Tampereen seudun sykhdyttvt taide-elmykset

Taiteen ystävillä on lukuisia syitä matkata Tampereen seudulle. Alueen taidemuseot ovat vertaansa vailla: nykytaidetta, klassikoita, satumaailmaa ja arkkitehtonisia helmiä. Tällä kierroksella matkaat taiteen viemänä eläväisestä Tampereen keskustasta Mäntän metsäisiin järvimaisemiin.

Liikkuminen
Autolla tai julkisilla 

Kierroksen kesto
2-3 piv  

Ajankohta
Ymprivuotinen  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 

Tampereen taide-elämykset kutsuvat luokseen. Kaupungin taidekierrosta suunnitellessa kannattaa kääntää katsetta myös lähialueen loistavaan tarjontaan. Serlachius-museot Mäntässä ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo Kangasalla ovat elämyksiä, jotka yhdistät helposti Tampereen reissuun. Tällä kierroksella herkuttelijoillekaan ei tule hätä, sillä matkalla kohtaat upeita museoravintoloita ja -kahviloita.

Kierroksen lähtöpiste on Sara Hildénin taidemuseo, joka sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä Särkänniemen rinteellä. Museon vaikuttavat näyttelyt esittelevät modernia taidetta ja nykytaidetta niin Suomesta kuin kansainväliseestikin. Eri aikakausien virtauksiin kotimaasta ja maailmalta voit törmätä myös Tampereen taidemuseossa, joka esittelee laajasti niin taidehistoriallisia teemoja kuin nykytaiteen ilmiöitä.

 

Tampereen taidekierrosta suunnitellessa kannattaa kääntää katsetta myös lähialueen loistavaan tarjontaan.
 

Klassisempaa tyyliä edustaa Hiekan taidemuseo, joka on Suomen vanhin toiminnassa oleva yksityinen taidemuseo. Kultaseppä Kustaa Hiekan 1931 perustaman kotimuseon kokoelmat sisältävät paitsi kuvataidetta 1630-luvulta nykyaikaan myös monipuolista esineistöä. Tampereen kierroksen huipentaa Muumi-museo, jossa astelet Tove Janssonin kirjoittamien muumikirjojen satumaiseen maailmaan. Museon perustana on Janssonin ainutlaatuinen muumitaiteen kokoelma.

Arkkitehtuuriltaan palkittu Kangasala-talo voi olla ulkoa ruosteinen, mutta sisältä kaikkea muuta. Talossa sijaitseva Kimmo Pyykkö-taidemuseo esittelee korkeatasoista kotimaista kuvataidetta sekä kuvanveistäjä Kimmo Pyykön taidetta ja elämää.

Matkan viimeinen etappi on taidekaupunki Mänttä-Vilppula. Serlachiuksen paperitehtaiden ympärille syntynyt kaupunki on viehättävä yhdistelmä teollisuushistoriaa ja maailmanluokan taidetta. Serlachius-museo Göstassa koet kartanon näyttelyjen klassikot ja nykytaiteen helmet arkkitehtuurillaan häikäisevässä paviljongissa. Tampereelta Mänttään pääset kätevästi Serlachius-bussilla.

Mäntän kauniit järvimaisemat, luontopolut, persoonalliset hotellit ja herkuttelijoiden keidas ravintola Gösta kruunaavat taidematkailijan elämyksen.

Valokuvat: Visit Tampere.

 

Tampereen seudun sykhdyttvt taide-elmykset

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Tampere

 1. Sara Hildnin taidemuseo

  Nykytaidetta ja modernia taidetta Suomesta ja ulkomailta.

 2. Tampereen taidemuseo

  Historiallisia teemoja ja nykytaiteen ilmiit kotimaisessa ja kansainvlisess kuvataiteessa.

 3. Hiekan taidemuseo

  Hiekan taidemuseo on Suomen vanhin yh toiminnassa oleva yksityinen taidemuseo.

 4. Muumimuseo

  Muumimuseossa astut Tove Janssonin kirjoittamien muumikirjojen maailmaan.

Kangasala

 1. Kimmo Pyykk -taidemuseo

  Kuvanveistj Kimmo Pyykn elmntyt sek suomalaista kuvataidetta arkkitehtuuristaan palkitussa Kangasala-talossa.

Mntt-Vilppula

 1. Serlachius-museo Gsta

  Taiteen klassikoita kartanossa ja nykytaidetta paviljongissa.

Löydä palveluja, elämyksiä ja etuja kierroksellesi

Saat nämä edut Museokortillasi