JOULUTARJOUS! Museokortteihin kuukausi kaupan plle: 12 kk + 1 kk
OSTA NYT
 
 

Leppoisa miniloma Kuopiossa

Kuopion vaikuttava museotarjonta antaa sopivasti elämyksiä vaikkapa viikonlopun mittaiselle lomalle. Majoitu mukavasti, nauti alueen herkkuja sekä pulahda Kallaveteen paikallisella saunakeitaalla.

Liikkuminen
Autolla, kvellen tai pyrillen 

Kierroksen kesto kesto
Ymprivuotinen  

Ajankohta
1-2 piv  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 

Kuopiossa voi kokea kaikkea Minna Canthin salongista upeaan valokuvataiteeseen ja perehtyä esimerkiksi karjalais-ortodoksiseen kulttuuriperintöön. Savolaisen kaupungin moniulotteisen kulttuuritarjonnan ja lupsakan tunnelman äärellä vietät mainion miniloman. Voit myös nauttia kaupunkia ympäröivästä upeasta järviluonnosta kaikkina vuodenaikoina.

Yksi Kuopion keskustan kiehtovimmista näkymistä avautuu Kuopion korttelimuseon pihapiirissä. Kaikkiaan yhdentoista puutalon kokonaisuus Minna Canthin salonkeineen on historiaa tulviva vierailukohde. Niin on myös komeassa jugend-rakenuksessa sijaitseva Kuopion museo, jossa pääsee ihailemaan niin kulttuurihistoriallisia kuin luonnontieteellisiä näyttelyitä. Parhaillaan uudistettavan museon vaihtuvien näyttelyjen tila avautui kesällä 2021. Luonnontieteelliset ja kulttuurihistorialliset näyttelyt avautuvat jälleen alkuvuonna 2022.

 

Savolaisen kaupungin moniulotteisen kulttuuritarjonnan ja lupsakan tunnelman äärellä vietät mainion miniloman.
 

Taiteen ystävät suuntaavat VB-valokuvakeskuksen näyttelyihin viehättävään puutalomiljööseen ja Kuopion taidemuseoon, joka esittelee erityisesti oman alueen taidetta von Wrightin veljeksistä nykytaiteeseen saakka. Erityislaatuinen vierailukohde on myös Suomen ortodoksinen kirkkomuseo Riisa, joka on samaan aikaan matka menneeseen ja ikkuna tulevaisuuteen.

Kuopiosta löydät myös tunnelmallisia kahviloita ja majoituspaikkoja, joista saat etua Museokortillasi. Käy myös kipuamassa Puijon jylhissä maisemissa, nautiskele Kuopion kuuluisan torin antimista ja ihaile kaupunkia ympäröiviä kauniita järvimaisemia vierailullasi.

Kuvat: Kuopio-Tahko Markkinointi.

 

Leppoisa miniloma Kuopiossa

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Kuopio

  1. Kuopion korttelimuseo

    Tutustu vanhanajan elmn ja Minna Canthin salonkiin yhdentoista vanhan puutalon miljss.

  2. VB-valokuvakeskus

    Idyllisess puutalossa valokuvaaja Victor Barsokevitschin (1863-1933) vanhassa ateljeessa vuodesta 1987 toiminut suomen ensimminen alueellinen valokuvakeskus esittelee suomalaista ja kansainvlist valokuvaa.

  3. Kuopion museo

    Kuopion museo - uniikki yhdistelm luonnontieteit ja kulttuurihistoriaa!

Löydä palveluja, elämyksiä ja etuja kierroksellesi

Saat nämä edut Museokortillasi