Tampereen seudun sykähdyttävät taide-elämykset

Taiteen ystävillä on lukuisia syitä matkata Tampereen seudulle. Alueen taidemuseot ovat vertaansa vailla: nykytaidetta, klassikoita, satumaailmaa ja arkkitehtonisia helmiä. Tällä kierroksella matkaat taiteen viemänä eläväisestä Tampereen keskustasta Mäntän metsäisiin järvimaisemiin.

Liikkuminen
Autolla tai julkisilla 

Kierroksen kesto
2-3 päivää  

Ajankohta
Ympärivuotinen  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 

Tampereen taide-elämykset kutsuvat luokseen. Kaupungin taidekierrosta suunnitellessa kannattaa kääntää katsetta myös lähialueen loistavaan tarjontaan. Serlachius-museot Mäntässä, Visavuori ja Voipaalan taidekeskus Valkeakoskella sekä Kimmo Pyykkö -taidemuseo Kangasalla ovat elämyksiä, jotka yhdistät kätevästi Tampereen reissuun. Tällä kierroksella herkuttelijoillekaan ei tule hätä, sillä matkalla kohtaat upeita museoravintoloita ja -kahviloita.

Kierroksen lähtöpiste on Sara Hildénin taidemuseo, joka sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä Särkänniemen rinteellä. Museon vaikuttavat näyttelyt esittelevät modernia taidetta ja nykytaidetta niin Suomesta kuin kansainväliseestikin. Eri aikakausien virtauksia kotimaasta ja maailmalta kohtaat myös Tampereen taidemuseossa, joka tarjoaa kiehtovan sekoituksen taidehistoriallisia teemoja ja nykytaiteen ilmiöitä.

 

Tampereen taidekierrosta suunnitellessa kannattaa kääntää katsetta myös lähialueen loistavaan tarjontaan.
 

Klassisempaa tyyliä edustaa Hiekan taidemuseo, joka on Suomen vanhin toiminnassa oleva yksityinen taidemuseo. Tampereen kierroksen huipentaa Muumi-museo, jossa astelet Tove Janssonin kirjoittamien muumikirjojen satumaiseen maailmaan. Museon perustana on Janssonin ainutlaatuinen muumitaiteen kokoelma.

Ota suunta Valkeakoskelle, jossa koet kaksi tunnelmallista kohdetta: Emil Wickströmin kansallisromanttisen erämaa-ateljeen sekä taiteen, historian ja luonnon kohtaamispaikkana tunnetun Voipaalan taidekeskuksen. Valkeakosken jälkeen matka jatkuu Kangasalle. Arkkitehtuuriltaan palkittu Kangasala-talo voi olla ulkoa ruosteinen, mutta sisältä kaikkea muuta. Talossa sijaitseva Kimmo Pyykkö-taidemuseo esittelee kotimaista kuvataidetta sekä kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämäntyötä.

Matkan viimeinen etappi on taidekaupunki Mänttä-Vilppula. Serlachiuksen paperitehtaiden ympärille syntynyt kaupunki on viehättävä yhdistelmä teollisuushistoriaa ja maailmanluokan taidetta. Serlachius-museo Göstassa koet kartanon näyttelyjen klassikot ja nykytaiteen helmet arkkitehtuurillaan häikäisevässä paviljongissa. Tampereelta Mänttään pääset kätevästi Serlachius-bussilla.

Mäntän kauniit järvimaisemat, luontopolut, persoonalliset hotellit ja herkuttelijoiden keidas ravintola Gösta kruunaavat taidematkailijan elämyksen.

Valokuvat: Krista Ylinen, Visit Tampere.

 

Tampereen seudun sykähdyttävät taide-elämykset

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Tampere

 1. Sara Hildénin taidemuseo

  Nykytaidetta ja modernia taidetta Suomesta ja ulkomailta.

 2. Tampereen taidemuseo

  Vaihtuvia näyttelyitä taidehistorian teemoista ja nykytaiteen ilmiöistä kotimaisessa ja kansainvälisessä kuvataiteessa.

 3. Hiekan taidemuseo

  Hiekan taidemuseo on Suomen vanhin yhä toiminnassa oleva yksityinen taidemuseo.

 4. Emil Aaltosen museo

  Emil Aaltosen taide- ja teollisuushistoriallinen museo sijaitsee Pyynikinlinnassa Tampereella.

 5. Muumimuseo

  Muumimuseo on elämyksellinen taidemuseo, joka viehättää kaikenikäisiä muumien ja kuvataiteen ystäviä.

Valkeakoski

 1. Visavuoren museo

  Visavuori on kuvanveistäjä Emil Wikströmin kansallisromanttinen taiteilijakoti ja ateljee. Lisäksi Visavuoresta löytyy Suomen hauskin museo – Kari-paviljonki, jossa on esillä pilapiirtäjä Kari Suomalaisen töitä.

 2. Voipaalan taidekeskus

  Voipaala on kohtaamispaikka taiteen, historian, kulttuuritapahtumien ja luonnon ystäville.

Kangasala

 1. Kimmo Pyykkö -taidemuseo

  Kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämäntyötä sekä suomalaista kuvataidetta arkkitehtuuristaan palkitussa Kangasala-talossa.

Mänttä-Vilppula

 1. Serlachius Kartano

  Taiteen klassikoita kartanossa ja nykytaidetta paviljongissa.

Löydä palveluja, elämyksiä ja etuja kierroksellesi

Saat nämä edut Museokortillasi