Asiakaspalvelussamme on juuri nyt ruuhkaa, vastauksen saaminen voi kest tavallista pidempn Lue lis
 
 

Arkkitehdin silmin Laajalahden laitamilla

Pitstoppina museo! Pyöräile pääkaupunkiseudun merellisissä maisemissa, nauti upeiden kohteiden taide- ja historiatarjonnasta sekä museokahviloiden antimista.

Liikkuminen
Julkisilla tai pyrillen 

Kierroksen kesto
1-2 piv  

Ajankohta
Ymprivuotinen  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 

Gallen-Kallelan museo, WeeGeen monipuolinen tarjonta ja Didrichsenin taidemuseon sekä Tamminiemen tunnelmalliset miljööt tarjoavat eväät kivaan retkipäivään pääkaupunkiseudulla. Rennomman tahdin ystävien kannattaa varata kierrokselle enemmän aikaa, sillä kierroksella riittää koettavaa pariksikin päiväksi.

Kierroksen museot hurmaavat niin näyttelytarjonnallaan kuin arkkitehtuurillaan. Gallen-Kallelan itse suunnitteleman ateljeelinnan, WeeGeen betonibrutalismin sekä Dirdrichsenin taidemuseon 60-luvun modernismin välillä hyppäät aikakaudesta toiseen. Presidenttien virka-asuntona toiminut Tamminiemen huvila edustaa 1900-luvun alun jugend-tyyliä, ja rakennuksen jykevät seinät tulvivat tarinoita menneiden vuosikymmenten merkkitapahtumista.

 

Gallen-Kallelan itse suunnitteleman ateljeelinnan, WeeGeen betonibrutalismin sekä Dirdrichsenin taidemuseon 60-luvun modernismin välillä hyppäät aikakaudesta toiseen.
 

Kierrokselle kannattaakin varata aikaa, sillä kohteet tarjoavat runsaasti nähtävää. Pelkästään WeeGeen näyttelykeskuksesta löydät Espoon modernin taiteen museon EMMAn lisäksi kolme muutakin museota. WeeGeessä näet myös Matti Suurosen sarjatuotantoon suunnitteleman Futuro-talon, 60-luvun lopun avaruusajan arkkitehtuuria ja kokeellista muotoilua yhdistelevän muovitalon. Futurossa pääsee vierailemaan kesäisin.

Taukopaikkoja tarjoavat Gallen-Kallelan museon hurmaava kahvila entisessä huvilassa, WeeGeen palvelut sekä Tamminiemen viihtyisä merenrantakahvila. Matkan varrella voit virkistäytyä Laajalahden luonnonsuojelualueella, joka on erinomainen lintujen tarkkailupaikka.

Tämä kierros on parhaimmillaan pyöräillen, mutta pystyt toteuttaman reitin myös HSL:n busseilla tai omalla autolla. Katso aikataulut ja lisätiedot HSL:n sivuilta.

Kuva: Aku Pöllänen / Visit Finland

 

Arkkitehdin silmin Laajalahden laitamilla

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Espoo

 1. Gallen-Kallelan Museo

  Komeassa Akseli Gallen-Kallelan itse suunnittelemassa Tarvaspn ateljeelinnassa esitelln taiteilijan ja hnen aikalaistensa taidetta sek nykytaidetta, jolla on yhtymkohtia Gallen-Kallelan elmntyhn.

 2. Nyttelykeskus WeeGee

  Kulttuurin kohtauspaikka Tapiolassa – kaksi museota saman katon alla.

 3. EMMA - Espoon modernin taiteen museo

  EMMA – Espoon modernin taiteen museo on yksi Suomen merkittvimmist taidemuseoista.

Helsinki

 1. Didrichsenin taidemuseo

  Didrichsenin taidemuseo on vuonna 1965 perustettu taidemuseo ja kerilijpariskunnan entinen koti Helsingin Kuusisaaressa.

 2. Tamminiemi

  Vuonna 1987 museona avattu Tamminiemen huvila oli presidenttien Ryti, Mannerheim ja Kekkonen virka-asunto ja monien poliittisten neuvottelujen ja ratkaisujen nyttm.

Löydä palveluja, elämyksiä ja etuja kierroksellesi

Saat nämä edut Museokortillasi