3.5.2022

Haaveiletko jo keslomasta? Katso parhaat ideat kesn reissuille Museokortin matkavinkeist!

Kaipaatko vaivatonta tekemist lomapiviin tai ideoita pitkiin reissuihin kotimaassa? Museokortin matkavinkit kokoaa yhteen kiehtovimmat museot, luontokohteet, paikalliset nhtvyydet ja tunnelmalliset palvelut. Kuvat: Ella Karttunen, Krista Ylinen.

Kesä on ihana ajankohta kotimaan reissuille. Lähdetkö tänä kesänä pitkälle roadtripille vai teetkö lyhyitä retkiä eri puolille maata? Museokortin matkavinkeistä löydät parhaat ideat kotimaan reissuille. Museokortilla saat myös lukuisia etuja majoituksista ja ravintoloista!

Museokortin matkavinkeistä löydät ideoita kotimaan reissuille valmiiksi suunnitelluilta kulttuurikierroksilta, jotka voit kiertää sellaisenaan tai poimia reitin varrelta omat suosikkisi. Kierroksilta löydät kiehtovimmat museot, luontokohteet ja paikalliset palvelut.

Matkustitpa Lappiin, Ahvenanmaalle tai kotimaan rentoihin kesäkaupunkeihin, matkavinkit auttavat lomasi suunnittelussa.

Katso matkavinkit


Suunnittele oma reittisi ja löydä museot matkasi varrelta

Matkustatko kesällä kesämökille tai sukulaisten luokse kesällä? Jos haluat löytää tunnelmallisia pysähdyspaikkoja matkasi varrelle, hyödynnä Museokortin reittisuunnittelua. Syötä matkasi lähtö- ja päätepiste ja löydä museot reittisi varrelta.

Suunnittele reittisi


Pääsy yli 300 museoon ja etuja tunnelmallisista palveluista

Museokortilla saat pääsyn lähes 340 kiehtovaan museoon ympäri Suomen. Tiesitkö, että lisäksi saat etuja lukuisilta kumppaneiltamme? Museokortilla yövyt edullisemmin mm. Turussa, Tampereella, Helsingissä, Kuopiossa, Jyväskylässä ja Inarissa. Löydät ajankohtaiset edut museot.fi/edut -sivulta sekä kulttuurikierrosten esittelysivuilta.

Katso kaikki edut


Poimimme tähän artikkeliin viisi erilaista vinkkiä kesäreissuille eri puolille maata. Tutustu Museokortin matkavinkkeihin ja suunnittele oma kesälomareissusi: museot.fi/matkavinkit.Kastelholman linna, Museoalus Pommern, saariston kauniit maisemat ja pyöräilyreitit kutsuvat! Museokortilla koet Ahvenanmaan rakastetuimmat nähtävyydet. Kuvat: Krista Ylinen.

1. Tuhansien tarinoiden Ahvenanmaa

Ahvenanmaalla olet aina lähellä merta, ihmeellistä saaristoluontoa ja herkullista lähiruokaa. Alueen museoilla tarjottavanaan lukematon määrä elämyksiä saaristolaiskulttuurista, taiteista ja menneistä ajoista. Koe Kastelholman linna, Museoalus Pommern, Ahvenanmaan merenkulkumuseo ja muut saariston suosikit!

Katso koko kierros


Etusi Museokortilla:

Smakbyn, Kastelholm | -20 & alennus a'la carte -ruokalistasta. Smakbyn on herkkusuiden keidas Kastelholman linnnan läheisyydessä. Nauti paikallisista herkuista ravintoloitsija Michael Björklundin luotsaamassa makujen kylässä.Koe Lapin lumoava luonto ja lukuisat kulttuurikohteet! Rovaniemen tiedekeskus Arktikum ja Korundin taidemuseo, Inarin Saamelaismuseo Siida, Kittilän Särestöniemi-museo ja lukuisat muut pohjoisen museot ovat ainutlaatuisia elämyksiä. Museokortilla myös majoitut edullisemmin kumppanimme Wilderness Hotelin kohteissa Inarissa. Kuvat: Harri Tarvainen / Visit Finland, Visit Rovaniemi, Wilderness Hotel Inari.

