8.12.2021

Katso parhaat ideat talven reissuihin Museokortin matkavinkeist – lhiretki, kaupunkilomia ja reissuja kotimaassa

Aina ei tarvitse lhte kauas pstkseen lomatunnelmiin. Museokortin matkavinkeist lydt ideoita talven kotimaanmatkoille sek lhilomille vaikkapa omassa kotikaupungissa. Kuvat: Ella Karttunen & Mirkka Pihlajamaa.

Ota ilo irti talvesta rennolla viikonloppumatkalla, tee vaivaton irtiotto omassa kotikaupungissa tai löydä kulttuurikohteet pohjoisen hiihtoreissuille. Katso parhaat ideat talven kotimaanmatkoihin Museokortin matkavinkeistä. Museokortilla saat pääsyn yli 300 museoon sekä etuja hotelleista ja ravintoloista.

Museokortin matkavinkeistä löydät ideoita matalan kynnyksen lähiretkiin, kulttuurintäyteisiin kaupunkilomiin ja pidemmille reissuille kotimaassa. Lähde vaikkapa virkistävälle jouluostosmatkalle kaupunkiin tai kierrä Lapin kaikki museot.

Poimimme tähän artikkeliin tärppejä talven reissuille matkavinkeistämme. Kolmenkymmenen valmiiksi suunnitellun kulttuurikierroksen joukosta löydät esimerkiksi päivän tai viikonlopun mittaisia reissuideoita niin taiteen, historian kuin luonnonkin ystäville. Kierrokset kokoavat yhteen kiehtovimmat museot, luontokohteet sekä tunnelmalliset hotellit ja ravintolat.

Katso matkavinkit

Onko edessä ajomatka mökille tai pohjoisen hiihtoladuille? Matkavinkkien avulla voit suunnitella oman reittisi ja hakea museot ajomatkasi varrelle. Pysähdy virkistävien näyttelyjen äärellä, herkuttele museokahvilassa ja hanki hauskat tuliaiset museokaupasta.

Suunnittele reittisi


Museokortilla pääsy yli 300 museoon sekä etuja majoituksista ja ravintoloista

Museokortti on verraton reissukaveri kotimaassa. Saat sillä pääsyn yli 300 museoon sekä matkantekoa helpottavia etuja, kuten alennuksia hotelleista ja ravintoloista.

Voimassaolevat edut löydät tarkastelemalla kulttuurikierrosten esittelysivuja tai katsomalla kaikki Museokortti-edut täältä. Suunnittele talven matkasi nyt ja varaa majoitukset Museokortti-eduilla ennakkoon! Katso kaikki edut >


Löydä uusia puolia tutuista kaupungeista – uppoudu kotimaan kulttuurielämyksiin matalan kynnyksen kaupunkilomallaKaupunkilomia on helppo tehdä vaikkapa oman kodin lähettyvillä! Lähde päiväretkelle kotikaupungissa tai tutustu naapurikaupungin kulttuurikohteisiin kätevästi Museokortilla. Kuva: Ella Karttunen.

Viileimmät vuodenajat tarjoavat hyvän syyn vetäytyä sisätiloihin puhuttelevien näyttelyiden äärelle. Kaupunkikulttuurin ystäville matkavinkit tarjoaa ideoita vaivattomiin lomamatkoihin sekä lähiretkiin olipa aikaa päivän, viikonlopun tai pidemmänkin reissun verran.

Lomailla voi myös omassa kotikaupungissa tekemällä päiväretkiä uusiin kohteisiin ja näyttelyihin.


Historiallinen Turku on tunnelmallinen vierailukohde kaikkina vuodenaikoina. Vieraile rakastetussa Turun linnassa sekä muissa historiakohteissa ja löydä unohtumattomat taide-elämykset kaupungin monipuolisissa museoissa. Kuva: Mirkka Pihlajamaa.

TURKU

Astele vuosisatojen takaiseen kaupunkiin ja nauti Turun taidemuseoista! Turku on mitä mainioin minilomakohde kaupunkikulttuurin, taiteen ja historian ystäville. Kierrä kaikki kohteet tai poimi rusinat pullasta – Turussa riittää nähtävää useammallekin vierailulle.

Turku, taiteen ystävän tyyssija

Unelmien kulttuuripäivä Turussa odottaa – klassikkoja, nykytaidetta ja musiikkia! Tutustu Turun monipuolisiin taidemuseoihin ja uppoudu taiteen kiehtovaan maailmaan. Tämä kierros ruokkii nälkäisimmätkin kulttuurin ystävät. Katso kierros ->

Aikamatkailua Aurajoen rannoilla

Monta ikonista maamerkkiä yhden joen varrella. Suomen vanhimman kaupungin ja samalla koko maan historian eri vaiheisiin tutustuu helposti Turun Aurajokea seuraamalla. Katso kierros ->

Majoitusetusi Museokortilla Turussa:

Laivahostel S/S Bore | -10 % majoituksesta. Vietä unohtumaton hostelliyö museolaivassa! Vanhan risteilyaluksen charmia ja tunnelmaa Forum Marinumin ja Turun linnan läheisyydessä.

Hotel Kakola, Turku | -10 % majoituksesta. Turun kaupunkilomien jännittävimmän majapaikan löydät Hotel Kakolasta. Turun entiseen lääninvankilaan rakennetussa boutique-hotellissa näet yhä merkkejä alueen kiehtovasta historiasta.
Pääkaupunkiseutu tarjoaa runsaasti nähtävää minilomille ja päiväretkille myös kaikista pimeimpänä vuodenaikana. Museokortilla pääset lähes 50 kohteeseen Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Katharina Grossen räiskyvä näyttely Helsingin taidemuseo HAMissa on esillä 23.1.2022 saakka. Kuva: Ella Karttunen / Museokortti.

PÄÄKAUPUNKISEUTU

Taidetta, designiä, tiedettä, tähtiä, historiaa, kuuluisia koteja, arkkitehtuuria, katutaidetta... Pääkaupunkiseudun museot tarjoavat nähtävää jokaiseen makuun. Helsingin, Espoon ja Vantaan kulttuurielämykset ovat helposti saavutettavissa julkisilla liikennevälineillä. Pääkaupunkiseudun museoista löydät myös useita hurmaavia kahviloita ja ravintoloita.

Historian merkkipaaluja Helsingissä

Poliittisten ratkaisujen päänäyttämöitä ja suurta urheilujuhlan tuntua! Tee aikamatka Suomen tarinaan, koko kansakuntaa koskettaneisiin tapahtumiin ja menneiden vuosisatojen arkiseen elämään. Katso kierros ->

Helsingin taidehelmet kaupungin sykkeessä

Miksi kokea vain yksi taidemuseo, kun voi kiertää monta? Helsingin keskusta on jokaisen taiteen ystävän paratiisi! Suuret taidemuseot sijaitsevat kaupungin sykkeessä vain kivenheiton päässä toisistaan. Tämä museokierros onkin parhaimmillaan kävellen, nauttien tunnelmallisesta pääkaupungistamme ja sen taideantimista. Katso kierros ->

Suomenlinnan kulttuuriaarteet

Unescon maailmanperintökohde Suomenlinna on kulttuuriaarre, joka sijaitsee vain lyhyen merimatkan päässä Helsingin keskustasta. Suomenlinna on myös ainutlaatuinen museosaari. Nappaa Museokortti matkaan ja tutustu tähän arvokkaaseen historia- ja kulttuurikohteeseen. Katso kierros ->

Arkkitehdin silmin Laajalahden laitamilla

Pitstoppina museo! Tee kierros pääkaupunkiseudun merellisissä maisemissa, nauti upeiden kohteiden taide- ja historiatarjonnasta sekä museokahviloiden antimista. Tämä kierros on parhaimmillaan pyöräillen, mutta viileämmillä talvikeleillä sen voi toteuttaa myös julkisilla tai omalla autolla. Katso kierros ->


Museokortti-etuja majoituksista ja herkkuhetkistä:

Cafe Zoceria Tarvaspää & WeeGee, Espoo | Lasi kuohuvaa ja macaron 7 €. Gallen-Kallelan museon ja Näyttelykeskus WeeGeen yhteydessä sijaitsevat kahvilat kutsuvat museokävijät herkullisten tarjoilujen äärelle.

Ravintola Fame, Helsinki | -10 % alennus ruoka-annoksista ja kahvilatuotteista tai päivän suosikkiannos 10,90. Suomalaista ruokaa ja musiikkia Musiikkimuseo Famen yhteydessä sijaitsevassa rennossa ravintolassa. Löydät Famen Pasilan aseman yhteydestä Triplan kauppakeskuksesta.Museokortilla pääset 15 museoon Tampereella. Koe teollisuuskaupungin historia, mielikuvitukselliset kohteet ja puhuttelevat taidenäyttelyt! Tampereen reissuun yhdistät helposti myös muut lähiseutujen museot, kuten Serlachius-museot Mänttä-Vilppulassa, Kimmo Pyykkö -taidemuseon Kangasalla ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin Sastamalassa. Kuva: Marjo Vänttinen.

TAMPERE

Tampere tarjoaa kaupunkilomailijalle uniikkeja kokemuksia ja rentoa tunnelmaa. Museoiden näyttelyissä tutustut mielikuvituksellisiin teemoihin aina muumeista peleihin sekä vakoiluun - unohtamatta kaupungin kiehtovaa teollisuushistoriaa sekä upeita taidenäyttelyitä.

Tampereen seudun sykähdyttävät taide-elämykset

Taiteen ystävillä on lukuisia syitä matkata Tampereen seudulle. Alueen taidemuseot ovat vertaansa vailla: nykytaidetta, klassikoita, satumaailmaa ja arkkitehtonisia helmiä. Tällä kierroksella matkaat taiteen mukana eläväisestä Tampereen keskustasta Mäntän metsäisiin järvimaisemiin. Katso kierros ->

Näköalapaikkoja teollisuuskaupungin historiaan

Tammerkosken törmän punatiilinen teollisuusmiljöö on tunnettu suomalainen kansallismaisema. Tutustu Tampereella tarinoihin tiiliseinien taustalla ja sukella ensimmäisen suomalaisen teollisuuskaupungin kiehtovaan historiaan. Katso kierros ->


Koe Jyväskylän monipuolinen kulttuuritarjonta ja helposti saavutettavat luontokohteet. Kuva: Visit Jyväskylä Region / Jukka Paakkinen.

Kaupunkikulttuuria luonnon helmassa Jyväskylässä

Jyväskylä on verraton yhdistelmä kaupunkikulttuuria, upeita harjumaisemia ja joka puolella siintäviä järviä. Alvar Aalto -kohteistaan tunnettu kaupunki lähiseutuineen tarjoaa paljon nähtävää kaikkina vuodenaikoina. Katso kierros ->

Etusi Museokortilla: Urban Hotel Verso, Jyväskylä | -20 % alennus majoituksesta. Hotel Verson viihtyisä majoitus ja yksi Suomen herkullisimmista aamiaisista kruunaa Jyväskylän kaupunkiloman. Katso varausohjeet täältä.


Leppoisa miniloma Kuopiossa

Kuopion vaikuttava museotarjonta antaa sopivasti elämyksiä vaikkapa viikonlopun mittaiselle lomalle. Majoitu mukavasti, nauti alueen herkkuja sekä pulahda Kallaveteen paikallisella saunakeitaalla. Katso kierros ->

Etusi Museokortilla: Boutique Hotel Sawohouse, Kuopio | -10 % majoituksesta, lounaasta, kahviotuotteista ja a la carte -listalta. Pieni ja hyväntuulinen Sawohouse toivottaa Kuopion vierailijat lämpimästi tervetulleeksi. Etu majoituksesta voimassa 31.12.2021 saakka, katso varausohjeet täältä.


Rentoudu Saimaan alueen ja Lapin luonnonläheisissä kulttuurikohteissaRovaniemen Arktikum on loistava lähtöpiste pohjoisen reissulle - tutustu arktiseen luontoon ja kulttuureihin kätevästi saman katon alla. Kuva: Ella Karttunen / Museokortti.

Talven pidemmillä lomilla kannattaa ottaa suunta Lappiin tai Saimaan ympäristöön. Molemmat alueet tarjoavat paljon koettavaa niin museoiden sisätiloissa kuin luonnon helmassa myös talvisin.

Seikkailu lumoavassa Lapissa

Lapin laajojen erämaiden liepeillä kohtaa ainutkertaisia kulttuurielämyksiä. Taianomainen pohjoinen ulottuvuus on läsnä kaikkialla: taiteessa, tieteessä, historiallisissa tarinoissa ja lumoavassa luonnossa. Koe pohjoisen museot Lapin hiihtomatkalla tai laskettelureissulla. Katso kierros ->

Kulttuurielämyksiä Saimaan rannoilla

Koe toinen toistaan upeampia kokemuksia Saimaan liepeillä: Punkaharjun kansallismaisemista jylhään Olavinlinnaan, leppoisaan Kuopioon, Varkauden kiehtovaan teollisuuskaupunkiin ja omaleimaiseen Mikkeliin. Katso kierros ->

Etusi Museokortilla: Boutique Hotel Sawohouse, Kuopio | -10 % lounaasta, kahviotuotteista ja a la carte -listalta. Katso kierroksen kaikki edut täältä.


Heureka, Turun linna, Muumimuseo… runsaasti mukaansatempaavaa tekemistä koko perheen reissuille!LUOMUS - Luonnontieteellinen museo on kaikenikäisten suosikkikohde. Museossa pääset tutustumaan mm. dinosauruksiin ja ällistelemään ryhävalaan valtavaa kokoa. Kuva: Ella Karttunen.

Museot tarjoavat valtavasti hauskaa tekemistä ja nähtävää koko perheelle. Voit matkata kehärataa pitkin taidemuseo Artsista Tiedekeskus Heurekaan Vantaalla, kertomusten kyydissä Tampereella, dinosaurusten maailmaan Helsingissä tai Turun linnan historian pyörteisiin.

Kehärataa pitkin taiteesta tieteeseen

Bongaa katutaidetta, uppoudu universumiin, matkaa ajassa jopa 10 000 vuotta taaksepäin ja astele nostalgisen matkustajakoneen käytävillä. Hyppää lähijunaan ja löydä Vantaan helmet kehäradan varrelta! Katso kierros ->

Koko perheen kulttuuriretki Turussa

Vietä perheen kanssa laatuaikaa Turun museokohteissa, joissa viihtyvät niin perheen pienimmät kuin varttuneemmatkin museokävijät. Tällä museokierroksella riittää hauskaa nähtävää ja koettavaa koko viikonlopuksi. Katso kierros ->

Lomapuuhaa pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudun museot tarjoavat hauskoja elämyksiä, oivalluksia ja runsaasti nähtävää koko perheelle. Löydä kivaa tekemistä lomamatkan jokaiselle päivälle tai nouki sopivimmat lyhemmille retkille. Katso kierros ->

Kertomusten kyydissä Tampereella

Mielikuvituksellisia museokohteita faktan ja fiktion ystäville! Tällä kierroksella kuljet tarinasta toiseen muumien, vakoilun, pelien sekä taiteen mukana. Katso kierros ->


Hyödynnä Museokortti-etusi:

Hotel Kakola, Turku | -10 % majoituksesta. Entiseen lääninvankilaan rakennetussa boutique-hotellissa näet yhä merkkejä alueen kiehtovasta historiasta. Katso varausohjeet täältä.

Laivahostel S/S Bore | -10 % majoituksesta. Vietä unohtumaton hostelliyö museolaivassa! Vanhan risteilyaluksen charmia ja tunnelmaa Forum Marinumin ja Turun linnan läheisyydessä.


Katso kaikki matkavinkit: museot.fi/matkavinkit >


Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp