10.8.2023

Taiteiden yötä juhlitaan museoissa ympäri Suomen – katso tapahtumavinkit!

Oletko jo tutustunut oman kotikaupunkisi taiteiden yön ohjelmaan? Taiteiden yössä tapahtumakävijät pääsevät nauttimaan taide- ja kulttuurielämyksistä kaduilla, kahviloissa, gallerioissa ja tietenkin museoissa. Kuvat: Amos Rex, Oulun taidemuseo ja Wasa Graffitilandia.

Nauti elokuun pimenevistä illoista taiteiden yön tapahtumissa! Taiteiden yötä vietetään useassa eri kaupungissa tulevina viikkoina. Kokosimme yhteen vinkkejä, joiden avulla löydät museoiden taiteiden yön tapahtumat mm. Helsingissä, Vaasassa, Oulussa, Turussa, Varkaudessa ja Rovaniemellä.

Taiteiden yönä kaupungit eri puolilla Suomea täyttyvät taiteesta, kulttuurista ja erikoisista elämyksistä. Helsingin taiteiden yötä vietetään torstaina 17. elokuuta., jolloin tapahtuma valtaa myös Oulun ja Turun kadut. Ensimmäiset taiteiden yön tapahtumat järjestetään Vaasassa, Varkaudessa ja Tuusulassa 10.–11. elokuuta, ja juhlahumu huipentuu Rovaniemellä 9. syyskuuta.

Museoiden taiteiden yön tapahtumissa on tarjolla elokuvien ulkoilmanäytöksiä, tanssia, musiikkia, työpajoja ja taiteilijatapaamisia. Lisäksi voit kurkata museoiden kulisseihin ja nauttia taiteesta iltamyöhään saakka. Tutustu vinkkeihin ja löydä tapahtumat läheltäsi!


Hae museoiden tapahtumia alueeltasi


Vaasassa, Varkaudessa ja Tuusulassa nautitaan katutaiteesta, musiikista ja kiehtovista tarinoista

Ota varaslähtö juhlahumuun Vaasan, Varkauden ja Tuusulan taiteiden yön tapahtumissa 10–11. elokuuta. Luvassa on graffitityöpajoja nuorille, musiikkia, tanssia ja kiinnostavia opastuksia lottien toiminnasta ja Vanhan Varkauden historiasta.Wasa Graffitilandia on entisiin makasiinirakennuksiin toteutettu laaja, katutaiteisiin painottunut näyttely Vaasassa. Kuva: Wasa Graffitilandia

Taiteiden yö Graffitilandiassa

Wasa Graffitilandia, Vaasa | 10.8.2023 klo 18-23

Vietä hauska ilta katutaiteen parissa! Wasa Graffitilandia on avoinna Taiteiden yönä iltamyöhään saakka. Lisäksi lapset ja nuoret pääsevät veloituksetta osallistumaan graffitimaalausopastukseen klo 18 alkaen – niin kauan kuin maalia riittää!

Lue lisää >Taipaleen kanavamuseo on tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana Vanhan Varkauden Taiteiden yössä. Kuva: Taipaleen kanavamuseo.

Vanhan Varkauden Taiteiden yö

Varkauden museot ja Taipaleen kanavamuseo | 11.8. klo 17-22

Juhlista Vanhan Varkauden Taiteiden yötä museoissa. Taipaleen kanavamuseo tarjoaa juhlakansalle pukujuhlaa, klassista musiikkia sekä puuhaa koko perheelle. Lisäksi illan aikana tutustutaan kanavan historiaan ulko-opastuksessa. Varkauden museoilla puolestaan on luvassa satuopastusta, Vanha Varkaus -kävelykierros, elävän mallin piirustuksia ja muita illan erikoisuuksia klo 22 saakka.

Lue lisää Taipaleen kanavamuseon ohjelmasta >

Lue lisää Varkauden museoiden ohjelmasta >Tuusulan historiallisen Rantatien varrella sijaitseva Lottamuseo tarjoaa ohjelmaa Taiteiden yön tapahtumavieraille perjantaina 11. elokuuta. Kuva: Lottamuseo.

Tuusulan taiteiden yö Lottamuseossa

Lottamuseo, Tuusula | 11.8. klo 10-20

Lottamuseon taiteiden yössä on luvassa tanssia, musiikkia ja kanttiinin herkkuja. Tapahtumapäivänä aikana tutustutaan myös lottien historiaan teemaopastuksella ja nähdään Huuhtoutuneet-mediataideteoksen ensi-ilta. Museoon on vapaa pääsy klo 17-20 välisenä aikana.

Lue lisää >


Tutustu myös näihin tapahtumiin:


 


Helsingin hämärtyvä ilta täyttyy taide-elämyksistä 17. elokuuta

Tiesitkö, että Helsingin Juhlaviikot ja Akateeminen Kirjakauppa järjestivät ensimmäisen Taiteiden yön elokuussa 1989? Helsingissä tapahtuman vierailijat pääsivät kokemaan kulttuuria ja taidetta esimerkiksi kaduilla, kirjakaupoissa sekä museoissa. Vuosien saatossa tapahtuma on levinnyt useisiin kaupunkeihin ja kuntiin ympäri Suomen.


Helsingin ydinkeskustan alla sijaitseva Amos Rex on yksi Suomen suosituimmista taidemuseoista. Taiteiden yönä museo on avoinna poikkeuksellisesti klo 23 saakka. Kuva: Amos Rex.

Taiteiden yö Amos Rexissä

Amos Rex, Helsinki | 17.8. klo 18–23

Taiteiden yönä Amos Rexin ovet ovat auki klo 23 saakka. Viidenkymmenen nuoren taiteilijan Generation 2023 -ryhmänäyttely on esillä museossa viimeistä viikkoa. Menethän paikalle ajoissa, jotta ehdit varmasti kokea suositun näyttelyn Taiteiden yön juhlahumussa.

Lue lisää >Helsingin kaupunginmuseon tunnelmallisella sisäpihalla katsellaan elokuvia loppukesän hämärtyvässä illassa. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo.

Kaupunginmuseon Taiteiden yö

Helsingin kaupunginmuseo | 17.8. klo 19–24

Taiteiden yö levittäytyy kaupunginmuseon tunnelmalliselle Falkmanin pihalle, jossa katsellaan vanhoja Helsinki-aiheisia dokumentteja ja mainoksia. Loppuillasta nähdään vastikään Cannesissa palkitun Aki Kaurismäen elokuva Tulitikkutehtaan tyttö vuodelta 1990.

Lue lisää >Kiehtooko sinua betonibrutalismi ja utopistiset kaupunkisuunnitelmat? Itä-Pasilan arkkitehtuurikävelyllä tutustutaan 1970-luvun kaupunkisuunnitelman malliesimerkkiin. Opastettu kierros on maksuton Taiteiden yönä 17. elokuuta. Kuva: Arkkitehtuurimuseo.

Arkkitehtuurikävely: 1970-luvun Itä-Pasila

Arkkitehtuurimuseo, Helsinki | 17.8. klo 17

Kävelykierroksella tutustutaan yhteen merkittävimmistä 1970-luvun kompaktikaupungeista, Itä-Pasilaan. Yhdelle arkkitehtuurikävelylle otetaan yhteensä 25 osallistujaa. Paikat täytetään varausjärjestyksessä. Taiteiden yönä kierros on ilmainen.

Lue lisää >


Tutustu myös näihin tapahtumiin:


 

Kurkista kulissien taakse ja koe ainutlaatuinen taideperformanssi – tutustu Oulun ja Turun tapahtumiin

Oulun taiteiden yö valtaa pohjoisen kaupungin kadut, kujat ja kulttuuritilat torstaina 17. elokuuta. Oulun museoiden tapahtumissa voit kurkata kulisseihin, osallistua taidepajaan ja kokea tanssin huumaa. Samana päivänä vietetään taiteiden yötä myös Turussa, jossa kannattaa suunnata WAMin sekä Aboa Vetus & Ars Novan kiinnostavan ohjelman pariin.Oulussa juhlitaan Taiteiden yötä torstaina 17. elokuuta. Kuva: Oulun taidemuseo.

Oulun taidemuseo Taiteiden yönä

Oulun taidemuseo | 17.8. 12–22

Oulun taidemuseon Taiteiden yö kietoo vierailijat päästä varpaisiin taide-elämyksien värikkääseen peittoon. Ohjelmassa on useita taidevartteja, yksi pidempi näyttelyesittely, opastettuja kierroksia kulissien taakse, kukkamaalausta taidepajassa sekä tunteita herättävää tanssia.

Lue lisää >Halusitpa ihailla taidetta tai tehdä sitä itse, suuntaa taidemuseo WAMiin Turun taiteiden yössä. Kuva: WAM.

Taiteiden yö WAMissa

WAM, Turku | 17.8. klo 18–23

WAMissa nähdään illan aikana ohjelmaa niin performanssin kuin musiikin muodossa, ja Hei tyypit! -näyttelyyn pääsee tutustumaan miniopastusten mukana. Avoimessa taidetyöpajassa inspiroidutaan näyttelyn teemoista ja toteutetaan omia teoksia. Museo pitää ovensa auki yleisölle aina klo 23 saakka!

Lue lisää >


Tutustu myös näihin tapahtumiin:


 

Taiteiden yötä vietetään myös Kouvolan, Hämeenlinnan ja Rovaniemen museoissa

Pukeudu tutkimusmatkailijan hattuun tai näe maailman pieni sirkus! Kouvolan taiteiden yö tarjoaa koettavaa kaikenikäisille museokävijöille 18. elokuuta. Hämeenlinnan kaupunginmuseo Skogster avaa ovensa koko illan ajaksi 25. elokuuta ja taiteiden öiden putki huipentuu Rovaniemellä 9. syyskuuta.Kouvolan taiteiden yössä kannattaa poiketa Poikilo-museoihin, joissa on tarjolla monipuolista ohjelmaa nukketeatterista taiteilijatapaamiseen.

Taiteiden yö Poikilossa

Poikilo-museot, Kouvolan taidemuseo ja kaupunginmuseo | 18.8. klo 16–21

Maailman pienin sirkus, ukuleleorekesteri, taikuri ja tietenkin näyttelyitä – Poikilo-museoiden taiteiden yössä on koettavaa koko perheelle. Illan ohjelmassa on myös tanssitaidetta ja tapaaminen Nothing is Made, Nothing Disappear -näyttelyn taustalla olevan taiteilijan, Axel Antasiin kanssa. Museoon on vapaa pääsy klo 16–21.

Lue lisää >
Hämeenlinnan kaupunginmuseo Skogster ilahduttaa kaupunkilaisia monipuolisella ohjelmalla taiteiden yössä 25. elokuuta.

Taiteiden yö 2023

Hämeenlinnan kaupunginmuseo Skogster | 25.8. klo 18–22

Hämeenlinnassa vietetään Taiteiden yötä perjantaina 25.8.2023. Museo Skogsterin Taiteiden yössä saatat joutua heittämään tutkimusmatkailijan hatun päähän tai päästämään sisäisen Jane Fondasi valloilleen. Museo tarjoaa ainutlaatuisen illan yhdistämällä musiikkia ja mielenkiintoisia esineitä eri vuosikymmeniltä ja -sadoilta

Lue lisää >


Taiteiden yö: Valsa goes Korundi

Rovaniemen taidemuseo | 9.9. klo 18–22

Rovaniemen taidemuseon taiteiden yössä nautitaan näyttelyistä, työpajoista, työnäytöksistä ja musiikista. Illan aikana askarrellaan leimasimia kierrätysmateriaalista, nähdään tekstiilitaiteilija Sannu Vaaralan performanssi ja kuvataiteilija Miia Mäkisen kiehtova työnäytös. Lisäksi ohjelmassa on livemusiikkia, ja Korundi Kitchen & Café tarjoaa virvokkeita illan rientojen lomassa. Ohjelma tarjotaan yhteistyössä Kulttuuriyhdistys Valsa ry:n kanssa.

Lue lisää >


Tutustu museoiden tapahtumiin 

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp