2.5.2024

Nuotiobrunssi ja muut menovinkit itienpivn – katso mys kevn parhaat lahjaideat!

Museoista lydt yhteist tekemist itienpivn eri puolilla maata. Vie pivnsankari nauttimaan nyttelyist, tapahtumista ja museoravintoloiden juhla-aterioista. Kuvat: Usva Torkki, Sodan ja rauhan keskus Muisti ja Suomen merimuseo.

Juhlista äitienpäivää brunssilla, konserteissa tai museoiden uutuusnäyttelyissä. Museot ympäri Suomen tarjoavat ohjelmaa sekä lahjaideoita äitienpäivään. Hyödynnä myös Museokortti-etusi lahjaostoksilla!

Etsitkö ideoita äitienpäivään? Istahda valmiiseen pöytään museoiden brunsseilla, nauti livemusiikista konserteissa tai tutustu huippumuotiin uutuusnäyttelyissä. Myös perheen pienimmille on tarjolla lastenkonsertteja, työpajoja ja askarteluhetkiä.

Museokortti-eduilla hankit lahjat alehintaan museokaupoista. Jos puolestaan haluat yllättää päivänsankarin yhteisellä museoreissulla, hyödynnä kumppaniemme tarjoamat hotelliedut. Museokortin omistajana saat tälläkin hetkellä yli 70 etua museoista ja kumppaneiltamme.

MUSEOKORTIN LAHJA-ALE: Museokortti-lahjat nyt vain 69,90 € (norm. 79 €). Ilahduta äitienpäivänä vuoden mittaisella kulttuurimatkalla 360 museoon! Tarjous on voimassa vain verkossa 12.5. asti.

Anna lahjaksi Museokortti

Kokosimme tähän artikkeliin äitienpäivän tapahtumia ja Museokortti-etuja, joista löydät hauskat lahjaideat kevään juhliin. Lue lisää ja löydä juhlapäivän menovinkit omalta alueeltasi!

Vie päivänsankari brunssille tai tarjoa yhteinen taide-elämys – katso äitienpäivän menovinkitNuotiobrunssilla nautitaan metsäluonnosta ja nuotiolla valmistetuista herkuista. Kuva: Suomen luontokeskus Haltia.

Äitienpäivän nuotiobrunssi Nuuksiossa

Suomen luontokeskus Haltia, Espoo | 12.5.2024 klo 12-14

Juhli äitienpäivää luonnon helmassa. Luontokeskus Haltian äitienpäivän nuotiobrunssi järjestetään Aarnitulen varaustulipaikalla metsän siimeksessä. Vie äiti nauttimaan luonnon rauhasta, lintujen laulusta ja nuotiolla valmistetuista herkuista. Brunssin hinta aikuiselta 40 € ja 4–12-vuotiailta lapsilta 20 €.

Lue lisää >


Äitienpäivävinkki Mikkeliin: varaa pöytä Ravintola Rauhan brunssille ja tutustu Sodan ja Rauhan keskus Muistin kiinnostavaan näyttelytarjontaan. Kuva: Sodan ja rauhan keskus Muisti.

Rauhan Äitienpäiväbrunssi

Sodan ja Rauhan keskus Muisti & Päämajamuseo, Mikkeli | 12.5.2024. Kattaukset klo 11, 13 ja 15.

Nauti äitienpäiväbrunssi viihtyisässä kahvila-ravintola Rauhassa. Äitienpäivän menussa on tarjolla runsaasti erilaisia herkkuja ja tietenkin äitienpäiväkakkua.

Katso menu ja varaa pöytä ennakkoon >Espoon Tarvaspäässä sijaitseva Gallen-Kallelan museo on tunnelmallinen paikka juhlapäivän viettoon. Museon pihapiiristä löydät myös viihtyisän kahvilan. Kuva: Gallen-Kallelan museo.

Maryn sormenjäljillä -konserttisarja: Rakkaus

Gallen-Kallelan Museo, Espoo | 12.5.2024 klo 18

Pianisti Tiina Karakorven luoma Maryn sormenjäljillä -konserttisarja esittelee taiteilija- ja ajattelijanaisia eri vuosisadoilta. Äitienpäivänä järjestettävän konsertin teemana on rakkaus. Konsertissa kuullaan muun muassa Jean Sibeliuksen ja Clara Shumannin musiikkia. Liput konserttiin maksavat 30 euroa. Varmista paikkasi ostamalla lippu ennakkoon museon verkkokaupasta.

Lue lisää ja osta lippusi ennakkoon >


Kukkia äidille

Museokeskus Taika, Hyvinkää | 11.–12.5.2024 klo 11–17

Monet museot järjestävät äitienpäivän alla askartelutyöpajoja, joissa valmistetaan omin käsin kortteja tai lahjoja äitienpäiväksi. Museokeskus Taikan omatoimityöpajassa askarrellaan paperista kukkia ja värikkäitä eläimiä päivänsankareille. Lisäksi äidit ja äidinmieliset pääsevät museoon ilman pääsymaksua sunnuntaina 12. toukokuuta.

Lue lisää >Suomen merimuseon uutuusnäyttely Oceanista – muoti ja meri esittelee merenkulusta inspiroitunutta muotia. Kuva: Suomen merimuseo.

Äitienpäivän yleisöopastus Oceanista – muoti ja meri -näyttelyyn

Merikeskus Vellamo, Kotka | 12.5.2024 klo 12.00

Äitienpäivän yleisöopastuksella tutustutaan huhtikuussa avautuneeseen Oceanista – muoti ja meri -näyttelyyn. Huippumuoti on jo pitkään lainannut merenkulkijoiden tyyliä ja kulttuuria, ja näyttely esittelee luomuksia vuosikymmenten varrelta. Esillä on kansainvälisesti tunnettujen muotitalojen ja suomalaisten suunnittelijoiden merestä inspiroitunutta muotia.

