16.6.2023

Kustaa Saksi, Tom of Finland, Edelfelt – katso museokesän vetonaulat!


Helsingissä sijaitsee maamme suurimmat museot, joiden kesänäyttelyissä pääsee tutustumaan aikamme ikonisiin taiteilijoihin. Yksi näyttelykesän ehdottomista vetonauloista on taiteilija ja suunnittelija
Kustaa Saksin näyttely Designmuseossa.

Ateneum puolestaan esittelee läpileikkauksen rakastetun Albert Edelfeltin tuotantoon ja Kiasmassa nähdään maailman tunnetuimpiin suomalaistaiteilijoihin kuuluvan Tom of Finlandin elämää ja tuotantoa esittelevä näyttely.Kustaa Saksin seinävaatteissa väreilee migreeniharhoja ja hallusinaatioita. Designmuseon näyttely on todennäköisesti yksi Helsingin kesänäyttelyiden vetonauloista, Kuva: Designmuseo.

Kustaa Saksi: Rajamailla

Designmuseo | 5.5.–15.10.2023

Yksi Helsingin näyttelykesän ehdottomista vetonauloista on taiteilija ja suunnittelija Kustaa Saksin näyttely Designmuseossa. Rajamailla-näyttely esittelee Saksin jacquard-tekniikalla kudottuja vaikuttavia seinävaatteita ja tekstiiliteoksia vuosilta 2013–2023.

Kustaa Saksi (s. 1975) tuo teoksissaan näkyväksi oman kokemuksensa aurallisen migreenin aiheuttamista näköharhoista sekä unen ja valveen rajalla ilmeneviä hallusinaatioista.
Lue lisää >Kiasman suurnäyttelynä nähdään Tom of Finlandin pitkää uraa esittelevä kokonaisuus. .Kuva: Kiasma.

Tom of Finland

Nykytaiteen museo Kiasma,
Helsinki | 28.4.–29.10.2023

Maailman tunnetuimpiin suomalaistaiteilijoihin kuuluva Tom of Finland on kuuluisa omaleimaisesta tyylistään ja ikonisista kuvistaan. Näyttely kattaa Touko Valio Laaksosen (1920–1991) kuuden vuosikymmenen mittaisen uran.

Taiteilijan matkaa esitellään teoksissa esiintyvien hahmojen, kuten metsuri, motoristi, toimistotyöläinen, sotilas ja poliisi, kautta.
Lue lisää >
Koe kesälomallasi uudistunut Ateneum ja suosittu Edefelt-näyttely. Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Pakarinen

Albert Edelfelt

Ateneumin taidemuseo | 5.5.–17.9.2023

Albert Edelfelt matkusteli elämänsä aikana useissa Euroopan maissa sekä asui pitkään Pariisissa, jossa hän tutustui moniin aikansa johtaviin taiteilijoihin, kulttuuri- ja tiede-elämän merkkihenkilöihin sekä taiteen keräilijöihin ja taidekauppiaisiin. Ateneumin uudessa näyttelyssä tutustutaan yhteen Suomen tunnetuimmista ja rakastetuimmista taiteilijoista kansainvälisestä näkökulmasta.
Lue lisää >


Helsinki Biennaali tarjoaa nykytaide-elämyksiä Vallisaaressa ja HAMissa

Helsinki Biennaali

HAM Helsingin taidemuseo | 11.6.–17.9.2023

Joka toinen vuosi toistuva kansainvälinen Helsinki Biennaali tuo nykytaide-elämyksiä Helsingin Vallisaareen, HAMiin ja eri puolille kaupunkia.

Vuoden 2023 Helsinki Biennaalin teema Uusia suuntia voi syntyä viittaa vaihtoehtoiseen tapaan elää maailmassa, ymmärtää sitä sekä kuvitella muita mahdollisia tulevaisuuksia. Teokset käsittelevät muun muassa ympäristötuhoa, poliittisia konflikteja ja teknologisen kehitystä.
Lue lisää >


Muista myös nämä suosikkinäyttelyt


 

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp