Historian merkkipaaluja Helsingiss

Poliittisten ratkaisujen päänäyttämöitä ja suurta urheilujuhlan tuntua! Tee aikamatka Suomen tarinaan, koko kansakuntaa koskettaneisiin tapahtumiin ja menneiden vuosisatojen arkiseen elämään.

Liikkuminen
Pyrll, kvellen ja julkisilla 

Kierroksen kesto
2 piv  

Ajankohta
Ymprivuotinen. Seurasaaren ulkomuseo avoinna vain kesisin.  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 

Pääkaupungin museokohteissa voit eläytyä entisaikojen elämänmenoon, kokea uudelleen historian tärkeät hetket sekä tutustua ihmisiin niiden taustalla. Aloita matkasi Seurasaaresta, jonka kaunista siltaa ylittäessä siirryt silmänräpäyksessä menneiden aikojen maaseudulle, talonpoikaisen Suomen pienoismalliin. Viehättävällä saarella kurkistat 1600-1800 -lukujen elämään ulkomuseon kymmenissä rakennuksissa.

Seurasaaren porttien vieressä komeilevan Tamminiemen jykevät seinät ovat kuulleet valtionsalaisuuksia vuosikymmenten ajan. Jugend-huvila oli presidenttien Ryti, Kekkonen ja Mannerheim virka-asunto sekä useiden merkittävien poliittisten ratkaisujen päänäyttämö. Mannerheimin vaiherikkaaseen elämään voit tutustua syvemmin Kaivopuiston Mannerheim-museossa.

 

Urheilumuseossa elät uudelleen koko yhteiskunnan läpäisseitä merkkihetkiä – niin riemukkaita voittoja kuin karvaita pettymyksiäkin.

 

Olympiastadionin tornin juurelta löydät tunteikkaita tapahtumia ja maineikkaiden urheilijoiden tarinoita. Urheilumuseossa elät uudelleen koko yhteiskunnan läpäisseitä merkkihetkiä – niin riemukkaita voittoja kuin karvaita pettymyksiäkin. Kansallismuseosta löydät koko Suomen tarinan yhden katon alta. Akseli Gallen-Kallelan Kalevala-aiheiset freskot johdattavat kävijän historian pyörteisiin aina 10 000 vuoden takaisesta esihistoriasta tähän päivään saakka.

Helsingin tarinaan ja vaiheisiin sekä kaupunkilaisten elämään pääsee kurkistamaan Helsingin kaupunginmuseossa. Lyhyt lauttamatka Suomenlinnaan on kuin aikamatka itsenäisyyttä edeltäneeseen Suomeen. Suomenlinnassa Ruotsin ja Venäjän vallan aikakausi ovat näkyvillä niin linnoitussaaren museoissa kuin viehättävissä vanhoissa rakennuksissakin.

Historia on läsnä myös katukuvassa ja rakennuksissa, muistomerkeissä sekä maisemassa matkan varrella. Tämän kierroksen kohteet ovat helposti saavutettavissa julkisilla – niin busseilla, raitiovaunulla kuin lautallakin. Katso aikataulut HSL:n verkkosivuilta.

 

Historian merkkipaaluja Helsingiss

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Helsinki

 1. Seurasaaren ulkomuseo

  Talonpoikainen Suomi pienoiskoossa. Siirry silmnrpyksess menneen ajan maaseudulle, peninkulmien phn kaupungin vilskeest.

 2. Tamminiemi

  Vuonna 1987 museona avattu Tamminiemen huvila oli presidenttien Ryti, Mannerheim ja Kekkonen virka-asunto ja monien poliittisten neuvottelujen ja ratkaisujen nyttm.

 3. Urheilumuseo

  Mikn ei lpise suomalaista yhteiskuntaa niin kuin urheilu. Tutustu Suomea rakentaneisiin urheilun tarinoihin uudistetussa museossa Olympiastadionilla!

 4. Kansallismuseo

  Suomen kansallismuseoksi vuonna 1910 valmistunut jugendrakennus on kokonaisuudessaan aarre. Nykyaikaisiksi uudistuneet perusnyttelyt, puhuttelevat vaihtuvat nyttelyt ja monipuoliset tapahtumat takaavat, ett Kansallismuseossa on aina jotain uutta ja erilaista.

 5. Mannerheim-museo

  Suomen marsalkka, vapaaherra G. Mannerheimin (1867-1951) kotimuseo esittelee ainutlaatuisessa miljss suurmiehen elm ja Suomen historiaan liittyv esineist.

Löydä palveluja, elämyksiä ja etuja kierroksellesi

Saat nämä edut Museokortillasi