15.12.2021

Kulttuurielmyksi, yhteinen harrastus vai apua lheiselle? Katso 10 parasta aineetonta lahjaideaa

Kulttuurin ystv voi ilahduttaa esimerkiksi lahjalipulla teatteriin, oopperaan, tanssiesitykseen tai konserttiin. Museokortti tarjoaa vuoden mittaisen kulttuurimatkan yli 300 museoon. Kuva: Ella Karttunen.

Turhien tavaroiden täyttäessä kaapit monet toivovat joululahjaksi jotain aineetonta. Ilahduta läheistäsi lupauksella yhteisestä ajasta, lastenhoitoavulla tai vaikkapa lipulla suosikkiartistin keikalle. Museokortti puolestaan tuo kulttuurielämyksiä koko vuodeksi. Aineeton joululahja on myös vastuullinen vaihtoehto - katso 10 vinkkiä erilaisiin aineettomiin lahjoihin.

1. Museokortista on iloa vuoden jokaiselle päivälle

Museokortin joululahjaksi saava pääsee vuoden mittaiselle kulttuurimatkalle, joka tuo aineettomia elämyksiä aina seuraavaan jouluun asti. Museokortti on hyvä joululahja kenelle vain, sillä jokainen löytää suosikkinsa yli 300 museon näyttelytarjonnasta. Uusien korttien voimassaolo alkaa vasta ensikäynnistä, joten lahjansaaja voi ottaa kortin käyttöön, kun hänelle parhaiten sopii.

Anna joululahjaksi yhteinen museoharrastus! Kulttuurin kokeminen seurassa on aina mukavampaa – suunnitelkaa yhdessä tulevaa kulttuurivuotta. Missä museoissa haluaisitte vierailla ja mitä uutuusnäyttelyitä kokea?

JOULUTARJOUS: Museokortteihin nyt lisäkuukausi kaupan päälle (12+1 kk = 13 kk). Museokortit 13 kuukauden voimassaololla verkkokaupastamme ja museoista 31.12.2021 asti. Osta Museokortti-lahja >


2. Lähimatka tai miniloma kotimaassa on vaivaton tapa kokea uusia elämyksiä

Aina ei tarvitse lähteä kauas päästäkseen lomalle - anna lahjaksi yhteinen matka kotimaassa. Arjen voi katkaista viikonloppulomalla naapurikaupungissa tai kokemalla uusia asioita omalla kotiseudulla. Ideoita elämyksellisiin kotimaanmatkoihin löydät Museokortin matkavinkeistä, joka kokoaa yhteen kiinnostavimmat museot, upeat luontokohteet ja tunnelmalliset ravintolat sekä majoitukset ympäri Suomen.

3. Lahjaksi kulttuuria – teatteri-ilta, museo-opastus tai keikkaliput ensi vuodelle!

Kulttuurin ystävää voi ilahduttaa lahjalippu teatteriin, oopperaan, tanssiesitykseen tai konserttiin. Rakastaako hän elokuvia tai balettia? Onko hän kiinnostunut historiasta, tieteestä tai taiteesta? Yllätä hänet viemällä hänet katsomaan uutta kiinnostavaa esitystä, konserttia tai museon näyttelyopastusta.

4. Tarjoa joululahjaksi apuasi

Miten voisit auttaa läheistäsi? Olisiko lastenhoitoapu tarpeen ja oma aika tervetullutta? Voisitko auttaa viherkasvien hoidossa tai ottaisitko lemmikkieläimet hoitoon tarvittaessa? Vai pyöriikö nurkissa liikaa tavaraa, ja ilahtuisiko hän kodin perusteellisesta siivous- ja kierrätysavusta? Askartele kortti, johon kirjoitat, mitä apua lupaat antaa läheisellesi.

5. Anna tavaraa arvokkaampi lahja – lupaus yhteisestä ajasta

Joululahjassa monelle tärkeintä ei suinkaan ole paketin koko, vaan osoitus välittämisestä. Lupaa lahjaksi yhteistä aikaa tulevalle vuodelle. Lähtekää luontoretkelle lähimetsään, viettäkää hauska lautapeli-ilta tai suunnatkaa museokierrokselle uutuusnäyttelyyn.

6. Lahjoitus hyväntekeväisyyteen on kaunis aineeton lahja

Monien hyväntekeväisyysjärjestöjen kautta voi tehdä erilaisia lahjoituksia hädässä oleville. Lahjoittaa voi esimerkiksi koulutarpeita kehitysmaahan tai tukea katastrofirahoitusta sekä ympäristön suojelua. Lahjoittamalla hyväntekeväisyyteen tuet apua tarvitsevia sekä ilahdutat läheistäsi aineettomasti.


Anna lahjaksi uusi yhteinen harrastus! Yhteinen aika esimerkiksi kulttuurin tai liikunnan parissa parantaa hyvinvointia ja tuo elämään uudenlaisia kokemuksia. Kuva: Ella Karttunen.

7. Lisää aikaa harrastukselle tai uusi yhteinen harrastus

Käykö ystäväsi laulutunteilla, kuntosalilla tai harrastaako hän joogaa? Joululahja voi myös olla läheisen harrastuksen jatkaminen. Pidennä kuntosalijäsenyyttä, jatka Museokortin voimassaoloa tai anna lahjakortti harrastustunteihin. Jos harrastuksia ei ole, aloittakaa yhdessä uusi harrastus esimerkiksi kielikurssilla tai museon taidetyöpajassa. Yhteinen harrastus vaikkapa kulttuurin tai liikunnan parissa parantaa hyvinvointia ja lisää yhteistä aikaa läheisen kanssa.

8. Laatuaikaa ruoan äärellä

Anna ystävälle, kumppanille tai muulle läheiselle lahjaksi lahjakortti suosikkiravintolaanne. Vaihtoehtoisesti voit kokata oman bravuuriateriasi, ja voitte viettää rauhallisen koti-illan, mikä voi olla mukava pysähtyminen arjen keskellä.

9. Opeta ystävällesi uusi taito

Oletko mestari merimiessolmuissa, kansantansseissa tai shakissa? Onko sinulla hallussa huippuruokaresepti? Soitatko kitaraa tai tiedätkö kaiken villasukkien kutomisesta? Opeta ystävällesi lahjaksi uusi taito. Tämä lahja voi olla mitä vain, jonka opettelemisesta hän ilahtuisi. Voit jopa järjestää läheisellesi aiheesta ”kurssin”, jossa tapaatte kerran viikossa tai kuukaudessa harjoittelemisen merkeissä.

10. Rentouttava hetki hemmottelun merkeissä

Kukapa ei kaipaisi pientä hemmotteluhetkeä? Anna lahjaksi hartiahieronta tai laittakaa kurkut silmille kuunnelleen rentouttavaa musiikkia. Vaihtoehtoisesti voit antaa lahjakortin kylpylään tai hierontaan.Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp