18.5.2022

Yleis nesti lumoavimman linnan – Museokortin erikoispalkinto Olavinlinnalle!

Tuhansien tarinoiden ja monien taistelujen Olavinlinna Savonlinnan edustalla on yksi Suomen tunnetuimmista nhtvyyksist ja vienyt monen kvijn sydmen.

Olavinlinna valittiin yleisöäänestyksessä Suomen kiehtovimmaksi linnaksi ja palkittiin Museokortin erikoispalkinnolla Maarianhaminassa pidetyillä museopäivillä. Yleisö äänesti Olavinlinnan Suomen kiehtovimmaksi linnakohteeksi yli 40 prosentin äänimäärällä.

Museokortin vuoden 2022 erikoispalkinto jaettiin torstaina 18. toukokuuta Suomen museoliiton järjestämässä museogaalassa Maarianhaminassa.

Museokortin vuosittain myöntämä erikoispalkinto myönnettiin eniten yleisöääniä saaneelle linnakohteelle, joka on tarjonnut parhaat vierailukokemukset kävijöilleen. Äänestyksessä oli mukana viisi keskiaikaista linnaa: Olavinlinna, Hämeen linna, Raaseporin linna, Turun linna sekä Kastelholman linna.

Suurimman osan äänistä keräsi kohde, joka upealla sijainnillaan veden äärellä hätkähdyttää kävijän. Tuhansien tarinoiden ja monien taistelujen Olavinlinna Savonlinnan edustalla on yksi Suomen tunnetuimmista nähtävyyksistä ja vienyt monen kävijän sydämen.

”Jo linnaan mentäessä, sillan yli, kiehtova tunne imee sisään ja paikka huokuu menneitä muistoja ja tarinoita.”

”Satumainen, hohtava, jännittävä, houkutteleva, tarinallinen, jykevä, turvaisa. Sininen Saimaa, vihreä luonto, valkoiset pilvet, harmaa kallio. Nauravat lokit, mustat kalat, lennokkaat pääskyt, nuokkuva norppa ja pullisteleva pässi. Jokainen muurin kivi kätkee taakseen rakkauden pihlajan. Ja tervan tuoksu. Ja oopperan tunnelma.”

Museokortin asiakkaat jakoivat muistojaan Olavinlinnasta, joka toimii myös oopperajuhlien näyttämönä. Linnanmuurien sisään kätketyt tarinat ovat jääneet ihmisten mieliin.

"Olavinlinnan kätkeytyy monta kiehtovaa tarinaa. Itselle tarinat ja linna ovat vanhana savonlinnalaisena tuttuja ja olen huomannut niiden jaksavan ihastuttaa uudelleen ja uudelleen."

”Karu kalliosaari keskellä tummaa, virtaavaa vettä on taianomainen ja monet linnaan liittyvät tarut, kuten muurin sisään muuratun neidon kyynelistä kasvanut pihlaja ovat vaikuttavia.”

”Olen käynyt monesti ooperassa Olavinlinnassa ja viehättynyt paikasta. Kun kauniina kesäiltana lähtee oopperasta, aurinko on laskemassa ja Saimaa kimaltelee kaikkialla ympärillä, ei sitä tunnelmaa voita mikään!”


Asiakkaiden kommenteissa painottui kalliosaarella seisovan Olavinlinnan satumainen miljöö sekä kesäiset muistot Savonlinnasta.

”Linnasta huokuu veden äärellä jotain mystistä!”

”Mielenkiintoinen kohde itäisessä Suomessa. Mahtava linna, omassa ylväässä yksinäisyydessään. Joka kerta niin vaikuttava käyntikokemus.”

”Vaikuttavan kaunis ja jylhä veden ympäröimä linna.”

Museokortin kohdetarjonta Ahvenanmaalta Inariin pitää sisällään satoja erilaisia vierailukohteita ja kortilla voi vierailla peräti viidessä keskiaikaisessa linnassa, joiden satumaiset miljööt ja menneiden vuosisatojen tapahtumat tarjoavat koettavaa kaikenikäiselle kävijälle.

Museokortin vuoden 2022 erikoispalkinnolla palkittu Olavinlinna on Suomen kansallismuseon kohde.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp