21.7.2022

Maakuntalauluja, miekkailunyts ja hevosmuseopiv – katso tapahtumavinkit tulevalle viikonlopulle!

Viikonloppuna lauletaan maakuntalauluja Kuusamossa, seurataan miekkailunytst Kuopiossa ja hevostellaan Kangasalalla.

Etsitkö tekemistä viikonlopulle? Viikonloppu tuo tullessaan paljon mielenkiintoista tekemistä museoissa. Istahda alas kuuntelemaan kaunista pianonsoittoa Hakasalmen huvilassa, askartele omatoimisesti ohjeiden mukaan vipukukka Tekniikan museossa tai koe kiehtova miekkailunäytös Kuopion korttelimuseossa. Listasimme tapahtumavinkit tulevalle viikonlopulle!

Museokortilla pääsee moneen museoon ympäri Suomen ja museot järjestävät mielenkiintoisia tapahtumia. Katso kaikki ajankohtaiset tapahtumat ja suunnittele kesän reissut Museokortin matkavinkkien avulla. Tutustu myös Museokortilla hyödynnettäviin etuihin.

Kaikki jutussa mainitut kohteet ovat Museokortti-kohteita. Joihinkin tapahtumiin on erillinen sisäänpääsymaksu, joka on ilmoitettu erikseen.

Osta Museokortti


Idyllisessä Kuusamon kotiseutumuseossa voi viikonloppuna kuunnella kauneimpia maakuntalauluja. Kuva: Kuusamon kotiseutumuseo

Koe musiikkiesityksiä tunnelmallisesti kulttuurin parissa

Nauti musiikista kulttuurin keskellä. Monessa museossa järjestetään erilaisia musiikkiesityksiä. Kuuntele kauneimpia maakuntalauluja Kuusamossa, tunnelmoi akustista rockmusiikkia Helsingissä tai yhdistä museokäynti ja musiikki Ähtärissä.

Maakuntalaulujen ilta
Kuusamon kotiseutumuseo, Kuusamo
22.7.2022 klo 18.00

Kuusamon kotiseutumuseolla lauletaan perjantaina 22.7. kauneimpia ja komeimpia maakuntalauluja
Veli Pohjosen ja Seppo Riekin johdolla. Osallistu lauluun mukaan tai tunnelmoi mukana kuunnellen.

Kuusamon kotiseutumuseo tarjoaa palasen erämaapitäjän historiaa 1900-luvun alusta. Järvenrannalla sijaitsevassa vanhassa pihapiirissä voi aistia talonpoikaiselämän arkea ja juhlaa.

Lue lisää >

Lauluja ja tarinoita Eero Euroopassa -näyttelyssä

Pirkanpohjan taidekeskus, Ähtäri
22.7.2022 klo 18.00

Pirkanpohjan taidekeskuksessa muusikot Leena Saunanen ja Aatos Vesala johdattelevat nostalgisin lauluin Eero Euroopassa -näyttelyn juurille. Näyttelyn ideoija Risto Mikkola avaa Eero Hiirosen mietteitä ja näyttelyn ideaa musiikin lomassa.

Eero Euroopassa -näyttely esittelee Eero Hiirosen veistoksia ja maalauksia. Esillä on myös teoksia hänen keräämästään eurooppalaisen taiteen kokoelmasta.

Lue lisää >

Ruiskumestarin talon pihasoittoa: Westway

Helsingin kaupunginmuseo, Helsinki
23.7.2022 klo 14.00–15.00

Helsingissä voi nauttia livemusiikista Ruiskumestarin talossa lauantaina 23.7. Pihasoitossa esiintyy akustisesti Westway-duo, eli solisti-kitaristi Ilmari Läntinen ja lead-kitaristi Tuomas Hokkanen. Westway soittaa energistä englanninkielistä rockmusiikkia.

Helsingin kaupunginmuseon Ruiskumestarin talossa voi tutustua helsinkiläisen pikkuporvariston elämään 1860-luvulla. Kruununhaassa sijaitseva talo on kantakaupungin vanhin paikallaan säilynyt puurakennus.

Lue lisää >

Kesäpäivän unelmia

Hakasalmen huvila, Helsinki
24.7.2022 klo 14.00–15.00

Helsingissä sijaitsevassa Hakasalmen huvilassa voi kokea ihanat matineat sunnuntaina 24.7. Pianisti Sari Blån soittaa Debussyn, Ravelin ja Prokofjevin kappaleita. Ohjelmassa on iloisia, haikeita ja riemukkaita hetkiä sekä romantiikan toiveikkuutta.

Lue lisää >


Tekniikan museo järjestämällä jännittävällä kävelykierroksella tutustutaan Vanhankaupungin paheellisimpaan historiaan. Kuva: Tekniikan museo

Tutustu historiaan opastuksien lomassa

Osallistu jännittävälle kävelykierrokselle Vanhankaupungin paheellisimman historian pariin Helsingissä, vietä Tuusula-päivää Lottamuseossa opastuksen lomassa tai uppoudu sotahistoriaan Suomenlinnassa.

Levotonta menoa Vanhassakaupungissa: murhia, pirtua ja muita rikoksia
Tekniikan museo, Helsinki
22.7.2022 klo 17.00–18.30
29.7.2022 klo 17.00–18.30

Selvitä, kuka oli alueen rysäkeisari ja mitä sellaisen arvonimen saadakseen tarvitsi tehdä ja miksi kaivonkansista on pitänyt laatia lakeja. Tekniikan museon suosittuja kävelykierroksia toteutetaan vielä kahden päivän ajan. Kierros käsittelee rankkoja ja makaabereitakin aiheita. Kuuntelijoita pyydetään varautumaan aihepiirin aiheuttamiin reaktioihin. Osta liput kävelykierrokselle erikseen.

Lue lisää >

Tuusula-päivä Lottamuseossa

Lottamuseo, Tuusula
22.7.2022 klo 10.00–20.00

Tuusula-päivän kunniaksi Lottamuseossa järjestetään museo-opastuksia. Osallistu kiehtoville opastuksille ja perehdy lottien historiaan. Noin 45 minuutin pituinen kiertävä museo-opastus alkaa klo 14 ja noin 15 minuutin pituinen pikaopastus alkaa klo 18.

Lottamuseo tallentaa lottien historiaa ja tutkii naisten vapaaehtoista työtä osana Suomen historiaa.

Lue lisää >

Opastuksia Sotamuseossa

Sotamuseo Maneesi, Helsinki
23.7.-24.7.2022 klo 12.00

Suomenlinnassa sijaitseva Sotamuseo järjestää heinäkuussa lauantaisin ja sunnuntaisin opastuksia, joissa käsitellään erilaisia sotaan liittyviä ilmiöitä ja tapahtumia. Lauantaina 23.7. ja sunnuntaina 24.7. perehdytään sotilaisiin ja lottiin sekä siviileihin sodan jaloissa. Opastukset ovat kestoltaan 45 minuuttia ja ne pidetään Sotamuseon Maneesissa.

Lue lisää >


Arkkitehtuurimuseossa Helsingissä voi osallistua savityöpajaan. Paja sopii perheille, lapsille ja nuorille. Kuva: Arkkitehtuurimuseo

Osallistu hauskoihin työpajoihin viikonloppuna

Ota irtiotto arjesta ja osallistu mielenkiintoisiin työpajoihin viikonloppuna. Työpajoissa voi maalata ja piirtää, askarrella vipukukkia tai taiteilla saviteoksia. Kaikki työpajat ovat maksuttomia ja niihin ei vaadita ennakkoilmoittautumista.

Muutoksen tekijät – ympäristömyönteisen ajattelun työpajasarja

Arkkitehtuurimuseo, Helsinki
23.7.2022 klo 13.00–15.00

Muutoksen tekijät -työpajoissa tutkitaan ihmisen ja luonnon välisiä suhteita ja selvitetään yhdessä, minkälaisin tavoin ihminen muovaa ympäristöään. Työpaja sopii perheille, lapsille ja nuorille ja työskentelymateriaalina on savi. Pajoja suositellaan yli 5-vuotiaille ja alle 10-vuotiaat ovat tervetulleita osallistumaan vain aikuisen seurassa.

Lue lisää >

Miten minä olen osa luontoa ja miltä se tuntuu?

Voipaalan taidekeskus, Valkeakoski
23.7.2022 klo 11.30–15.30

Työpajassa maalataan, piirretään ja toteutetaan kuutio, jolla vastataan kysymykseen: Miten minä olen osa luontoa ja miltä se tuntuu? Työpajan vetävät Anna-Mari Vierikko ja Laura Kahlos. Osallistujat voivat tulla ja poistua pajasta oman aikataulunsa mukaan.

Lue lisää >

Walk-in-työpaja: Vipukukka

Tekniikan museo, Helsinki
24.7.2022 klo 12.00–16.00

Tekniikan museossa voi askarrella vipukukkia kesäsunnuntaisin. Työpajaan voi tulla milloin vain klo 12–16 välillä askartelemaan omatoimisesti ohjeiden avulla. Ajoittain paikalla on myös opas, jolta saa tarpeen tullen henkilökohtaista ohjausta.

Lue lisää >


Kuopion korttelimuseon pihalla voi seurata kiehtovaa miekkailunäytöstä. Kuva: Kuopion korttelimuseo

Katso myös nämä mielenkiintoiset tapahtumat

Viikonloppu tuo tullessaan paljon tekemistä. Katso miekkailunäytöstä Kuopiossa, osallistu hevosmuseopäivään Kangasalalla tai hyppää salapoliisin ja arkeologin saappaisiin Espoossa.


Miekkailunäytös

Kuopion korttelimuseo, Kuopio
23.7.2022 klo 15.00

Kuopion korttelimuseon pihalla järjestetään miekkailunäytös lauantaina 23.7. Kuule ja näe miten miekkaa on käytetty niin taistelukentällä kuin kaksintaistelussa. Näytöksessä tutustutaan miekan tarinaan läpi historian ja halukkaat pääsevät itsekin kokeilemaan miekkailua. Kokonaiskesto on 45–60 minuuttia.

Kuopion korttelimuseo on vanha puutalomiljöö Kuopion keskustassa. Alueella voi tutustua entisajan elämään ja aikaansa edellä olleen tasa-arvovaikuttajan, kirjailija Minna Canthin salonkiin.

Lue lisää >

Hevosmuseopäivä

Kimmo Pyykkö -taidemuseo, Kangasala
22.7.2022

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on perjantaina paljon hevosaiheista nähtävää ja koettavaa. Päivän aikana tutustutaan opastusten ja yleisöluennon myötä Kangasalan kiehtovaan hevoshistoriaan ja hevosiin taiteissa. Paikalla on myös Kangasalan kesähevonen Maikki tavattavissa.

Lue lisää >

Leenan päivän junasuunnistus

Museokeskus Taika, Hyvinkää
22.7.2022

Museokeskus Taika on mukana perjantaina 22.7. Suomen Rautatiemuseon järjestämässä Leenan päivän tapahtumassa. Rautatiemuseon asemalla ja sen ympäristössä voi kokea menneiden aikojen tunnelmaa, kun Leena-höyryveturi on liikenteessä Suomen rautatiemuseon raiteilla. Hauskat puistojunat liikennöivät säävarauksella. Museokeskus Taikassa on koko päivän ajan tarjolla junasuunnistusta lapsille sekä lapsenmielisille. Etsi näyttelyihin kätketyt junat kuvavihjeiden avulla ja ratkaise arvoitus.

Lue lisää >

Salapoliisikierros

Espoon kaupungimuseo, KAMU, Espoo
23.7.2022 klo 12.00-14.00

Espoon kaupunginmuseo järjestää koko perheelle soveltuvia salapoliisikierroksia. Kierroksella pääsee harjoittamaan tarkkaavaisuutta, seuraamaan johtolankoja ja selvittämään esihistoriallisen arvoituksen. Otatko haasteen vastaan?

Lue lisää >

Museokortti on pääsylippu kulttuurielämyksiin ympäri Suomen! Museokortin 12 kuukauden voimassaoloaika alkaa vasta ensimmäisestä museokäynnistä.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp