17.4.2020

Jaetaan parhaat museomuistomme ja juhlitaan 5-vuotiasta Museokorttia. Kuva: Ella Karttunen

Mikä on paras museomuistosi? – Juhlistetaan Museokortin tulevaa 5-vuotissyntymäpäivää yhdessä muistellen

Museokortti täyttää 5. toukokuuta 5 vuotta. Monella on varmasti paljon hyviä muistoja kulttuurimatkalta Museokortin kanssa. Haluamme juhlistaa 5-vuotiasta Museokorttia jakamalla museokorttilaisten muistoja matkan varrelta.

Nyt kun museoihin ei pääse, on hyvä hetki matkailla muistoissa. Muistellaan parhaita museokokemuksia yhdessä.

Millaisia elämyksiä Museokortti on sinulle mahdollistanut? Mikä on koskettavin näyttelykokemus, upein kulttuuriretki tai mieleenpainuvin museo? Toiko Museokortti säännölliset museotreffit ystävän kanssa? Haetko helpotusta stressiin vierailemalla museossa ruokatunnilla?

Jaa parhaat museomuistosi kuvin tai sanoin meidän kanssamme julkaisemalla Instagramissa, Facebookissa tai Twitterissä muistosi ja liittämällä tunnisteet #museomuisto ja @museokortti julkaisun oheen. Jos sinulla on myös tallessa museomuistoon liittyviä kuvia, lisää kuvia mukaan.

Juhlistamme Museokortin 5-vuotisyntymäpäivää jakamalla museokorttilaisten muistoja matkan varrelta. Tunnisteilla #museomuisto ja @museokortti löytyviä julkaisuja uudelleenjulkaistaan Museokortin kanavissa. Julkaisun yhteydessä mainitaan muiston kertojan etunimi tai sometilin käyttäjänimi.

Voit myös kertoa museomuistosi jutun lopussa olevassa kommenttikentässä.

 

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp
Birgitta Laurikainen

Kävimme työni takia usein myös perheenä museoissa ja näyttelyissä kotikaupungissa ja matkoilla. Tyttäreni ilmoittikin n.4-vuotiaana liikunnallisessa ikävaiheessaan:\" Minä en ole sitten kiinnostunut taidemuseoista!\" Kuitenkin Lahden julistebiennaaliin mennessämme hän innostui sisääntulon pitkistä portaista, ja kipusi innokkaasti niitä pitkin päätyen ylätasanteen lipunmyyntiaulaan. Siellä hän tajusi, mihin olikaan tultu ja kommentoi kovaan ääneen polkien jalkaa:\"Mitä!Onko tämä taas joku sinun typerä näyttelysi, minä en tule tänne!\"Virkailijoilla oli hauskaa...Tyttären kommentista huolimatta kulttuurisiemen oli kylvetty, hänestä tuli historioitsija (ja ahkera näyttelyissä kävijä).

Maya Packalén

Hei!
On niin monia upeita museoelämyksiä Suomessa. Vaikea valita koska monissa on jokin vaikuttava juttu. Yhden voin kuitenkin mainita viimevuosilta
on Mekaanisen musiikin museo Varkaudessa Se räjäytti okulaarit ja sai hengen haukkomaan.Monipuolinen katsaus musiikkihärpäkkeihin kaukaisilta ajoilta oli mahtava kokemus. Värit,äänet,musiikkiesitykset,kaunis paikka ja upeat oppaat monine kielineen. Suosittelen! Sopii myös nuoremmalle väelle ja niille jotka ovat kiinnostuneet musiikilaitteista kuten levysoittimista.

Seppo Torikka

Olipahan mahtava elämys tutustua hienon opastuksen avustamana historiallisen Verlan \"puuhiomoon\", ja sen upeaan luontoympäristöön.
Ex. Sellumies Sepe

Oi niitä aikoja

Vanhat 1900-1970 välisenä aikana julkaistut mainosjulisteet näyttely oli vielä esitelmä niistä. Kyllä niitä julisteita katseli suurella kiinnostuksella. Kyllä ennen osattiin tehdä mainoksia jotka kiinnostivat ostajia, hyvät värit ja taitavat piirtäjät. Oli virkagalleriassa. Toinen mielenkiintoinen vanhoja matkailumainoksia esittelevä näyttely oli kansallismuseossa, ihan vautsi. Olen 40vuotias ja silti nuo ennen minun syntymääni tapahtu.eet asiat kiinnostavat paljon.

Pirjo Immonen

Mieleenpainuvin kokemus oli Vapriikissa sekä Dracula näyttely että Tampere 1918 näyttely. Tuolla Tampere 1918 näyttelyssä tuli ihan kyynel silmään ja iho meni kananlihalle

Minna Nummijärvi

Hienoja kokemuksia on niin paljon, tässä muutama eniten mieleen jäänyt :
Uskomattoman hieno Barbie näyttely Kansallismuseossa 2018 kesällä oli huippu itselleni takautumia aiheuttavine muistoineen.
Samassa paikassa Nick Brantin dystopinen valokuvanäyttely kesällä 2019 kosketti myös syvästi. Ei vähiten oppaanamme toimineen naisen takia, joka \"avasi\" kertoen näyttelyn kuvia ja jonka asiantuntemuksesta saimme ystävämme kanssa nauttia pitkin näyttelyä. Kiitos siitä vielä näin jälkikäteen ...
Mäntän näyttelyt kesäisin ihan yleensäkin ovat olleet hienoja. Ykai koskettavimmista oli pari vuotta sitten ollut pakolaisuudesta kertova \"Rajat\" -näyttely. Kesäretki Mänttään on ollut meille perinne jo vuosia.
Ateneumista on parhaiten jäänyt mieleen mm. Tove Janssonin juhlanäyttely, jota pääsin Museokortin ansiosta katsomaan useaan ketaan asuessani Helsingissä sen kesän. Myös Suomen Valokuvataiteen museo on yksi ehdottomista lempimuseoistani !!!
Parasta yleensäkin on (mieheni sanoin) ollut se, että tulimme hankkineeksi Museokortit muutama vuosi sitten. Kynnys mennä katsomaan näyttelyitä on madaltunut huomattavasti kortin myötä. Ja näyttelyistä on tullut mukava yhteinen harrastus.

JKL

Aikamatka Forssan museossa - siellä käyn monta kertaa vuodessa kuuntelemassa, katselemassa ja muistelemassa. Siirryn hetkiin omassa lapsuudessani, äitini lapsuudessa ja näen pilkahduksia oman isoäitini elämästä. Voimaannuttavaa.

gigo12

olen käyny useassa suomen museossa ainakun käyn museoissa niin aina on ollu mukavaa joskus tietenki joku aihe saattaa olla sellanen joka ei kiinnosta mut museoissa on silti mukava käydä ja museo kortti on hyvä kun sillä pääsee museoihin sisään yhellä vuosi maksulla ätykkään kaikista museoista eniten kuitenki luontoon ja historiaan ja sellaset joissa saa itekin tehä jotain

Juhani Viander Pori Dee

Tutuksi tuli ensin tonttu näyttely Satakunnan museossa jonka jälkeen tehtiin perus näyttely talkoilla ja saatiin palkinto paras museon näyttely- ja käyn ihastelemassa vieläkin

Riitta Flinck

Keväällä minulla oli pitkä kokouspäivä Pasilassa. Olin väsynyt, mutta päätin silti pistäytyä Musiikkimuseossa, koska olin samoilla huudeilla. Jo hissin videotervehdykset saivat minut hyvälle tuulelle ja museon leikkisyys teki uupuneelle sielulle hyvää. Karaokehuoneessa lauloin yksin \"Olen suomalainen\" Kolin kansallismaisemassa. Se oli virkistävää ja hauskaa.

Timo Koskela

Ensimmäinen käynti rautatiemuseossa vuonna 1977 haettiin Helsingin rautatieasemalta josta neuvottiin Hyvinkäälle. Sain luvalla soittaa veturin kelloa oli mahtava reissu

Anu Borg

Voi, niitä on niin monia!

Kun ensimmäisen kerran näin Giacomettin veistoksia Amos Andersonilla joskus (70 luvulla?), mun sielussa tärähti. Seuraavan kerran olin Giacomettin seurassa Louisianan museossa Tanskassa, oliko G:n töitä myös Venetsian Guggenheimilla, en muista. Mutta kyllä se on Giacometti! Nykykuvanveistäjistä minua on eniten koskettanut Tommi Toija. Hänen työt menevät jonnekin sinne samoihin syövereihin kuin Giacomettin figuurit.

Anne Nordman

Lapsuudessani 1960-luvulla kävin ystäväni kanssa joka vuosi Turun linnassa ja Käsityöläismuseossa. Leikimne olevamme sen ajan ihmisiä. Meillä oli huikean hauskaa yhteisillä retkillämme.