Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Hetki ja kehoja – kolme nkkulmaa Kuntsin Stin kokoelmaan

Kuntsin modernin taiteen museo, Vaasa

  • 5.5.2024–6.10.2024

Kuntsin Sti esittelee kolmen vuoden vlein nimikkomuseossaan Vaasassa kokoelman pohjalta luodun nyttelyn. Nyt esiteltvn nyttelyn Hetki ja kehoja – kolme nkkulmaa Kuntsin Stin kokoelmaan ovat kuratoineet stin hallituksen jsenet Taideyliopiston dekaani Leevi Haapala ja Suomen Taiteilijaseuran puheenjohtaja Teemu Mki, sek stin asiamies, museonjohtaja emerita Anne-Maj Salin.

 
David Hockney. Gregory uima-altaassa/Gregory i simbassngen/Gregory in the Pool, 1978.

Leevi Haapalan kuratoima osuus esittelee surrealismin jatkumon nykytaiteeseen. Hn taustoittaa ja nostaa esille Kuntsin kokoelmasta surrealismin ja sen perinnn aikalaisteosten ja sit seuranneiden taidesuuntausten myt. Nyttelyn tiivistetty jana alkaa eurooppalaisista surrealismin klassikoista jatkuen nykytaiteen teoksiin. Mukana on mys kaupunkielmn pintaa ja kiiltoa jljittvi, konstruktivismista ja poptaiteesta innostuneita taiteilijoita. Leevi Haapala on valinnut mukaan mys kokoelman ulkopuolelta helsinkilisen nykytaiteilijan Antti Ruuhelan teokset kymn keskustelua kokoelman teosten kanssa.

Teemu Men kuratoima osuus jakautuu neljn osastoon: Arjen ylistys – paratiisi on tss ja nyt, Groteski keho (on elv keho), Taide on vasara – Yhteiskunnallisia kannanottoja ja Enemmn kuin ihminen. Teemu Men kuratoimassa osuudessa on mukana muutamia teoksia mys Kuntsin Stin kokoelman ulkopuolelta, Suomen Taiteilijaseuran kokoelmista sek Eeva Honkaselta  ja yksi Melt itseltn. Niden teosten tarkoitus on rikastuttaa kokonaisuutta ja auttaa yleis nkemn stin kokoelman ajankohtaisuus ja sen yhteydet nykyhetken taiteeseen.

Anne-Maj Salin on valinnut nyttelyyn kokoelman merkittvi, keskeisi teoksia. Hn lhestyy teemaa hetkist, teoksen kuvaamasta tilanteesta tai tunnelmasta, teoksen kohtaamisesta, joka synnytt konkreettisen tai ajatuksen tason tunteita. Tuttukin ty on uusi kohtaaminen, joka voi toisessa ajassa ja tilanteessa hertt aivan uusia ajatuksia. Tutut teokset voivatkin olla nyt entist ajankohtaisempia ja puhuttelevampia. Aika tuo etisyytt ja uusia nkkulmia. Hyvt tyt kestvt aikaa.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Kuntsin modernin taiteen museo
Sissatama, 65100 Vaasa

040 183 0440

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Kuntsin modernin taiteen museo, Sissatama, 65100 Vaasa


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

12/7/0

Maksutavat

Kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit. Kuntoseteli, Smartum, ePassi.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-17:00
Ke 11:00-17:00
To 11:00-17:00
Pe 11:00-17:00
La 11:00-17:00
Su 11:00-17:00

Näyttelyn tekstit kielillä