Asiakaspalvelussamme on juuri nyt ruuhkaa, vastauksen saaminen voi kest tavallista pidempn Lue lis
 
 

Idyllinen Tuusulanjrvi

Idylliseen järvimaisemaan syntyi 1800-luvun lopulla merkittävä taiteilijayhteisö, jonka perintönä alueella on useita ainutlaatuisia vierailukohteita.

Liikkuminen
Julkisilla, autolla tai pyrillen 

Kierroksen kesto
1-2 piv  

Ajankohta
Osa museoista auki vain kesisin. Tarkista aukioloajat museoiden kotisivuilta.  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 
Kansallisromantiikan kulta-aikana rakennetut Tuusulanjärven taiteilijakodit pursuavat tarinoita Suomen itsenäisyyttä edeltäneistä kiivaista vuosista sekä tunnettujen taiteilijoiden, kuten Jean Sibeliuksen, Pekka Halosen, Venny Soldan-Brofeldtin ja Juhani Ahon elämästä.

Boheemin taiteilijaelämän lisäksi Tuusulanjärven rannoilla voi tutustua yhteiskunnallisesti merkittävien naisten tarinoihin. Rantatiellä sijaitsee Lottamuseo, joka tallentaa lottien historiaa ja tutkii naisten vapaaehtoista työtä osana Suomen historiaa. Myös taiteilijakodit kertovat alueella vaikuttaneiden vahvojen naisten tarinaa.
 

Tuusulanjärven kohteet ovat helposti saavutettavissa junalla sekä Järvenpään että Ainolan juna-asemilta.

 

Museokortilla pääset maksutta kaikkiaan kahdeksaan museokohteeseen järven ympärillä. Järven läheisyydessä sijaitsevat myös Järvenpään taidemuseo, Ilmatorjuntamuseo sekä Taide- ja museokeskus SINKKA. Museokohteista Ainola ja Ahola ovat kesäkohteita. Muut alueen museot tarjoavat elämyksiä ympärivuotisesti, mutta aukioloajat kannattaa aina tarkistaa museoiden verkkosivuilta.

Tuusulanjärven museotarjonta ja hurmaava miljöö kutsuu pidemmällekin retkelle. Yövy alueen kotoisissa majoituskohteissa ja nauti alueen herkuista museokahviloissa sekä paikallisissa ravintoloissa. Piipahda myös Pikku-Koliksi kutsutulla Sarvikalliolla museovierailujen välissä.

Tuusulanjärven kohteet ovat helposti saavutettavissa junalla sekä Järvenpään että Ainolan juna-asemilta. Tuusulanjärvi on mainio pyöräilykohde kesäisin - tiedustele polkupyöriä Järvenpään taidemuseolta. Katso myös Tuusulanjärven museoiden yhteinen Elävät juuret -opas saadaksesi lisätietoa alueesta.

 

Idyllinen Tuusulanjrvi

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Jrvenp

 1. Jrvenpn taidemuseo

  Jrvenpn taidemuseon kokoelmat koostuvat Tuusulanjrven taiteilijayhteisn jsenten Venny Soldan-Brofeldtin ja Eero Jrnefeltin tist.

 2. Ainola

  Aino ja Jean Sibeliuksen kotimuseo Ainola on Suomen kansainvlisesti tunnetuin kotimuseo ja ainutlaatuinen osa Suomen kansallista kulttuuriperint.

 3. Ahola

  Taiteilijapariskunta Juhani Ahon ja Venny Soldan-Brofeldtin entisess kotitalossa Tuusulanjrven rannalla voi tutustua perheen kiehtoviin elmnvaiheisiin ja taiteeseen.

Tuusula

 1. Halosenniemi

  Taidemaalari Pekka Halosen kansallisromanttinen, hirsinen koti ja ermaa-ateljee Tuusulanjrven rannalla.

 2. Taiteilijakoti Erkkola

  Runoilija J. H. Erkon vuonna 1902 valmistunut taiteilijakoti ja nykyinen museokohde Tuusulan Rantatiell.

Kerava

 1. Taide- ja museokeskus SINKKA

  Taide- ja museokeskus Sinkan vaihtuvissa nyttelyiss esitelln ajankohtaista taidetta, muotoilun historiaa ja keravalaista menneisyytt.

Löydä palveluja, elämyksiä ja etuja kierroksellesi

Saat nämä edut Museokortillasi