Historian merkkipaaluja Helsingissä

Poliittisten ratkaisujen päänäyttämöitä ja suurta urheilujuhlan tuntua! Tee aikamatka Suomen tarinaan, koko kansakuntaa koskettaneisiin tapahtumiin ja menneiden vuosisatojen arkiseen elämään.

Liikkuminen
Pyörällä, kävellen ja julkisilla 

Kierroksen kesto
2 päivää  

Ajankohta
Ympärivuotinen.  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 

Pääkaupungin museokohteissa koet historian tärkeät hetket ja tutustut ihmisiin niiden taustalla. Vierailet eri aikakausien arkkitehtonisissa taidonnäytteissä ja matkaat samalla vuosikymmeniltä ja -sadoilta toiselle.

Kierros käynnistyy meren rannalla komeilevasta Tamminiemestä, jonka jykevät seinät ovat kuulleet lukuisia valtionsalaisuuksia. Jugend-huvila oli presidenttien Ryti, Kekkonen ja Mannerheim virka-asunto sekä useiden merkittävien poliittisten ratkaisujen päänäyttämö. Tamminiemi esittelee erityisesti Urho ja Sylvi Kekkosen aikakautta. Mannerheimin vaiherikkaaseen elämään tutustut syvemmin Kaivopuiston Mannerheim-museossa. Tamminiemen läheisyydessä sijaitseva Seurasaari on pääkaupunkiseudun keidas, jonka ulkomuseon historiallisissa rakennuksissa pääset vierailemaan kesäisin. Saareen voi kuitenkin tutustua kaikkina vuodenaikoina.

 

Urheilumuseossa elät uudelleen koko yhteiskunnan läpäisseitä merkkihetkiä – niin riemukkaita voittoja kuin karvaita pettymyksiäkin.

 

Olympiastadionin tornin juurelta löydät tunteikkaita tapahtumia ja maineikkaiden urheilijoiden tarinoita. Urheilumuseossa elät uudelleen koko yhteiskunnan läpäisseitä merkkihetkiä – niin riemukkaita voittoja kuin karvaita pettymyksiäkin. Töölön keskelle kätkeytynyt Temppeliaukion kirkko on yksi suomalaisen arkkitehtuurin merkkiteoksista ja ainutkertainen vierailukohde pääkaupungin historiakierrokselle.

Helsingin tarinaan ja vaiheisiin sekä kaupunkilaisten elämään pääsee kurkistamaan Helsingin kaupunginmuseossa. Lyhyt lauttamatka Suomenlinnaan on kuin aikamatka itsenäisyyttä edeltäneeseen Suomeen. Suomenlinnassa Ruotsin ja Venäjän vallan aikakausi ovat näkyvillä niin linnoitussaaren museoissa kuin viehättävissä vanhoissa rakennuksissakin.

Historia on läsnä myös katukuvassa ja rakennuksissa, muistomerkeissä sekä maisemassa matkan varrella. Tämän kierroksen kohteet ovat helposti saavutettavissa julkisilla – niin busseilla, raitiovaunulla kuin lautallakin. Katso aikataulut HSL:n verkkosivuilta.

 

Historian merkkipaaluja Helsingissä

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Helsinki

 1. Tamminiemi

  Vuonna 1987 museona avattu Tamminiemen huvila oli presidenttien Ryti, Mannerheim ja Kekkonen virka-asunto ja monien poliittisten neuvottelujen ja ratkaisujen näyttämö.

 2. Seurasaaren ulkomuseo

  Talonpoikainen Suomi pienoiskoossa. Siirry silmänräpäyksessä menneen ajan maaseudulle, peninkulmien päähän kaupungin vilskeestä.

 3. Kansallismuseo

  Kansallismuseo on suljettu peruskorjaus- ja lisärakentamishankkeen ajaksi. Historiansa suurimman muutoksen kokeva Kansallismuseo avataan yleisölle näillä näkymin keväällä 2027.

 4. Mannerheim-museo

  Suomen marsalkka, vapaaherra G. Mannerheimin (1867-1951) kotimuseo esittelee ainutlaatuisessa miljöössä suurmiehen elämää ja Suomen historiaan liittyvää esineistöä.

 5. Suomenlinna-museo

  Linnoituksen päämuseo Suomenlinna-museo toimii Suomenlinnakeskuksessa ja on avoinna ympäri vuoden.

Löydä palveluja, elämyksiä ja etuja kierroksellesi

Saat nämä edut Museokortillasi