Lue lisää >


Äitienpäiväkonsertti koko perheelle

Satakunnan Museo, Pori | 12.5.2024 klo 10-11

Ota oma viltti ja pehmolelu mukaan ja osallistu koko perheelle suunnattuun äitienpäiväkonserttiin. Pori Quartet soittaa Satakunnan museossa kappaleita, jotka sopivat erityisen hyvin pienille korville. Konsertin kesto on noin 45 minuuttia. Pääsymaksu aikuisille 15 euroa. Vauvat ja lapset pääsevät konserttiin ilmaiseksi.

Lue lisää ja osta lippusi ennakkoon >


Katso kaikki tapahtumat


Tarjoa lahjaksi yhteinen museoelämys – tutustu kevään uutuusnäyttelyihin:Katso kaikki näyttelyt


 

Yllätä äiti koruilla tai yhteisellä reissulla – Museokortilla hankit lahjat etuhintaan

Museokaupoista hankit lahjaksi kotimaisia tuotteita, uniikkeja taide-esineitä ja kiinnostavaa ajanvietettä. Kumppaniemme tarjoamat hotelliedut sopivat aineettomia lahjaideoita etsiville. Katso toukokuun Museokortti-edut ja hyödynnä tarjouksesi lahjaostoksilla.Käsintehty maljakko on ajaton lahja. Museokortilla hankit Multi-maljakot 20 % alennuksella HAM Helsingin taidemuseon kaupasta. Kuva: HAM Helsingin taidemuseo.

Käsintehdyt maljakot -20%

HAM Helsingin taidemuseo, Helsinki | Etu voimassa 31.5.2024 asti.

Käsintehdyllä maljakolla ilahdutat kevään sankareita. Löydät Jukka Jokisen ja Heikki Konun suunnittelemat ja palkitut Multi-maljakot HAM shopista. Saatavilla on kahta eri kokoa ja värivaihtoehtoa.

Lue lisää >Polynes-sormukset on valmistettu Ranskassa perinteisin lasinpuhallustekniikoin. Kuva: Ateneumin taidemuseo.

Pylones-sormukset −20 %

Ateneumin taidemuseo & Nykytaiteen museo Kiasma, Helsinki | Etu voimassa 31.5.2024 asti

Lumoudu Pylonesin värikkäistä lasisormuksista! Säädettävän sormuksen täytteenä on värillistä nestettä tai rakeita. Pylonesin ikoniset lasikorut valmistetaan perinteisin lasinpuhallustekniikoin yrityksen omalla tehtaalla Ranskassa. Museokortilla saat nyt sormukset etuhintaan Ateneumin ja Kiasman museokaupoista sekä Museoshop-verkkokaupasta.

Lue lisää >Tyylikkäillä kotimaisilla koruilla ilahdutat äitiä ja muita kevään sankareita. Kuva: Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva.

Chaon & Eeron korut -25 %

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva, Lahti | Etu voimassa 31.5.2024 asti

Lahtelaisten korumuotoilijoiden Chaon & Eeron tyylikkäät korut ovat hyvä lahjaidea niin äidille, valmistuville kuin muillekin keväällä merkkipäiviään viettäville. Museokortti-etuna saat Chaon & Eeron koruista 25 % alennuksen Malvan museokaupasta.

Lue lisää >Aarikan koru on äitienpäivän klassikkolahja. Museokortilla hankit Helsingin Taidehallin museokaupasta valikoidut Aarikan korut etuhintaan 19.5. asti. Kuva: Helsingin Taidehalli.

Valikoima Aarikan tuotteita -20 %

Helsingin Taidehalli, Helsinki | Etu voimassa 19.5. asti

Ilahduta äitienpäivänä Aarikan tuotteilla. Museokortilla saat Taidehallin Kioskista valikoidut Aarikan kaula-, ranne- ja korvakorut sekä hiuspompulat 20 % alennuksella.

Lue lisää >Koe Mikkelin museot, yövy Tertin kartanon viihtyisissä hotellihuoneista ja nauti paikallisista herkuista. Kartanon ravintola valittiin tänä vuonna Suomen 50 parhaan ravintolan joukkoon. Kuva: Tertin kartano.

-20 % majoituksesta

Tertin kartano, Mikkeli

Anna lahjaksi lähiloma ja hotellimajoitus keskellä kaunista maalaismaisemaa. Mikkelissä sijaitseva Tertin Kartano tarjoaa aitoa sukukartanon tunnelmaa ja paikallisia makuelämyksiä. Koe Sodan ja rauhan keskus Muisti, Mikkelin valokuvakeskus, Mikkelin taidemuseo ja muut kaupungin Museokortti-kohteet ja yövy upeassa kartanomiljöössä.

Lue lisää ja varaa majoitus ennakkoon >Lahden Hiihtomuseosta löydät kannatustuotteet kevään kisakauteen. Kuva: Hiihtomuseo.,

SUOMI-kannatustuotteet -25 %

Hiihtomuseo, Lahti | Etu voimassa 31.5.2024 asti

Etsitkö lahjaideaa penkkiurheilijalle? Lahden hiihtomuseolta löydät Suomi-kannatustuotteet etuhintaan kevään kisojen kunniaksi. Museokaupasta löydät liput, paidat, huivit ja monet muut kisahuumaan sopivat tuotteet.

Lue lisää >Löydä lisää lahjaideoita Museokortti-eduista


Katso kaikki edut 

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp