Kaupunkikulttuuria luonnon helmassa

Jyväskylä on verraton yhdistelmä kaupunkikulttuuria, upeita harjumaisemia ja joka puolella siintäviä järviä. Alvar Aalto -kohteistaan tunnettu kaupunki lähiseutuineen tarjoaa paljon koettavaa kulttuurin ystäville.

Liikkuminen
Kvellen, autolla ja julkisilla 

Kierroksen kesto
2-3 piv  

Ajankohta
Ymprivuotinen. Osa kohteista auki vain kesisin. Tarkista aukioloajat museoiden kotisivuilta.  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 

Jyväskylässä olet jatkuvasti lähellä sykähdyttävää luontoa ja hyväntuulista kaupunkikulttuuria. Katseet kannattaa suunnata myös kaupungin lähiympäristöön, sillä ympäröiviltä seuduilta löydät useita poikkeuksellisia kohteita.

Jyväskylässä maineikkaan uransa aloittaneen Alvar Aallon kädenjälki näkyy niin kaupunkikuvassa kuin tämän kierroksen Museokortti-kohteissa. Uusi Aalto2-museokeskus yhdistää kaksi Aallon suunnittelemaa rakennusta ja tuo arkkitehtuurin, muotoilun sekä kulttuuriperinnön saman katon alle. Säynätsalon kunnantalo on puolestaan yksi Aallon kansainvälisestikin merkittävimmistä töistä. Lisäksi voit bongailla arkkitehdin taidonnäytteitä eri puolilla Jyväskylän seutua.

 

Jyväskylä ja sen lähiympäristö tarjoavat loistavat puitteet monipuoliselle lomamatkalle.
 

Mitä olisikaan kaupunkiloma ilman taidetta! Jyväskylän taidemuseossa sukellat nykytaiteen kiehtoviin ilmiöihin ja paikallisiin aarteisiin. Omaperäisessä Heiskan taiteilijakodissa koet autenttisen taiteilijaperheen kodin tunnelman taideaarteineen. Luovuus kukkii myös Suomen käsityömuseossa, joka yhdistelee muotoilua, nostalgiaa sekä nykyaikaa kiehtovaksi keitokseksi. Toivolan vanhan pihan puutalomiljöön käsityöläismuseoissa puolestaan tutustut 1800-luvun kädentaitajien elämään.

Tutustu tieteen ihmeisiin Jyväskylän yliopiston tiedemuseon kahdessa kohteessa: Harjun päällä sijaitsevassa Keski-Suomen Luontomuseossa sekä Kulttuurihistoriallisessa museossa. Sotahistoriasta kiinnostuneiden kannattaa ehdottomasti suunnata hieman kaupungin ulkopuolelle Tikkakoskelle, josta löytyy ilmavoimien vaiherikasta tarinaa ja lentoaluksia esittelevä Suomen ilmavoimamuseo.

Jyväskylä ja sen lähiympäristö tarjoavat loistavat puitteet monipuoliselle lomamatkalle. Osa lähiseutujen kohteista on helposti saavutettavissa myös julkisilla. Koe reissullasi myös alueen upeat kansallispuistot ja retkeilypolut, Unescon maailmanperintökohteet sekä arkkitehtoniset helmet.

Kuvat: Jussi Judin, Julia Kivelä & Tero Takalo-Eskola / Visit Jyväskylä Region
 

Kaupunkikulttuuria luonnon helmassa

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Jyvskyl

 1. Aalto2

  Aalto2-museokeskus on arkkitehtuurin, muotoilun ja kulttuuriperinnn ainutlaatuinen kohtaamispaikka Jyvskylss.

 2. Keski-Suomen museo

  Lhde tutkimusmatkalle keskisuomalaisuuteen Alvar Aallon suunnittelemassa upeassa museorakennuksessa.

 3. Keski-Suomen museon ksitylismuseot

  Historiallista tunnelmaa vanhassa puutalomiljss. Tutustu jyvskyllisten ksitylisten elmn 1800-luvulla ja tee hyvi lytj museokauppa Sparvinissa!

 4. Suomen ksityn museo

  Suomalaisen ksityn historiaa 200 vuoden ajalta.

 5. Jyvskyln yliopiston tiedemuseon Luontomuseo

  Koe Keski-Suomen tuhannet jrvet, metst ja kiehtovat elimet! Museo johdattelee kvijn maakunnan lukuisten luontokohteiden relle.

 6. Heiskan taiteilijakoti

  Heiskan taiteilijakodin 1900-luvun alkupuolen silynyt omaperinen ilme on ainutlaatuinen kokonaisuus.

 7. Syntsalon kunnantalo

  Syntsalon kunnantalo on yksi arkkitehti Alvar Aallon merkittvimmist tist, jolla on kansainvlisesti tunnettu asema modernin arkkitehtuurin historiassa.

 8. Suomen Ilmavoimamuseo

  Suomalaisen sotilasilmailun kehityst ja historiaa sen alusta nykyaikaan.

Löydä palveluja, elämyksiä ja etuja kierroksellesi

Saat nämä edut Museokortillasi