2. Seikkailu lumoavassa Lapissa

Koe pohjoisen taianomainen kesä ja yötön yö! Nappaa Museokortti mukaan ja suuntaa tänä kesänä lumoavalle Lapin seikkailulle. Lapin laajojen erämaiden liepeillä kohtaat ainutkertaisia kulttuurikohteita.

Tutustu elävään alkuperäiskulttuuriin uudistuvassa Saamelaismuseo Siidassa, omaleimaisen taiteilijan mielenmaisemaan Särestöniemi-museossa, arktiseen luontoon ja elämänmenoon Rovaniemen Arktikumissa ja lukuisiin muihin Museokortti-kohteisiin. Myös syksyn ruskaretkiä suunnitellaan jo täyttä häkää – katso Lapin museotarjonta ja löydä kulttuurielämykset syksyn luontomatkoille.

Katso koko kierros


Museokortilla yövyt edullisemmin Inarissa

Museokortilla saat etua majoituksesta Wilderness Hotelin upeista hotelleista Inarissa. Majoitu Inarinjärven henkeäsalpaavissa maisemissa ja nauti ympäröivästä luonnonrauhasta.Tee unohtumaton etelänloma Raaseporin linnaan, Hankoon, Fiskarsiin, Saloon ja Kemiönsaarelle tai nouki kierrokselta omat suosikkikohteesi lyhyemmille kesäretkille. Kuvat: Marjo Vänttinen, Susanna Seppälä / Museokortti.

3. Unohtumaton etelänloma kotimaassa

Loputtomasti elämyksiä Suomen eteläisimmillä rannoilla! Tällä kierroksella koet merkittäviä historiakohteita sekä sykähdyttävää taidetta, kauniita rantoja, kotoisia ruukkikyliä ja jylhää saaristoluontoa.

Koe Raaseporin linna, Fiskarsin museo, upea Söderlångvikin kartano, Salon taidemuseo Veturitalli, Taalintehtaan ruukkikylä, saariston upeat hiekkarannat ja kauniit luontokohteet!

Katso koko kierros


Etusi Museokortilla:

Hotelli Fjalar, Salo | -10 % päivän hinnasta. Hotelli Fjalar on ihastuttava pieni hotelli Salon keskustan tuntumassa, rauhallisella ja vehreällä asuinalueella. Katso lisätiedot ja varausohjeet.Koe Porvoo, Kotka, Loviisa, Verla ja muut eläväiset kesäkaupungit tällä kierroksella. Museokortti taskussa pääset lukuisiin uniikkeihin kohteisiin, kuten J. L. Runebergin kotiin Porvoossa, Jäänmurtaja Tarmoon ja Langinkosken keisarilliselle kalastusmajalle Kotkassa. Kuvat: Ella Karttunen.

4. Puutalokortteleita, keisarillisia kohteita ja maailmanperintöä

Miltä kuulostaisi monen päivän mittainen seikkailu, joka käynnistyy Porvoosta ja päättyy Verlan maailmanperintökohteeseen?

Tutustu kaakkoisrannikon kiehtoviin historiakohteisiin ja koukkaa Lappeenrannan kautta Verlan ruukkikylän maailmanperintömiljööseen. Matkalla koet puutaloidylliä, meriseikkailuja, keisarillisia kohteita, sotahistoriaa sekä taidetta.

Katso koko kierrosAina ei tarvitse lähteä kauas päästäkseen lomatunnelmiin. Tutustu Museokortti-museoiden tarjontaan ja tee lähiretki omassa kotikaupungissa tai vaivaton visiitti naapurikunnan puolelle. Kotimaan rennot kesäkaupungit tarjoavat paljon koettavaa kesäisille reissuille. Kuvat: Ella karttunen, Julia Kivelä/Visit Finland, Visit Tampere.

5. Lähiretkiä ja lomapäiviä Suomen rennoissa kesäkaupungeissa – löydä ideat kaupunkilomiin!

Lähtisitkö taidematkalle Tampereelle, vuosisatojen taakse Turkuun, Kuopion leppoisaan tunnelmaan tai saarihyppelylle pääkaupunkiseudulle? Museokortin matkavinkeistä löydät ideoita kesäisille kaupunkilomille ja vaivattomille lähimatkoille eri puolille maata.


PÄÄKAUPUNKISEUTU

Kierrä Helsingin taidehelmet, koe historian merkkipaalut, tee löytöretki Suomenlinnan kulttuuriaarteisiin tai merellinen pyöräretki Laajalahden ympäristön upeisiin kohteisiin. Pääkaupunkiseudun kierroksilta löydät myös lomatärppejä koko perheen reissulle, virkistävän päiväretken hiljaiseen kaupunkiin, saaristoidyllit ja lukuisia muita elämyksiä.

Katso kaikki kierrokset


Etusi Museokortilla:Museokortilla pääset Turun linnaan ja lukuisiin muihin Turun suosikkikohteisiin. Kuvat: Julia Kivelä/Visit Finland, Laivahostel S/S Bore, Marjo Vänttinen/Museokortti.

TURKU

Kesäinen Turku on kaunis kesälomakohde, joka tarjoaa runsaasti nähtävää niin päiväreissuille kuin lyhyillekin matkoille. Astele vuosisatojen takaiseen kaupunkiin, nauti taidemuseoista tai tee kulttuuriretki koko perheen kanssa!

Katso Turun kierrokset


Majoitu edullisemmin Museokortilla:Tampereen kaupunkilomalla koet Vapriikin, Muumimuseon ja muut kestosuosikit sekä kesän ajankohtaiset näyttelyt. Museokortilla saat sisäänpääsyn 15 museoon Tampereella ja alennusta majoituksesta kumppaniltamme Dream Hostel & Hotelista. Kuvat: Visit Tampere, Museo Milavida, Tampereen taidemuseo.

TAMPERE

Rennosta tunnelmastaan tunnettu Tampere on suosittu matkakohde kotimaassa. Kaupungissa koet kaikuja teollisuuskaupungin historiasta, rakastettuja satuhahmoja, pelejä, luonnonihmeitä, taiteen tuoreita virtauksia ja klassikoita. Nappaa Museokortti matkaan ja koe mielikuvituksellisia kohteita, sykähdyttäviä taide-elämyksiä ja teollisuushistorian näköalapaikat!

Katso Tampereen kierrokset


Etusi Museokortilla:

Dream Hostel & Hotel | -10% majoituksesta. Dream Hostel & Hotel on Tampereen kaupunkiloman hyväntuulinen tukikohta koko perheelle.Katso lisätiedot ja varausohjeet täältä. Etu voimassa 31.12.2022 asti.Alvar Aallon suunnittelema Säynätsalon kunnantalo on yksi Jyväskylän seudun kiehtovista Museokortti-kohteista. Kuva: Tero Takalo-Eskola/Visit Jyväskylä Region

Kaupunkikulttuuria luonnon helmasssa Jyväskylässä

Jyväskylä on verraton yhdistelmä kaupunkikulttuuria, upeita harjumaisemia ja joka puolella siintäviä järviä. Alvar Aalto -kohteistaan tunnettu kaupunki lähiseutuineen tarjoaa paljon koettavaa kulttuurin ystäville. Vieraile Suomen käsityön museossa, Jyväskylän taidemuseossa, Keski-Suomen museossa tai Alvar Aallon suunnittelemassa Säynätsalon kunnantalossa.

Katso koko kierros


Etusi Museokortilla:

Urban Hotel Verso | Museokortilla 20 % alennus majoituksesta. Jyväskylän kaupunkiloman kruunaa perheomisteisen Hotel Verson viihtyisä majoitus ja yksi Suomen herkullisimmista aamiaisista. Katso lisätiedot ja varausohjeet täältä.Ota Museokortti reissukaveriksi ja löydä kotimaan kesäiset helmet! Museokortilla pääset lähes 340 museoon eri puolella maata. Lisäksi saat etuja kumppaneiltamme sekä museoista matkasi varrelta. Kuva: Ella Karttunen.

Suunnittele kesälomareissusi nyt ja katso kaikki Museokortin matkavinkit osoitteesta museot.fi/matkavinkit.


Osta Museokortti

Museokortti on vuoden mittainen kulttuurimatka lähes 340 museoon ympäri Suomen. Vuoden voimassaoloaika alkaa vasta ensimmäisestä museokäynnistä.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp