa? Katso parhaat vinkit koko perheen talvilomaan!

Lyd talvilomaideat Museokortin matkavinkeist! Valmiiden kulttuurikierrosten joukosta lydt kivaa lomatekemist niin pitkille reissuille kuin pivretkillekin. Kuvat: Ella Karttunen, Mirkka Pihlajamaa.

Onnistunut talviloma koostuu ulkoilun riemusta ja ainutlaatuisista kulttuurielämyksistä. Katso Museokortin vinkit koko perheen talvilomaan eri puolille maata. Hyödynnä myös edut matkallasi – Museokortilla yövyt edullisemmin lukuisissa hotelleissa ja jopa aidossa museolaivassa.

Lämmitä laduilla ja pulkkamäessä kohmettuneet varpaat museossa! Museokortti tarjoaa loputtomasti koettavaa talvilomilla Suomessa. Saat pääsyn yli 300 museon kiehtoviin näyttelyihin sekä etuja museoista ja kumppaneiltamme, kuten tunnelmallisista hotelleista ja ravintoloista.

Museokortin matkavinkeistä ideoita ja tekemistä koko perheen lomareissuille

Poimimme tähän artikkeliin tärpit koko perheen talvilomiin Museokortin matkavinkeistä. Valmiiksi suunniteltujen kulttuurikierrosten avulla löydät pääkaupunkiseudun hauskat lomapuuhat, Tampereen jännittävimmät kertomukset tai kierrät vaikkapa kaikki Lapin museot.

Kulttuurikierrokset kokoavat yhteen kiehtovat museot, luontokohteet, nähtävyydet sekä tunnelmalliset palvelut. Lähditpä lähiretkelle tai pitkälle lomareissulle, löydät käteviä vinkkejä, hyödyllisiä Museokortti-etuja ja ideoita kotimaan reissuillesi.

Artikkelin lopusta löydät listauksen suosittujen hiihtokeskusten liepeillä sijaitsevista Museokortti-museoista. Voit myös suunnitella oman reittisi kartalla ja löytää museot vaikkapa mökkimatkan varrelle.

Katso matkavinkit


Haluatko kokea talvilomallasi kevään puhutuimmat näyttelyt? Katso Museokortin vinkit kevään uutuusnäyttelyihin täältä.Tampere tarjoaa runsaasti koettavaa kaikenikäisille. Muumimuseo, Suomen Pelimuseo, Jääkiekkomuseo, Vakoilumuseo ja monet muut Museokortti-kohteet vievät mennessään useammaksi päiväksi. Kuvat: Laura Vanzo/Visit Tampere, Marjo Vänttinen/Museokortti.

Kertomusten kyydissä Tampereella

Mielikuvituksellisia museokohteita faktan ja fiktion ystäville! Tällä Tampereen kaupunkikierroksella kuljet tarinasta toiseen muumien, vakoilun, pelien ja taiteen mukana. Sukella fantasiamaailmaan Muumimuseossa, uppoudu pelien vietäväksi Suomen Pelimuseossa Vapriikissa, opi vakoilun saloja Vakoilumuseossa ja ihaile taidetta Tampereen taidemuseoissa.

Katso koko kierros >

Historian ystävien kannattaa tutustua myös Näköalapaikkoja teollisuuskaupungin historiaan -kierrokseen. Taideharrastajille on koottu yhteen Tampereen seudun sykähdyttävimmät taide-elämykset.


Yövy edullisemmin Museokortilla:

Dream Hostel & Hotel | -20% majoituksesta huhtikuun loppuun

Dream Hostel & Hotel on Tampereen kaupunkiloman hyväntuulinen tukikohta koko perheelle. Majoitu kodikkaassa ympäristössä vain kivenheiton päässä Muumimuseolta ja kierrä kaikki kaupungin museoelämykset. Katso lisätiedot ja varausohjeet täältä.Pääkaupunkiseudulla koet lukuisia koko perheen suosikkikohteita: Heureka, LUOMUS Luonnontieteellinen museo, Suomen Ilmailumuseo, Tekniikan museo ja lukuisat muut museot tarjoavat runsaasti tekemistä lomapäiviin. Kuva: Ella Karttunen.

Lomapuuhaa pääkaupunkiseudulla

Vietätkö lomasi perheen kanssa pääkaupunkiseudulla? Helsingin, Espoon ja Vantaan museot tarjoavat runsaasti koettavaa kaikenikäisille. Luurankoja, lentokoneita, tähtiä, taidetta – huiman jännittäviä seikkailuja koko loman ajaksi! Löydä kivaa tekemistä lomamatkan jokaiselle päivälle tai poimi tärpit lyhyille retkille.

Katso koko kierros >

Lisää vinkkejä pääkaupunkiseudun talvilomalle löydät esimerkiksi Kehärataa pitkin taiteesta tieteeseen ja Helsingin taidehelmet kaupungin sykkeessä -kierroksilta.


Majoitusetusi Museokortilla:

The Folks Hotel Konepaja | -15 % päivän majoitushinnasta sekä ilmainen pysäköinti vuorokaudeksi

The Folks Hotel Konepaja sijaitsee historiallisesta varikkoalueesta eläväiseksi kaupunginosaksi muuntautuneella Pasilan Konepajan alueella. Kävele Musiikkimuseo Fameen tai nappaa ratikka Helsingin keskustan museoelämyksiin – tästä viihtyisästä hotellista pääset kätevästi pääkaupunkiseudun kulttuuritarjonnan äärelle. Katso lisätiedot ja varausohjeet täältä.Turussa pääset aikamatkalle vuosisatojen takaiseen elämään, merellisiin seikkailuihin ja taiteen pariin. Kaupungin Museokortti-kohteisiin kuuluu muun muassa Turun linna, joka on yksi Suomen suosituimmista nähtävyyksistä. Kuvat: Mirkka Pihlajamaa.

Koko perheen kulttuuriretki Turussa

Turku on verraton lomakohde säällä kuin säällä: Turun linnan tuhannet kertomukset, Forum Marinumin jännittävät meriseikkailut, Aboa Vetuksen keskiaikaiset rauniot ja värikkäät taide-elämykset vievät mennessään niin pienet kuin isommatkin lomalaiset. Vietä perheen kanssa laatuaikaa Turun museokohteissa, joista jokaisen on helppo löytää suosikkinsa. Tällä museokierroksella riittää hauskaa nähtävää ja koettavaa useammaksikin päiväksi.

Katso koko kierros >

Suomen vanhimmasta kaupungista löydät myös kaksi muuta kulttuurikierrosta: Uppoudu historiaan Aikamatkailua Aurajoen rannalla -kierroksella tai tee ikimuistoinen taidekierros Turussa.


Museokortilla majoitut edullisesti Turun uniikeissa majoituskohteissa:

Laivahostel S/S Bore | -10 % majoitushinnasta

Yöyv aidossa museolaivassa! Hiljattain vuoden parhaaksi hostelliksi valittu Laivahostel S/S Bore on jännittävä majapaikka kaikenikäisille. Tässä hostellissa koet vanhan risteilyaluksen charmia ja tunnelmaa. Boressa majoitut Forum Marinumin rannassa, aivan Turun linnan läheisyydessä. Katso lisätiedot ja varausohjeet täältä.

Hotel Kakola | -10 % majoituksesta

Hotel Kakola on Turun pahamaineisella Kakolanmäellä sijaitseva kotimainen ja yksityinen boutique-hotelli. Entisen Lääninvankilan tiloihin rakennetun hotellin ainoat ketjut löytyvät nykyään viinituvan katosta. Hotel Kakola on viihtyisä, ainutlaatuisen historian omaava majoituskohde Turun museokierroksille. Katso lisätiedot edusta ja ennakkovarauksesta täältä.Halosenniemi on yksi Tuusulanjärven hurmaavista taiteilijakodeista. Kuvataiteilija Pekka Halosen erämaa-ateljee ja muut Tuusulanjärven ainutlaatuiset museot sijaitsevat vain lyhyen junamatkan päässä pääkaupunkiseudulta.

Idyllinen Tuusulanjärvi

Tuusulanjärvi on yksi eteläisen Suomen kiehtovimmista kulttuurikohteista, jossa riittää nähtävää talvellakin. Idylliseen järvimaisemaan syntyi 1800-luvun lopulla merkittävä taiteilijayhteisö, jonka perintönä alueella on useita ainutlaatuisia vierailukohteita. Kansallisromantiikan kulta-aikana rakennetut taiteilijakodit pursuavat tarinoita Suomen itsenäisyyttä edeltäneistä kiivaista vuosista sekä tunnettujen taiteilijoiden elämästä.

Tee miniloma Tuusulanjärvelle, koe alueen tunnelmalliset museot ja yövy Krapin historiallisessa miljöössä. Museoista Ahola ja Ainola ovat avoinna vain kesäisin, mutta muut kohteet tarjoavat elämyksiä ympäri vuoden. Tuusulanjärvi on myös suosittu retkiluistelukohde talvisin.

Katso koko kierros >


Alueen Museokortti-edut:

Krapi | -10 % majoituksesta kahdelle hengelle ja -15 % talven pitopöydästä

Krapi on kulttuurimatkailijan helmi Tuusulanjärvellä: tunnelmallista majoitusta sekä paikallisia herkkuja historiallisessa miljöössä. Krapi loi jo reilut sata vuotta sitten puitteet kaupungistuvien suomalaisten hengähdyshetkille tarjoamalla huolenpitoa, kokonaisvaltaisia elämyksiä ja aitoja kohtaamisia Tuusulanjärven Rantatiellä. Edut voimassa 22.3.2022 saakka. Katso lisätiedot ja varausohjeet täältä.

Lottamuseo | -10 % vitriinituotteista Lottakanttiinissa

Vietä museokierroksen herkkuhetki Lottakanttiinissa! Museokahvilan vitriinistä löydät Lottakanttiinin itse valmistamia herkullisia kakkuja, leivoksia, suolaisia ja makeita piirakoita. Etu voimassa 31.12.2022 saakka.Luonnonläheinen ja kulttuuritarjonnaltaan monipuolinen Jyväskylä tarjoaa talvilomalaiselle tekemistä koko viikoksi. Tutustu Jyväskylän museotarjontaan ja löydä Keski-Suomen kiehtovimmat näyttelyt. Kuva: Tero Takalo-Eskola, Visit Jyväskylä.

Kaupunkikulttuuria luonnon helmassa Jyväskylässä

Matkalla talvirientoihin Jyväskylän seudulle? Koe myös kaupungin kulttuurielämykset! Jyväskylä on verraton yhdistelmä kaupunkikulttuuria, upeita harjumaisemia ja joka puolella siintävää järviluontoa. Alvar Aalto -kohteistaan tunnettu kaupunki lähiseutuineen tarjoaa paljon koettavaa kulttuurin ystäville. Vietä mukavia lomapäivä taiteen, historian ja käsitöiden parissa.

Katso koko kierros >


Majoitusetusi Jyväskylässä:

Urban Hotel Verso | Museokortilla 20 % alennus majoituksesta

Jyväskylän kaupunkiloman kruunaa perheomisteisen Hotel Verson viihtyisä majoitus ja yksi Suomen herkullisimmista aamiaisista. Keskeisellä paikalla sijaitsevasta hotellista käsin tutustut helposti Jyväskylän mainioon museotarjontaan ja nautit luonnonläheisen kaupungin leppoisasta tunnelmasta. Katso lisätiedot ja varausohjeet täältä.Inarissa sijaitseva Saamelaismuseo Siida on pohjoisin Museokortti-kohde, jonne voit tehdä kätevästi päiväreissun vaikkapa Saariselän hiihtoreissulla. Koe Siida ja muut pohjoisen ainutlaatuiset kulttuurielämykset Museokortilla. Kuva: Ella Karttunen.

Seikkailu lumoavassa Lapissa

Pohjoisen talvi kutsuu useat talvilomalaiset lumisten aktiviteettien pariin. Lapin laajojen erämaiden liepeillä kohtaa myös ainutkertaisia kulttuurikohteita. Taianomainen pohjoinen ulottuvuus on läsnä kaikkialla: taiteessa, tieteessä, historiallisissa tarinoissa ja lumoavassa luonnossa. Katso Lapin museot lomakeskusten lähistöllä tai kierrä kaikki pohjoisen museot.

Katso koko kierros >Laaja Saimaa kätkee rannoilleen upeita kulttuurielämyksiä: Suomen Metsämuseo Lusto Punkaharjun kansallismaisemissa, historiallinen Olavinlinna Savonlinnassa sekä Kuopion ja Mikkelin lukuisat museot.

Kulttuurielämyksiä Saimaan rannoilla

Suuntaatko talvilomalla Saimaan seudulle? Koe kiehtovat kulttuurielämykset Suomen suurimman järven ympäristöstä: Punkaharjun kansallismaisemista jylhään Olavinlinnaan, leppoisaan Kuopioon, Varkauden kiehtovaan teollisuuskaupunkiin ja omaleimaiseen Mikkeliin. Tältä kierrokselta löydät Saimaan alueen kiehtovat museot sekä vinkkejä kauniista luontokohteista ja tunnelmallisista palveluista.

Katso koko kierros >


Etuja Museokortilla:

Sodan ja Rauhan keskus Muisti, Mikkeli | Kahvila Rauhan lounas 9,50 €

Kahvila Rauha on Sodan ja rauhan keskus Muistin ja Päämajamuseon oma viihtyisä kahvila. Tervetuloa herkuttelemaan näyttelyvierailun yhteydessä! Etu voimassa 30.4.2022 saakka.

Tertin kartano, Mikkeli | Lasillinen Tertin ruusukuohua ruokailun yhteydessä

Historiallinen Tertin kartano on kulttuurimatkailijan keidas! Piipahda kartanon herkkupöytien äärelle tai yövy tunnelmallisessa miljöössä.

Museoravintola Nila, Punkaharju | Maistuva kotiruokalounas -10%

Suomen metsämuseo Luston yhteydessä sijaitseva museoravintola tarjoaa maittavan lounaan näyttelyelämysten lomassa.

Boutique Hotel Sawohouse, Kuopio | Majoitus -10% ja useita tarjouksia ravintolasta

Hyväntuulinen, kodikas hotelli sekä savolais-skandinaavinen lounas- ja ala carte -ravintola. Majoitu viihtyissä ja lämminhenkisessä hotellissa Kuopion keskustan liepeillä.Ota Museokortti reissukaveriksi talvilomille ja löydä loputtomasti tekemistä kaikkialla Suomessa! Kuva: Ella Karttunen.


Yhdistä talviaktiviteetit ja museovierailut – katso vinkkimme hiihtokeskusten lähettyviltä

  • Levi ja Ylläs: Kittilän Kaukosen kylässä sijaitseva Särestöniemi-museo on ikimuistoinen vierailukohde talviaktiviteettien lomassa. Syrjäinen museo on uniikki elämys, joka kannattaa sisällyttää pohjoisen matkaohjelmaan. Levillä puolestaan tutustut saamelaiskulttuurin Samilandissa, jonka näyttely esittelee alkuperäiskansan historiaa, kulttuuria ja mytologiaa.
  • Saariselkä: Vieraile Urho Kekkosen Kansallispuiston kupeessa sijaitsevassa Kultamuseossa tai tee päiväretki Saamelaismuseo Siidaan Inarin kylälle.
  • Himos: Tee päiväretki hurmaaviin Serlachius-museo Göstaan ja Gustafiin Mänttään tai lähde kaupunkikierrokselle Jyväskylään
  • Tahko: Kuopion keskusta sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Tahkolta. Ota lomaohjelmaan museokierros Kuopiossa ja koe mm. uudistettu Kuopion Museo, Kuopion korttelimuseo Minna Canthin salonkeineen ja valokuvataidetta VB-Valokuvakeskuksessa.
  • Koli: Aloita Suomen tunnetuimpaan kansallismaisemaan tutustuminen Kolin huipulla sijaitsevassa Luontokeskus Ukossa.
  • Vuokatti: Piipahda Kajaanin museoihin Vuokatin reissullasi. Tutustu maakunnan historiaan Kainuun museossa ja vieraile innostavassa kuvataiteen kohtaamispaikassa, Kajaanin taidemuseossa.

Museokortin avulla löydät myös kiehtovimmat pysähdyspaikat pitkien ajomatkojen varrelle. Syötä reittihakuun matkasi lähtö- ja päätepiste, ja löydät helposti Museokortti-kohteet matkasi varrelta. Vietä virkistävä tauko näyttelyjen parissa, nauti museokahviloiden ja -ravintoloiden tarjonnasta ja hanki tuliaiset museokaupasta! Suunnittele oma reittisi täällä.


Katso kaikki yli 300 Museokortti-kohdetta kartalla >

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp