9.2.2024

Lhde museotreffeille – katso vinkit Helsingin parhaisiin treffikohteisiin!

Etsitk tekemist treffeille? Mit jos menisitte museoon kumppanisi tai treffikumppanisi kanssa? Kuva: Ella Karttunen / Museokortti.

Helsinki pursuaa ihastuttavia Museokortti-kohteita, jotka ovat oivallisia treffipaikkoja! Kokekaa yhdessä ainutlaatuisia elämyksiä vaikuttavissa museorakennuksissa ja tunnelmallisissa miljöissä. Kokosimme Helsingin parhaat treffikohteet, joihin voit suunnitella seuraavan treffipäiväsi uuden tuttavuuden tai tutun kumppanisi kanssa.

Oletko koskaan viettänyt treffipäivää museossa? Monet museot tarjoavat upeat treffipuitteet – olit sitten tutustumassa uuteen tuttavuuteen tai haet piristystä vanhaan parisuhteeseen.

Lähde ensitreffeille tunnelmalliseen Helsingin taidehalliin, kiehtovaan Amos Rexiin tai arkkitehtonisesti vaikuttavaan Hakasalmen huvilaan. Helsingin keskustan monet museot sijaitsevat lähietäisyydellä toisistaan, joten voitte yhdistää vaikka useammankin museovierailun yhdelle päivälle.

Museot ovat myös loistava treffipaikka jännittäjille: ympärillä olevat teokset herättävät taatusti aiheita keskusteluun, eikä hiljaisia hetkiä tarvitse pelätä. Kävely ja kiertely myös rentouttavat tilannetta ja voitte näyttelykierroksen jälkeen istahtaa museokahvilaan jatkamaan tutustumista.

Osta Museokortti


Kuva: Usva Torkki / Museokortti.

Viehättävä Ateneum toimii aina

Ateneumin taidemuseo on varma valinta treffipaikaksi. Taiteen kotina jo vuodesta 1888 toiminut Ateneum tarjoilee taidetta 1700-luvulta moderniin. Keskeinen sijainti, upea arkkitehtuuri ja kiinnostavat näyttelyt luovat oivat puitteet treffeille. Tutustumisen lomassa voitte inspiroitua ympäröivästä taiteesta ja jakaa toistenne kanssa näkemyksiä yhteisestä kokemuksestanne.

Istahtakaa näyttelykierroksen jälkeen kolmannen kerroksen ihastuttavaan Café Höijeriin ja jatkakaa tutustumista kuuman kupposen äärellä.
Lue lisää >

Kuva: Ella Karttunen / Museokortti.

Sukeltakaa yhdessä luonnon ihmeisiin

Onko sinulla lapsuudenmuistoja Luonnontieteellisestä museosta? Mahdollisesti treffikumppanillasikin on! LUOMUS avaa upean miljöön unohtumattomalle treffipäivälle aivan Helsingin ytimessä. Voitte muistella omia kokemuksianne museossa, ihmetellä ryhävalaan valtavaa kokoa tai tutustua dinosauruksiin ja muihin evoluution ihmeisiin.

LUOMUS tarjoaa vaihtuvia näyttelyitä kolmessa eri tilassa, joissa voi seikkailla eri aikakausien äärellä ja luonnon ihmeiden parissa. Lue lisää >
Amos Rex on jo arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen kokemus.

Vierailkaa maanalaisessa Amos Rexissä

Kuulostaako maanalaiset treffit jännittäviltä? Mitä jos suuntaisitte treffikumppanisi kanssa ainutlaatuiseen Amos Rexiin, joka hurmaa urbaanilla otteellaan? Sijainniltaan loistava Museokortti-kohde esittelee vaihtuvissa näyttelyissään uutta, usein teknisesti kokeilevaa ja tiloja haltuunottavaa nykytaidetta. Näyttelyitä nähdään nykytaiteilijoilta tai heidän modernistisilta edeltäjiltään.

Huippusuositun Amos Rexin kiinnostavat tilat tarjoavat upean näyttämön taiteen tarkasteluun. Kohdatkaa toisenne kiehtovan taiteen äärellä! Lue lisää >Helsingin Taidehalli on Töölön helmi


Kuva: Ella Karttunen / Museokortti.

Vietä tunnelmalliset treffit Helsingin kauneimmaksikin kutsutussa näyttelytilassa. Helsingin Taidehalli on Suomen uusklassismin keskeisimpiä edustajia. Rakennus ei ole pelkästään ulkoa upea, vaan myös sisätiloiltaan tyylikäs.

Julkisivultaan vaaleanpunainen museorakennus hurmaa jo kaukaa ja luonnonvaloa sisätiloihin tulvivat kauniit ikkunat ihastuttavat. Lue lisää >


Viehättävä Hakasalmen huvila hurmaa


Hakasalmen huvila on elegantti rakennus, joka kätkee sisäänsä erinomaisen treffipaikan. Rakennus edustaa empire-ajan huvila-arkkitehtuuria, jollaisia Helsingissä on säilynyt vain harva. Museossa järjestetään kiinnostavia vaihtuvia näyttelyitä. Ottakaa suunnaksi pirteän värinen Hakasalmen huvila, joka tarjoaa varmasti ikimuistoisia treffielämyksiä.
Lue lisää >

 
Villa Gyllenberg on vaikuttava rakennus kauniissa miljöössä. Kuva: Villa Gyllenberg.


Ihastelkaa merellisiä maisemia Villa Gyllenbergissä

Miltä kuulostaisi museotreffit merellisissä maisemissa? Villa Gyllenberg tarjoaa upeaa arkkitehtuuria, historiaa ja taidetta upeassa ympäristössä.

Kuusisaaressa sijaitseva Villa Gyllenberg esittelee Ane ja Signe Gyllenbergin taidekokoelmaa heidän entisessä kodissaan. Taidekokoelma koostuu ensisijaisesti suomalaisesta taiteesta 1700-luvulta 1970-luvulle. Ystävänpäivänä avautuva Schjerfbeck ja muoti – taidetta ja pukuhistoriaa 1880–1950 -näyttely esittelee historiallisia pukuja ja maalaustaidetta rinnakkain. Vie treffikumppanisi unelmien treffeille!Vietä ikimuistoinen päivä kumppanisi tai treffikumppanisi kanssa museossa. Kuva: Ella Karttunen / Museokortti.


Muista myös nämä ihastuttavat museot suunnitellessasi treffejä pääkaupunkiseudulla:

  • Helsingin observatorio. Tähtitorninmäellä olevassa Helsingin observatorio toimii nykyisin Helsingin yliopistomuseoon kuuluvana tähtitieteen yleisökeskuksena. Observatoriossa pääset matkalle valovuosien taakse, ja sen näyttelyt avaavat näkymiä avaruuden ihmeisiin.
  • Gallen-Kallelan museo. Gallen-Kallelan Museossa kaunis miljöö ja ainutlaatuinen arkkitehtuuri tarjoavat upeat puitteet museokäynnille. Museo esittelee vaihtuvissa näyttelyissään muun muassa Akseli Gallen-Kallelan ja hänen aikalaistensa taidetta.
  • Didrichsenin taidemuseo. Helsingin Kuusisaaressa sijaitseva vuonna 1965 perustettu taidemuseo on taiteilijapariskunnan entinen koti.
 

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp