19.9.2019

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha on ainutlaatuinen treffikohde, jossa psee tropiikin lmpn. Kuvituskuva. Kuva: Ella Karttunen.

Etsitk Helsingin parhaita treffipaikkoja? Viet unohtumaton piv jossakin nist romanttisista Museokortti-kohteista!

Onko treffit tiedossa, mutta treffipaikka vielä hakusessa? Vai kaipaatko uutta potkua vanhaan parisuhteeseen? Vie rakkaasi museoon! Helsingin romanttisimmat ja upeimmat treffipaikat löytyvät tunnelmallisista museoista. Kokosimme vinkit ihastuttaviin museoihin.

Tarjolla täydellinen treffipaketti, joka sisältää ainutlaatuisia elämyksiä tunnelmallisissa miljöissä. Helsinki on täynnä treffipaikkojen helmiä: suuntaa siis katseesi kohti museoita.

Jos ensitreffeillä ujostuttaa ja juttu ei kulje, museossa voi aina keskustella ympärillä olevista teoksista. Taidenäyttelyssä kiertäminen voi siis olla hyvä jäänmurtaja jännittäjille: tutustukaa ensin taiteeseen ja sitten toisiinne.

Museotreffit voivat tuoda myös piristystä parisuhteeseen. Vie siis rakkaasi yllätystreffeille museoon! Ajankohtaiset, mielenkiintoiset näyttelyt ja tunnelmalliset museotilat kruunaavat treffit.

Museokortin museokohteista löytyy upeita miljöitä romanttisista saarista urbaaneihin kaupungin sykkeessä ja siltä piilossa oleviin museoihin. Kokosimme nämä aarteet puolestasi.


Amos Rex on jo arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen kokemus.

Urbaani maanalainen museoelämys Amos Rexissä

Jos museotreffisi kaipaavat urbaania otetta Helsingin sydämessä, valintasi on Amos Rex, joka on taiteen ja kaupunkikulttuurin kohtaamispaikka. Arkkitehtuuriltaan ainutlaatuisen Amos Rexin näyttelytilat sijaitsevat maan alla. Elokuussa 2018 Helsingin ydinkeskustaan avautuneen huippusuositun Amos Rexin näyttelyohjelma koostuu uusimmasta, usein teknisesti kokeilevasta nykytaiteesta, 1900-luvun modernismista ja muinaisista kulttuureista.

Amos Rex haluaa esitellä kiinnostavaa ja kunnianhimoista taidetta virkistävästi ja elämäniloisesti. Tarkoituksena on, että menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus tuottavat ainutlaatuisia elämyksiä ja yllättäviä kohtaamisia maan alla ja päällä.Jos ulkona sataa, kannattaa suunnata Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan, jossa voi nauttia trooppisista treffeistä keskellä pimeää vuodenaikaa! Kuva: Ella Karttunen / Museokortti

Trooppiset treffit Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa

Museokortilla pääsee myös treffeille Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan, joka on Luonnontieteellisen keskusmuseon Luomuksen yksi kolmesta yleisökohteesta. Tässä kiehtovassa kasvikohteessa vietä unohtumattomat treffit, joissa voi ihailla monenkirjavia kasveja ja nauttia tropiikista.

Puutarha on auki ympäri vuoden, ja sen kasvihuoneissa pääsee tropiikin lämpöön mihin vuodenaikaan vain. Näillä treffeillä voit johdattaa seuralaisesi läpi sademetsän kohti savannia ja aavikkoa ja päätyä palmujen alle tai lummealtaan reunalle.

Kasvihuoneiden lämpötila vaihtelee 15–25°C asteen välillä. Jos siis menet treffeille tähän trooppiseen museokohteeseen, muista jättää villapaitasi naulakkoon.


Syksyinen Suomenlinna on romanttinen treffikohde. Suomenlinnassa Museokortti käy peräti viiteen museoon. Kuva: Arttu Kokkonen / Suomenlinnan hoitokunta


Saaristoromantiikkaa Suomenlinnassa

Miltä kuulostaisi museotreffit saaressa? Museokortti on pääsylippusi Suomenlinnassa peräti viiteen kohteeseen: Suomenlinna-museoon, Suomenlinnan Lelumuseoon, Ehrensvärd-museoon, Sotamuseo Maneesiin ja sukellusvene Vesikkoon.

