Historian merkkipaaluja Helsingiss

Poliittisten ratkaisujen päänäyttämöitä ja suurta urheilujuhlan tuntua! Tee aikamatka Suomen tarinaan, koko kansakuntaa koskettaneisiin tapahtumiin ja menneiden vuosisatojen arkiseen elämään.

Liikkuminen
Pyrll, kvellen ja julkisilla 

Kierroksen kesto
2 piv  

Ajankohta
Ymprivuotinen.  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 

Pääkaupungin museokohteissa voit kokea uudelleen historian tärkeät hetket ja tutustua ihmisiin niiden taustalla. Vierailet eri aikakausien arkkitehtonisissa taidonnäytteissä ja matkaat samalla vuosikymmeniltä ja -sadoilta toiselle.

Kierros käynnistyy meren rannalla komeilevasta Tamminiemestä, jonka jykevät seinät kuulivat valtionsalaisuuksia useiden vuosikymmenien ajan. Jugend-huvila oli presidenttien Ryti, Kekkonen ja Mannerheim virka-asunto sekä useiden merkittävien poliittisten ratkaisujen päänäyttämö. Tamminiemi esittelee erityisesti Urho ja Sylvi Kekkosen aikakautta, ja Mannerheimin vaiherikkaaseen elämään voit tutustua syvemmin Kaivopuiston Mannerheim-museossa. Tamminiemen läheisyydessä sijaitsevaan Seurasaaren ulkomuseoon pääset tutustumaan kesäisin.

 

Urheilumuseossa elät uudelleen koko yhteiskunnan läpäisseitä merkkihetkiä – niin riemukkaita voittoja kuin karvaita pettymyksiäkin.

 

Olympiastadionin tornin juurelta löydät tunteikkaita tapahtumia ja maineikkaiden urheilijoiden tarinoita. Urheilumuseossa elät uudelleen koko yhteiskunnan läpäisseitä merkkihetkiä – niin riemukkaita voittoja kuin karvaita pettymyksiäkin. Kansallismuseosta löydät koko Suomen tarinan yhden katon alta. Akseli Gallen-Kallelan Kalevala-aiheiset freskot johdattavat kävijän historian pyörteisiin aina 10 000 vuoden takaisesta esihistoriasta tähän päivään saakka.

Helsingin tarinaan ja vaiheisiin sekä kaupunkilaisten elämään pääsee kurkistamaan Helsingin kaupunginmuseossa. Lyhyt lauttamatka Suomenlinnaan on kuin aikamatka itsenäisyyttä edeltäneeseen Suomeen. Suomenlinnassa Ruotsin ja Venäjän vallan aikakausi ovat näkyvillä niin linnoitussaaren museoissa kuin viehättävissä vanhoissa rakennuksissakin.

Historia on läsnä myös katukuvassa ja rakennuksissa, muistomerkeissä sekä maisemassa matkan varrella. Tämän kierroksen kohteet ovat helposti saavutettavissa julkisilla – niin busseilla, raitiovaunulla kuin lautallakin. Katso aikataulut HSL:n verkkosivuilta.

 

Historian merkkipaaluja Helsingiss

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Helsinki

 1. Tamminiemi

  Vuonna 1987 museona avattu Tamminiemen huvila oli presidenttien Ryti, Mannerheim ja Kekkonen virka-asunto ja monien poliittisten neuvottelujen ja ratkaisujen nyttm.

 2. Urheilumuseo

  Mikn ei lpise suomalaista yhteiskuntaa niin kuin urheilu. Tutustu Suomea rakentaneisiin urheilun tarinoihin uudistetussa museossa Olympiastadionilla!

 3. Kansallismuseo

  Koe Kansallismuseossa suomalaisten vaiheet esihistoriasta 10 000 vuoden takaa aina thn pivn asti.

 4. Mannerheim-museo

  Suomen marsalkka, vapaaherra G. Mannerheimin (1867-1951) kotimuseo esittelee ainutlaatuisessa miljss suurmiehen elm ja Suomen historiaan liittyv esineist.

 5. Suomenlinna-museo

  Linnoituksen pmuseo Suomenlinna-museo toimii Suomenlinnakeskuksessa ja on avoinna ympri vuoden.

Löydä palveluja, elämyksiä ja etuja kierroksellesi

Saat nämä edut Museokortillasi