Helsingin taidehelmet kaupungin sykkeess

Helsingin keskustan rakastetut taidemuseot tarjoavat maailmanluokan taidetta vain lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan. Nämä kohteet kiertämällä otat todennäköisesti enemmän askeleita museoiden sisällä kuin niiden välillä.

Liikkuminen
Kvellen 

Kierroksen kesto
Pivretki  

Ajankohta
Ymprivuotinen  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 

Miksi kokea vain yksi taidemuseo, kun voi kiertää viisi? Helsingin keskusta on jokaisen taiteen ystävän paratiisi! Suuret taidemuseot sijaitsevat kaupungin sykkeessä vain kivenheiton päässä toisistaan. Tämä museokierros onkin parhaimmillaan kävellen, nauttien tunnelmallisesta pääkaupungistamme ja sen taideantimista.

Kierros alkaa kaupungin kauneimmaksikin kutsutusta näyttelytilasta, Helsingin taidehallista. Museon vaihtuvien näyttelyiden pääosassa on nykytaide ja design.

Muutaman minuutin kävelymatkan päästä saavut HAM Helsingin taidemuseoon, jonka taidekokoelmaan kuuluu yli 9 000 teosta. Museossa sukellat modernin taiteen ja nykytaiteen maailmaan. HAM:in mittavaa kokoelmaa pääset ihailemaan myös kaupungin kaduilla ja puistossa muun muassa julkisina veistoksina.

 

Tämä museokierros onkin parhaimmillaan kävellen, nauttien tunnelmallisesta pääkaupungistamme ja sen taideantimista.
 

Amos Rexin maanalaiset museotilat keskellä kaupungin sykettä luovat ainutkertaisen elämyksen. Tässä taidemuseossa kohtaavat menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus. Amos Rexin kulman takana sijaitsee Nykytaiteen museo Kiasma, joka rikkoo perinteisen taidemuseon rajoja ja seuraa kuvataiteen viimeisintä kehitystä. Kiasma avautuu yleisölle peruskorjauksen jälkeen jälleen vuonna 2022.

Kierroksen kruunaa rakastettu Ateneumin taidemuseo, joka tutustuttaa sinut maan vanhimpaan ja laajimpaan taidekokoelmaan ja kertoo Suomen taiteen tarinan.

Kesällä 2021 kierroksella voi kokea myös kuvataidetapahtuma Helsinki Biennaalin merellisessä Vallisaaressa.

Uppoudu taidenäyttelyihin – tämä museokierros ei jätä taiteen ystävää kylmäksi.

Kuva: Ella Karttunen.

 

Helsingin taidehelmet kaupungin sykkeess

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Helsinki

 1. HAM Helsingin taidemuseo

  Taide on popcornia aivoille! HAM pit huolta helsinkilisten omasta yli 9000 teoksen taidekokoelmasta. Tennispalatsissa HAM esittelee modernia taidetta ja nykytaidetta.

 2. Amos Rex

  Amos Rex on taidemuseo, jossa kohtaavat menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus.

 3. Nykytaiteen museo Kiasma

  Kiasma on nykytaiteen koti, jonne kaikki ovat tervetulleita.

 4. Ateneumin taidemuseo

  Ateneum on Suomen taiteen koti ja osa Kansallisgalleriaa.

 5. Helsinki Biennaali

  Kansainvlinen kuvataidetapahtuma, joka tuo korkeatasoisen nykytaiteen merelliseen Helsingin Vallisaareen 12.6.–26.9.2021.

Löydä palveluja, elämyksiä ja etuja kierroksellesi

Saat nämä edut Museokortillasi