Suomenlinna-museon perusnäyttely esittelee linnoituksen yli 260-vuotisen historian vaiheita. Lelumuseo on suloinen Suomenlinnan helmi: vaaleanpunainen unelmatalo, jossa pääsee tutustumaan vanhoihin leluihin. Ehrensvärd-museossa tutustut linnoituksen perustajan Augustin Ehrensvärdin 1700-luvun aateliskotiin. Sotamuseo Maneesissa voi tutustua Suomen puolustusvoimien historiaan ja Sukellusvene Vesikko on entisöity suomalainen sukellusvene 1930–1940-luvuilta.

Haasta treffiseuralaisesi kiertämään kanssasi kaikki Suomenlinnan museot! Voitte testata museokierroksen jälkeen, kumpi muistaa enemmän nippelitietoa näyttelyistä. Treffi-iltaa voi jatkaa myös romanttisella kävelyllä Suomenlinnan poluilla nauttien kauniista merimaisemista.

Suurin osa Suomenlinnan museoista avautuu päivittäiseen vierailuun kesäkaudeksi. Linnoituksen päämuseo Suomenlinna-museo ja Sotamuseo Maneesi ovat avoinna ympäri vuoden


Helsingin Taidehallin rakennus hurmaa jo kaukaa. Kuva: Patrik Rastenberger / Helsingin Taidehalli

Helsingin Taidehallin tunnelmaa Töölössä

Helsingin kauneimmaksi kutsuttu näyttelytila, Helsingin Taidehalli, sijaitsee Töölössä. Taidehallissa on esillä nykytaidetta ja designia. Tässä upeassa museotilassa vietät tunnelmalliset treffit, joissa pääsee ihastelemaan treffikumppanin lisäksi myös museorakennusta. Helsingin taidehalli on nimittäin arkkitehtuurin helmi ollessaan 1920-luvun uusklassismin keskeisimpiä edustajia Suomessa.

Julkisivultaan vaaleanpunainen museorakennus hurmaa jo kaukaa, ja ovien avautuessa aukeavat vaaleat ja valoisat tilat, joihin luonnonvaloa tuovat kauniit ikkunat. Portaikon kasettikatto kiinnittää myös huomion koristeellisuudellaan.Mietitkö mitä antaa kumppanille vuosipäivälahjaksi? Museokortti on myös loistava hää- tai vuosipäivälahja! Se tarjoaa yhteistä tekemistä ja virikkeitä parisuhteelle koko vuodeksi.

Muista myös nämä ihastuttavat museot suunnitellessasi treffejä pääkaupunkiseudulla:

  • Helsingin kaupunginmuseo: Hakasalmen huvila. Viehättävässä Hakasalmen huvilassa voi tavoittaa muiston empire-ajan huvila-arkkitehtuurista. Huvilassa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä.
  • Helsingin observatorio. Tähtitorninmäellä olevassa Helsingin observatorio toimii nykyisin Helsingin yliopistomuseoon kuuluvana tähtitieteen yleisökeskuksena. Observatoriossa pääset matkalle valovuosien taakse, ja sen näyttelyt avaavat näkymiä avaruuden ihmeisiin.
  • Villa Gyllenberg. Koti- ja taidemuseo Villa Gyllenberg sijaitsee kauniissa luonnonympäristössä Helsingin Kuusisaaressa. Museo esittelee Ane ja Signe Gyllenbergin taidekokoelmaa heidän entisessä kodissaan.
  • Gallen-Kallelan museo. Gallen-Kallelan Museossa kaunis miljöö ja ainutlaatuinen arkkitehtuuri tarjoavat upeat puitteet museokäynnille. Museo esittelee vaihtuvissa näyttelyissään muun muassa Akseli Gallen-Kallelan ja hänen aikalaistensa taidetta.
  • Espoon kaupunginmuseo: Saaristomuseo Pentala. Saaristomuseo Pentala tarjoaa saaristotunnelmaa ja luonnonrauhaa vanhalla kalastajatilalla Espoonlahden saaristossa. Saaristomuseossa tutustutaan saaristoelämän moniin puoliin asumisesta ja työnteosta huvilaelämään ja vapaa-ajan viettoon.
 

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp