Turku, taiteen ystävän tyyssija

Unelmien kulttuuripäivä Turussa odottaa – klassikkoja, nykytaidetta ja musiikkia! Tutustu Turun monipuolisiin taidemuseoihin ja uppoudu taiteen kiehtovaan maailmaan. Tämä kierros ruokkii nälkäisimmätkin kulttuurin ystävät.

Liikkuminen
Kävellen 

Kierroksen kesto
1-2 päivää  

Ajankohta
Ympärivuotinen  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 

Turussa koet taidetta moneen makuun. Kierros alkaa Wäinö Aaltosen museo WAM:ista, joka johdattaa museon kiinnostavien kokoelmien pariin. Turun kaupungin taidemuseona WAM esittelee paikallista taidetta ja tuo esille kaupungin taidekokoelman teoksia. WAMx -näyttelyiden painopisteenä on puolestaan nykytaide, ja ohjelmistossa vuorottelevat kansainväliset taiteilijat sekä kiinnostavat nousevat tekijät kotimaasta.

Museokierroksella seuraavana olevan Aboa Vetus Ars Nova -museon nimi on latinaa ja viittaa vanhaan Turkuun ja uuteen taiteeseen. Arkeologian ja nykytaiteen museo on kiehtova kokonaisuus, jota ei kannata jättää väliin. Museon maanalaisessa osassa voi kulkea yli 600 vuotta vanhalla raunioalueella ja tutustua vanhaan Turkuun. Taidenäyttelyt puolestaan nostavat esiin ajankohtaisia nykytaiteilijoita ja näkökulmia erilaisiin ilmiöihin.

 

Koe taiteiden Turku ja lähde museokierrokselle inspiroiviin kohteisiin!
 

Monipuolinen musiikkimuseo, Sibelius-museo, tuo taidekierrokselle myös musiikkia kansallissäveltäjältämme. Museon kokoelmiin kuuluu yli 2000 soitinta eri puolilta maailmaa. Jean Sibeliuksen elämäntyöhön pääsee tutustumaan omassa näyttelytilassa, mutta museon laajasta arkistosta löytyy Sibeliuksen lisäksi muidenkin säveltäjien käsikirjoituksia ja muuta materiaalia.

Sukella klassikoista aina uusimpaan nykytaiteeseen Turun taidemuseossa, jonka kansallisromanttinen graniittilinna on nähtävyys jo itsessään. Museon taidemuseon yli sadan vuoden ajan keräämän kokoelman painopisteinä on sekä kotimainen että pohjoismainen kuvataide. Kokoelma on tunnettu erityisesti Suomen kultakauden taiteesta, surrealismista ja pop-taiteesta.

Koe taiteiden Turku ja lähde museokierrokselle inspiroiviin kohteisiin!

Kuva: Patrick Selin/Turun taidemuseo.

 

Turku, taiteen ystävän tyyssija

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Turku

 1. WAM

  Museo sulkeutuu 13.5.24 alkaen ja aukeaa yleisölle taas syksyllä 2026. Toiminta jatkuu syksyllä 2024 Taiteen talossa.

  WAM on Turun kaupungin taidemuseo, jonka vaihtuvissa näyttelyissä esitellään nykytaiteen ilmiöitä niin paikallisesti kuin kansainvälisesti. Näyttelyiden lisäksi museossa järjestetään erilaisia taideprojekteja, luentoja, konsertteja, työpajoja, kursseja ja teemapäiviä, kuten suosittuja WAMin lastenviikonloppuja.

 2. Ars Nova

  Aboa Vetus Ars Nova on arkeologian ja nykytaiteen museo keskellä Turkua ja keskellä ihmisiä. Sen nimi on latinaa ja viittaa vanhaan Turkuun ja uuteen taiteeseen.

 3. Sibelius-museo

  Sibelius-museo on Suomen monipuolisin musiikkimuseo.

 4. Turun taidemuseo

  Monipuoliset vaihtuvat näyttelyt Turun taidemuseon kansallisromanttisen graniittilinnan seinien sisällä tutustuttavat taiteen kiehtovaan maailmaan aina klassikoista uusimpaan nykytaiteeseen.

Löydä palveluja, elämyksiä ja etuja kierroksellesi

Saat nämä edut Museokortillasi