11.3.2024

Koe Tampere uusin silmin Museokortilla – tunnetko jo nämä museot?

Tampere ja sen lähialueet tarjoavat runsaasti nähtävää. Museokortilla koet kymmeniä kiinnostavia elämyksiä Pirkanmaalla. Kuvat: Usva Torkki, Krista Ylinen, Jouko Järvinen / Vapriikki, Serlachius-museot.

Museokortti on pääsylippusi 370 museoon ympäri Suomen. Oletko jo tutustunut Tampereen seudun kiinnostaviin Museokortti-kohteisiin? Ihastu taiteen klassikoihin, astu Manserockin maailmaan tai lumoudu vuoden luontokuvien äärellä. Tutustu Pirkanmaan kulttuuritarjontaan ja nauti elämyksistä Museokortilla.

Oletko vannoutunut Manserock-fani? Onko klassinen taide lähellä sydäntäsi? Vai vetääkö historia sinua puoleensa? Olipa mielenkiinnon kohteesi mikä vain, Pirkanmaalla riittää koettavaa moneen makuun.

Kokosimme yhteen kaiken, mitä tarvitset täydelliseen museokevääseen. Katso lista kevään hittinäyttelyistä, vinkit Tampereen museokierroksille, kymmenien kiinnostavien kohteiden listaus Pirkanmaalle ja löydä ideat lähimatkoille.

Hanki Museokortti ja nauti sadoista elämyksistä

Museokortilla piipahdat museossa milloin vain. Vuoden mittainen pääsylippu 370 museoon tarjoaa loputtomasti nähtävää ympäri Suomen ja kymmeniä elämyksiä Pirkanmaalla. Saat myös etuja museoista ja kumppaneiltamme, kuten alennusta G Livelab Tampereen keikkalipuista.


Osta Museokortti


Koe ainakin nämä kevään hittinäyttelytKuva: Kenneth Bamberg: Igge / Voipaalan taidekeskus

Kenneth Bamberg: Kings and Other Things

Voipaalan taidekeskus, Valkeakoski | 17.2.–14.4.2024

Valokuvataiteilija Kenneth Bambergia kiinnostavat erityisesti kulttuurilliset ja yhteiskunnalliset rakenteet ja käsitykset. Taiteensa avulla hän haluaa tarjota uusia näkökulmia perinteiseen ja ahtaaseenkin maskuliinisuuteen.

Kings and Other Things -näyttely on esillä Voipaalan taidekeskuksessa. Valkeakoskella sijaitseva taidekeskus on kohtaamispaikka taiteen, historian ja kulttuuritapahtumien ja luonnon ystäville. Rapolan linnavuoren rinteille levittäytynyt kartanoalue on täydellinen lähiretkikohde.

Lue lisää >


Tutustu Vuoden luontokuvat -kilpailun palkittuihin teoksiin Vapriikissa. Kuva: Jetro Luhta, Portti tunturiin.

Vuoden luontokuvat esillä Vapriikissa

Museokeskus Vapriikki, Tampere | 13.2.–14.4.2024

Koe vuoden 2023 upeimmat luontokuvat Vapriikissa. Esillä on vuoden luontokuvaksi valittu Jetro Luhdan valokuva Portti tunturiin sekä 37 muuta palkittua valokuvaa. Vuoden Luontokuvat -näyttely vie katsojan mitä hienoimpiin maisemiin, hetkiin ja tunnelmiin luonnon helmassa.

Lue lisää >Eppu Normaali on yksi Manserock-ilmiön tunnetuista yhtyeistä. Kuva: Jouko Järvinen / Vapriikki.

Antaudu Manserockin vietäväksi Vapriikissa

Museokeskus Vapriikki, Tampere | 9.2.–31.12.2026

Pitkään odotettu Manserock-näyttely avautui helmikuussa Vapriikissa. Juice Leskinen Coitus Int. ja Alwari Tuohitorvi lähtivät kesällä 1975 yhteiselle kiertueelle, jonka nimeksi tuli Manserock. Tästä sai nimensä koko Suomen valloittanut ilmiö, joka kasvoi megaluokan suosioon seuraavien vuosikymmenien aikana. Vapriikin elämyksellinen näyttely tarkastelee Manserock-ilmiötä laajasti niin isojen nimien kuin tuntemattomampien taustatekijöidenkin kautta.

Lue lisää >Sara Hildénin taidemuseossa on esillä kokoelman aarteita Pablo Picassosta Francis Baconiin. Kuvassa on yksityiskohta Kiki Smithin teoksesta Vihreän puun punaiset linnut. Kuva: Sara Hildénin taidemuseo.

Sara Hildénin säätiön laaja ja merkittävä kokoelma koettavana

Sara Hildénin taidemuseo, Tampere | 17.2.–12.5.2024

Tänä keväänä voit kokea poikkeuksellisen kattauksen kansainvälisten huipputaitelijoiden teoksia. Sara Hildénin taidemuseon kokoelmanäyttelyssä on esillä teoksia nimekkäiltä taiteilijoilta, kuten Pablo Picassolta, Francis Baconilta, Henry Moorelta ja Thomas Houseagolta. Mukana on maalauksia, veistoksia, piirustuksia ja grafiikkaa. Moniulotteinen näyttely sisältää teoksia aina 1900-luvun alkuvuosilta tähän päivään.

Lue lisää >Mobilian uutuusnäyttelyssä tutustut vapaa-ajan matkailuun 1900-luvulla. Kuva: Mobilia.

