Helsingin taidehelmet kaupungin sykkeessä

Helsingin keskustan rakastetut taidemuseot tarjoavat maailmanluokan taidetta vain lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan.

Liikkuminen
Kävellen 

Kierroksen kesto
Päiväretki  

Ajankohta
Ympärivuotinen  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 

Miksi kokea vain yksi taidemuseo, kun voi kiertää viisi? Helsingin keskusta on jokaisen taiteen ystävän paratiisi! Suuret taidemuseot sijaitsevat kaupungin sykkeessä vain kivenheiton päässä toisistaan. Tämä museokierros onkin parhaimmillaan kävellen, nauttien tunnelmallisesta pääkaupungistamme ja sen taideantimista.

Kierros alkaa kaupungin kauneimmaksikin kutsutusta näyttelytilasta, Helsingin taidehallista. Museon vaihtuvien näyttelyiden pääosassa on nykytaide ja design.

Muutaman minuutin kävelymatkan päästä saavut HAM Helsingin taidemuseoon, jonka taidekokoelmaan kuuluu yli 9 000 teosta. Museossa sukellat modernin taiteen ja nykytaiteen maailmaan. HAM:in mittavaa kokoelmaa pääset ihailemaan myös kaupungin kaduilla ja puistossa muun muassa julkisina veistoksina.

 

Tämä museokierros onkin parhaimmillaan kävellen, nauttien tunnelmallisesta pääkaupungistamme ja sen taideantimista.
 

Amos Rexin maanalaiset museotilat keskellä kaupungin sykettä luovat ainutkertaisen elämyksen. Tässä taidemuseossa kohtaavat menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus. Amos Rexin kulman takana sijaitsee Nykytaiteen museo Kiasma, joka rikkoo perinteisen taidemuseon rajoja ja seuraa kuvataiteen viimeisintä kehitystä.

Kierroksen kruunaa rakastettu Ateneumin taidemuseo, joka tutustuttaa sinut maan vanhimpaan ja laajimpaan taidekokoelmaan ja kertoo Suomen taiteen tarinan. Ateneumin uusitun kokoelmanäyttelyn sekä vaihtuvien klassikoiden parissa viihtyvät niin uudet kuin kokeneemmatkin taiteen ystävät.

Uppoudu taidenäyttelyihin – tämä museokierros ei jätä taiteen ystävää kylmäksi.

Kuva: Usva Torkki / Museokortti.

 

Helsingin taidehelmet kaupungin sykkeessä

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Helsinki

 1. HAM Helsingin taidemuseo

  HAM Helsingin taidemuseo on yksi Suomen ja pohjoismaiden merkittävimmistä taidemuseoista. Tennispalatsissa HAM esittelee kansainvälistä modernia taidetta ja nykytaidetta. Lisäksi HAM pitää huolta helsinkiläisten omasta yli 10 000 teoksen taidekokoelmasta.

 2. Amos Rex

  Amos Rex on taidemuseo, jossa menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus kohtaavat.

 3. Nykytaiteen museo Kiasma

  Kiasma on nykytaiteen museo Helsingin keskustassa. Kiasma on taiteen ja ihmisten kohtaamispaikka, jonne kaikki ovat tervetulleita.

 4. Ateneumin taidemuseo

  Ateneum on Suomen tunnetuin taidemuseo. ​ Meiltä löytyy taidetta 1700-luvulta moderniin. Yhteensä kokoelmissamme on lähes 30 000 kansallisaarretta.

Löydä palveluja, elämyksiä ja etuja kierroksellesi

Saat nämä edut Museokortillasi