12.10.2021

Katso parhaat ideat kotimaan reissuihin Museokortin matkavinkeist – lhiretki, kaupunkilomia ja reissuja kotimaassa!

Aina ei tarvitse lhte kauas pstkseen lomatunnelmiin. Museokortin matkavinkeist lydt ideoita syksyn ja talven kotimaanmatkoille sek lhilomille vaikkapa omassa kotikaupungissa. Kuvat: Ella Karttunen / Museokortti.

Piristä pimenevää vuodenaikaa rennolla viikonloppumatkalla, tee vaivaton irtiotto omassa kotikaupungissa ja löydä hauskimmat ideat loppuvuoden viettoon! Katso parhaat ideat kotimaan reissuihin Museokortin matkavinkeistä. Museokortilla saat pääsyn yli 300 museoon sekä etuja hotelleista ja ravintoloista.

Museokortin matkavinkeistä löydät ideoita matalan kynnyksen lähiretkiin, kulttuurintäyteisiin kaupunkilomiin ja pidemmillekin reissuille kotimaassa. Lähde vaikkapa jouluostosreissulle tai virkistävälle viikonloppumatkalle kaupunkiin tai kierrä Lapin kaikki museot.

Kolmenkymmenen valmiiksi suunnitellun kulttuurikierroksen joukosta löydät esimerkiksi päivän tai viikonlopun mittaisia kaupunkikierroksia niin taiteen, historian kuin luonnonkin ystäville.

Katso matkavinkit

Poimimme tähän artikkeliin tärppejä syksyn ja talven reissuille matkavinkkien kulttuurikierrosten joukosta. Kulttuurikierrokset ovat valmiita ideoita elämyksellisiin matkoihin kotimaassa. Museoiden lisäksi löydät reittien varrelta luontokohteita, nähtävyyksiä sekä tunnelmallisia majoituksia ja ravintoloita.

Voit myös suunnitella oman reittisi ja hakea museot vaikkapa mökkimatkan varrelle.

Museokortilla pääsy yli 300 museoon sekä etuja majoituksista ja ravintoloista

Museokortti on verraton reissukaveri kotimaassa. Saat sillä pääsyn yli 300 museoon sekä matkantekoa helpottavia etuja, kuten alennuksia hotelleista ja ravintoloista.

Voimassaolevat edut löydät tarkastelemalla kulttuurikierrosten esittelysivuja tai katsomalla kaikki Museokortti-edut täältä. Suunnittele loppuvuoden matkasi nyt ja varaa majoitukset Museokortti-eduilla ennakkoon! Katso kaikki edut >


Löydä uusia puolia tutuista kaupungeista – uppoudu kotimaan kulttuurielämyksiin matalan kynnyksen kaupunkilomallaKaupunkilomia on helppo tehdä vaikkapa oman kodin lähettyvillä! Lähde päiväretkelle kotikaupungissa tai tutustu naapurikaupungin kulttuurikohteisiin kätevästi Museokortilla. Kuva: Ella Karttunen.

Viileimmät vuodenajat tarjoavat hyvän syyn vetäytyä sisätiloihin puhuttelevien näyttelyiden äärelle. Kaupunkikulttuurin ystäville matkavinkit tarjoaa ideoita vaivattomiin lomamatkoihin sekä lähiretkiin olipa aikaa päivän, viikonlopun tai pidemmänkin reissun verran. Lomailla voi myös omassa kotikaupungissa tekemällä päiväretkiä uusiin kohteisiin ja näyttelyihin.


TURKU

Astele vuosisatojen takaiseen kaupunkiin ja nauti Turun taidemuseoista! Turku on mitä mainioin minilomakohde kaupunkikulttuurin, taiteen ja historian ystäville. Kierrä kaikki kohteet tai poimi rusinat pullasta – Turussa riittää nähtävää useammallekin vierailulle.

