Asiakaspalvelussamme on juuri nyt ruuhkaa — kaikkiin viesteihin vastataan!
 
 

Lomapuuhaa pääkaupunki­seudulla

Pääkaupunkiseudun museot tarjoavat hauskoja elämyksiä ja runsaasti nähtävää koko perheelle. Luurankoja, lentokoneita, tähtiä, taidetta ja huiman jännittäviä seikkailuja useaksi päiväksi. Löydä kivaa tekemistä lomamatkan jokaiselle päivälle tai poimi tärpit lyhyille retkille.

Liikkuminen
Julkisilla tai omalla autolla. 

Kierroksen kesto
4-6 päivää.  

Ajankohta
Ympärivuotinen  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 

Ota lentävä lähtö lomareissulle tiedekeskus Heurekassa! Riemastuttavan vuorovaikutteiset näyttelyt, planetaarioelokuvat ja monille tutut klassikot vievät mukanaan useaksi tunniksi. Vantaan vierailun tärppi on myös Suomen ilmailumuseo, jossa ilmojen sankarit pääsevät tutkimaan kymmeniä lentokoneita useilta eri aikakausilta.

Helsingin keskustan museoissa on loputtomasti koettavaa kävelyetäisyyden sisällä. Ateneumissa ihastellaan taidetta ja upeaa rakennusta, johon perheen pienimmät voivat tutustua Skissi-kissan löytöretkellä (Ateneum on suljettuna alkuvuoteen 2023 saakka). LUOMUS Luonnontieteellisessä museossa tutustutaan mm. dinosauruksiin ja ällistellään ryhävalaan valtavaa kokoa. Kansallismuseo tulvii menneisyyden mysteerejä ja tarjoaa runsaasti ohjelmaa perheille koulujen lomakausina. Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupungissa menneisyys tulee tutuksi leikkien ja yhdessä puuhaillen.

 

Löydä kivaa tekemistä loman jokaiselle päivälle tai nouki sopivimmat palat lyhyille retkille.
 

Tieteestä ja tekniikasta innostuneiden kannattaa suunnata Tekniikan museoon sekä lähteä matkalle valovuosien taakse Helsingin observatoriossa. Jos puhtia riittää, päivän päätteeksi odottaa lauttamatka Suomenlinnaan, jossa voi uppoutua vanhojen lelujen maailmaan Suomenlinnan lelumuseossa.

Kierroksen huipennukseksi otetaan kurssi kohti Espoota. Akseli Gallen-Kallelan ateljeelinna Tarvaspäässä tarjoaa toimintaa eri-ikäisille lapsille museovierailun yhteydessä. Näyttelykeskus WeeGee Tapiolassa on monipuolinen vierailukohde, josta löytyy mm. modernin taiteen museo EMMA sekä avaruusalusta muistuttava Futuro-talo. WeeGeen vieressä sijaitsee täysin uudenlainen kohde, Museo Leikki, jossa kaikenikäiset museokävijät voivat astua lapsuuden valtakuntaan.

Kierroksen kohteet ovat saavutettavissa myös julkisilla liikennevälineillä, katso lisää HSL:n reittioppaasta. Herkkusuiden iloksi useista museoista löytyy kahvila tai ravintola ja museokaupoista voi hankkia tuliaisia sekä tekemistä kotimatkalle.

 

Lomapuuhaa pääkaupunki­seudulla

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Vantaa

 1. Suomen Ilmailumuseo

  Ilmailumuseo on jännittävä koko perheen vierailukohde aivan Vantaan Aviapoliksen ytimessä. Museosta löydät kymmeniä upeita lentokoneita useilta eri aikakausilta.

Helsinki

 1. Ateneumin taidemuseo

  Ateneumin taidemuseo on suljettuna yleisöltä ilmanvaihtoremontin vuoksi 28. maaliskuuta 2022 alkaen. Myös museokauppa ja Ateneum Bistro sekä tutkijakirjasto ovat suljettuina remontin ajan. Museo avautuu uudelleen alkuvuodesta 2023.

  Ateneum on Suomen taiteen koti ja osa Kansallisgalleriaa.

 2. LUOMUS Luonnontieteellinen museo

  Luonnontieteellisen museon näyttelyt kertovat Suomen ja muun maailman monimuotoisesta luonnosta.

 3. Kansallismuseo

  Koe Kansallismuseossa suomalaisten vaiheet esihistoriasta 10 000 vuoden takaa aina tähän päivään asti.

 4. Tekniikan museo

  Tekniikan museo esittelee sekä tekniikan, teollisuuden ja innovaatioiden historiaa että niiden nykypäivää.

 5. Helsingin observatorio

  Helsingin yliopistomuseon tähtitieteen yleisökeskus. Tervetuloa matkalle valovuosien taakse!

 6. Suomenlinnan Lelumuseo

  Tutustu vanhoihin leikkikaluihin aina 1800-luvun alusta Neuvostoliiton romahdukseen saakka.

Espoo

 1. Gallen-Kallelan Museo

  Komeassa Akseli Gallen-Kallelan itse suunnittelemassa Tarvaspään ateljeelinnassa esitellään taiteilijan ja hänen aikalaistensa taidetta sekä nykytaidetta, jolla on yhtymäkohtia Gallen-Kallelan elämäntyöhön.

 2. Näyttelykeskus WeeGee

  Kulttuurin kohtauspaikka Tapiolassa – kaksi museota saman katon alla.

Helsinki

 1. Teatterimuseo

  Teatterimuseon näyttelyt vievät kävijät teatteriin ja sen takahuoneisiin katsomaan mistä esittävissä taiteissa on kyse.

Löydä palveluja, elämyksiä ja etuja kierroksellesi

Saat nämä edut Museokortillasi

 

Kierroksen museot