Helsingin taidehelmet kaupungin sykkeessä

Helsingin keskustan rakastetut taidemuseot tarjoavat maailmanluokan taidetta vain lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan.

Liikkuminen
Kävellen 

Kierroksen kesto
Päiväretki  

Ajankohta
Ympärivuotinen  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 

Miksi kokea vain yksi taidemuseo, kun voi kiertää viisi? Helsingin keskusta on jokaisen taiteen ystävän paratiisi! Suuret taidemuseot sijaitsevat kaupungin sykkeessä vain kivenheiton päässä toisistaan. Tämä museokierros onkin parhaimmillaan kävellen, nauttien tunnelmallisesta pääkaupungistamme ja sen taideantimista.

Kierros alkaa kaupungin kauneimmaksikin kutsutusta näyttelytilasta, Helsingin taidehallista. Museon vaihtuvien näyttelyiden pääosassa on nykytaide ja design.

Muutaman minuutin kävelymatkan päästä saavut HAM Helsingin taidemuseoon, jonka taidekokoelmaan kuuluu yli 9 000 teosta. Museossa sukellat modernin taiteen ja nykytaiteen maailmaan. HAM:in mittavaa kokoelmaa pääset ihailemaan myös kaupungin kaduilla ja puistossa muun muassa julkisina veistoksina.

 

Tämä museokierros onkin parhaimmillaan kävellen, nauttien tunnelmallisesta pääkaupungistamme ja sen taideantimista.
 

Amos Rexin maanalaiset museotilat keskellä kaupungin sykettä luovat ainutkertaisen elämyksen. Tässä taidemuseossa kohtaavat menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus. Amos Rexin kulman takana sijaitsee Nykytaiteen museo Kiasma, joka rikkoo perinteisen taidemuseon rajoja ja seuraa kuvataiteen viimeisintä kehitystä.

Kierroksen kruunaa rakastettu Ateneumin taidemuseo, joka tutustuttaa sinut maan vanhimpaan ja laajimpaan taidekokoelmaan ja kertoo Suomen taiteen tarinan. HUOM: Remontin vuoksi suljettuna ollut Ateneum avaa ovensa yleisölle 14.4.2023.

Uppoudu taidenäyttelyihin – tämä museokierros ei jätä taiteen ystävää kylmäksi.

Kuva: Ella Karttunen.

 

Helsingin taidehelmet kaupungin sykkeessä

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Helsinki

 1. HAM Helsingin taidemuseo

  Taide on popcornia aivoille! HAM pitää huolta helsinkiläisten omasta yli 9000 teoksen taidekokoelmasta. Tennispalatsissa HAM esittelee modernia taidetta ja nykytaidetta.

 2. Amos Rex

  Amos Rex on taidemuseo, jossa menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus kohtaavat.

 3. Nykytaiteen museo Kiasma

  Kiasma on nykytaiteen museo Helsingin keskustassa. Kiasma on taiteen ja ihmisten kohtaamispaikka, jonne kaikki ovat tervetulleita.

 4. Ateneumin taidemuseo

  Ateneumin taidemuseo, museokauppa ja Ateneum Bistro sekä tutkijakirjasto avautuvat 14.4.2023.

  Ateneum on Suomen taiteen koti ja osa Kansallisgalleriaa.

Löydä palveluja, elämyksiä ja etuja kierroksellesi

Saat nämä edut Museokortillasi