Aikamatkailua Aurajoen rannalla

Monta ikonista maamerkkiä yhden joen varrella. Suomen vanhimman kaupungin ja samalla koko maan eri vaiheisiin tutustut helposti Turun Aurajokea seuraamalla. Museokortilla pääset yli kymmeneen kohteeseen joen tuntumassa.

Liikkuminen
Kvellen 

Kierroksen kesto
1-2 piv  

Ajankohta
Osa kohteista auki vain kesisin. Tarkista aukioloajat ennen matkaasi museoiden verkkosivuilta.  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 

Aloita Turku-päiväsi matkaamalla yli 700 vuotta ajassa taaksepäin. 1280-luvulla alkunsa saaneen Turun linnan korkeat kivimuurit kätkevät sisäänsä kiehtovia tarinoita keskiajalta. Kulje upeissa renesanssihovin aikaisissa juhlatiloissa ja tutustu historiaan.

Aurajokea seuratessasi löydät Forum Marinumin merelliset kohteet. Monipuolisessa merikeskuksessa viihtyy koko perhe. Pitkän laivanrakennushistorian omaava alue muodostuu ainutlaatuisista rakennuksista ja vanhoista satamanostureista. Kesäisin tutustut eri aikakausia edustaviin museoaluksiin, kuten näyttävään Suomen Joutseneen. Forum Marinumin edustalla voit myös kokea vanhan risteilyaluksen tunnelmaa yöpymällä Laivahostel S/S Boressa.

 

Koe Turun historian eri vaiheet tällä ainutlaatuisella museokierroksella pitkin Aurajokea.
 

Historiakatsaus Turussa jatkuu kaupungin vanhimmassa puurakennuksessa, idyllisessä 1700-luvun pihapiirissä. Vierailu Apteekkimuseossa ja Qwenselin talossa on ainutlaatuinen museoelämys. Vierailtuasi 1700-luvun Turussa, luvassa on hyppäys vuoden 1827 Turun paloon. Luostarinmäen museokortteli on Turun ainoa yhtenäinen puutaloalue, joka säilyi palosta. Yli 200 vuotta vanhat rakennukset sijaitsevat alkuperäisillä paikoillaan ja korttelin kujat, pihat ja kodit muodostavat tunnelmallisen miljöön keskellä kaupunkia.

Tiesitkö, että Turussa sijaitsee myös Suomen ainoa arkeologinen museo? Arkelogian museo Aboa Vetus syntyi laajojen kaupunkiarkeologisten kaivausten tuloksena 1990-luvulla. Esiin kaivettu 600 vuotta vanha raunioalue konservoitiin paikalleen kaikkien koettavaksi museon sisätiloihin.

Turun historiaa pääset näkemään myös Turun tuomiokirkkomuseossa, joka tarjoaa katsauksen aina 1300-luvulle saakka sekä 1800- ja 1900-lukujen vaihteen porvariskodissa. Museet ett Hem on konsuli Alfred Jacobssonin ja hänen vaimonsa Hélènen kotimuseo. Rakennustöistä johtuen Ett Hem on suljettuna vuoden 2022 loppuun saakka.

Koe Turun historian eri vaiheet tällä ainutlaatuisella museokierroksella pitkin Aurajokea!

Kuva: Julia Kivelä / Visit Finland.

 

Aikamatkailua Aurajoen rannalla

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Turku

 1. Turun linna

  Yli 700 vuotta vanha linna on Suomen hienoimpia nhtvyyksi.

 2. Forum Marinum

  Tst alkaa meri! Forum Marinum, Turun sataman kupeessa, on merellisen tiedon ja toiminnan keskus. Keskaudella auki ovat joella mys upeat museoalukset.

 3. Forum Marinum: Bore

  Museolaiva s/s Bore:lla kuullaan millaista aluksella on ollut tyskennell ja matkustaa eri aikoina.

 4. Forum Marinum Tykkivene Karjala ja Miinalaiva Keihssalmi

  Tykkivene Karjalaan ja Miinalaiva Keihssalmeen voi tutustua Forum Marinumin laiturissa kesisin.

 5. Forum Marinum: Fregatti Suomen Joutsen

  Laivaston koulutusaluksena toiminut Suomen Joutsen on valtamerimatkoillaan seilannut yli 650 oppilaan kanssa.

 6. Forum Marinum: Museoalus Sigyn

  Suomen ensimminen museolaiva ja yksi Turkua halkovan Aurajoen symboleista. Alus on avoinna kesisin.

 7. Apteekkimuseo ja Qwenselin talo

  Turun vanhin puurakennus ktkee sislleen tyylikksti 1700-luvun tapaan sisustettuja huoneita sek Suomen vanhimman apteekkisisustuksen 1800-luvulta.

 8. Luostarinmki

  Luostarinmen museokortteli on Turun ainoa yhteninen puutaloalue, joka silyi vuoden 1827 Turun palossa. Yli 200 vuotta vanhat rakennukset sijaitsevat alkuperisill paikoillaan ja korttelin kujat, pihat ja kodit muodostavat ainutlaatuisen miljn keskell kaupunkia.

 9. Aboa Vetus

  Aboa Vetus Ars Nova on arkeologian ja nykytaiteen museo keskell Turkua ja keskell ihmisi. Sen nimi on latinaa ja viittaa vanhaan Turkuun ja uuteen taiteeseen.

 10. Turun tuomiokirkkomuseo

  Tuomiokirkkomuseo kirkon etellehterill tekee sukelluksen syvlle historiaan aina 1300-luvulle saakka.

 11. Ett Hem -museo

  Viehttv porvariskoti 1800-1900 -lukujen vaihteesta Turun historiallisessa miljss.

Löydä palveluja, elämyksiä ja etuja kierroksellesi

Saat nämä edut Museokortillasi