Asiakaspalvelussamme on juuri nyt ruuhkaa, vastauksen saaminen voi kest tavallista pidempn Lue lis
 
 

Taideylltyksi sivupoluilla

Mitä löytyykään suurten kaupunkien ulkopuolelta? Haluatko löytää kiehtovia kohteita, upeaa arkkitehtuuria ja uudenlaisia elämyksiä? Kuvataiteen klassikoita, nykytaidetta, rennon taidelaitoksen ja suomalaisen kirjan historiaa inkunaabelista e-kirjaan? Lähde matkaan ja löydä sivupolkujen taidehelmet!

Liikkuminen
Autolla  

Kierroksen kesto
3-5 piv  

Ajankohta
Ymprivuotinen. Osa museoista auki vain kesisin. Tarkista aukioloajat kohteiden kotisivuilta.  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 

Seikkailu alkaa Harjavallan luonnonkauniista jokimaisemista, Emil Cedercreutzin näyttävästä taiteilijakodista. Taiteilijan ja keräilijän aarteiden ääreltä siirrytään Sastamalaan, iloiseen ja ilmeikkääseen Suomalaisen kirjan museo Pukstaaviin. Kirjojen maailmasta matka jatkuu Kangasalle, jossa matkaajaa odottaa arkkitehtuuristaan palkittu Kimmo Pyykkö -taidemuseo.

Kesämatkaajien seuraava etappi on Joutsa, jossa sijaitsee inspiroiva, kansainvälinen ja rento Taidelaitos Haihatus. Kesäkohde Haihatus on hyvä syy koukata Keski-Suomen puolelle kuvankauniin Pulkkilanharjun maisemareitin ja vanhan Vääksyn kautta. Joutsan jälkeen syrjätiet vievät takaisin Pirkanmaalle, Serlachius-museo Göstan ainutlaatuiseen miljöön ja puhuttelevan taiteen pariin.

 

Reitti poukkoilee ristiin rastiin keskellä Suomea, ja antaa raamit seikkailulliseen kotimaan matkaan.
 

Seuraavaksi tehdään mutka Pohjanmaan kautta. Vanhan patruunatehtaan tiloissa sijaitseva Lapuan taidemuseo on yllätyksellinen vierailukohde keskellä lakeuksia. Lapualta suuntaat kohti seikkailun päätepistettä. Matkalla pysähdyt näyttelyiden ja ehkäpä myös Nelimarkka-leivoksen äärelle Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseoon Alajärvellä.

Ympäriinsä sinkoilleen reissaajan viimeinen etappi on Taidemuseo Eemil Lapinlahdella, Savon sydämessä. Museo esittelee kuvanveistäjä Eemil Halosen elämäntyötä, ja saatatpa nähdä myös hänen tunnetun veljensä Pekan teoksia vaihtuvissa näyttelyissä.

Tällä reitillä koet taidekohteita, jotka eivät sijaitse kaupunkien keskustoissa tai vilkkaiden väylien vierellä, mutta ovat jokainen ohittamattomia elämyksiä. Reitti poukkoilee ristiin rastiin keskellä Suomea, ja antaa raamit seikkailulliseen kotimaan matkaan. Suurin osa kierroksen kohteista on avoinna ympärivuotisesti, mutta osa kohteista vain kesäkuukausina. Tarkista ajankohtaiset tiedot ja aukioloajat museoiden verkkosivuilta.


Kuvat: Serlachius-Museot, Visit Tampere.

 

Taideylltyksi sivupoluilla

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Harjavalta

 1. Emil Cedercreutzin museo

  Kokemenjoen luonnonkauniilla rantatrmll sijaitseva Emil Cedercreutzin museo on yhdistelm taidetta ja kulttuurihistoriaa.

Sastamala

 1. Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi

  Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi on iloinen ja ilmeiks kirjan koti.

Kangasala

 1. Kimmo Pyykk -taidemuseo

  Kimmo Pyykk -taidemuseon vaihtuvat nyttelyt ja kuvanveistj Kimmo Pyykn taiteesta ja elmst kertova nyttely ovat esill Kangasala-talossa.

Joutsa

 1. Taidelaitos Haihatus

  Taidelaitos Haihatus on monitaiteellinen keskittym Joutsassa Keski-Suomessa, jossa jrjestetn vuosittain nykytaiteen kesnyttely.

Mntt-Vilppula

 1. Serlachius-museo Gsta

  Taiteen klassikoita kartanossa ja nykytaidetta paviljongissa.

htri

 1. Pirkanpohjan taidekeskus

  htrilisen kuvanveistj, professori Eero Hiirosen (1938-2018) pysyv nyttely, veistospuisto ja korkeatasoisia vaihtuvia nyttelyit.

Lapua

 1. Lapuan Taidemuseo

  Lapuan Taidemuseo on patruunatehtaan vanhaan lataamoon kunnostettu nykyaikainen taidemuseo Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa.

Alajrvi

 1. Nelimarkka-museo, Etel-Pohjanmaan aluetaidemuseo

  Koe taidetta Pohjanmaan lakeuksilla. Etel-Pohjanmaan taidemuseon, Nelimarkka-museon yhteydess mys Alvar Aallon suunnittelema Villa Vinl.

Löydä palveluja, elämyksiä ja etuja kierroksellesi

Kierroksella ei ole tällä hetkellä kumppanietuja, mutta uusia kohteita lisätään koko ajan.

Seuraa uutisiamme ja pysy tilanteen tasalla.

Uutiset ja poiminnat