Koko perheen kulttuuriretki Turussa

Vietä perheen kanssa laatuaikaa Turun museokohteissa, joissa viihtyvät niin perheen pienimmät kuin varttuneemmatkin museokävijät. Tällä museokierroksella riittää hauskaa nähtävää ja koettavaa koko viikonlopuksi.

Liikkuminen
Kvellen 

Kierroksen kesto
1-2 piv  

Ajankohta
Ymprivuotinen. Forum Marinumin museolaivat auki vain kesisin.  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 

Keskiaikaisen linnan tarinoita, kipuamista laivojen kansille ja ripaus taide-elämyksiä. Näillä aineksilla koet Turun ainutlaatuisimmat kulttuurielämykset koko perheen voimin.

Kierros alkaa monen suosikkinähtävyydestä Turun linnasta, joka kiehtoo kaikenikäisiä. Yli 700 vuotta vanha harmaakivilinna johdattaa kävijän keskiaikaisiin kuninkaansaleihin. Sataman kupeessa sijaitseva merellisen tiedon ja toiminnan keskus Forum Marinum on monipuolinen vierailukohde koko perheelle. Merikeskuksessa on lasten oma merimuseo Tyrskynmyrskyn, jossa pidetään hauskaa ja opitaan merenkulkusta leikin kautta. Kesäkaudella pääsee vierailemaan myös Aurajoen varrella sijaitsevissa hienoissa museolaivoissa ja aistimaan merellisen tunnelman!

 

Kesäkaudella pääsee vierailemaan myös Aurajoen varrella sijaitsevissa hienoissa museolaivoissa ja aistimaan merellisen tunnelman!

 

Kierroksella suunnataan myös Turun biologiseen museoon, jonka 13 luontomaisemaa esittelevät Suomen kasvillisuutta ja eläimistöä ja vievät Turun saaristosta aina Lapin tuntureille asti.

Taide-elämyksiä kierrokselle tuovat puolestaan Wäinö Aaltosen museo WAM sekä Turun taidemuseo. Museoiden monipuolinen näyttelytarjonta takaa kiinnostavaa taidetta aina klassikoista uusimpaan nykytaiteeseen. Aboa Vetus Ars Novassa voi kokea nykytaiteen lisäksi menneiden aikojen tunnelmia maan alta esiin kaivetussa rauniokorttelissa.

Museokierroksella tutustut myös Turun erityislaatuiseen museokohteeseen Apteekkimuseoon ja Qwenselin taloon. Turun vanhin puurakennus kätkee sisälleen tyylikkäästi 1700-luvun tapaan sisustettuja huoneita sekä Suomen vanhimman apteekkisisustuksen 1800-luvulta.

Tämä kierros johdattaa sinut hauskojen, koko perheen museokohteiden pariin!

 

Koko perheen kulttuuriretki Turussa

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Turku

 1. Turun linna

  Yli 700 vuotta vanha linna on Suomen hienoimpia nhtvyyksi.

 2. Forum Marinum

  Tst alkaa meri! Forum Marinum, Turun sataman kupeessa, on merellisen tiedon ja toiminnan keskus. Keskaudella auki ovat joella mys upeat museoalukset.

 3. WAM

  WAM on Turun kaupungin taidemuseo, jonka vaihtuvissa nyttelyiss esitelln nykytaiteen ilmiit niin paikallisesti kuin kansainvlisesti. Nyttelyiden lisksi museossa jrjestetn erilaisia taideprojekteja, luentoja, konsertteja, typajoja, kursseja ja teemapivi, kuten suosittuja WAMin lastenviikonloppuja.

 4. Turun Biologinen museo

  Museon 13 dioraamaa kertovat Suomen kasvillisuudesta ja elimistst Turun saaristosta aina Lapin tuntureille asti.

 5. Aboa Vetus

  Aboa Vetus Ars Nova on arkeologian ja nykytaiteen museo keskell Turkua ja keskell ihmisi. Sen nimi on latinaa ja viittaa vanhaan Turkuun ja uuteen taiteeseen.

 6. Apteekkimuseo ja Qwenselin talo

  Turun vanhin puurakennus ktkee sislleen tyylikksti 1700-luvun tapaan sisustettuja huoneita sek Suomen vanhimman apteekkisisustuksen 1800-luvulta.

 7. Turun taidemuseo

  Monipuoliset vaihtuvat nyttelyt Turun taidemuseon kansallisromanttisen graniittilinnan seinien sisll tutustuttavat taiteen kiehtovaan maailmaan aina klassikoista uusimpaan nykytaiteeseen.

Löydä palveluja, elämyksiä ja etuja kierroksellesi

Saat nämä edut Museokortillasi