Museokortti & MIELI ry – Hyvinvointia kulttuurista! Tutustu kampanjasisltihin
 
Museokortilla
sisäänpääsy
kierroksen
museoihin

+ etuja kumppanien palveluista!

Lomapuuhaa pkaupunki­seudulla

Pääkaupunkiseudun museot tarjoavat hauskoja elämyksiä, oivalluksia ja runsaasti nähtävää koko perheelle. Luurankoja, lentokoneita, tähtiä, taidetta ja huiman jännittäviä seikkailuja useaksi päiväksi. Löydä kivaa tekemistä lomamatkan jokaiselle päivälle tai nouki sopivimmat lyhemmille retkille.

Liikkuminen
Julkisilla tai omalla autolla. 

Kierroksen kesto
4-6 piv.  

Ajankohta
Ymprivuotinen  

Maksuväline
Museokortilla sisäänpääsy kierroksen museokohteisiin

 
Museokortilla
sisäänpääsy
kierroksen
museoihin

+ etuja kumppanien palveluista!
 

Ota lentävä lähtö lomareissulle tiedekeskus Heurekassa! Riemastuttavan vuorovaikutteiset näyttelyt, planetaarioelokuvat ja monille tutut klassikot vievät mukanaan useaksi tunniksi. Vantaan vierailun tärppi on myös Suomen ilmailumuseo, jossa ilmojen sankarit pääsevät tutkimaan kymmeniä lentokoneita useilta eri aikakausilta.

Helsingin keskustan museoissa on loputtomasti koettavaa kävelyetäisyyden sisällä. Ateneumissa ihastellaan taidetta ja upeaa rakennusta, jossa perheen pienimmillekin riittää ihmeteltävää Skissi-kissan löytöretkellä. LUOMUS Luonnontieteellisessä museossa tutustutaan mm. dinosauruksiin ja ällistellään ryhävalaan valtavaa kokoa. Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupungissa menneisyys tulee tutuksi leikkien ja yhdessä puuhaillen.

 

Löydä kivaa tekemistä loman jokaiselle päivälle tai nouki sopivimmat palat lyhyille retkille.
 

Tieteestä ja tekniikasta innostuneiden kannattaa suunnata Tekniikan museoon sekä lähteä matkalle valovuosien taakse Helsingin observatoriossa. Jos puhtia riittää, päivän päätteeksi odottaa lauttamatka Suomenlinnaan, jossa pääsee ihka oikeaan sukellusvene Vesikkoon ja vanhojen lelujen maailmaan Suomenlinnan lelumuseossa.

Kierroksen huipennukseksi otetaan kurssi kohti Espoota. Akseli Gallen-Kallelan ateljeelinna Tarvaspäässä tarjoaa toimintaa eri-ikäisille lapsille museovierailun yhteydessä. Näyttelykeskus Weegee Tapiolassa on monipuolinen vierailukohde, josta löytyy mm. Lelumuseo Hevosenkenkä, Suomen kellomuseo, modernin taiteen museo EMMA sekä avaruusalusta muistuttava Futuro-talo.

Kierroksen kohteet ovat saavutettavissa myös julkisilla liikennevälineillä, katso lisää HSL:n reittioppaasta. Herkkusuiden iloksi useista museoista löytyy kahvila tai ravintola ja museokaupoista voi hankkia tuliaisia sekä puuhaa kotimatkalle.

 

Lomapuuhaa pkaupunki­seudulla

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Kierroksen museot

Vantaa

 1. Heureka, Suomalainen Tiedekeskus

  Heureka – oivaltamisen iloa ja elmyksi kaikenikisille! Heureka on toukokuussa auki vapaa-ajan kvijille lauantaisin ja sunnuntaisin (helatorstaiviikonloppuna mys to–pe) klo 10–18. Psyliput on ostettava tai varattava ennakkoon Heurekan lippukaupasta mys Museokortilla vierailtaessa.

 2. Suomen Ilmailumuseo

  Ilmailumuseo on jnnittv koko perheen vierailukohde aivan Vantaan Aviapoliksen ytimess. Museosta lydt kymmeni upeita lentokoneita useilta eri aikakausilta.

Helsinki

 1. Ateneumin taidemuseo

  Ateneum on Suomen taiteen koti ja osa Kansallisgalleriaa.

 2. LUOMUS Luonnontieteellinen museo

  Luonnontieteellisen museon nyttelyt kertovat Suomen ja muun maailman monimuotoisesta luonnosta.

 3. Tekniikan museo

  Tekniikan museo esittelee sek tekniikan, teollisuuden ja innovaatioiden historiaa ett niiden nykypiv. HUOM! Tekniikan museo on suljettu 5.5.2021 asti.

 4. Helsingin observatorio

  Helsingin yliopistomuseon thtitieteen yleiskeskus. Tervetuloa matkalle valovuosien taakse!

 5. Suomenlinnan Lelumuseo

  Tutustu vanhoihin leikkikaluihin aina 1800-luvun alusta Neuvostoliiton romahdukseen saakka.

Espoo

 1. Gallen-Kallelan Museo

  Komeassa Akseli Gallen-Kallelan itse suunnittelemassa Tarvaspn ateljeelinnassa esitelln taiteilijan ja hnen aikalaistensa taidetta sek nykytaidetta, jolla on yhtymkohtia Gallen-Kallelan elmntyhn.

 2. Nyttelykeskus WeeGee

  Kulttuurin kohtauspaikka Tapiolassa – kaksi museota saman katon alla.
  WeeGee on suljettu 1.12.2020–16.5.2021 koronaviruksen levimisen estmiseksi.

Helsinki

 1. Teatterimuseo

  Suljettu remontin takia. Avaamme jlleen marraskuussa. Remontin ajan palvelemme verkossa.

 

Palvelut ja muut elämykset

Kumppanietuja kierroksella