SYYSALE: Jatkokaudet Museokortteihin nyt 65 €
Hyödynnä tarjous
 
 

Historian merkkipaaluja Helsingissä

Poliittisten ratkaisujen päänäyttämöitä ja suurta urheilujuhlan tuntua! Tee aikamatka Suomen tarinaan, koko kansakuntaa koskettaneisiin tapahtumiin ja menneiden vuosisatojen arkiseen elämään.

Liikkuminen
Pyörällä, kävellen ja julkisilla 

Kierroksen kesto
2 päivää  

Ajankohta
Ympärivuotinen.  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 

Pääkaupungin museokohteissa koet historian tärkeät hetket ja tutustut ihmisiin niiden taustalla. Vierailet eri aikakausien arkkitehtonisissa taidonnäytteissä ja matkaat samalla vuosikymmeniltä ja -sadoilta toiselle.

Kierros käynnistyy meren rannalla komeilevasta Tamminiemestä, jonka jykevät seinät ovat kuulleet lukuisia valtionsalaisuuksia. Jugend-huvila oli presidenttien Ryti, Kekkonen ja Mannerheim virka-asunto sekä useiden merkittävien poliittisten ratkaisujen päänäyttämö. Tamminiemi esittelee erityisesti Urho ja Sylvi Kekkosen aikakautta. Mannerheimin vaiherikkaaseen elämään tutustut syvemmin Kaivopuiston Mannerheim-museossa. Tamminiemen läheisyydessä sijaitseva Seurasaari on pääkaupunkiseudun keidas, jonka historiallisissa rakennuksissa pääset vierailemaan kesäisin.

 

Urheilumuseossa elät uudelleen koko yhteiskunnan läpäisseitä merkkihetkiä – niin riemukkaita voittoja kuin karvaita pettymyksiäkin.

 

Olympiastadionin tornin juurelta löydät tunteikkaita tapahtumia ja maineikkaiden urheilijoiden tarinoita. Urheilumuseossa elät uudelleen koko yhteiskunnan läpäisseitä merkkihetkiä – niin riemukkaita voittoja kuin karvaita pettymyksiäkin.

Kansallismuseosta löydät koko Suomen tarinan yhden katon alta. Akseli Gallen-Kallelan Kalevala-aiheiset freskot johdattavat kävijän historian pyörteisiin aina 10 000 vuoden takaisesta esihistoriasta tähän päivään saakka. Töölön keskelle kätkeytynyt Temppeliaukion kirkko on yksi suomalaisen arkkitehtuurin merkkiteoksista ja ainutkertainen vierailukohde pääkaupungin historiakierrokselle.

Helsingin tarinaan ja vaiheisiin sekä kaupunkilaisten elämään pääsee kurkistamaan Helsingin kaupunginmuseossa. Lyhyt lauttamatka Suomenlinnaan on kuin aikamatka itsenäisyyttä edeltäneeseen Suomeen. Suomenlinnassa Ruotsin ja Venäjän vallan aikakausi ovat näkyvillä niin linnoitussaaren museoissa kuin viehättävissä vanhoissa rakennuksissakin.

Historia on läsnä myös katukuvassa ja rakennuksissa, muistomerkeissä sekä maisemassa matkan varrella. Tämän kierroksen kohteet ovat helposti saavutettavissa julkisilla – niin busseilla, raitiovaunulla kuin lautallakin. Katso aikataulut HSL:n verkkosivuilta.

 

Historian merkkipaaluja Helsingissä

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Helsinki

 1. Tamminiemi

  Vuonna 1987 museona avattu Tamminiemen huvila oli presidenttien Ryti, Mannerheim ja Kekkonen virka-asunto ja monien poliittisten neuvottelujen ja ratkaisujen näyttämö.

 2. Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO

  Mikään ei läpäise suomalaista yhteiskuntaa niin kuin urheilu. Tutustu Suomea rakentaneisiin urheilun tarinoihin uudistetussa museossa Olympiastadionilla!

 3. Kansallismuseo

  Koe Kansallismuseossa suomalaisten vaiheet esihistoriasta 10 000 vuoden takaa aina tähän päivään asti. Kansallismuseo suljetaan 16.10.2023 alkaen peruskorjauksen ja uudisrakentamisen vuoksi ainakin 2–3 vuodeksi. Vielä ehdit vierailulle!

 4. Mannerheim-museo

  Suomen marsalkka, vapaaherra G. Mannerheimin (1867-1951) kotimuseo esittelee ainutlaatuisessa miljöössä suurmiehen elämää ja Suomen historiaan liittyvää esineistöä.

 5. Suomenlinna-museo

  Linnoituksen päämuseo Suomenlinna-museo toimii Suomenlinnakeskuksessa ja on avoinna ympäri vuoden.

Löydä palveluja, elämyksiä ja etuja kierroksellesi

Saat nämä edut Museokortillasi