Turku, taiteen ystävän tyyssija

Unelmien kulttuuripäivä Turussa odottaa – klassikkoja, nykytaidetta ja musiikkia! Tutustu Turun monipuolisiin taidemuseoihin ja uppoudu taiteen kiehtovaan maailmaan. Tämä kierros ruokkii nälkäisimmätkin kulttuurin ystävät. Katso kierros ->

Aikamatkailua Aurajoen rannoilla

Monta ikonista maamerkkiä yhden joen varrella. Suomen vanhimman kaupungin ja samalla koko maan historian eri vaiheisiin tutustuu helposti Turun Aurajokea seuraamalla. Katso kierros ->

Majoitusetusi Museokortilla Turussa:

Hotel Kakola, Turku | -10 % majoituksesta.Pääkaupunkiseutu tarjoaa runsaasti nähtävää minilomille ja päiväretkille myös kaikista pimeimpänä vuodenaikana. Museokortilla pääset lähes 50 kohteeseen Helsingissä, Espoossa ja Vantaala. Kuva: Ella Karttunen / Museokortti.

PÄÄKAUPUNKISEUTU

Taidetta, designiä, tiedettä, tähtiä, historiaa, kuuluisia koteja, arkkitehtuuria, katutaidetta… Pääkaupunkiseudun museot tarjoavat nähtävää jokaiseen makuun. Helsingin, Espoon ja Vantaan kulttuurielämykset ovat helposti saavutettavissa julkisilla liikennevälineillä. Pääkaupunkiseudun museoista löydät myös useita hurmaavia kahviloita ja ravintoloita.

Historian merkkipaaluja Helsingissä

Poliittisten ratkaisujen päänäyttämöitä ja suurta urheilujuhlan tuntua! Tee aikamatka Suomen tarinaan, koko kansakuntaa koskettaneisiin tapahtumiin ja menneiden vuosisatojen arkiseen elämään. Katso kierros ->

Helsingin taidehelmet kaupungin sykkeessä

Miksi kokea vain yksi taidemuseo, kun voi kiertää monta? Helsingin keskusta on jokaisen taiteen ystävän paratiisi! Suuret taidemuseot sijaitsevat kaupungin sykkeessä vain kivenheiton päässä toisistaan. Tämä museokierros onkin parhaimmillaan kävellen, nauttien tunnelmallisesta pääkaupungistamme ja sen taideantimista. Katso kierros ->

Suomenlinnan kulttuuriaarteet

Unescon maailmanperintökohde Suomenlinna on kulttuuriaarre, joka sijaitsee vain lyhyen merimatkan päässä Helsingin keskustasta. Suomenlinna on myös ainutlaatuinen museosaari. Nappaa Museokortti matkaan ja tutustu tähän arvokkaaseen historia- ja kulttuurikohteeseen. Katso kierros ->

Arkkitehdin silmin Laajalahden laitamilla

Pitstoppina museo! Tee kierros pääkaupunkiseudun merellisissä maisemissa, nauti upeiden kohteiden taide- ja historiatarjonnasta sekä museokahviloiden antimista. Tämä kierros on parhaimmillaan pyöräillen, mutta viileämmillä säillä sen voi toteuttaa myös julkisilla tai omalla autolla. Katso kierros ->


Museokortti-etuja majoituksista ja herkkuhetkistä Helsingissä:

The Folks Hotel, Helsinki | -15 % majoituksesta ja ilmainen pysäköinti vuorokaudeksi. VR:n vanhaan rakennukseen noussut The Folks Hotel Konepaja on viihtyisä hotelli keskeisellä sijainnilla. Etu voimassa 31.12.2021 saakka. Katso varausohjeet täältä.

Finnjävel, Helsinki | -15 % lounas- tai illallislistalta. Taidehallin rakennuksen Ravintola Finnjävel hemmottelee museokorttilaisia -15 % edulla lounas- tai illallislistalta (ei koske kahvilatuotteita, alkoholia, erikoispäiviä tai erikoismenuita). Etu voimassa 31.12.2021 asti.

Cafe Zoceria Tarvaspää & WeeGee, Espoo | Lasi kuohuvaa ja macaron 7 €. Gallen-Kallelan museon ja Näyttelykeskus WeeGeen yhteydessä sijaitsevat kahvilat kutsuvat museokävijät herkullisten tarjoilujen äärelle.

Ravintola Fame, Helsinki | -10 % alennus ruoka-annoksista ja kahvilatuotteista tai päivän suosikkiannos 10,90. Suomalaista ruokaa ja musiikkia Musiikkimuseo Famen yhteydessä sijaitsevassa rennossa ravintolassa. Löydät Famen Pasilan aseman yhteydestä Triplan kauppakeskuksesta.


TAMPERE

Tampere tarjoaa kaupunkilomailijalle uniikkeja kokemuksia ja rentoa tunnelmaa. Museoiden näyttelyissä tutustut mielikuvituksellisiin teemoihin aina muumeista peleihin sekä vakoiluun - unohtamatta kaupungin kiehtovaa teollisuushistoriaa sekä upeita taidenäyttelyitä.

Tampereen seudun sykähdyttävät taide-elämykset

Taiteen ystävillä on lukuisia syitä matkata Tampereen seudulle. Alueen taidemuseot ovat vertaansa vailla: nykytaidetta, klassikoita, satumaailmaa ja arkkitehtonisia helmiä. Tällä kierroksella matkaat taiteen mukana eläväisestä Tampereen keskustasta Mäntän metsäisiin järvimaisemiin. Katso kierros ->

Näköalapaikkoja teollisuuskaupungin historiaan

Tammerkosken törmän punatiilinen teollisuusmiljöö on tunnettu suomalainen kansallismaisema. Tutustu Tampereella tarinoihin tiiliseinien taustalla ja sukella ensimmäisen suomalaisen teollisuuskaupungin kiehtovaan historiaan. Katso kierros ->


Koe Jyväskylän monipuolinen kulttuuritarjonta ja helposti saavutettavat luontokohteet. Kuva: Visit Jyväskylä Region / Jukka Paakkinen.

Kaupunkikulttuuria luonnon helmassa Jyväskylässä

Jyväskylä on verraton yhdistelmä kaupunkikulttuuria, upeita harjumaisemia ja joka puolella siintäviä järviä. Alvar Aalto -kohteistaan tunnettu kaupunki lähiseutuineen tarjoaa paljon nähtävää kaikkina vuodenaikoina. Katso kierros ->

Etusi Museokortilla: Urban Hotel Verso, Jyväskylä | -20 % alennus majoituksesta. Hotel Verson viihtyisä majoitus ja yksi Suomen herkullisimmista aamiaisista kruunaa Jyväskylän kaupunkiloman. Katso varausohjeet täältä.


Leppoisa miniloma Kuopiossa

Kuopion vaikuttava museotarjonta antaa sopivasti elämyksiä vaikkapa viikonlopun mittaiselle lomalle. Majoitu mukavasti, nauti alueen herkkuja sekä pulahda Kallaveteen paikallisella saunakeitaalla. Katso kierros ->

Etusi Museokortilla: Boutique Hotel Sawohouse, Kuopio | -10 % majoituksesta, lounaasta, kahviotuotteista ja a la carte -listalta. Pieni ja hyväntuulinen Sawohouse toivottaa Kuopion vierailijat lämpimästi tervetulleeksi. Etu majoituksesta voimassa 31.12.2021 saakka, katso varausohjeet täältä.


Rentoudu Saimaan alueen ja Lapin luonnonläheisissä kulttuurikohteissaRovaniemen Arktikum on loistava lähtöpiste pohjoisen reissulle - tutustu arktiseen luontoon ja kulttuureihin kätevästi saman katon alla. Kuva: Ella Karttunen / Museokortti.

Loppuvuoden pidemmillä lomilla kannattaa ottaa suunta Lappiin tai Saimaan ympäristöön. Pimenevästä vuodenajasta sekä epävarmoista sääolosuhteista huolimatta alueet tarjoavat tekemistä niin museoiden sisätiloissa kuin luonnonkin helmassa.

Seikkailu lumoavassa Lapissa

Lapin laajojen erämaiden liepeillä kohtaa ainutkertaisia kulttuurielämyksiä. Taianomainen pohjoinen ulottuvuus on läsnä kaikkialla: taiteessa, tieteessä, historiallisissa tarinoissa ja lumoavassa luonnossa. Katso kierros ->

Kulttuurielämyksiä Saimaan rannoilla

Koe toinen toistaan upeampia kokemuksia Saimaan liepeillä: Punkaharjun kansallismaisemista jylhään Olavinlinnaan, leppoisaan Kuopioon, Varkauden kiehtovaan teollisuuskaupunkiin ja omaleimaiseen Mikkeliin. Katso kierros ->

Etusi Museokortilla: Boutique Hotel Sawohouse, Kuopio | -10 % majoituksesta, lounaasta, kahviotuotteista ja a la carte -listalta. Etu majoituksesta voimassa 31.12.2021 saakka. Katso kierroksen kaikki edut täältä.


Heureka, Turun linna, Muumimuseo… runsaasti mukaansatempaavaa tekemistä koko perheen reissuille!LUOMUS - Luonnontieteellinen museo on kaikenikäisten suosikkikohde. Museossa pääset tutustumaan mm. dinosauruksiin ja ällistelemään ryhävalaan valtavaa kokoa. Kuva: Ella Karttunen.

Museot tarjoavat valtavasti hauskaa tekemistä ja nähtävää koko perheelle. Voit matkata kehärataa pitkin taidemuseo Artsista Tiedekeskus Heurekaan Vantaalla, kertomusten kyydissä Tampereella, dinosaurusten maailmaan Helsingissä tai Turun linnan historian pyörteisiin.

Kehärataa pitkin taiteesta tieteeseen

Bongaa katutaidetta, uppoudu universumiin, matkaa ajassa jopa 10 000 vuotta taaksepäin ja astele nostalgisen matkustajakoneen käytävillä. Hyppää lähijunaan ja löydä Vantaan helmet kehäradan varrelta! Katso kierros ->

Koko perheen kulttuuriretki Turussa

Vietä perheen kanssa laatuaikaa Turun museokohteissa, joissa viihtyvät niin perheen pienimmät kuin varttuneemmatkin museokävijät. Tällä museokierroksella riittää hauskaa nähtävää ja koettavaa koko viikonlopuksi. Katso kierros ->

Lomapuuhaa pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudun museot tarjoavat hauskoja elämyksiä, oivalluksia ja runsaasti nähtävää koko perheelle. Löydä kivaa tekemistä lomamatkan jokaiselle päivälle tai nouki sopivimmat lyhemmille retkille. Katso kierros ->

Kertomusten kyydissä Tampereella

Mielikuvituksellisia museokohteita faktan ja fiktion ystäville! Tällä kierroksella kuljet tarinasta toiseen muumien, vakoilun, pelien sekä taiteen mukana. Katso kierros ->


Hyödynnä Museokortti-etusi:

The Folks Hotel, Helsinki | -15 % majoituksesta ja ilmainen pysäköinti vuorokaudeksi. Viihtyisä hotelli keskeisellä sijainnilla on loistava tukikohta Helsingin kaupunkireissuille. Katso varausohjeet täältä.

Hotel Kakola, Turku | -10 % majoituksesta. Entiseen lääninvankilaan rakennetussa boutique-hotellissa näet yhä merkkejä alueen kiehtovasta historiasta. Katso varausohjeet täältä.


Katso kaikki matkavinkit: museot.fi/matkavinkit >


Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp