Museokortti & MIELI ry – Hyvinvointia kulttuurista! Tutustu kampanjasisltihin
 
Museokortilla
sisäänpääsy
kierroksen
museoihin

+ etuja kumppanien palveluista!

Turku, taiteen ystvn tyyssija

Unelmien kulttuuripäivä Turussa odottaa – klassikkoja, nykytaidetta ja musiikkia! Tutustu Turun monipuolisiin taidemuseoihin ja uppoudu taiteen kiehtovaan maailmaan. Tämä kierros ruokkii nälkäisimmätkin kulttuurin ystävät.

Liikkuminen
Kvellen 

Kierroksen kesto
1-2 piv  

Ajankohta
Ymprivuotinen  

Maksuväline
Museokortilla sisäänpääsy kierroksen museokohteisiin

 
Museokortilla
sisäänpääsy
kierroksen
museoihin

+ etuja kumppanien palveluista!
 

Turussa koet taidetta moneen makuun. Kierros alkaa Wäinö Aaltosen museo WAM:ista, joka johdattaa museon kiinnostavien kokoelmien pariin. Turun kaupungin taidemuseona WAM esittelee paikallista taidetta ja tuo esille kaupungin taidekokoelman teoksia. WAMx -näyttelyiden painopisteenä on puolestaan nykytaide, ja ohjelmistossa vuorottelevat kansainväliset taiteilijat sekä kiinnostavat nousevat tekijät kotimaasta.

Museokierroksella seuraavana olevan Aboa Vetus Ars Nova -museon nimi on latinaa ja viittaa vanhaan Turkuun ja uuteen taiteeseen. Arkeologian ja nykytaiteen museo on kiehtova kokonaisuus, jota ei kannata jättää väliin. Aboa Vetuksen alueella sijaitsee kuuden keskiaikaisen kivitalon rauniot, joiden välissä kulkee Luostarin jokikatu. Museon taidenäyttelyt puolestaan nostavat esiin ajankohtaisia nykytaiteilijoita ja näkökulmia erilaisiin ilmiöihin.

 

Koe taiteiden Turku ja lähde museokierrokselle inspiroiviin kohteisiin!
 

Monipuolinen musiikkimuseo, Sibelius-museo, tuo taidekierrokselle myös musiikkia kansallissäveltäjältämme. Museon kokoelmiin kuuluu yli 2000 soitinta eri puolilta maailmaa. Jean Sibeliuksen elämäntyöhön pääsee tutustumaan omassa näyttelytilassa, mutta museon laajasta arkistosta löytyy Sibeliuksen lisäksi muidenkin säveltäjien käsikirjoituksia ja muuta materiaalia.

Sukella klassikoista aina uusimpaan nykytaiteeseen Turun taidemuseossa, jonka kansallisromanttinen graniittilinna on nähtävyys jo itsessään. Museon taidemuseon yli sadan vuoden ajan keräämän kokoelman painopisteinä on sekä kotimainen että pohjoismainen kuvataide. Kokoelma on tunnettu erityisesti Suomen kultakauden taiteesta, surrealismista ja pop-taiteesta.

Koe taiteiden Turku ja lähde museokierrokselle inspiroiviin kohteisiin!

Kuva: Patrick Selin/Turun taidemuseo. 

 

Turku, taiteen ystvn tyyssija

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Kierroksen museot

Turku

 1. WAM

  HUOM. Sisnpsy ennakkovarauksella. Otamme 10 kvij kerrallaan.

  WAM on Turun kaupungin taidemuseo ja nykytaiteen museo. Museossa esitelln tilallista ja ajallisesti museorakennuksen ikist taidetta, 1900-luvun jlkipuoliskolta thn pivn.

 2. Aboa Vetus & Ars Nova

  Aboa Vetus Ars Nova on arkeologian ja nykytaiteen museo keskell Turkua ja keskell ihmisi. Sen nimi on latinaa ja viittaa vanhaan Turkuun ja uuteen taiteeseen.

 3. Sibelius-museo

  Sibelius-museo on Suomen monipuolisin musiikkimuseo.

 4. Turun taidemuseo

  Monipuoliset vaihtuvat nyttelyt Turun taidemuseon kansallisromanttisen graniittilinnan seinien sisll tutustuttavat taiteen kiehtovaan maailmaan aina klassikoista uusimpaan nykytaiteeseen.

 

Palvelut ja muut elämykset

Kierroksella ei ole tällä hetkellä kumppanietuja, mutta uusia kohteita lisätään koko ajan.

Seuraa uutisiamme ja pysy tilanteen tasalla.

Uutiset ja poiminnat