Tutustu suomalaiseen matkailuhistoriaan Mobiliassa

Mobilia, Kangasala | 22.3–20.12.2024

Suomalainen vapaa-ajan matkustaminen on muuttunut aikojen saatossa merkittävästi. Reissun päällä -näyttely esittelee laajan katsauksen matkustamisen eri vaiheisiin. Suomalaiset ovat reissanneet polkupyörin, linja-autoin, teltoin ja matkailuvaunuin läpi 1900-luvun. Vanhin näyttelyssä esillä oleva matkailuvaunu on itse valmistettu vaunu 1950-luvulta.

Lue lisää >Yhdysvaltalaisen Devan Shimoyaman taidetta nähdään nyt ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa. Kuva: Devan Shimoyama & Kavi Gupta / Serlachius-museo.

Devan Shimoyaman ensiesiintyminen Pohjoismaissa Mänttä-Vilppulassa

Serlachius-museo Gösta, Mänttä-Vilppula | 23.3–18.8.2024

Yhdysvalloissa kiitosta saanut parturi-installaatio saapuu Serlachius-museo Göstaan. Fade Cut -näyttely esittelee kävijöille kuvitteellisen parturitilan, johon erilaiset ihmiset ovat tervetulleita ilmaisemaan itseään. Yhdysvaltalainen Devan Shimoyama (s. 1989) tutkii karnevalistisissa teoksissaan seksuaalisuuteen, rotuun ja sukupuoleen liittyviä teemoja.

Lue lisää >


Katso kaikki näyttelyt


Lähde museokirrokselle kävellen, ratikalla tai Nyssen kyydissäSara Hildénin taidemuseo on kiinnostava Museokortti-kohde kävelymatkan päässä Tampereen keskustasta. Kuva: Susanna Seppälä / Museokortti.

Aloita kulttuurintäyteinen päiväsi Särkänniemen alueelta Sara Hildénin taidemuseosta. Tuore näyttely Vihreän puun punaiset linnut – teoksia Sara Hildénin Säätiön kokoelmasta esittelee maalauksia, veistoksia, piirustuksia ja grafiikkaa maailman huippunimiltä.

Anna Nyssen kuljettaa sinut Pyynikille tai kävele parinkymmenen minuutin mittainen matka Emil Aaltosen museoon, jossa on esillä Pyynikinlinna 100 vuotta -näyttely. Museo sijaitsee arkkitehti Jarl Eklundin suunnittelemassa Pyynikinlinnassa, joka valmistui vuonna 1924 Pyhäjärven kupeeseen.

Hyppää ratikan kyytiin, nauti maisemista ja suuntaa kohti Muumimuseota. Maailman ainoa Muumimuseo esittelee kaikki kaksitoista Tove Janssonin kirjoittamaa ja kuvittamaa muumikirjaa. Muumimuseo on elämyksellinen taidemuseo, jossa riittää koettavaa kaikenikäisille. Hengähdä hetki ennen seuraavaa kohdetta museon levollisessa tunnelmassa.

Jatka ratikkamatkaa kohti Hervantaa. Seuraavalla pysäkillä sinua odottaa koko perheen suosikkikohde, Suomen ainoa Poliisimuseo. Hyppää historian havinaan ja selvitä, miten valtion pelätyistä virkahenkilöistä muodostui aikojen saatossa arjen turvaajia. Lasten omassa poliisikamari Pokelassa voi pukeutua oikeaan univormuun!Muumimuseo on elämyksellinen taidemuseo kaikenikäisille muumien ja kuvataiteen ystäville. Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere.

Ihastu Tampereen ja lähialueen museohelmiin – katso lista kohteista

Pirkanmaa on mainio paikka museokorttilaiselle, sillä paitsi Tampereen keskusta-alueella, myös lähialueilla riittää Museokortti-kohteita koettavaksi. Liiku kätevästi paikasta toiseen julkisilla tai omalla autolla. Kokoa kaveriporukkasi yhteen ja ottakaa suunnaksi jokin lähialueen Museokortti-kohteista. Jaa myös tunnelmia somessa aihetunnisteella #museokortti ja merkitse mukaan @museokortti.

Katso alta myös lista lähialueiden museoista. Tampereelta teet kätevästi museoreissun myös Iittalaan, Mänttään tai vaikkapa Voipaalan taidekeskukseen. Kunkin kohteen esittelysivulta löydät museon ajankohtaiset näyttelyt.


Tampereen Museokortti-kohteetSerlachius-museoissa riittää ihasteltavaa. Kuva: Krista Ylinen.

Tampereen lähialueiden Museokortti-kohteetTampereella ja lähialueilla on kymmeniä Museokortti-kohteita koettavaksi. Kuva: Marjo Vänttinen / Museokortti

Lähde lähimatkalle ja nauti elämyksistä Museokortilla

Museokortin matkavinkeistä löydät ideoita viikonloppureissuille, päiväretkille ja lomamatkoille kotimaassa. Lähde valmiille kulttuurikierrokselle tai suunnitele oma seikkailusi reittioppaan avulla.

Koe Tampereen suosikit, uudet elämykset ja yllättävät nähtävyydet. Tutustu matkavinkkeihin ja lähde kulttuurikierrokselle:

Museokortti on pääsylippusi yli 370 Museokortti-kohteeseen aina Ahvenanmaalta Inariin! Museokorttilaisille on tarjolla runsaasti etuja sekä Museokortti-kohteissa että kumppaneiltamme. Kruunaa museokierroksesi musiikin parissa G Livelabissa – Museokortilla saat keikkaliput 20 % alennuksella!

Aloita vuoden mittainen kulttuurimatkasi jo tänään ja osta Museokortti!

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp