20.11.2023

Museokortilla hotellietuja ympri Suomen – nappaa kortti taskuun ja rentoudu lhilomalla!

Tee vaivaton lhireissu ja rentoudu arjen keskell! Museokortilla koet satoja kulttuurielmyksi kotimaassa. Majoituseduilla yvyt edullisemmin mm. Helsingiss, Turussa, Kittilss, Tampereella, Vaasassa ja Noormarkun ruukissa. Kuvat: Ella Karttunen, Hotel Levi Panorama, Ahlstrmin ruukki.

Tiesitkö, että Museokortin omistajana yövyt edullisemmin kotimaan reissuillasi? Ota Museokortti reissukaveriksi ja nauti talven lähimatkoista: saat pääsyn 370 museoon ja alennusta 20 hotellista ympäri Suomen. Tutustu etuihin ja suunnittele talven irtiottosi nyt!

Lähimatkailu kotimaassa on vaivatonta ja edullista, sillä uutta koettavaa voi löytää vaikkapa naapurikaupungista. Kokeile tänä talvena viikonloppulomaa Turussa, reissua idylliseen ruukkiin tai poikkea pohjoisen hiihtoladuilta museoon.

Museokortilla saat paitsi pääsyn 370 museoon, myös kymmeniä etuja kotimaan reissuillesi. Kokosimme tähän artikkeliin vinkkejä majoituseduista, joita saat hotelleista eri puolilla maata. Katso myös ravintolaedut ja museokauppojen ja -kahviloiden tarjoukset.

Katso kaikki edut


Museokortilla koet talven kiinnostavimmat näyttelyt, kotimaan suosikkinähtävyydet ja paikalliset helmet. Uusia ideoita kotimaan reissuille löydät Museokortin matkavinkeistä. Voit myös selata Museokortti-kohteita kartalla tai hakea museoita matkallesi reittioppaasta.


Tutustu hotellietuihin ja suunnittele talven lähimatkasi nyt!Oletko jo suunnitellut tulevan talven lähimatkat? Uudella Museokortti-edulla yövyt edullisemmin GreenStar-hotelleissa Vaasassa, Lahdessa, Jyväskylässä, Joensuussa ja Oulussa. Kuva: GreenStar Hotels

GreenStar Hotels: -15 % majoituksesta

Jyväskylä, Lahti, Vaasa, Oulu, Joensuu | Etu on voimassa vuoden 2024 loppuun asti.

GreenStar Hotels on kotimainen ekologinen kaupunkihotelliketju ja Suomen ensimmäinen hiilineutraali hotelliketju. Viisi hotellia sijaitsevat Joensuussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Vaasassa ja Oulussa. Mutkattoman majoituksen ohella pääset nauttimaan maittavasta aamiaisesta. Tutustu kaupunkien museotarjontaan kartalla ja suunnittele talven viikonloppureissut!

Lue lisää varaa majoitus etuhintaan >The Folks Hotel sijaitsee rouhealla Konepajan alueella Pasilan rautatiaseman läheisyydessä Vallilassa. Kuva: The Folks Hotel Konepaja.

The Folks Hotel Konepaja: -10 % päivän majoitushinnasta

Helsinki | Etu on voimassa 31.12.2024 asti

VR:n vanhassa rakennuksessa sijaitseva The Folks Hotel Konepaja on viihtyisä hotelli keskeisellä sijainnilla. Kävele läheiseen Musiikkimuseo Fameen tai nappaa ratikka Helsingin keskustan museoelämyksiin – Folks Hotel Konepajasta pääset kätevästi pääkaupunkiseudun kulttuuritarjonnan äärelle.

Lue lisää ja varaa majoitus etuhintaan >Hotel Kakola tarjoaa viihtyisää majoitusta historiallisessa miljöössä. Hotellin käytävillä ja paksujen muurien katveessa voi yhä aistia alueen vankilamenneisyyden. Kuva: Hotel Kakola.

Hotel Kakola: -10% majoituksesta

Turku | Etu voimassa toistaiseksi

Hotel Kakola on Turun pahamaineisella Kakolanmäellä sijaitseva yksityinen boutique-hotelli. Ainutlaatuisen historian omaava hotelli on tunnelmallinen majoituskohde Turun museokierroksille. Hotellin lähistöltä löydät muun muassa keskiaikaisen Turun linnan ja merikeskus Forum Marinumin. Muut Turun museokohteet ovat lyhyen kävely- tai bussimatkan päässä.

Lue lisää ja varaa majoitus etuhintaan >Hotelli Verso sijaitsee keskeisellä paikalla Jyväskylän keskustassa. Perheomisteinen hotelli tarjoilee viihtyisää majoitusta ja maankuulun aamiaisen. Kuva: Urban Hotel Verso.

Hotel Verso: -15% majoituksesta

Jyväskylä | Etu voimassa toistaiseksi

Jyväskylän kaupunkiloman kruunaa Hotel Verson viihtyisä majoitus ja yksi Suomen herkullisimmista aamiaisista. Versosta tutustut helposti Jyväskylän museotarjontaan, kuten uuteen Aalto2-museokeskukseen ja Jyväskylän taidemuseoon, joissa nähdään tänä syksynä valokuvataiteilija Elina Brotheruksen laaja näyttelykokonaisuus.

Lue lisää ja varaa majoitus etuhintaan >Näyttävissä tunturimaisemissa sijaitseva Hotel Levi Panorama tarjoaa upeat puitteet Lapin reissuille. Kuva: Hotel Levi Panorama.

Hotel Levi Panorama: -15 % päivän hinnasta

Kittilä | Etu voimassa 31.8.2024 asti

Vietä yö tunturissa kaikilla mukavuuksilla – Levin ainoasta rinnehotellista avautuu upeat maisemat! Kittilässä yhdistät talviaktiviteetit uniikkeihin museoelämyksiin. Tutustu saamelaiskulttuurin hotellin vieressä sijaitsevassa Samilandissa ja kuvataiteilija Reidar Särestöniemen elämään Särestöniemi-museossa.

Lue lisää ja varaa majoitus etuhintaan >Nauti ruukkimiljöön rauhallisesta tunnelmasta Noormarkussa. Ahlströmin ruukki on kokonaisvaltainen elämys, joka hemmottelee matkailijoita viihtyisällä majoituksella, lähiruoalla ja kulttuuritarjonnalla. Kuva: Ahlströmin ruukki.

Ahlströmin Ruukki: -15 % majoituksesta

Noormarkku | Etu voimassa 17.12.2023 asti

Yövy historiallisessa ruukissa keskellä maalaismaisemaa. Persoonalliset majoitustilat, lähiruoan ystäviä hemmotteleva ravintola ja ainutkertainen miljöö houkuttelevat vierailulle kaikkina vuodenaikoina. Ahlströmin ruukki on myös Museokortti-kohde. Voit tutustua ruukin museoihin ja alueeseen opastetuilla kierroksilla. Myös Porin museot ovat lyhyen ajomatkan päässä.

Lue lisää ja varaa majoitus etuhintaan >Kodikas Sawohouse on leppoisa majapaikka Kuopion keskustan liepeillä. Kuva: Sawohouse.

Sawohouse: -10 % majoituksesta

Kuopio | Etu voimassa 31.12.2023 asti

Pieni, hyväntuulinen ja kodikas Sawohouse toivottaa Kuopion vierailijat lämpimästi tervetulleeksi. Vietä leppoisa kulttuuriviikonloppu Kuopion museoelämysten parissa ja yövy viihtyisässä hotellissa kaupungin laitamilla.

Lue lisää ja varaa majoitus etuhintaan >Metroaseman vieressä sijaitseva Hotel Matts tarjoaa majoitusta Espoon Matinkylässä. Kuva: Hotel Matts.

Hotel Matts: -15 % majoituksesta

Espoo | Etu voimassa 31.8.2024 asti

Kuinka hyvin tunnet Espoon museot? Hotel Matts sijaitsee hyvien yhteyksien äärellä kauppakeskus Iso Omenan ja metroaseman vieressä. Hotellista käsin tutustut Espoon modernin taiteen museo EMMAan ja muuhun näyttelykeskus WeeGeen tarjontaan, vierailet koko perheen voimin Museo Leikissä ja nautit joulutunnelmasta Talomuseo Glimsissä. Myös Helsingin museot ovat lyhyen metromatkan päässä.

Lue lisää ja varaa majoitus etuhintaan >Salon elektroniikkamuseon läheisyydessä sijaitsevan Hotel Fjalarin tarina kytkeytyy alueelle tärkeään teollisuuteen. Hotellirakennus valmistui vuonna 1974 yksityiskodiksi elektroniikkayritys Saloran perustajalle, kauppaneuvos Fjalar Nordellille. Kuva: Hotel Fjalar.

Hotel Fjalar: - 10 % päivän majoitushinnasta

Salo | Etu voimassa toistaiseksi

Hotel Fjalar on ihastuttava pieni hotelli Salon keskustan tuntumassa, rauhallisella ja vehreällä asuinalueella. Kauppaneuvoksen yksityiskodista hotelliksi muuntautuneen rakennuksen tarina kytkeytyy vahvasti Salon elektroniikkateollisuuteen, johon pääset syventymään läheisessä Salon elektroniikkamuseossa. Koe myös Salon taidemuseo Veturitallin kiehtovat näyttelyt matkallasi.

Lue lisää ja varaa majoitus etuhintaan >Karkkilan ruukki on loistava kohde viikonloppureissuille kaikkina vuodenaikoina. Kuva: Tehtaan hotelli.

Tehtaan hotelli: kahden yön varauksissa toinen yö -30 %

Karkkila | Etu voimassa 31.12.2023 asti

Karkkilan ruukkialue on suosittu kohde viikonloppureissuille. Tutustu alueen tarinaan viikonloppuisin avoinna olevassa Suomen valimomuseossa ja yövy historiaa huokuvassa Tehtaan hotellissa. Tunnelmalliselta ruukkialueelta löydät myös persoonallisen elokuvateatterin, yleisen saunan ja ravintoloita.

Lue lisää ja varaa majoitus etuhintaan >Vain lyhyen lauttamatkan päässä Helsingin keskustasta sijaitseva Suomenlinna on kotipaikka useille Museokortti-kohteille. Kuva: Suomenlinnan hoitokunta.

Hostel Suomenlinna: -10 % majoituksesta

Helsinki | Etu voimassa toistaiseksi

Tee miniloma maailmanperintökohteeseen ja koe Suomenlinnan talvi! Hostel Suomenlinna on suojellussa, vanhassa kansakoulurakennuksessa sijaitseva majapaikka. Tunnelmallinen Suomenlinna on paitsi upea kesäinen retkikohde, myös ainutlaatuinen museosaari, jolta löydät useita Museokortti-kohteita.

Lue lisää ja varaa majoitus etuhintaan >Tampereen Dream Hostel & Hotelista löydät niin perinteistä hostellimajoitusta kuin hotellihuoneitakin. Kuva: Dream Hostel & Hotel.

Dream Hostel & Hotel: -10 % majoituksesta

Tampere | Etu voimassa 31.12.2023 asti

Tampere on upea kohde viikonloppumatkoille kaikkina vuodenaikoina. Dream Hostelissa yöpyessäsi kierrät helposti Tampereen keskustan kiehtovat museot. Kansainvälistäkin huomiota saanut hyväntuulinen hostelli & hotelli tarjoaa viihtyisää majoitusta aivan kaupungin sykkeessä.

Lue lisää ja varaa majoitus etuhintaan >Valkeakosken Museokortti-kohteiden läheisyydessä sijaitseva Ellilän kievari henkii vanhan ajan maalaistunnelmaa. Kuva: Ellilän kievari.

Ellilän kievari: Museokortilla -10% majoituksesta

Akaa | Etu voimassa toistaiseksi

Miltä kuulostaisi talvinen retki Valkeakosken luonnonläheisiin kohteisiin, kuten Voipaalan taidekeskukseen ja Visavuoren museoon? Suunnittele reissusi nyt ja yövy tunnelmallisessa vanhassa maalaistalossa. Ellilän kievari tarjoaa vierailijoilleen idyllisen miljöön ja kodinomaisen tunnelman.

Lue lisää ja varaa majoitus etuhintaan >Ahvenanmaa mielletään kesäkohteeksi, mutta talvella voit kokea saariston aivan uudella tavalla. Maarianhaminassa sijaitseva Hotel Pommern tarjoaa alennusta Museokortin omistajille. Kuva: Hotel Pommern.

Hotel Pommern: -10 % majoituksesta

Maarianhamina | Etu voimassa 31.12.2023 asti

Merellinen Ahvenanmaa kutsuu seikkailulle! Ota Ahvenanmaan tukikohdaksi viihtyisä Hotel Pommern Maarianhaminan keskustassa. Hotellista kierrät kävellen Maarianhaminan valloittavat Museokortti-kohteet.

Lue lisää ja varaa majoitus etuhintaan >


Katso kaikki Museokortti-edutTutustu myös loppuvuoden näyttelyihin:


Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp