26.5.2022

Livemusiikkia ja taiteilijatapaamisia – katso tapahtumavinkit viikonlopulle!

Viikonloppuna museot tarjoavat monenlaista tekemist livemusiikista taiteilijatapaamisiin.

Helatorstaista lähtien museoissa on monenlaista tapahtumaa. Museokeskus Taikassa pääsee nauttimaan indiemusiikista, Järvenpään taidemuseossa voi suunnitella oman kukkakimpun ja Talomuseo Glimsissä polkaistaan kesä käyntiin suurella lasten tapahtumalla. Listasimme mielenkiintoisia tapahtumia pitkälle viikonlopulle!

Museokortilla pääsee monien museoiden ja kiehtovien näyttelyiden pariin. Katso kaikki ajankohtaiset tapahtumat ja suunnittele kesän reissut Museokortin matkavinkkien avulla. Tutustu myös Museokortilla hyödynnettäviin etuihin.

Kaikki jutussa mainitut museot ovat Museokortti-kohteita. Joihinkin tapahtumiin on erillinen sisäänpääsy-/materiaalimaksu, joka on ilmoitettu erikseen.

Osta Museokortti


Sibelius Akatemian nuoret pianistit esiintyvät kesälauantaisin Ainolan Café Auliksessa. Kuva: Ainola


Nauti musiikista kulttuurin keskellä

Tunnelmoi livemusiikkia museovierailun yhteydessä ja virittäydy kevään tunnelmaan. Musiikki raikaa Helatorstaista lähtien monessa museossa.

Jussari soi: Helmi Sipola, AWA, Emmy June ja Katri O

Museokeskus Taika, Hyvinkää
26.5.2022

Helatorstaina museokeskus Taikassa pääsee nauttimaan taiteesta kaikilla aisteilla. Jussintorilla soi indiemusiikki, kun neljä paikallista tekijää yhdistävät voimansa.

Emmy June
on sielukas retropoppari, jonka henkilökohtaisissa lauluissa melankolia ja elämänilo kulkevat vahvasti käsi kädessä. Debyyttialbuminsa julkaissut Katri O on vahva ja intensiivisen omaääninen laulaja lauluntekijä, joka luo äänimaailmoja kerros kerrokselta yllättävällä ja hypnoottisella tavalla. Aito ja rehellinen AWA on tunnelmallista ja melodista poppia vaikeistakin asioista. Hyvinkääläislähtöisen Helmi Sippolan keikalla kuullaan kappaleita akustisesti soolokeikan muodossa ensimmäistä kertaa.

Museokeskus on avoinna klo 11–17.

Lue lisää >


Anna mantere soittaa oboella klassisen musiikin ja elokuvamusiikin klassikoita Espoon modernin taiteen museossa. Kuva: EMMA - Espoon modernin taiteen museo

Musiikkia näyttelytilassa

EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Espoo
26.5.2022

Muusikko Anna Mantere kulkee näyttelytiloissa soittaen oboella tunnelmia klassisen musiikin ja elokuvamusiikin klassikoita. Tunnelmallinen musiikki ilahduttaa näyttelysaleissa noin 20 minuutin jaksoissa kello 13:n ja 16:n välillä. Yhdistä musiikin tunnelma museokierrokseen!

Lue lisää >


Two Moons

Temppeliaukion kirkko, Helsinki
27.5.2022


Temppeliaukion kirkossa kuullaan kokeellista musiikkia. Kuva: Temppeliaukion kirkko

Sid Hille ja vieraileva artisti esittävät kokeellista musiikkia Temppeliaukion kirkossa valikoituina perjantai-iltapäivinä klo 15 alkaen. Helatorstain jälkeisenä perjantaina pääsee tunnelmoimaan musiikkia ja kirkon aulassa on myös myynnissä Hillen levytuotantoa, mm. Temppeliaukiolla nauhoitetut CD:t.

Lue lisää >

Maantieteellisiä sointuja -konsertti

Taidemuseo Eemil, Lapinlahti
28.5.2022

Kuopion Kamarimusiikkiseura järjestää Maantieteellisiä sointuja -nimisen konsertin Taidemuseo Eemilissä. Konsertti kuullaan lauantaina 28.5. klo 13. Tutustu myös uuteen Halosen taiteilijasuku -kokoelmanäyttelyyn.

Lue lisää >


Pianokonsertteja Ainolan Café Auliksessa

Ainola, Järvenpää
28.5.2022

Ainolan yhteydessä sijaitsevassa Café Auliksessa pääsee nauttimaan pianokonserteista kesän mittaan lauantaisin. Konserteissa esiintyvät Sibelius Akatemian nuoret pianistit.

Lauantaina 28.5. esiintyy Lili Bogfanova klo 13.

Lue lisää >


Kevättansseja huilulla

Hakasalmen huvila, Helsinki
29.5.2022

Pysähdy musiikkielämyksen äärelle museokierroksen ohella. Helsingin Huiluorkesteri esittää kevään kunniaksi Kathy Weidenfellerin johdolla tanssimusiikkia eri kulttuureista ja aikakausilta. Ohjelmassa on Bachin ja Piazzollan sävellyksiä sekä kansanmusiikkia Boliviasta ja Espanjasta. Nappaa Museokortti mukaan ja vietä keväinen kulttuuripäivä Hakasalmen huvilalla. Koko kesän ajan on luvassa musiikintäyteisiä elämyksiä joka sunnuntai klo 14 alkaen.

Lue lisää >Suunnittele kaunis kimppu leikkokukista Järvenpään taidemuseon työpajassa. Kuva: Sanna Rasku


Osallistu mielenkiintoisiin työpajoihin


Tulevana viikonloppuna voit suunnitella oman kukkakimpun, taiteilla savella tai valmistaa oman avaimenperän kiehtovissa työpajoissa.

Kukkapaja kaunis kimppu leikkokukista

Järvenpään taidemuseo, Järvenpää
28.5.2022

Ihmisille ja kuoriaisille, puutarhan salaisuus -näyttelystä voi inspiroitua kukkaloistosta. Järvenpään kukkatalon työpajassa voi suunnitella oman kimpun sesongin leikkokukista. Pajassa oppii kukkakimpun sommittelua ja tekniikkaa. Kauniin kimpun saa kotiin tai kylään viemiseksi päivän päätteeksi.

Kurssille on erillinen materiaalimaksu 40 euroa. Ilmoittaudu kurssille etukäteen.

Lue lisää >


Muutoksen tekijät – Ympäristömyönteisen ajattelun työpajasarja

Designmuseo, Helsinki
28.5.2022


Designmuseossa pääsee tutkimaan ihmisen ja luonnon välisiä suhteita. Kuva: Designmuseo

Alusta-paviljongin Muutoksen tekijät -työpajoissa pääsee tutkimaan ihmisen ja luonnon välisiä suhteita arkkitehtuurin ja muotoilun keinoin. Pajoissa selvitetään yhdessä, minkälaisin tavoin ihminen muovaa ympäristöään.

Työskentelymateriaalina on savi, joten osallistujan on hyvä varautua asiaankuuluvalla ja säänmukaisella vaatetuksella ja varustuksella. Pajoja suositellaan yli 5-vuotiaille. Alle 10-vuotiaat ovat tervetulleita osallistumaan vain aikuisen seurassa. Ilmoittaudu työpajaan tästä.

Lue lisää >


PAJAn avaimenperä-nahkatyöpaja, non-stop

Suomen kello- ja korumuseo Kruunu, Espoo
28.5.2022

PAJAn vetämä nahka-avainperätyöpajassa valmistetaan perinteisin kultasepän ja suutarin työmenetelmin moderni avaimenperä. Avaimenperään voi halutessaan stanssata tekstiä tai siihen voi luoda kuvioita. Työpaja sopii niin aikuisille kuin myös lapsille. Pajaan on erillinen materiaalimaksu 25 euroa.

Lue lisää >Työväenmuseon hellahuoneisiin pääsee tutustumaan opastetulla kierroksella. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo


Opi uutta opastetuilla kierroksilla


Opastetuilla kierroksilla voi syventää kulttuurikokemustaan. Uskallatko osallistua kummituskävelylle vai haluatko tarkemman katsauksen jo tuttuun näyttelyyn?

Ilmaisillan yleisöopastus: Daniel Buren

EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Espoo
27.5.2022

Syvennä näyttelykokemustasi yleisöopastuksella. Perjantain ilmaisillan opastuksella pääsee tutustumaan Daniel Burenin näyttelyyn sekä kosketus-kokoelmanäyttelyyn. Näyttelyssä on nähtävillä Burenin luoman valtavan teoksen, joka koostuu lukemattomista käännettävistä sermeistä. Sermien muodostamaan siksakmaiseen labyrinttiin pääsee kävelemään.

Yleisöpastus on klo 17.30-18.15.

Lue lisää >

Puistokatujen kummitukset – kummituskävely

Helsingin kaupunginmuseo, Helsinki
27.5.2022

Kapunginmuseon kummituskävelyt luovat aavemaisen näkökulman Helsingin kulttuurihistoriaan. Kävelyn aikana tulee tutuksi kaupungin tunnetuimmat kummitukset ja mysteerit. Mistä syntyvät urbaanilegendat ja miksi ihmiset kertovat kummitustarinoita? Kävelyitä suositellaan yli 10-vuotiaille.

Kävelyyn on erillinen 10 euron maksu. Osta lippu täältä.

Lue lisää >


Säätyläiskodin saleista työläisten hellahuoneeseen – opastus

Kuopion korttelimuseo, Kuopio
28.5.2022

Opastus johdattaa kuulijan entisajan puutalo-Kuopioon, esitellen eri yhteiskuntaluokkien ja ammattikuntien elämänmenoa 1800-luvulta 1930-luvulle saakka. Opastuksen kesto on noin 45 minuuttia ja alkaa klo 13.

Lue lisää >


Slangiopastus

Helsingin kaupunginmuseo, Työväenasuntomuseo, Helsinki
29.5.2022

Työväenmuseon hellahuoneisiin pääsee tutustumaan Stadin Slangi ry:n oppaiden johdolla. Opastukseen on vapaa pääsy ja se alkaa klo 14.

Lue lisää >Lasten sunnuntai tarjoaa paljon tekemistä koko perheelle Talomuseo Glimsissä. Kuva: Talomuseo Glims


Lapsille tekemistä viikonloppuun


Koko perheelle on luvassa hauskaa tekemistä viikonlopulle! Rapsuttele miniponeja Espoossa tai askartele upeita origameja Jean Sibeliuksen innoittamana Hämeenlinnassa.

Lasten lauantai

Sibeliuksen syntymäkoti, Hämeenlinna
28.5.2022

Lauantaina on luvassa lapsille suunnattu museopäivä. Opastuksia on tarjolla klo 12 ja 14. Lisäksi tapahtumassa pääsee osallistumaan hauskaan origamityöpajaan. Opastuksilla kuullaan nuoren Janne Sibeliuksen koulunkäynnistä, sävellyksiin inspiroivista metsäretkistä ja perheen elämästä 1860–1880-lukujen Hämeenlinnassa.

Lue lisää >


Lasten sunnuntai

Talomuseo Glims, Espoo
29.5.2022

Talomuseo Glimsissä polkaistaan kesä käyntiin suurella lasten tapahtumalla, jossa viihtyy koko perhe. Tapahtumassa pääsee puuhastelemaan kaikenlaista hauskaa. Taitojaan voi kokeilla jousiammunnassa tai saippuakuplien teossa. Lisäksi luvassa on hauskoja pajoja. Glimsin uusi vaihtuva näyttely, Tutkijat kotieläinten jäljillä, johdattelee suomenhevosten perimän alkujuurille. Teeman mukaisesti vieraileviksi tähdiksi saapuvat iki-ihanat Miran miniponit rapsuteltaviksi!

Museo on auki klo 10-17.

Lue lisää >


Tapaa Anna Retulainen Sara Hildénin taidemuseossa. Kuva: Sara Hildénin taidemuseo


Tapaa taiteilijoita


Taiteilijatapaaminen: Liisa Hilasvuori

Järvenpään taidemuseo, Järvenpää
29.5.2022

Sunnuntaina klo 13 Järvenpään taidemuseossa on tavattavissa taiteilija Liisa Hilasvuori, joka tekee keramiikkaveistoksia ja installaatioita. Hilasvuorelta nähdään Ihmisille ja kuoriaisille, puutarhan salaisuus -näyttelyssä teoskokonaisuus Hyönteispäät – Häviäjien joukkue (2022/2022), jossa hyönteisten keraamiset kasvot lähestyvät katsojaa seinästä.

”Puutarha on mietteissäni paikka, jonka ihminen on rajannut kitkemällä ja istuttamalla. Pienellä kaistaleella hän järjestää luonnon monimutkaiset verkostot ja muotojen paljouden, valitsee, poistaa, lisää ja tuo itselleen nähtäväksi.”, taiteilija Liisa Hilasvuori.


Lue lisää >


Taiteilijatapaaminen: Anna Retulainen

Sara Hildénin taidemuseo, Tampere
29.5.2022

Taiteilija Anna Retulainen esittelee näyttelyänsä Hiljaisuus sunnuntaina klo 13 Sara Hildénin taidemuseossa. Retulainen on kriitikoiden ja suuren yleisön arvostama taiteilija, joka on tehnyt maalaamisen prosessin näkyväksi mukaansatempaavalla tavalla.

Lue lisää >


Museokortti on pääsylippu kulttuurielämyksiin ympäri Suomen! Museokortin 12 kuukauden voimassaoloaika alkaa vasta ensimmäisestä museokäynnistä.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp