VIELÄ EHDIT: Museokortti nyt tarjoksessa vain 68 € (norm. 79 €)!
OSTA NYT
 
 

Lomapuuhaa pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudun museot tarjoavat hauskoja elämyksiä ja runsaasti nähtävää koko perheelle. Luurankoja, lentokoneita, tähtiä, taidetta ja huiman jännittäviä seikkailuja useaksi päiväksi. Löydä kivaa tekemistä lomamatkan jokaiselle päivälle tai poimi tärpit lyhyille retkille.

Liikkuminen
Julkisilla tai omalla autolla. 

Kierroksen kesto
4-6 päivää.  

Ajankohta
Ympärivuotinen  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 

Ota lentävä lähtö lomalle tiedekeskus Heurekassa! Riemastuttavan vuorovaikutteiset näyttelyt, planetaarioelokuvat ja monille tutut klassikot vievät mukanaan useaksi tunniksi. Vantaan vierailun tärppi on myös Suomen ilmailumuseo, jossa ilmojen sankarit pääsevät tutkimaan kymmeniä lentokoneita useilta eri aikakausilta. Junalla liikkuessa on myös helppo sukeltaa musiikin lumoavaan maailmaan Musiikkimuseo Famessa, joka sijaitsee Triplan kauppakeskuksessa Pasilassa.

Helsingin keskustan museoissa on loputtomasti koettavaa. LUOMUS Luonnontieteellisessä museossa tutustutaan mm. dinosauruksiin ja ällistellään ryhävalaan valtavaa kokoa. Jos Ateneumin näyttelyt inspiroivat pieniä piirtäjiä, museon Studio-tila tarjoaa mainiot puitteet luovalle tauolle. Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupungissa menneisyys tulee tutuksi leikkien ja yhdessä puuhaillen.

 

Löydä kivaa tekemistä loman jokaiselle päivälle tai nouki sopivimmat palat lyhyille retkille.
 

Tieteestä ja tekniikasta innostuneiden kannattaa suunnata Tekniikan museoon sekä lähteä matkalle valovuosien taakse Helsingin observatoriossa. Kaapelitehtaalla sijaitsevassa Teatterimuseossa puolestaan sukelletaan teatterin maailmaan, astellaan estradeille ja kurkataan salamyhkäisiin takahuoneisiin.

Kierroksen huipennukseksi otetaan kurssi kohti Espoota. Akseli Gallen-Kallelan ateljeelinna Tarvaspäässä tarjoaa toimintaa eri-ikäisille lapsille museovierailun yhteydessä. Näyttelykeskus WeeGee Tapiolassa on monipuolinen vierailukohde, josta löytyy mm. modernin taiteen museo EMMA sekä avaruusalusta muistuttava Futuro-talo. WeeGeen vieressä sijaitsee täysin uudenlainen kohde, Museo Leikki, jossa kaikenikäiset museokävijät voivat astua lapsuuden valtakuntaan.

Kierroksen kohteet ovat saavutettavissa myös julkisilla liikennevälineillä, katso lisää HSL:n reittioppaasta. Herkkusuiden iloksi useista museoista löytyy kahvila tai ravintola ja museokaupoista voi hankkia tuliaisia sekä tekemistä kotimatkalle.

 

Lomapuuhaa pääkaupunkiseudulla

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Vantaa

 1. Suomen Ilmailumuseo

  Ilmailumuseo on jännittävä koko perheen vierailukohde aivan Vantaan Aviapoliksen ytimessä. Museosta löydät kymmeniä upeita lentokoneita useilta eri aikakausilta.

Helsinki

 1. Ateneumin taidemuseo

  Ateneum on Suomen tunnetuin taidemuseo. ​ Meiltä löytyy taidetta 1700-luvulta moderniin. Yhteensä kokoelmissamme on lähes 30 000 kansallisaarretta.

 2. LUOMUS Luonnontieteellinen museo

  Luonnontieteellisen museon näyttelyt kertovat Suomen ja muun maailman monimuotoisesta luonnosta.

 3. Kansallismuseo

  Kansallismuseo on suljettu peruskorjaus- ja lisärakentamishankkeen ajaksi. Historiansa suurimman muutoksen kokeva Kansallismuseo avataan yleisölle näillä näkymin keväällä 2027.

 4. Tekniikan museo

  Tekniikan museo esittelee sekä tekniikan, teollisuuden ja innovaatioiden historiaa että niiden nykypäivää.

 5. Tiedemuseo Liekki, Observatorio

  Observatorio on Tiedemuseo Liekin tähtitieteen yleisökeskus. Tervetuloa matkalle valovuosien taakse!

Espoo

 1. Gallen-Kallelan Museo

  Komeassa Akseli Gallen-Kallelan itse suunnittelemassa Tarvaspään ateljeelinnassa esitellään taiteilijan ja hänen aikalaistensa taidetta sekä nykytaidetta, jolla on yhtymäkohtia Gallen-Kallelan elämäntyöhön.

 2. Näyttelykeskus WeeGee

  Näyttelykeskus WeeGee on monipuolinen museoiden, näyttelyiden ja tapahtumien keskus Tapiolassa.

Helsinki

 1. Teatterimuseo

  Teatterimuseon näyttelyt vievät kävijät teatteriin ja sen takahuoneisiin katsomaan mistä esittävissä taiteissa on kyse.

Löydä palveluja, elämyksiä ja etuja kierroksellesi

Saat nämä edut Museokortillasi