BLACK FRIDAY -TARJOUS! Museokortti nyt vuoden halvimpaan hintaan 59 €. Osta tästä
Kulttuurikierros

Näköalapaikkoja teollisuuskaupungin historiaan

Tammerkosken törmän punatiilinen teollisuusmiljöö on tunnettu suomalainen kansallismaisema. Tutustu Tampereella tarinoihin tiiliseinien taustalla ja sukella ensimmäisen suomalaisen teollisuuskaupungin kiehtovaan historiaan.

Liikkuminen Kävellen
Kierroksen kesto 1-2 päivää
Ajankohta Ympärivuotinen. Osa museoista auki vain kesäisin. Tarkista aukioloajat kohteiden kotisivuilta.
Maksuväline Museokortilla sisäänpääsy kierroksen museokohteisiin

Katso reitti kartalla

Tampere on täynnä tunnelmallisia museokohteita, joista yksi on Amurin työläismuseokortteli. Amurin puutalokortteleiden rakentaminen alkoi 1860-luvulla Tampereen kasvavan työväestön tarpeisiin. Näistä kortteleista on jäljellä vain Amurin työläismuseokortteli. Tutustu 32 työväenasuntoon 1880-luvulta aina 1970-luvulle.

Museo Milavida johdattaa Finlaysonin tehtaan patruunoiden historiaan sekä muodin ja muotoilun maailmaan kauniissa 1800-luvun Näsilinnassa. Museon päänäyttely seuraa Nottbeckien, Finlaysonin puuvillatehtaan omistajasuvun, loisteliasta ja kansainvälistä elämää Tampereella 1830-luvulta 1900-luvun alkuun.

Tutustuttuasi Finlaysonin tehtaan omistajasuvun arkeen vuorossa on Työväenmuseo Werstas, joka toimii historiallisella Finlaysonin tehdasalueella, aivan Tampereen keskustassa. Werstaalla voit perehtyä muun muassa Höyrykonemuseoon sekä työväenmuseon vaihtuviin ja perusnäyttelyihin.

Mitä olisikaan museokierros Tampereella ilman Vapriikissa poikkeamista? Tammerkosken rannalla sijaitseva Vapriikki on monipuolinen museokeskus, joka tarjoaa innostavaa nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille.

Kierroksen kruunaa kiehtova Lenin-museo, joka johdattaa Suomen idänsuhteiden historiaan sekä Neuvostoliiton nousuun ja tuhoon elämyksellisellä ja koskettavalla tavalla.

Paras tapa päättää kulttuuripäivä Tampereella on poiketa Pispalassa ja Pyynikillä, joissa pääset ihastelemaan upeita näkymiä Pyhäjärvelle ja Näsijärvelle.


Reitin kohteet

 

Tampere

 1.  

Palvelut ja muut elämykset

 1.  
  Pyynikki

  Tampere

 2.  
  Pispala

  Tampere

 

Katso reitti kartalla